Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Är comebacken nära? Låt mig presentera en av TIBKS bästa spelare genom alla tider!
2016-10-26 16:23
Lars klär sig fortfarande fint i nr 21.
Jag fick ett sms av en gammal trotjänare som meddelade att suget fanns i kroppen för att ev börja spela lite Innebandy igen, sagt och gjort så bestämdes det att vi skulle låta han prova en match med U-laget.

I morgon( torsdag) är dagen D. TIBK U lag- Fristad U lag kl 20.00 i grytan, välkommen ner för en trevlig torsdags underhållning!

För att Lars ska känna sig välkommen på plan igen så har vi ringt in hans bröder, Burken och Olof. Denna trio ska spela i samma femma och det ska bli en fröjd att skåda Innebandyfamiljen beträda planen i morgon.

Jag tog ett snack med Lars Andersson,  läs här nere vad han har att säga, riktigt intressant och rolig läsning:1. Vem var bäst i familjen på vardagsrums bandy? (Spelades när det var föräldrafritt på Ljungåkra) 

Det var nog jag eller Erik, fast jag vann säkert oftast. Vi spelade alltid på extremt liten yta, 2x2 m upp till 3x4 m och det gjorde att spelstilen passade mig och Erik bäst ("lite" rejälare kroppshyddor). Lillebror Olof hade inte riktigt så mycket att säga till om på den tiden, i alla fall inte när vi lirade i vardagsrummet. Dock var nog jag och Olof bäst på att förstöra fönsterrutor och tak under matcherna. Går vi dock tillbaka till då jag var väldigt liten och innebandyintresset föddes i familjen så var vår äldsta brorsa bäst, Johan. Det var på den tiden man lirade på asfalt (landhockey) och borrade upp bladen med borrmaskin för att minska luftmotståndet men då är vi nog någonstans i mitten av 80-talet, långt innan de flesta i dagens lag var påtänkta =) 

2. Skönaste TIBK segern?

Skönaste segern är helt klart den magiska matchen mot Rydboholm borta, måste ha varit 2004 eller 2005. Vi lyckades vända och vinna i slutminuterna trots att vi spelade 3 man mot 5 under större delen av avslutningen. Glömmer aldrig känslan från den matchen. Vi hade det året även fått in Mikael Nilsson som ledare, han anslöt från hockeyvärlden och minns jag inte fel var han tårögd efter att ha upplevt detta drama under sin första match. För övrigt var det Biffen som drog på sig en femma i slutet av den matchen, vart tog han vägen efter det? Har du koll på honom Svensson? En supertalang med brutalt skott som aldrig riktigt blommade ut. Tyngsta förlusten är givetvis seriefinalsförsluten mot TT på hemmaplan, bör ha varit runt 2001/2002. Den dagen var hallen mer än fullsatt (800 minst) och vi lyckades inte göra ett enda mål. 

3. Skönaste profilen i TIBK historien?


Skönaste profilen: Allan Sommarblad
Galnaste profilen: Anders Fischer
Roligaste profilen: Daniel Magnusson
Mest professionella profilen: Björn Claesson
Mest talangfulla profilen: Johan Magnusson

4. Vem tyckte tiden i tt var roligast du eller din far?

Båda två skulle jag tro. Första året satt jag mest på bänken så det var ingen höjdare men under säsong 2 var jag ordinarie så då var det riktigt kul att spela på den nivån. Tygriket är väldigt likt Tranemo, i alla fall var det så på den tiden, och det var nog därför det alltid blev riktigt klassiska matcher mellan klubbarna. Sweet Jesus, måste ju ge farsan en eloge för att han ställde upp och körde på den tiden, snacka om engagemang. Roligaste minnet från den tiden var när jag gjorde mål i direktsänd radio, minns att Radio P4 direktsände någon match och då lyckades jag göra ett riktigt snyggt mål. 

5. Inte en match sedan 2013. Hur har det fungerat efter att tidigare haft match varje helg under säsong sedan mitten på 90talet? Abstinens? Vemod? Glädje? Frihet?


Jag går nog alltid in extremt hårt för vad jag än ägnar mig åt. När jag höll på med innebandy som mest hade jag innebandy minst 6 dagar i veckan, varje vecka under säsong. Efter innebandyn har jag satsat fullt ut på att gymma och att jobba. Tror jag snittat över 200 pass på gymmet per år sedan jag slutade. Dock kan ju känslan av det aldrig ersätta hur det känns att avgöra en match i grytan och ta emot publikens jubel. Jag ersatte väl ett beroende med 2 andra helt enkelt, visserligen har jag väl i de termerna fortsatt att smyg-missbruka innebandyn, man kommer ju rätt nära laget, stämningen och publiken när man är DJ. 

