Herr A - Div II

TIBK-BK Halna
2022-11-20 12:17

5-4(1-1,3-3,1-0)

Hemmamatch mot Halna, ett lag som inför vårat möte ligger trea i tabellen och snittat sju mål framåt.

Återigen en värdemätare för vårat unga talangfulla lag.

Av 16 spelare i dagens trupp är 12 födda på 2000-talet.

Det blev en riktigt jämn nagelbitare som var tight hela vägen till slutsignalen.

Första perioden slutar 1-1 och det ska vi vara nöjda med.

Vi bjuder på för mycket yta i egen zon under den första perioden och vi ska tacka Isak i målet att vi bara släpper ett mål i första. Men det är en jämn period och skotten slutar 10-10. Vårat mål görs av David Bergman efter att vi spelat runt bollen och Jakob Kjellberg lägger tillbaka till David som från backposition skjuter direkt.

Andra perioden är också en jämn historia där vi fortsatt har lite svårt att få grepp på Halna i våran egen zon. Halna drar också iväg till 3-1 och vi gör ett mycket viktigt 3-2 mål direkt efter tekningen på Halnas 3-1

Liam Andersson hittar yta centralt direkt på tekningen och kliver framåt drar på sig motståndarna och släpper ut till Zack Larsson som avslutar fint. Målet ger oss vind i ryggen och i en omställning halvminuten senare sätter Axel Josefsson dit kvitteringen assisterad av Erik Jansson.

Vi tar också ledningen efter 10minuter och det är återigen Axel som hittar en yta i slottet och får inspel av David Bergman. Med 20 sekunder kvar av perioden lyckas Halna kvittera till 4-4 efter att dom tryckt ner oss ordentligt i egen zon.

Det kommer återigen bli en nervkittlande tredje period.

Återigen måste jag höja lagets sätt att spela på i tredje perioden. Vi sliter och jobbar vinner perioden med 1-0

Målet gör Erik Jansson efter att vi vinner bollen på mittplan och William Pulli drar iväg framåt och serverar Erik som fint ger oss ledningen 5-4 i tredje minuten.

Sättet som våra spelare sedan spelar färdigt matchen är imponerande vi skapar en del lägen där vi inte riktigt får till avsluten eller där Halnas Målvakt står ivägen.

Spelare som Lowe Walkin, Axel Josefsson, Liam Andersson, Zack Larsson och Lukas Landen visar ingen respekt för motståndarna och håller i bollen i slutet av matchen och spelar med imponerande kyla. Alla födda 04-05 riktigt kul att se.

Vi vinner matchen 5-4 och vi har fortsatt full pott hemma i grytan! Till dagens match hade vi också hjälp av en härligt pådrivande grönsvart klack. Viktig seger i en jämn tabell

Nu duggar matcherna tätt och på onsdag möter vi Tygriket borta för att sedan på lördag möta Rydboholm hemma på lördag. Två klassiska derbyn vi ska också klämma in en superintressant juniormatch hemma på fredag mot Fristad

Vi hoppas på mycket grönsvarta på läktarna under dessa matcher.

Mikael&David

Skara IBK-TIBK
2022-11-12 12:22

6-5e förlängning (2-3,2-1,1-1,,1-0)

Bortamatch mot Skara ett lag som gjort en bra start på säsongen. Precis som vi har dom spelat många väldigt jämna matcher i uppstarten och det blev just så i denna kamp också.

Skara är piggast i öppningen av matchen medans vi inte är på tå i inledningen. Skara tar också ledningen och efter halva perioden leder dom med 2-0.

Men sedan tar vi över taktpinnen och får stundtals bra press på Skara i deras zon. Ett betydligt rörligare Tibk med klart bättre tålamod i spelet gör att man får bra tryck på Skara. David Bergman reducerar till 1-2 genom intramp från fickan assisterad av Simon Petersen.

Kvitteringen 2-2 kommer inte långt efter och det är Adam Nyman som hittar Zack Larsson i höga slottet som avslutar direkt, läget kommer efter bra tålamod i passningsspelet.

