Innebandy
P-09

Poolspel Borås
2018-01-23 14:48
Tacka vet jag Tranemo, Svenljunga, Öxabäck mm, där finns det alltid plats att parkera.
Nåväl, efter en uppfriskande promenad till Daltorphallen var det dags för två matcher.
Lustigt(?) nog låg dom precis efter varandra, men det skulle visa sig inte vara något problem för grabbarna.
Rydboholm startade matchen i bra tempo med små snabba och teknikska killar.
Isak hade fullt upp mest hela matchen i målet, och radade upp fantastiska räddningar och tog hjälp flera gånger av sina vänner stolparna.
Kedjan Alex, Felix, Theo producerade många fina anfall och två gånger om i första perioden passar Alex till Felix som sätter bollen i nät.
Backparet Kalle och Elias samt Elion och Hampus har fullt upp, och dom gångerna dom inte löser det står Isak som räddande utpost. 2-0 efter första är inte rättvist. Men kul.
Johan-Vilgot-Wilfred startar andra perioden bra, men det blir Elias med sin patenterade kantlöpning från backposition som sätter 3-0 efter 1:34.
Isak gör en dubbelräddning och river ner applåder från vår kunniga och högljudda publik.
Bra fart på matchen nu.  Theo skjuter tätt utanför, RIK kontrar men Isak ivägen. Vilgot får grepp om bollen och skjuter 4-0, halvvägs i perioden.
Nu börjar firma Möller-Kaj-Lindgren vakna till på allvar och ställer till det för motståndarna, men bollen vill inte in.
Med 5 min kvar får till slut RIK in bollen efter att fått stå fria i slottet ock prickskjuta. 4-1.
Med 25 sekunder kvar sprätter Felix in slutresultatet 5-1 efter att brutit ett uppspel och satt full fart mot mål.
Ett Rydboholm som bestod av 8 utespelare och nästan bara 09:or borde vi kunnat hålla på avstånd från vårat mål tyckte jag, men när jag pratade med grabbarna om det i periodpausen så sa bl.a Kalle att dom är ju så snabba och små så man kommer inte nära dom.
Något att träna på.

Efter kort paus och målvaktsbyte väntade Kinna på motståndarsidan.
Betydligt tuffare på pappret med enbart 08:or och stor trupp.
2:21 skulle första målet komma. Det var Kinna som efter en konstig lobb lyckades överlista Elias i vårat mål. 0-1.
Kedjan Johan-Elion-Wilfred spelar bra.
8:35 1-1 Wilfred hittar maskorna från kanten.
Spelet böljar fram och tillbaka med chanser åt båda hållen. Backparen denna match Isak-Kalle och Vilgot-Hampus har koll på motståndarna, även om vissa uppspel gav en mildare infarkt så sköter dom matchen på ett bra sätt.
Elias får göra några parader i målet och Lindgren och Kaj har varsin bra chans men perioden slutar oavgjort.
En bra period sånär som på våra frislag som lämnar mycket att önska.
Period två börjar bra och efter 3:31 gör Wilfred sitt andra för dagen genom ett hårt skott i bortre. 2-1.
Kinna trampar nu igång och kommer in i en bra period, och efter två ramträffar och några bra räddningar av Elias så får dom in kvitteringen 2-2.
Med fem minuter kvar så tar vi tillbaka taktpinnen och kedjan Möller-Kaj-Lindgren är på spelhumör. Kaj skjuter strax över men i anfallet som följer bryter Lindgren och gör ett snyggt solomål till 3-2.
I slutet av matchen blir det riktigt spännande. Kinna får en bra chans att kvittera men Elias gör en kanonräddning och vi får till en fin kontring som Lindgren avslutar kliniskt.