2022-12-18 17:27

Fristad Goif - Tranemo IBK

0-19 (0-6, 0-5, 0-8)

Match borta mot Fristad i deras nya Borg. Bättre söndag får man leta efter! Vi ställer upp ett decimerat rosa lag på pappret.
2 av våra backar i sjukstugan gjorde att vi fick tänka till lite och vi hade inte mindre än 8 olika backar under matchens gång. Och de gjorde verkligen inte bort sig.  Noll insläppta mål får man väl se som godkänt!!
Första perioden startar bra med ett tidigt mål men deras målis storspelar och är svår att få hål på men till slut lossnade det för killarna och han fick tillslut plocka ur sex bollar ur nätet. Ok rull och  många skapade chanser. Kan släppa boll tidigare och mer rörelse blev budskapet i pausen. I andra perioden sätter vi fart direkt och ytterligare 5 bollar rullar in innan Fristad bestämmer sig för att byta målvakt detta efter en time out. Och det blev nästan totalstopp efter det bytet. Resten av perioden nollar han och  efter 10 minuter i tredje så får vi hål på han och det var Loke som såg till att visa vägen. Det var hans första bolltouch i tredje! Andra bolltouchen ledde till en assist för 0-13!!
Bra bättre bäst kan man väl säga om vårt spel i matchen . Vi höjer oss ju längre matchen går. Vi blir inte heller så bolltittande som vi blev mot Skara. Här har vi koll på deras anfallare. 1 mål i PP igen och nollade ett boxplay där de knappt fick låna bollen. Andra höjdpunkter från matchen var natuligtvis Gabriels mål. Hans första någonsin på match om jag hörde rätt. Sen fick även Elias Hartig rulla in 2 bollar varav ett bortdömt. Totalt 18 mål med assist och ett utan säger en del och att Ilja nollar för tredje gången i höst. Fantastisk bra match killarna gör.
Nåt att ta med sig är hur bra Fristad- spelarna uppträdde trots den Rosa dominansen.  Nu tränar vi oss starka till Gothia och kanske vi får till någon träningsmatch i mellandagarna!

/ Martin & Jonas (vid pennan)

Skara hemma
2022-12-10 22:32

På lördagseftermiddagen tog vi emot Skaras innebandygrabbar hemma i ”grytan”. Efter några annorlunda och förhållandevis enkla segrar var vi inställda på tuffare tillställning mot ett yngre men, spelskickligt och tekniskt skickligt lag. Vi lovade varandra att gå in med full fart från start och rulla boll som vi vet att vi kan. Det kändes dock som vi inte alls var med i matchen i första perioden, förutom några snygga anfallskombinationer som skaras skicklige keeper avstyrde i inledningen så kom vi inte upp i vår normala nivå. Redan efter 5 minuter kommer en Skaraspelare igenom på högerkanten längst sargen och rundar Iljas kasse, hittar en omarkerad lagkamrat framför mål, pang och 0-1 på tavlan.

Hela första perioden känns det som vi är chockade över Skaras skicklighet och släpper igenom passningar in i slottet gång på gång. I 13:e minuten bryter dock Melker en Skarapassning i egen zon, spelar blixtsnabbt över till en rättvänd William som sätter full fart mot mål och hänger upp bollen i krysset, ett riktigt vackert avslut i en i övrigt medioker period. Både vi ledare och spelare var överens i paus om att vi kan bättre och i andra visar vi delvis det också. Det är ett betydligt mer ”taggat” grönsvart lag som också spelar betydligt bättre även om även Skara skapar en hel del chanser. 10 minuter in i perioden spelar Lucas från sin backposition ner till Kaj i ena sarghörnet, han tar med sig bollen och bryter in framför mål ger TIBK ledningen med 2-1. I slutet av andra perioden och inledningen av tredje får vi också chansen att spela 5 mot 4 utan att vi får utdelning. Utdelning får vi dock när Lucas hittar Loke med en krosspassning i slottet, Pehrson vänder upp och ger oss 3-1 med ett perfekt avslut. (även om jag aldrig såg att bollen var inne från min position på bänken) En dryg minut senare bryter Theo ett skaraanfall och spelar en rättvänd Isac som rusar mot mål, när han möter sin back lämnar han vackert över bollen till William som inte gör något misstag. 4-1 och vi trodde nog alla att det var avgjort.

