Herr A - Div II

Nytt år, nya segrar, TIBK besegrade Halna (H2)
2014-01-06 21:48

Tranemo IBK – BK Halna 8-3 (2-2, 4-0, 2-1)

Första perioden började jämnt. TIBK startade matchen ganska lugnt vilket inte Halna hade något emot som backade hem och satsade på kontringar.
Mellan minut 6 och 8a hann det hända mycket.

Halna tar ledningen med 0-1, pass in framför vårat mål där en motståndare fick känna på hur det är att leva fridlyst då han ostört kunde styra in bollen snyggt.
1-1 kom direkt efter där Victor A fick känna på samma behandling och traska runt bakom mål och in framför och galant och ostört kunde hänga in kvitteringen.
2-1 kom 30 sekunder senare, Jonathan N petade Viktor N som behärskat dragade in ledningsmålet.

Halna gör sedan 2-2 ytterligare 30 sekunder efter då vi har bollen under kontroll men dribblar bort den och Halnaspelaren sätter 2-2 ur ganska snäv vinkel.
Det var ungefär det om den perioden, Halna drar ner på tempot, TIBK gör inte särskilt mycket för att höja det.

I samband med målet tackar Hjertén i kassen för sig pga sjukdom och det blir seriedebut för 15 årige Rasmus Hidgård som har 52 minuter framför sig.

Andra perioden innehåller i varje fall 15 riktigt bra minuter. Vi går ner på 2 femmor, och man kan tycka att vi borde springa mer på 3 kedjor men skulle tro att alla istället höjer sig både en och tre växlar och börjar springa mycket mer.

När vi tappar boll krossar vi på för att vinna tillbaka boll och vi gör det i mångt och mycket riktigt bra och det är inget snack vilka som segrar denna period.

3-2 gör Olof A på retur, skott Victor A.
4-2 gör Johan M, först bågar Jonathan N in och lägger en läcker pass till Johan M som bågar om på nytt och hänger den.
5-2 Jonathan N i powerplay, fantastiskt direktskott på pass Johan M.
6-2 Viktor N i powerplay, får lång tid på sig att sikta, tror inte lagen i serien har koll på Viktors loss, antar att dom fokuserar på Johan, pass Odelberg.
4-0 slutade perioden och det kändes väldigt tryggt inför tredje.

Den förväntade Halna pressen kom av sig, första 1,5 minuterna i tredje perioden var det propagandalir med långa fina pass över hela plan och bra rörelse. 7-2 Viktor N nytt långskott pass Johan M. 8-2 Victor A styrning, skott av Tobbe Svensson.

Sen med en trygg 8-2 ledning redan efter minuten spelad av tredje gick vi dock ner oss rejält. Slarvades mycket med boll och även lite latare löpsteg. En reaktion av den trygga ledningen såklart, men synd att vi inte kunde fortsätta liret ordentligt.
Halna fick tröstmåla till 8-3 med 6 minuter kvar efter ett kliniskt avslut, närmare än så kom man inte.

Det mest förvånade med matchen var att Halna inte verkade stressa på alls för att komma ikapp, kanske kom allt av sig med våra två snabba i 3dje perioden, men nog förväntade man sig lite mer. Nästa match möter dom Skövde och där vill man ju gärna se en skräll ifrån Halna, men denna match kändes dom inte som ett lag som kan rubba TIBK/Skövde.

2 comebacker idag, blott 1 mål från Olof As klubba medan Viktor N drog in 3 strutar.
Andra perioden gillade jag skarpt både att spela och att se med den höga press och fysiska spel vi fick till, det är nog så Stål vill ha oss att lira och ibland kommer det fram till fullo.

Hidgård fick hoppa in i kassen och klarade det med bravur, 1 insläppt mål mot Halna, både bra betyg till honom och det defensiva jobbet i laget. Vi har fortfarande släppt minst mål i serien (54 mot Skövdes 58).