2019-11-23 13:58
Oj oj oj!
Vilken match! Tittar mig i spegeln efter duschen som jag va tvungen att ta efter dagens prestation, och banne mig! Är det två gråa hårstrån som tittar fram i luggen?

Det var Rydboholm som kom till grytan på besök idag och det skulle visa sig bli en högintensiv och nervkittlande historia.
Rydboholm startar första perioden mycket bra med fint passningsspel och högt tempo och det är också dom som tar ledningen med 1-0 efter åtta minuter.
Vi är ganska passiva i första perioden och ger motståndarna mycket tid på sig att hitta sina lagkamrater.
Men vi kvitterar redan efter 20 sekunder.
William hittar Zack i offensiv backposition som trampar in och tar avslutet. Härligt att vi tar avslut från backposition och Hugo som stör och skymmer målvakten och möjligtvis styr bollen något.
Första perioden fortsätter på samma vis där vi följs åt i målprotokollet.
Rydboholm tar ledningen i 13:e minuten, och vi kvitterar 50 sekunder senare.
Denna gång genom fint samspel mellan Isak och William som trycker dit bollen.
Rydboholm gör ytterligare ett mål 20 sekunder senare och går till pausvila med ledning 3-2.

Andra perioden fortsätter i högt tempo och jämnt spel.
Det enda målet i perioden görs av Rydboholm och det görs redan efter 37 sekunder.
Vi skapar en hel del lägen men lyckas inte få in bollen.

Inför tredje perioden pratar vi om bättre rörelse, lita på varandra i passningsspelet och framförallt lägga lite mer passningar mot fria ytor. Vi är ganska stressade i våra uppspel.

Tredje perioden börjar vi med powerplay.
Vi börjar ganska stressigt här också, men efter att vi lugnar ner oss och får igång passningsspelet sätter William dit 3-4 reduceringen med ett härligt avslut från slottet på ett suveränt inspel från Hugo.
I 7:e minuten kvitterar vi, och återigen är det William som är klinisk i avslutet. Förarbetet som Max står för är helt fantastiskt, han jobbar ikapp motståndaren i egen zon, trampar bakom eget mål och upp utmed sargen och levererar en suverän macka till William. Underbart jobb och spelsinne!
Avslutningen på perioden blir en riktig nagelbitare.
Vi är riktigt heta nu, alla vill in och avgöra matchen, vilket resulterar i att vi drar på oss en utvisning för många spelare på plan.
Rydboholm tar ledningen i poweplayet genom ett snyggt otagbart avslut i krysset.
Matchen spelas fortfarande i högt tempo men vi känns lite tryggare och coolare i spelet än i dom första två perioderna.
Och efter 17:14 kvitterar vi genom riktigt snyggt klapp klapp spel.
Kort frislag från Max till Hugo, Hugo hittar Isak med en diagonalpass som på ett tillslag lägger in den till?
Jo återigen William som trycker dit kvitteringen.
Nu väntar en nervkittlande och härlig avslutning på matchen.
Med 18 sekunder kvar av matchen får Hugo läget och sätter avgörandet otrolig kyligt. Total avsaknad av nerver i detta skede på matchen mycket imponerande.

Sammanfattningsvis vinner vi matchen med 6-5 efter en riktigt rolig match och imponerande insats återigen.
Vi hade fyra debutanter för säsongen idag. Emil, Oskar, Lukas P och Tarik. Alla gjorde det med bravur.
Melvin hade mycket att göra i kassen idag och gjorde det riktigt bra. Fantastiskt att vi har två så duktiga målvakter i Melvin och Ilja.
Analysen säger att fysträningen på måndagar har gjort effekt. Vi är starka i slutet på matchen. Även Jonas såg allert ut i båset i slutet på matchen så det har gjort effekt där med😊