6. Det är ytterst få spelare som klarat av att leverera poängmässigt bredvid Johan Magnusson. Du är en av dom som lyckats. Har du några tips till som huserar bredvid honom nu för tiden? 


Nu har jag bara sett en av årets matcher än så länge men jag tror det är samma visa som förra året. De som spelar med honom lämnar över för mycket ansvar till Johan. Man står bredvid och förväntar sig att han skall avgöra matcherna själv. Typ, ge bollen till Johan så avgör han. Känner igen mig lite i Johan, nu när han blivit lite äldre så tycker han det är lika roligt att göra assist som mål, det blir en ond cirkel, Johan vill ge andra mer utrymme och de andra förväntar sig att Johan skall ta avsluten själv. Enkla tipset är att gå mer rakt på mål och att våga ta avsluten oftare. Sen rent konkret skall man se till att inte röra sig i samma yta som Johan, går han ner och möter skall man gå på djupet, ligger han centralt skall man ligga djupare eller närmare försvaret. Rör man sig i samma yta försvinner man ur matchen helt, rör man sig i en annan yta är man ofta målet för hans framspelningar. Vet inte hur många baljor jag gjorde genom att endast ligga i ytan som är "på bortre" stolpen när jag spelade med honom, han gillade att slå "diagonalare" och jag var bra på att skjuta direkt. 

7. Enligt oss äldre i laget var du den förste i klubben som verkligen kunde spela modern innebandy. Med dribblingar, finter och annat som vi såg först hos dig. Vart lärde du dig?


Jag hade ju turen att vara med i distriktslaget under en längre tid. De gjorde även om åldersgrupperingarna i samband med det så jag spelade 6-7 år i distriktslagen på raken. Nu vann vi tyvärr aldrig guld men vi gick alltid långt i turneringarna. Minns att jag lärde mig extremt mycket under ett år då jag spelade i samma femma som Christian Olausson (#44), Andreas Ante Johansson, Kimmo Eskelinen och Mattias Johansson, alla dessa blev ju rätt framgångsrika efter detta så där fanns det en hel del att lära. Likaså spelade Johan Andersson center i den andra kedjan och han blev ju några år senare utsett till världens bästa innebandyspelare så i de lagen fanns det hur mycket talang som helst att få inspiration ifrån. Annars handlade det om ren hård träning och nötning. Tror vi alltid stannade i hallen 1-2 timmar efter varje träning och övade teknik, likaså la man alltid flera timmar i veckan hemma på parkettgolvet. Vi hade ju inget annat på den tiden, visst fanns det modem och internet men när internet kopplades ner varje gång någon lyfte luren så var internet aldrig något alternativ att fördriva tiden med, det blev innebandyn som fick vara det stora intresset och ur det intresset föddes talang och kunskap. På den tiden fick man inget gratis heller. När Zorro gjorde sitt intåg handlade det om att ta reda på hur man gjorde en sådan böj, det fanns inga färdiga blad utan ryktesvägen fick jag reda på att en kille använt sig av en bandyboll för att trycka ut toppen på bladet och på den vägen var det, man fick uppfinna nya sätt att införa teknik i innebandyn. Nu för tiden är det ju bara att gå ut på nätet. Maybe talent and skills doesn´t come that easy? 
 
8. Vilken säsong under din karriär var TIBK allra bäst?  Jämfört med övriga lag i Sverige under samtiden?

TIBK var allra bäst 2006-10-22. Under 51 minuter spelade vi då skjortan av Landskrona på bortaplan, ett lag som antagligen var ett av Sveriges bästa lag i skiktet strax under eliten. Tyvärr orkade vi inte hela vägen ut och fick bara med oss en poäng hem till Tranemo. Även om grabbarna gjorde en del grymma matcher för två år sedan när de var med i toppen av division 1 så känns det som att steget idag är större mellan division 1/2 och eliten än vad det var 2006 så jag rankar just den insatsen under säsongen 2006/2007 som den bästa som klubben någonsin presterat. Laget hade sina absolut högsta toppar under den säsongen, helt klart. Minns du Landskrona Svensson? Du måste väl varit med då? Första gången i klubbens historia som vi spelade på en plan som hade läktare runt om hela spelplanen. 

9. Hur känns det att spela match igen nu på torsdag i samma femma som dina bröder Burken och Olof?


Det ska bli riktigt kul. Vi har faktiskt inte spelat speciellt många matcher i samma femma tidigare genom åren, någon enstaka säsong bara. Lillebrorsan är ju i bra form fortfarande så vi får väl se om storebröderna klarar av att prestera på hans nivå, blir spännande. 

10. Om matchen går bra, har du några tankar på hur framtiden ser ut innebandymässigt?


Så långt har jag inte tänkt. Det är först i år som jag faktiskt på riktigt varit sugen att spela igen. Det kan nog sluta i allt från rejält fiasko till total succé. Stänger inga dörrar för något. Håller knät och om talangen sitter i så kommer jag nog inte bli mindre sugen på att spela igen. 

