Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Tranemo IBK
4 - 7
Skövde IBF
Tranemo IBK4 - 7Skövde IBF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 03 februari, 16:00
Plats:Idrottshall, Tranemo
Serie:Div2 Herr   Tabell >>
Samling:15:00
Tranemo IBK - Skövde IBF 4-7
2018-02-04 11:31
Med 273 personer på läktarn så va det upplagt för en riktigt bra match. 2 topplag som gör upp om viktiga poäng inför slutspurten av serien. När vi då behöver visa upp våran bästa innebandy så visar vi tyvärr upp våran sämsta!
Första perioden får alla inblandade (inklusive mig som coach) ta på sig som säsongens sämsta period. Det blev total kollaps.
Taktiken va fel, även om vi inte gjorde nåt av det vi pratat om så va taktiken ändå fel, kanske tänkte grabbarna lite för mycket istället för att agera ute på banan!
Sen får man givetvis hylla Skövde också, dom är riktigt duktiga och tar tillvara på att vi är stillastående och inte har nåt som helst markeringsspel. Det visar sig snabbt på tavlan också. Efter 10 minuter står det 0-4, även 0-5 kommer innan perioden är slut.
Jag kanske är hård men tyvärr så finns det inte mycket positivt från oss i första perioden, inte ens i PP va vi heta utan lät dom driblbla igenom oss och tom göra mål. 

Det fantastiska med innebandy är att det vänder fort, i andra perioden är vi ett helt nytt lag som kommer ut. Skulle nästan kunna säga att det är ombytta roller. Skövde gör precis som vi gjorde i första och bara faller och faller. Vi får mer och mer energi och reducerar till 1-5 av Oliver, ass Tobbe. Överlag så är detta en väldigt bra period. Skövde skapar inte mycket medans vi har ramträffar och bra lägen. Tyvärr så får vi inte in bollen. Vi är värda klart mycket mer än 1 mål men 1-5 på tavlan står sig perioden ut! 

Vi diskuterar i paus att vi måste tro på detta, vi har vänt matcher förr i grytan. Vi går igenom en nödplan ifall vi inte får utdelning första 5-6 minuterna.
Men utdelningen kommer och som den kommer, nu får vi dom målen som vi förtjänade i andra perioden. 2-5 gör Olof T ass David E. Tid 3.12, 3.-5 gör Victor A 3.23 och 4-5 för David E tid 3.31. Fantastisk start med 3 mål på 19 sekunder!! Grymt imponerande av grabbarna och nu har vi en grym energi i laget! Här är nog alla 273 personer på läktarn rätt säkra på att vi inte skulle stanna på 4 mål vilket vi tyvärr gör.
Men skövde som tyvärr har kvar sin Timeout tar den och lyckas få stopp på blödningen. Det är ändå vi som fortfarande skapar mest och ligger närmast ett mål. Vi spelar bra nu och har fina lägen men bollen vill inte riktigt in. Sen åker vi tyvärr på en utvisning, jag trodde vi skulle bli kompenserade för den senare men det finns tydligen en ny regel som heter "olycka/det va inte meningen" Jag trodde att man hade ansvar för sin egna klubba men är det inte meningen så blåser man inte. Fantastiskt att regelboken ändras match efter match. Det va faktiskt den förklaringen jag fick av domarn, "det va inte meningen" 
Ska också nämna att jag tycker domarna sköter sig bra idag men jag köper bara inte den förklaringen!
Tillbaka till matchen. Skövde som är duktiga tar tillvara på att vara en man mer på banan och kan sätta 4-6 och därmed i stort sett döda matchen. Tid 11.51. Vi behöver kliva upp och sätta en högre press men tyvärr så löser Skövde det väldigt bra, vi har inte riktigt orken att spela man mot man i slutet så Skövde kan egentligen spela ut perioden utan att vi kommer till några jättelägen. I slutet tar vi ut målvakt och släpper 4-7 i öppen bur på ett konstigt sätt. 

Svårt att analysera matchen. Jag tycker vi är bättre än Skövde i 2 perioder men första perioden är Skövde överlägsna och det blev lite för många mål att hämta igen. Andra och Tredje är ända bra perioder av oss så det är surt. Positivt är att Skövde inte lyckades göra mål i spel 5 mot 5 sista 43 minuterna av matchen. Då förstår ni hur olyckligt det är att vi inte va med i första 10 minuterna!


*** David Eriksson
** Victor Aronsson
* William Ridefjord

Detta är mina egna tankar och inte klubbens

//Mattias B

<< Tillbaka

 
 
SPONSORER 2019/2020