Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Stöpen IBK
4 - 5
Tranemo IBK
Stöpen IBK 4 - 5Tranemo IBK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 09 december, 16:00
Plats:Stöpenhallen, Skövde
Serie:Div2 Herr   Tabell >>
Samling:15:00
Stöpen IBK - Tranemo IBK 4-5
2017-12-10 21:10
Vill börja med att säga att Stöpen är ett väldigt trevligt lag att möta, trevliga ledare och man får kaffe och frukt osv innan match, ett bra arrangemang helt enkelt. Lite synd att det är 2 timmar bort bara och att det inte existerar någon läktare i hallen!

Inför matchen va jag lite smått orolig, vi har haft väldigt mycket sjukdomar i veckan och vi har haft vårat sämsta träningssnitt på hela säsongen. (tror jag) Så vi pratade om att försöka spela på så mycket folk som möjligt för att ha orken uppe!

Trots sjukdomar osv så startar vi piggt och bra, vi får även tidigt utdelning på ett skott från Daniel som styrs av antingen Victor A eller en Stöpenspelare. Men 0-1 på tavlan vilket fall. 
Strax efter så visar domaren utvisning och jag blir glad och tänker att 0-2 nu vore ju fantastiskt bra. Men det visade sig att vi åkte på utvisningen istället, jag måste missat nåt där. Men vi sadlar om till boxplay, något vi gör och gjort fantastiskt bra under säsongen, vi reder ut 2 minuter utan några större farligheter. Likaså några minuter senare så åker vi på ännu en utvisning men den klarar vi lika galant! Efter detta så har dock Stöpen jobbat sig in i matchen och har ett bättre tryck på oss, främst bakom våran kasse. 1-1 hängde nästan i luften och det gör dom också. Bakom kassen med ett inspel på en som bara kan klippa till. 1-1 på tavlan.
19.29 får vi ett viktigt mål av våran duktiga tredjefemma för dagen. (Oliver Adam Lars Eric Olof) En väldigt stabil insats matchen igenom och dom slutar på 3-0 när matchen är över! Målet som blir är ett skott från Adam och Oliver kan lägga in returen i öppet mål!

Andra är våran sämsta period i matchen eller Stöpens bästa, det beror på hur man vill se de. Jag tycker vi slarvar väldigt mycket med allt vi gör egentligen, bytena blir konstiga, vi tappar boll på mittplan osv. Ja lite oroligt överlag kändes det som. Första 10-12min är det mycket Stöpen och dom får utdelning också. 2 bollar sätter dom och är i ledning för första gången i matchen. 3-2. Sista målet känns lite som en väckarklocka för oss, att vi faktiskt måste spela enkelt och inte krångla till det. Stöpen är starka i duellerna så det gäller att ha fart på bollen! 15.21 drabbas Stöpen av en 2+10. En av våra klubber går av och först slår dom iväg bladet en gång, båda domarna "blundar" för det men sen slår dom iväg det en gång till när vi ska plocka upp de. Så det va inget att diskutera. Vårat PP som funkat bra de sista hade en liten ändring inför dagen, Rickard J fick chansen, som han tog den också. Klockrent så sätter han den i bortre krysset från kanten assisterad av Victor A. Tror vi gjort mål i 7 av dom senaste 8 powerplayen eller nåt i stil med det! Grymt bra!
3-3 på tavlan inför sista!

Vi pratar om att spela en rakare och enklare innebandy i sista, tidigare nämnda tredjefemman visar det i sitt första byte, Eric lägger upp ett skott som Oliver snyggt styr in, 3-4 och vi är i ledning igen. Men det blir tyvärr kortvarigt, vi dribblar i vårat egna höga slott och blir av med den så 4-4 är ett faktum!
Efter detta så blir matchen väldigt svängig, hawaii som man så fint kallar det. Victor A har ett skott i ribban, Stöpen har bra lägen. Det känns som att matchen kan sluta hursom. Men våran rutinerade Lars A kliver fram och sätter 4-5 tid 10.54, assisterad av Adam N. Underbart att få det målet. Vi rullar fortfarande på alla 3 femmorna och det känns faktiskt ganska stabilt nu, efter målet så sjönk vi lite och i den positionen är vi väldigt duktiga! Jag hoppas att det bara va en slump men efter vårat 4-5 mål så glöms tiden av att startas flera gånger. Tråkigt och mycket fokus hamnar där! Vi väntar ut Stöpens timeout innan vi ändrar om. Timouten kommer 16.55 så först då går vi ner på 2 defensiva femmor. Kanske förutspådde jag 6 mot 5 i veckan för vi tränade faktiskt på det i Torsdags. Vi står för bästa chansen när dom väl plockar målvakten. David E siktar sånär in 4-6 från egen planhalva men stolpen håller liv i matchen. 
Vi drabbas även av en utvisning med 11 sekunder kvar men något superläge kommer aldrig!

Underbar seger och nu håller vi undan, tyvärr så har vi ju tappat 2 matcher i slutminuterna men nu har vi istället klarat av att hålla undan både denna och Vara.
Den gamla klyschan att "det jämnar ut sig under en säsong" kanske inte är så dum ändå!

Viktig seger med eftersom Wårgårda Skövde och Sandared vann sina matcher!

Nu har vi en match kvar innan det är uppehåll nästan en månad, så passa på att komma och kolla på Lördag kl 16.00 när Fröjered gästar grytan!

/ Mattias B

<< Tillbaka

 
 
SPONSORER 2019/2020