11. Varför spelade du med nr 21?


Det är en rätt rolig historia. När jag kom tillbaka från TT och tröjorna lades fram till första matchen så tog jag nummer 21 trots att jag visste att den tillhörde en annan äldre spelare. Ville väl visa att en ny kung hade anlänt =) Blev rätt sura miner och minns jag rätt var det orsaken till att vi under några år tillät att spelarna själva fick pröjsa extra och trycka valfria 22-99 nummer om man så önskade. 

12. Vilken TIBK låt/intro är du mest nöjd med? 

Det är nog inte många som vet det men det första introt som gjordes kom ifrån Jönköping. Björn Claesson skall ha gjort ett intro till Östra tillsammans med Nomy (rätt känd artist nu för tiden, slog igenom med låten Cocaine) och sen gjordes en ripp off på det introt till att istället bli det första introt som TIBK använde. Genom åren har jag sedan byggt vidare på det och gjort väldigt många, vilket är bäst? Hm det är nog alltid det som spelas just nu så svaret får bli Fattig Bonddräng. Annars är jag ju självklart även nöjd med Vi glömmer aldrig tranorna. Minns stolt hur Borås IBF en gång hånade oss genom att sjunga på min trubadursvisa men jag blev riktigt stolt över det, inte alla Tranemobor som fått höra Boråsare sjunga med i sina visor. 

13. Varför tror du Tranemo IBK har en sådan fantastisk hemmapublik?


Det är nog väldigt enkelt, det finns ingen konkurrens i Tranemo. Kulturen skapades när vi alltid spelade fredagsmatcher, då var det rejält hålligång i hallen och sen när det blev något mer familjevänligt med lördagsmatchernas intåg så levde den läktarkulten ändå vidare. Innebandy är helt enkelt den enda publiksporten i Tranemo där publiken får utrymme att visa sin passion på det sättet. Gymnastiken lockar säkerligen lika många personer under sina årliga tävlingar och uppvisningar men det är ju inte samma typ av publiksport. Laget lever på passion och inställning, publiken dras med i detta och blir även den då passionerad. Det skapar den magiska stämningen som är i hallen. Sen kan man ju givetvis inte blunda för att vi Tranemobor är bönder i grunden och bönder är aldrig buskablyga utan vi gillar att vröla. 

14. Har du fått erbjudande att spela högre upp än TT innan då du var där i ung ålder?

TT låg i divisionen under elitserien när jag gick dit men något konkret erbjudande från någon klubb från elitserien fick jag aldrig. Vet att Kimmo Eskelinen (visserligen under en blöt kväll på McEwans i Borås) sade att Warberg en gång diskuterat mitt namn i samband med att talangerna från Borås flyttade dit men något konkret blev det aldrig. Var rätt talangfull i fotboll också nu när jag tänker efter och jag vet att Elfsborg var lite halvt intresserade av mig i samband med att Nedjat Kelmendi gick till dem men fotboll var aldrig sporten för mig så den typen av transfermöjligheter dog nog helt när jag valde distriktslaget i innebandy före distriktslaget i fotboll när det krockade en helg. Det är nog alla transferaffärer jag varit inblandad i, nej just det ja, Borås IBF försökte värva mig när jag var runt 16-17 år, precis innan jag gick till TT och sen har även Hestra försökt värva mig som tränare i innebandy några år nu det senaste. 

15. Hur många Innebandyklubbor har du knäckt i din karriär?


Det är nog åtskilda. Kanske 5-10 som gått sönder under match och sen 20 som jag knäckt i besvikelse efter försluter. Tror även jag knäckt runt 5 som målgest. Appropå det, glädjande att se Daniels hopp över målburen i lördags, det är alldeles för lite målgester nu för tiden. 

Välkommen hem igen på torsdag, vi glömmer aldrig dina rötter! Jag ska bara hissa ner tröjan från taket först!