Vi tar också ledningen 2-3 genom Adam Nyman assisterad av Liam Andersson.

Starten av matchen gör vi inte alls vad vi pratat om, men under andra halvan höjer vi oss rejält och gör det riktigt bra.

Andra perioden blir en jämn historia där vi börjar starkast men hamnar lite på hälarna under andra halvan. Skara vinner perioden med 2-1 och vårat mål görs fint av Victor Aronsson från slottet med ett fint inspel av Oscar Granden. Pausvila och ställning 4-4.

Vi börjar tredje perioden på ett bra sätt men ställer till det för oss lite och Skara utnyttjar läget och tar ledningen 5-4 efter 4.07

Men som sagts tidigare är moralen stark och det är bara positiva tongångar från bänken om att vi ska gå för vinst.

Vi gör en bra tredje period och skapar en del lägen och 5-5 kommer efter 10.32 genom Adam Nyman assisterad av Zack Larsson.

Vi fortsätter och spela bra men lyckas inte få till ett avgörande och matchen går till förlängning.

Båda lagen går för vinst och det är Skara som drar det längsta stråt och lyckas avgöra efter en något tveksam situation.

Summerat så gör vi en bra insats. 5-5 borta mot Skara får ses som godkänt även om jag tycker att vi borde kunnat förvandla vårat stundtals fina spel till något mer mål och vinst.

Vi använder backarna på ett mycket bättre sätt än tidigare matcher och har ett bättre tålamod i spelet.

Kul att träffa på våran gamla tränare Stefan Hedin som numera tränar Skara.

5-4(2-3,1-0,2-1)

Lördag och hemmamatch mot Stöpen. Efter fem matcher med två vinster och tre förluster mot bl.a Skövde och Lockerud är det svårt att veta hur pass bra vi står oss i serien.

Matchen mot Stöpen ett lag som slutade på nionde plats förra säsongen 1 poäng bakom TIBK och inför matchen låg en poäng före oss hoppades vi skulle ge oss en fingervisning.

Vi börjar matchen på ett bra sätt och vi tar ledningen med både 1 och 2-0 genom fina omställningar där vi släpper bollen fint med få bolltoucher.

1-0 gör Erik assisterad av Axel J och 2-0 gör Liam fint assisterad av Adam och Liam kan casha in sitt första A-lagsmål men förmodligen inte det sista. Vi spelar ganska stabilt fram till att Stöpen reducerar till 1-2 genom en trasslig situation. Sedan släpper vi ytterligare 2 mål i perioden och går till pausvila 2-3. Vi tappar greppet om perioden i slutet och hamnar i underläge.

Andra perioden vinner vi med 1-0. Förarbetet till målet står hela femman för som vinner bollen i hög press och Victor kan servera Oscar som får öppet mål och 3-3 på tavlan.

Vi släpper inte till många lägen i varken andra eller tredje perioden. Vi går ner på lite folk i slutet på andra för att försöka öka på trycker framåt litegrann.

I tredje spelar vi in Simon L och 10.19 in i perioden dundrar han in ledningsmålet 4-3 assisterad av Axel J.

Vi spelar stundtals ganska bra och skapar en del lägen men lyckas inte få in bollen.

14.21 Ställer vi till det för oss själva och Stöpen är inte sena på att utnyttja läget och kvitteringen 4-4 är ett faktum.

Men som i övriga matcher är moralen stark och vi jobbar på för ett segermål.

19.46 får Adam läget efter hög press och han avslutar mycket kyligt assisterad av Liam 5-4 och seger.

I mitt tycke en rättvis seger som satt hårt inne. Vi har 35 skott på mål och skapar en del fina lägen. Återigen så gör alla forwardsformationer mål. Isak är stabil i kassen.

Liam och Simon L gör sina första A-lags mål. Full pott hemma i grytan. Det vi kan konstatera är att det kommer vara väldigt jämnt mellan lagen bakom Skövde och Lockerud under säsongen.

Nästa match blir fredag 11 november borta mot Skara.