Strax efteråt har Liston en lång uppvisning i dribblande och teknik i egen zon, tyvärr avslutas det med en rensning centralt i banan som en Skaraspelare fångar upp och plötsligt blir det 4-2. Skara tar timeout och sätter igång en fantastisk forcering. Vi väljer att rulla på med samtliga spelare och gör inga förändringar. Sett i backspegeln var det naturligtvis ett felbeslut från lagledningen, men vi skyller på ovana vid den typen av situationer…

Samtidigt gör Skara gör det riktigt bra gör vi det svagt och det blir lite för mycket ”One man show” från de grönsvarta. Två slumpskott innebär att vi tappar ledningen och får nöja oss med en ”pinne”.  Vi gör en sämre match än tidigare, men samtidigt gör vi väldigt mycket bra och Skara är ett riktigt skickligt innebandylag. Jag tror också att det gått lite för enkelt i de senaste matcherna och att detta  faktiskt kan vara nyttigt i fortsättningen.

Melker delade ut pris till matchens lirare, tvåmålsskytten Redberg inför ett gäng ”dämpade” grabbar efter matchen. Vi var dock samtliga överens om att Fristad skulle få sota för detta nästa helg!

/ Martin Andersson (vid pennan)

Jonas Nydén

IBK Tygriket 99 - Tranemo IBK
2022-10-31 19:56

IBK Tygriket 99 -Tranemo IBK 1-4 (1-0, 0-3, 0-1)

Skott 22-33 (11-13, 5-12, 7-8)

Likt första matchen tar våra motsåndare ledningen med 1-0. Efter 10,09 gör TT’s kapten Elmelid 1-0. Snyggt anfall där de trampar upp bollen på höger kanten samtidigt som 2 spelare rusar in på mål. De spelar bollen diagonalt bakåt och ena av de 2 TT spelarna tar ytan som nu blir ledig i fickan till vänster och provar skott och bollen går in då Ilja är täckt av en spelare. Snyggt!

Första perioden skapar vi fler och farligare lägen än tygriket men fortfarande etablerar de bättre press i vår zon likt vi vill göra i deras. Vi har lite brått att komma på avslut och då blir det även en del farliga kontringar. I andra perioden som även är vår bästa period i matchen kvitterar vi efter att Theo brutit in i mitten och lämnar ner den till Liston i backposition som inte gör något misstag. Rätt upp i högerkrysset med Lias perfekt placerad framför mål. 1-2 får vi efter vi etablerat press i deras zon Theo drar in den köksvägen assisterad av en av våra inlånade -08:or idag Melker!
1-3 Kommer efter bara 1 minut efter TT tagit timeout. Ett riktigt kämpa mål av Theo som stressar upp deras backar och vinner bollen och knackar in den på backhand. I tredje perioden sätter TT upp en rejäl press på oss och får några vassa chanser. Vi drar på oss en utvisning i detta läget men vi håller nollan för tredje BP på raken, 100% där än så länge.
Spelet böljar likt hawaiivågor fram och tillbaks tills TT tar ut sin målvakt i slutet av perioden och spelar 6 mot 5 och etablerar lite press i vår zon. 1-4 kommer efter att Elias blockat 2 skott och lyckas peta fram den till Theo som lägger in den i tom målbur från halva plan.