Tack för det, grymt imponerad över jobbet du gör som Sportchef. Keep up the good work


/ Sportchefen


Nyhetsarkiv
TIBK-FRÖJERED 8-12018-12-17 13:10
Inför Sandared 2018-11-16 12:25
Vinst mot Vänersborg2018-11-13 15:53
Inför Vänersborg 2018-11-09 17:20
Inför Halna med #62018-10-26 15:05
1 poäng mot Wårgårda2018-10-23 08:18
Hallå i stugorna2018-10-08 21:24
Mike tillbaka i TIBK2018-09-09 09:45
Säsongen 2017/20182018-03-25 11:43
Kvalmatch 22018-03-13 20:55
Inför kvalet2018-03-11 09:07
Inför Vara IBK2018-03-02 08:17
Inför IBK Tygriket 992018-02-22 20:52
Inför Sandareds IBS2018-02-16 09:05
Inför Vänersborg2018-02-10 08:16
Inför Skövde2018-02-01 20:36
Inför Tibro IBK2018-01-27 15:37
Inför Wårgårda IBK2018-01-18 12:33
Inför Fristad borta2018-01-12 17:43
Inför Fröjereds IF2017-12-14 20:27
Inför IBK Tygriket 992017-11-25 10:25
Inför Sandareds IBS2017-11-17 17:16
Inför Vänersborg2017-11-09 20:39
Tranemo - Tibro 8-22017-10-21 08:50
Inför Tibro 2017-10-19 20:24
Inför Wårgårda IBK2017-10-13 18:07
Inför Fristads GoIF2017-10-06 18:37
Inför Fröjereds IF2017-09-28 18:52
Vinst i premiären 2017-09-24 16:52
Inför Stöpen IBK2017-09-20 15:56
Första träningsmatchen2017-08-18 10:15
Förlust i kvalet!2017-04-03 20:35
Invasion Göteborg2017-03-08 20:52
Inför Rydboholm SK2017-02-17 18:37
Inför IBK Tygriket 992017-02-10 17:50
Intressant omgång2017-02-06 17:06
Inför Fristad GoIF2017-02-02 20:50
Inför Vara2017-01-26 21:16
Inför Tibro2017-01-20 15:38
Han är tillbaka!2017-01-05 16:14
Inför Wårgårda IBK2016-12-15 20:27
Inför Skövde IBF2016-12-07 16:41
Inför Sandared IBS2016-12-02 10:17
Inför Stöpen2016-11-25 15:17
TIBK - Vara IBK 7-52016-10-23 13:45
BK Halna - TIBK 1-92016-10-01 10:40
Vinst mot JIK2016-09-09 23:28
Mölndal-Tibk 7-52016-09-08 21:50
Veckans program2016-09-05 22:37
Heldag i Sävsjö2016-09-03 04:33
Vinst mot Tenhult2016-08-26 22:39
2016-08-25 22:21
Pixbo - Tranemo IBK 3-22015-10-04 16:51
Hemmapremiär!2015-09-24 22:35
Uppdatering2015-05-31 21:01
Inför Stenungsunds IBK2015-03-06 20:19
Inför Zenith2014-12-19 18:42
Tranemo - Lidköping 6-42014-10-05 17:47
Inför Lidköping2014-10-04 11:07
Inför Borås IBF2014-09-26 20:27
Halmstad-Tranemo 7-42014-08-18 09:35
Säsongen som varit (H2)2014-04-12 16:34
Inför kvalet! (H2)2014-03-18 21:21
Serieseger (H2)2014-03-16 21:28
Vinst i seriefinalen!2014-03-12 10:50
Ny seger!2014-03-10 09:17
Ny seger (H2)2014-03-08 21:32
Kvalplatsen nära (H2)2014-02-28 21:43
Seger mot Stöpen (H2)2014-02-10 21:41
Kross i Karlskoga2014-01-14 23:42
Halvårsrapport (H2)2013-12-18 21:51
Inför TIBK – RSK (H2)2013-11-28 22:00
Inför Skövde – TIBK2013-11-21 22:02
2 poäng i Stöpen (H2)2013-11-05 22:06
Storkross i Vara2013-10-23 22:53
Herrarna upp i topp (H2)2013-10-20 22:08
Seger i premiären (H2)2013-09-22 22:19
Seriepremiär! (H2)2013-09-20 22:22
Försäsongen2013-09-02 22:24
Gemensamma träningar!2013-04-03 22:06
Inför 1kronan (H2)2013-02-14 22:14
Seger mot Vara (H2)2013-01-28 22:17
Derby på lördag! (H2)2012-11-29 22:41
Seger mot Sandared (H2)2012-11-14 22:49
Seger mot Skövde (H2)2012-10-07 23:01
Framsteg och revansch!2012-09-02 23:13
U-laget2012-08-10 23:17
Förlust mot topplaget2012-03-19 17:47
Stortorsk i Nykvarn2012-03-12 17:50
Inför Nykvarn – TIBK2012-03-09 17:52
Inför TIBK – Lillån2012-02-23 23:29
Skrällpoäng i Kumla!2012-02-19 23:29
Inför Kumla – TIBK2012-02-16 23:32
Storsmisk i Södertälje2012-01-30 23:37
Inför TIBK – Nykvarn2011-11-24 23:53
Ledarträff2011-11-09 23:56
IDA-rapportering2011-11-06 23:58
Inför TIBK – Kumla2011-11-03 23:59
 
SPONSORER 2017/2018