Herr A - Div II

Tranemo IBK - IBK Lidköping 8-7
2015-10-11 13:30
Lördagens drabbning med topptippade Lidköping kom att bli en riktig nagelbitare!

Vi visste med oss sen förra årets möten att det finns absolut inget utrymma att slappna av när man möter Lidköping. Deras anfallsspel hör till ett av seriens bästa, vill jag påstå. De går snabbt från försvar till anfall och är ruskigt effektiva när de får sina lägen.

Matchen startar ganska bra för oss. I de tre första bytena kommer vi till tre avslut, inga jättechanser, men vi visar direkt att vi ska ha kommandot i matchen. Därav kommer 0-1 till Lidköping lite som ett brev på posten.. Det är ingen jätteskräll att det är formationen med bröderna Olausson tillsammans med Svenljunga-killen Victor Norén som hittar nätet. I bytet efter kommer också 0-2, och då har vi inte hunnit spela 5 minuter.. tungt..

10:24 står klockan på då Johan M blir utvisad för liggande spel. Minst sagt oturligt då han halkar mot sargen och får bollen rakt på sig.. Det tar endast 16 sekunder för Lidköping att  hitta nätet i powerplay. 0-3.. Det känns som att allt går emot oss idag, vi får inget flyt i spelet alls i denna första perioden..

Mot slutet av perioden drabbas Lidköping av en utvisning och vi får lite hopp. Kanske kunde ett bra powerplay ge oss en biljett tillbaks in i matchen. Det börjar lite knackigt, vi sätter fart på bollen men kommer inte till de riktigt heta avsluten som vi vill.. Lidköping boxar bra och sitter ofta rätt i täck med.. I en situation där Lidköping hållit bollen på vår planhalva och Berggren jagat tillbaka den uppstår dock ett läge 2 mot 2. Victor Aronsson trycker in 1-3 i bortre burgaveln, med 5 sekunder kvar av vårt powerplay. Ett psykologiskt viktigt mål innan periodslutet.

Andra perioden får en perfekt start när Peter "Bagarn" Edvardsson trycker in 2-3 efter bra förarbete av Per Folkesson. Det tar dock inte mer 14 sekunder för firma Olausson att replikera.. 2-4. Det är såhär den andra perioden utspelar sig, mycket Hawaii, ingen riktig ordning i spelet från nån sida.. Det är tyvärr så att Lidköping drar mest nytta av detta. Även om Tobias Svensson lyckas reducera till 3-4 så följs det tätt av tre raka Lidköpingsmål och vi är vid det här skedet helt utspelade..

Johan Magnusson reducerar till 4-7 efter 12 minuters spel och det står sig perioden ut. Publiken är pessimistisk till våra chanser att vända på steken i tredje perioden. Men de som följt oss genom åren vet att ett underläge inför sista perioden ibland är vad som krävs för att vi ska höja oss.

Tredje perioden drar igång och det känns som ett nytt lag på banan, vi kliver upp, sätter press på deras backar, kliver in i närkamper och vinner andra-bollar som vi tidigare i matchen förlorat.. Även målen börjar rulla in, Per Folkesson gör 5-7 och Johan Magnusson 6-7, och äntligen lite vind i seglen.

Elva minuter in kommer också 7-7. Jonathan "Jonis" Nydén smäller in bollen med ett ostoppbart handledsskott. Fantastiskt förarbete av veteranen Tobias Svensson. Jonis, som dessutom firar sin trettionde födelsedag, blir så glad att han knappt vet var han skall ta vägen.

Lidköping är skakat, En väl motiverad Time-out kommer efter 15:29. Den ger dock inte gästerna önskad effekt. Perioden fortsätter i samma bana som tidigare, vi har övertaget.
Vi skapar ett par lägen till, innan Johan Magnusson till sist skickar in 8-7. Grytan Kokar!

Lidköping plockar keepern och skapar lite tryck sista en och en halv minuten. Men dom skapar egentligen bara en riktig chans där Johannes Hjertén i kassen gör en viktig reflexräddning.

Matchen slutar 8-7 (1-3, 3-4, 4-0)

Sammanfattning

Vi var med på tå första bytena men fick ändå en tung start på matchen. Starkt att vi jobbar oss tillbaka och visar prov på stark moral som aldrig ger upp!
Lidköping har ett anfallspel som håller hög kvalité men saknar ett par nivåer i försvarsspelet för att bli det där riktiga topplaget i årets div.1.
Lidköping var helt klart hetare de två första perioderna men i tredje var det Tibk som klev upp ett par nivåer och det får vi ta med oss från den här matchen!