Bra genomförd match. Kan önska lite lugnare spel när vi har bollen. Blir lätt stressigt när vi istället kan rulla runt den och hitta bra avslutslägen. Ett plus för att vi i denna match inte tillät många lägen framför eget mål. Vi var tajta i försvarspelet och låg tätt intill dom hela tiden, lyckades etablera press och vi får trafik framför mål.. Vi tackar Melker Kai och Vilgot för en väl genomförd match. Theo gör nästan en äkta en Hattrick och en assist!!
Matchens lirare blev Ilja som skall utse nästa matchens lirare.

Skott 18-14 (5-5, 7-3, 6-6)

Då var äntligen igång med seriespelet och Rydboholm står för motståndet. Alltid roliga och tajta matcher mot RSK.
RSK som mötte Fristad borta förra helgen vann med hela 19-0  och rivstartade med ett mål redan efter 47 sekunder. Pass in i slottet och direkt skott. Men jag tycker att vi har bra rull på spelet i första perioden och vi får utdelning efter 4.40 Elias hänger den högt efter pass från Liston. En bra frilagsvariant där vi har 2 skyttar uppställda och släpper till den bortesta skytten.
Med bara 13 sekunder kvar av första perioden bryter Elias bollen i egen zon Theo fångar upp den och passar över till Redberg som slår en fin kross boll till Isac som inte gör något misstag när han kommer fri med målvakten.
I vår periodpaus har vi lite för mycket taktiksnack så vi lyckas dra på oss en  2 min för fördröjande av spelet.
Den tar jag o Martin på oss. Men detta Boxplay blev aldrig farligt . RSK har 2 skott från långt håll och ett skott i täck på 2 minuter. Vi har däremot den farligaste målchansen när Liston trampar upp och skjuter ett skott som tar på benet på målvakten. Efter 4.58 kommer 3-1 målet efter att William vart upp och stött högt upp på deras backar. Isac fångar upp en chanspass från RSK och serverar Redberg en macka som han förvaltar väl. Tranemo skapar en del vassa lägen i andra men i det stora hela rullar RSK mycket bättre boll. Dock blir det inte många farliga målchanser. Märker att tröttheten börjar ta ut sin rätt då vi bara rullar på 2 kedjor.
Tredje perioden börjar bra, efter 40 sekunder bryter Lias en passning centralt trampar upp och hänger den utan assist majestätiskt i högerkrysset, 4-1 är ett faktum. Efter 9.19 sätter RSK 4-2 målet efter 3 chanser på Ilja. Tappar tyvärr 2 markeringar framför mål i detta läge. Matchen fick tyvärr lite liv efter detta målet. När det är 2,5 min kvar av matchen tar RSK timeout och plockar sedan målvakten så vi spelar 5-6. De lyckas med en sen kvittering och har chans på ytterligare ett mål men då vi har Ilja mellan stolparna var jag aldrig riktigt orolig. Sista perioden lägger vi en högre pres och får utdelninga av detta. Målmässigt förlorar vi tredje men tycker vi gör en bättre period än RSK.  Vår nya kapten Lias utsåg välförtjänt Theo som matchens lirare.
Tycker vi gör en bra match rakt igenom och vi skapar många bra lägen dock lite för lite skott på mål kanske. Ilja storspelar i mål och bägge kedjorna levererar bra anfallsspel framåt och ett bra försvar.

Nu tar vi o laddar om till fredag då vi möter Tygriket borta.

/Ledarna

3:e plats på Warbergsspelen 2022
2022-04-12 19:49

3:e plats på Warbergsspelen

Efter en snöplig säsongsavslutning där det blev WO i näst sista matchen och i sista matchen drog våra motståndare Annelund sig ur serien på kort notis.

Vi tog hand om den mest ädla placeringen i tabellen 1: platsen S E R I E S E G R A R E !!!!!!!

Vi hade dessutom kvar vår turnering i Warberg som killarna sett fram emot under våren.

