Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Fristads GoIF
6 - 1
Tranemo IBK
Fristads GoIF 6 - 1Tranemo IBK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 13 januari, 15:00
Plats:Fristadhallen, Fristad
Serie:Div2 Herr   Tabell >>
Samling:14:00
Fristads GoIF - Tranemo IBK 6-1
2018-01-15 20:53
Fristads förstafemma drog direkt upp tempot i matchinledningen och skapade ett rejält tryck. Eftersom dom spelar mycket så fick vi inte jättemycket andrum utan är rejält tillbakapressade dom första minuterna. Tyvärr så kommer både 1 och 2-0 inom loppet av 9 sekunder. Dryga 6 minuter in i perioden. Lite onödiga mål egentligen för man kan ju tycka att vi borde släppa in mål för att dom har tryck på oss, istället så slarvar vi och bjuder på dom 2 första målen.
14.32 in så drabbas Fristad av en utvisning och vi har chans att reducera, men efter 2 minuter så går vi mållösa och mycket tackvare en extremt skicklig Fristadsmålvakt som räddade många bollar som man redan räknat in som mål. 
Tänker främst på ett öppet mål som vi hade men på nåt sätt så räddade han den också. 2-0 slutar perioden. Fullt rättvist att dom leder men 2 bra målvakter håller nere siffrorna. 

Andraperioden ändrar vi om endel eftersom våran taktik inte funkade särskilt bra i första, vi kommer ut bra och skapar 2-3 ganska bra lägen i början av perioden. Extra surt är det då att vi gör ett dåligt byte och en halv indianare som resulterar i 2 nya mål bakåt. 4-0 på tavlan efter 4.01, ändå är det vi som startar perioden bäst. Surt! 
Men vi märker också att det inte går ge en bra femma några gratischanser, då tar dom tillvara på dom. Efter målen så kommer ett ganska stort bollinehav från Fristad, även om vi inte har så mycket boll så stänger vi till defensiven bra ihop med Hjertén i målet plus att vi skapar bra lägen men Fristads målvakt har bestämt sig för att bomma igen denna dagen!
9.23 in får vi nytt PP men en ny superräddning kommer, jag va helt säker på att den skulle sitta, istället studsar den ut och ger Fristad en kontring och dom kan sätta 5-0 när vi är en man mer på banan!
Lite typiskt denna matchen känns det som, vi skapar bra lägen men bollen vill verkligen inte in.
Tillslut så lyckas vi äntligen sätta en boll genom ett fint anfall av David, Victor o Wille. David avslutar snyggt efter pass från Victor A, 5-1 på tavlan inför tredje!
Minns inte vilken tid det va när en Fristadsspelare skadar sig men har för mig att det är i andraperioden, det märktes tydligt i tredjeperioden iaf att dom tappade en duktig spelare från sin förstafemma.
I tredje får dom inte alls det trycket på oss som dom hade i början av matchen, vi sköter defensiven bra och går på bra kontringslägen, Oliver skapar sig själv ett friläge men den tidigare nämnda målvakten är riktigt riktigt bra, att vi bara gjort 1 mål hittills med dom chanserna är ganska otroligt. I vanliga fall med dålig utdelning så kanske vi hade gjort 3, nu hade vi extremt dålig utdelning och har bara gjort 1 mål. 
Tyvärr så drabbas Carlsson av en fem minuters utvisning 7 minuter in i perioden, jag måste ha missat nåt i den situationen för som jag ser det är Carlsson starkare och är först på boll, sen att motståndarn faller borde inte resultera i en femma, men jag hade ett bra snack med domarna efter och dom förstod tveksamheten. Det va inte helt illa att spela 4 mot 5 i 5 minuter för våran box är bra och vi skapar många bra kontringslägen, behöver jag nämna vem som står i vägen?
Fristad lyckas bara med att sätta 1 boll under dessa 5 mintuer och gör 6-1.

En stund efter får den hårt arbetande och duktige Daniel M nästan ett friläge efter att ha sprungit ifrån en Fristadsspelare, då ser man så tydligt en annan spelare kommer in från kanten och bara satsar på Daniel, inte ens i närheten av bollen. Det resulterar i 2 minuter och straff. Lite udda bedömning när Carlsson åker på en femma när han är först på boll, nu när Daniel dessutom är fri och dom inte försöker ta bollen så ger det 2 minuter? Jaja i vilket fall så hängde inte dagens match på domarna. Dom tycker matchen va svårdömd, det förstår jag för det fanns många situationer att diskutera.
Lars kliver fram på straffen. en bra straff som tyvärr deras målvakt räddar. 5 mot 4 gav ingen utdelning heller utan matchen slutar 6-1 till Fristad.
Bara att gratulera Fristad som va bättre, det sura är inte att vi släpper 6 mål på bortaplan mot serieledarna. Det är ändå ganska okej, det tråkiga är att alla mål beror på misstag, inte för att vi blir utspelade eller nåt sånt.
Sen är det givetvis jättetråkigt med så dålig utdelning på våra lägen framåt. 10-5 kanske hade känts lite mer rättvist till hur matchen såg ut men målvakterna höll nere siffrorna!

Nu är det bara att ladda om för på lördag är det seriens viktigaste match, Wårgårda kommer på besök till grytan. Vinst där så ser det bra ut!


/ Mattias B


<< Tillbaka

 
 
SPONSORER 2019/2020