/Mikael&David

Skövde IBF-TIBK
2022-10-23 08:22

12-5(5-0,5-5,2-1)

Första Perioden

Vi startar matchen piggt och första fem minuterna gör vi riktigt bra och skapar en del lägen. Men mellan matchminut 7 och 9 hänger vi inte med i Skövdes tempofyllda spel och släpper 4 bollar. Vi får stopp på blödningen men Skövde är klart bättre än oss och vi har svårt att hänga med i deras bolltempo. Dom hittar igenom oss med sina passningar och vinner i stort sett varje 1-1 duell. Vi släpper ett mål till i perioden och går till pausvila 5-0 till Skövde

Andra Perioden

Vi kommer ut i andra med fokus på att vi måste jobba mycket tightare i defensiven för att hindra passningar igenom oss och att vi måste rulla bollen mycket enklare och snabbare.

Dock ökar Skövde på till både 6 och 7-0

Men efter 8 minuter spräcker vi nollan genom ett fint inspel i slottet från Wille till Bergman som avslutar direkt.

vi gör även 2-7 genom en omställning 3-1 och Victor avslutar kyligt. Vi gör ytterligare 3 mål i perioden.

2 st i pp där vi hittar fina avslut och Zack trycker dit den x2 assisterad av Victor och Adam. Jansson gör också mål från inspel i slottet av Victor.

Från 0-5 i första får vi med oss 5-5 i andra.

Tredje Perioden

Det blir en jobbig tredje period för oss. Vi har fått slita hårt i defensiven under hela matchen och Skövde har stort bollinnehav under hela matchen.

Vi kommer inte till många avslut i tredje men grabbarna sliter på bra. Vi gör ett mål genom Jansson återigen genom en instickare i slottet av Victor. Vi släpper två genom skott utifrån.

Positivt från matchen är absolut att grabbarna visar bra moral. Vi ligger under med 7-0 men inget surande eller negativa vibbar i laget. Vi jobbar på och gör tillslut 6 mål i matchen 5-5 i andra och 1-2 i tredje.

Vi spelar riktigt bra i powerplay.

Skövde och Lockerud är i mina ögon dom två bästa lagen i serien och deras nivå har vi en bit kvar till.

Men vi ska fortsätta våran utveckling framöver och ta oss närmare.

Kul att komma till Skövde med ett riktigt bra matcharrangemang där vi blev väl mottagna. Dessutom att höra deras hejaklack konstant under matchen pusha på sitt lag var extra kul. Mer sånt

Tibk-Vara
2022-10-16 12:27

6-4(1-1,2-2,3-1)

Vi gör en bra första period där vi har bra tempo i passningsspelet och kommer till en hel del fina avslutslägen. Det krävs dock ett 5-3 överläge innan vi lyckas överlista Varas mycket duktiga keeper.

Zack blir fint frispelad på bortre stolpen av Adam och kan lägga in bollen i öppet mål.

Vara kvitterar dock i slutet i numerärt underläge och vi går till pausvila 1-1.

Som sagt totalt sett en bra första period med många avslut och lite stolpe ut.

Andra perioden

Vara höjer bolltempot i andra och det blir en helt jämn andra period. Perioden sluttar 2-2 efter mål av Victor och Erik. Vi kommer inte till lika många lägen under andra och vi sätter in Erik i matchen som är het från början och ställer till oreda för Varaförsvaret.

Vi rullar på med våra tre forwardsformationer och höjer oss lite jämfört med andra perioden.

Vi får också in nya fräscha ben i Liam i tredje.

Vi får lite bättre rull på bollen och gör tre mål geno Oscarx2 och Adam. Vi har ledning 5-3 men Vara reducerar till 5-4 16.47 in i perioden och det går mot en spännande avslutning. Dock behåller vi Kylan och Oscar kan trycka dit avgörandet 6-4 framspelad av David. Vi reder ut slutminuten på ett bra sätt och rättvis seger.

Positivt att vi skapar många lägen under matchen och borde kanske fått med oss minst två mål till framåt. Men det brukar jämna ut sig över en säsong så fortsätter vi att skapa lägen kommer målen också.

En mycket bra första period och vi tuggar på med våra formationer och går starkast ur tredje.