Med många tveksamma inför helgens cup pga av förkylningar blev vi till slut 16 st grönsvarta hjältar som tog sig ner till Varberg för årets upplaga av Warbergsspelen 2022

Och sikken helg det utvecklade sig till…

Game Day 1     Fagerhult - Habo

Kvällsmatch mot ett taggat Fagerhult-Habo i Peder Skrivare Skola.
Grönsvart chockstartar med ett ledningsmål efter 14 sek, fantastiskt fint spelmål där William dundrar in den efter pass från Isac. Tyvärr drar vi på oss en utvisning 7 min in i matchen som Fagerhult-Habo utnyttjar effektivt, 1-1 är ett faktum och 1-2 kommer också innan periodvilan.
Men som alltid ger detta lag aldrig upp utan kämpar till sig sin så värda kvittering 11 minuter in i andra efter en assist från vår eminente målis Ilja, William gör inga misstag denna gång heller rundar kassen och sätter den köksvägen i spel 4 mot 5 !!!
Vi får ett PP på en ganska billig utvisning men lyckas inte utnyttja det tillfället!!
Matchen slutar 2-2 och vi är väl rätt nöjda med resultatet. DET var inte våra motståndare.
Frågan är om vi var 6 utespelare på plan och om inte de slår på Iljas fingra för att få in bollen i mål!!
Det första slaget vid Peder Skrivare Skola var i alla fall avgjort och det blev oavgjort..

Game Day 2     Sandared

Efter en stressig morgon så var vi på plats i Trönningehallen kort innan matchstart för värmning. Sandared stod för motståndet. Ett 07 lag som huserat i både 06 & 05 serien i år så ingen underskattning var ledordet!!
1-0 efter 8 min och detta genom en vunnen tekning offensivt till Lias som lägger upp den på backplats o Liston hänger den högt i bortre.                      2-0 står William bakom som får pass efter en brytning av Zack bryter in tar skott, tar sin egen retur och slår en backhand till en helt omarkerad Lias som sätter den på ett distinkt direktavslut. Sandared kvitterar till 2-1 och gör denna tillställning onödigt spännande. Isak sätter spiken i kistan efter ett fint utkast från Ilja till William som trampar upp med bollen och frispelar Isak i slottet med bara minuten kvar till 3-1 vilket också blev slutresultatet. 2 trötta lag och en trött match var effekten av den tidiga matchen och kanske inte den optimala sömnen på luftmadrass i en iskall skolsal enligt någon..

Dags för lite mat på monark och en ny motståndare och en ny hall. Denna gång var det FC Helsingborg och Bua hallen. Återigen en match där vi visar att ge upp och sluta spela INTE är något som vi pysslar med även om vi åker på några bakåtmål.. Helsingborg tar ledningen med både 1 och 2-0 efter bara 7 minuter av matchen. Som för övrigt påhejades av -08 klacken med både trumma och sång.
Lias reducerar till 2-1 skott från slottet efter pass från Isac. 2-2 från Liston assist Elias, ett vackert backparsmål!!
sen var det de här med powerplay som kommer att avgöra denna match. FC blir frustrerade och tar två onödiga utvisningar som vi nyttjar exemplariskt. Först ut Lias assist från Liston 2-3.
2-4 som också blir slutresultat ordnar Theo assist Liston. E F F E K T I V T !!! var ordet!!

Bragden i Breared
Efter en tuff match så tog ledarna ett viktigt beslut att införskaffa lite bananer inför nästa match och det måste vart nåt speciellt med dessa bananer inköpta i Bua för de bar oss genom hela matchen mot Karlstad. Liksom, Karlstad leder gruppen! Ett innebandymecka i Sverige och ett ställe där alltid solen skiner. Klart man har respekt..men det hade inte laget.. Vilken match dom genomför och det efter två tuffa matcher. Karlstad gör misstaget att fälla våran Hugo vilket innebar powerplay!!
De hade INTE scoutat oss. 14 sekunder behövde firma Isac, Liston, Hugo, Lias & William på sig för att
skapa ett friläge för liston, pass från isac. 1-0 är ett faktum. Periodvila och vi peppar killarna då vi möter det bästa motståndet för dagen. Det var mycket trafik på våran sida. 2-0 genom ett långt uppspel av Liston till William som rundar kassen och spelar in till en friställd Isac i slottet som sätter den enkelt.
3-0 kommer i slutet av andra perioden, och det är Hugo som hittar bollen och sätter den i maskorna bakom Karlstads målis efter en bra press från Emil och Theo.

