Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Tranemo IBK
6 - 4
Vara IBK
Tranemo IBK6 - 4Vara IBK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 03 mars, 15:00
Plats:Idrottshallen, Tranemo
Serie:Div2 Herr   Tabell >>
Samling:14:00
Tranemo IBK - Vara IBK 6-4
2018-03-04 15:52
Det va upplagt för en riktigt bra match, perfekt inramning med fullsatta läktare och en toppmatch i div 2.
Vara som blivit "kända" i serien för att spela ett liknande man man spel startade ganska passivt. Det man-man spelet som vi upplevde på bortaplan fanns inte där så vi kan starta betydligt hetare. Redan första bytet har vi bra bollinnehav och Olof kan tillslut assistera David E till 1-0. 
Vi har en helt annan taggning än alla andra matcher, det är ju nästan en kvalmatch i sig detta och det syns. Bra tempo på matchen där jag tycker vi är snäppet hetare både framåt och bakåt. Bakåt så offrar vi oss, Olof och Jonis va giganter i försvaret och täckte bort de mesta! 
Viktor N som va tillbaka i truppen fick mjukstarta med att börja spela PP, han tackade och tog emot. 13 sekunder senare så hänger han upp den i krysset, assisterad av Simon. 2-0 på tavlan.
Inför matchen va jag ganska nervös faktiskt men just i dagsläget så känns det väldigt tryggt. 
Tyvärr då så slarvar vi på offensiv planhalva med alldeles för många gubbar högt upp och Vara visar att dom är att räkna med. En blixtsnabb kontring och 2-1 på tavlan!

Även andra perioden startar vi bra, Olof T lägger in ett långskott som blir retur på, Oliver är snabbast där och kan sätta 3-1.
Sen kommer Vara in i matchbilden på riktigt och kan bygga upp lite press på oss. 3-2 kommer efter att bollen på ett konstigt sätt går igenom oss och en fri Vara spelare på bortre stolpen kan bara lägga in den. 3-3 kommer också och där hänger vi inte riktigt med. Lite typiskt oss denna säsongen att när vi väl har bra perioder i matcherna så kan vi inte gå ifrån till större siffror utan istället så blir det tvärtom. 3-3 på tavlan tid 10.57 och nu är det match igen!
Nästa mål är viktigt och det är vi som gör det, Vara blir väldigt långa i sitt lag så ett stort hav öppnar sig i slottet, Jonis hittar upp till Victor A som bågar runt och sätter 4-3. 
Matchen har ett högt tempo och Vara vägrar att ge upp, 4-4 kommer 13.27. Vi blir väldigt låga i laget, alla 5 ligger för långt ner helt enkelt och ett skott bakifrån letar sig igenom hela vägen!
4-4 står sig perioden ut.

För publiken kan jag tänka mig att det är en riktigt rolig match att kolla på, trummor och bra stämning på läktarn. För mig som ledare är det nervöst igen, hade jag haft en pulsmätare så hade den nog varit på vilopuls vid ställning 3-1 men nu betydligt istället när det står 4-4. 
Vara som kört på betydligt mindre folk än vad vi gjort ser ut att ha bränt sitt krut på dom 2 första perioderna, antingen det eller så va dom tagna av stundens allvar i tredje perioden!
Första målet blir väldigt viktigt men vi ser hetare ut så det känns som att vi kommer lösa det.
Mycket riktigt så gör vi nästa mål, Johan M sätter ett långskott assisterad av David E. 5-4 på tavlan och just nu måste vara göra 2 mål för att nå kvalet. Vi kämpar på bra, Jonis som fick kliva av blev ersatt av Simon som gick in respektlöst i försvaret och tryckte undan Varaspelarna. Så som vi spelar nu är riktigt kul att se,  vi tar avslut framåt och vi sätter försvaret bakåt. Inte mycket att klaga på i nuet!
6-4 sätter Viktor N assisterad av just Simon P. Underbart mål och vi har kvalet inom räckhåll.
I samband med målet 10.08 tar Vara timeout, givetvis skapar Vara chanser efter detta men både Hjertén och utespelarna ser ut att ha koll på läget! 
Tiden tickar på till våran favör men 16.25 åker Rickard på en utvisning, ska det bli spänning i slutet nu ändå?
Svaret blir nej, Vara skapar chanser men får inte in bollen, dels för att Hjertén storspelar men boxen är också riktigt bra. Inget mer mål kommer i matchen och i slutändan så kändes det tryggt även om det svängde ett par gånger under dessa 60 minuter.
Ändå en väldigt bra match av oss och Vara är roliga att möta, det blir inga slöa matcher utan dom försöker ösa på i ett bra tempo. Inte många lag i div 2 hade klarat att spela på det viset, så eloge till dom att dom försöker. Får dom behålla laget så kommer dom spela kval inom en snar framtid!

Nu är vi klara för kval och Fristad valde Sandared vilket innebär att vi Skövde. Ett positivt betyg till oss att Fristad inte ville välja oss utan istället väljer Sandared. 

Kort om dem 4 kvallagen

Fristad:
Fristad som gått igenom serien på ett fint sätt och vinner överlägset med en 10 poängs marginal. I dagsläget så tror jag väl inte nåt av oss 4 lag är redo för spel i div 1. I Fristads fall så tycker jag det är oroväckande att dom i dom senaste 5 omgångarna ställt upp med mellan 11-15 utespelare. Min åsikt är väl att om man ska ta steget upp till div 1 och knappt får ihop 3 femmor i div 2, då blir det tufft. Men kanske planen är att värva ännu mera nytt om så blir fallet!
Men Fristad är ändå favoriter här och nu, dom har en riktigt bra förstafemma med flera spetsspelare plus att dom värvat en poängspelare från Wårgårda också! 

Sandared:
Sandared känner jag väl har lite samma problem som Fristad, jag vet inte riktigt hur bred truppen är, den känns inte speciellt stor eftersom dom använder halva laget i sitt U-lag också. Sandared är duktiga och jag hade dom som favoriter innan säsongen. Det känns som att dom kommer falla på att dom inte har den där superspetsen i sitt lag!

Skövde:
Skövde är bra och jag rankar väl dom 2a bland kvallagen, dom har spetsen, publiken och ett riktigt tråkigt hemmagolv som ställer till det för många lag!

Tranemo:
Vi kommer in i kvalet som lite underdogs efter lite sviktande form dem sista omgångarna. Det som talar för oss är att när truppen är intakt så har vi bra spets, vi har en bredd i truppen som jag inte tror många har. Vi har bäst publiksnitt i div 2, tyvärr så har vi ingen hemmaplansfördel dock!

I vilket fall så ska det bli riktigt kul med kval
Passar på att tacka våran fantastiska publik, vi vann publikligan!//Detta är mina egna tankar och inte klubbens, Mattias B


<< Tillbaka

 
 
SPONSORER 2019/2020