Game Day 3

Slaget i Peder Skrivare Skola

Då segern mot Karlstad placerade oss högst upp i tabellen = GRUPPSEGRARE !! så blev motståndet 2:an i grupp B i kvartsfinal och vem var det? Jo ärkerivalen Rydboholm som det enda lag som knipit 3 poäng mot oss i serielunken. Ett lag som spelar effektivt defensivt och en bra målis på det!! Det dröjde ända in till 10 min in i 2:a perioden innan ett mål föll och det var olyckligtvis åt bortalagets favör. Ett väl utnyttjat powerplay efter en utvisning gav 0-1 till Rydboholm. Med 5 minuter kvar av matchen såg detta inte jätteljust nu men vi tuggar på och för att få lite momentum i det så tar vi ut Ilja med 1,5 min kvar. Chanserna duggar tätt men vill inte in förrän William hittar ett skottläge från halva plan med NIO sekunder kvar av matchen. Bollen trillar in i borte, 2 decimeter över backen i bortre. Otagbart.
Glädjen på plan, i båset o på läktaren är total. Straffar väntar och detta hade vi diskuterat vem och i vilken ordning så det var bara att följa planen. Hugo sätter sin straff och Ilja blir matchhjälten genom att rädda sista straffen SEMIFINAL väntar.

Wictory Center?

Karlstad fick Warberg i semin och vi fick Vänersborg. Ännu ett serielunka lag. Lite trist o möta men vi hade väl lite koll på hur dom spelar. I serien har vi spelat oavjgort på bortaplan och vinst på hemma men det har varit jämna bataljer. Nåväl matchen skall spelas som nån klok man sa. Efter avblåsning dröjer det inte mer än 2 minuter innan Goggoman (Hugo) hittar nätet. Plockar upp bollen vid eget mål och trampar upp och lossar skott från halva plan som letar sig in bakom deras målis, vilken lättnad! 2-0 kommer återigen från Hugos klubba. Påpassligt uppfångat felpass av Hugo från Vänersborgs vänsterback, Hugo trampar in och sätter den högt i bortre. Periodpaus.
Här känner jag att det här kan dom bara inte vända, det börjar lukta final. Theo tar sig för håret och börjar få ångest för vad han lovat. Några killar till hade lovat att klippa sig millimeterkort 😊
Och vi ledare hade väl vid ett svagt ögonblick lovat ett dopp i det blå om det blev final!!
Allt det där grusades inom loppet av 8 minuter Vänersborg trycker in 2-1 på frislag och tekningen efter sätter de 2-2 bara 4 sekunder mellan målen. Kanske fokus var nån annanstans i laget just dessa minuter men det blev ödesdigert. Vi trummade på i vanlig ordning men fick aldrig någon utdelning.  Det var Vänersborg som drog finalstrået. De gör 2-3 10:02 vi tar ut målvakt och 6 spelare på plan men denna gång utan resultat och vi fick se på när de röda killarna firade efter matchen. OM jag räknat rätt så var detta den andra förlorade matchen för hela säsongen, so be it! Trist bara när man är så nära att nå Final i A-SLUTSPEL.
NU har jag nog inte nämnt alla namn i texten men ALLA alltså verkligen ALLA bidrog till denna fantastiska turnering.
Alla spelare höjde sig snäpp efter snäpp och levererade sån fin Innebandy hela turneringen. Vi är så stolta och malliga Jag o Martin o Mikael. Ett så skönt gäng får man leta länge efter!!

Vi tackar Föräldrar för supporten på läktaren och våra Sponsorer och Varberg för en bra arrangerad cup. Ses väl nästa år i finalen 😊