Innebandy
Herr A - Div II

Försäsongen
2013-09-02 22:24

Sedan i Maj har herrarnas A-lag tränat 2-3 ggr i veckan med ett 5 veckors uppehåll under semestern. Sedan v32 kör vi på med inomhus träning månd-tors samt en sporadisk utomhusträning lite då och då.

Försäsongen startades på riktigt i och med träningsturneringen i Mariestad helgen v34.

Den inleddes med seger mot Arvika (div 1) med 7-6. Detta var en match som vi ledde med 3-0 efter 55sekunder och efter 11 minuter stod det 5-2. I slutet och ledning 7-6 pressade Arvika på rejält men Hjertén i kassen svarade för en grym insats.

Andra matchen stod mot Ekeby (div 1), och om vi slog Arvika borde absolut slagit Ekeby. Första perioden var bedrövlig defensivt och vi låg under med 5-2 eller liknande. Sedan spelade vi upp oss rejält och det var hugget som stucket hur det skulle gå, blev tyvärr förlust med 9-10.

När vi sedan vaknade runt 0730 snåret på söndagen i gymnastikhallen visade det sig att vi kanske inte riktigt tränat lika hårt som dom andra lagen, eller för den delen hade en lika stor trupp med oss upp till storstaden.

Mariestad stod för motståndet, vid kryss hade vi gått till final tror jag, hur som helst var det inte nära alls, förlust med 11-3 efter en riktigt dålig och stel match. Tror det stod 5-2 till Mariestad med 9-10 minuter kvar och sedan rassla det bara till.

Därför blev det bronsmatch mot samma Mariestad som förlorat mot både Ekeby och Arvika men ändå kändes som bästa laget i turneringen. Coach insåg våra löpbegränsningar (något vi försökte men misslyckades med att göra i första mötet) så vi körde på klassiskt tranmoskt grisförsvar. Det höll nästan hela vägen…

1-1 efter första perioden, ledning 2-1 efter andra perioden. Detta efter uppskattat bollinnehav till 82,4% för Mariestad, men det är ju som sagt vad man gör med bollen inte hur mycket man har den som spelar någon roll. Hjertén samt virket i buren höll oss i ledning. I tredje perioden hade Blåljus ett rungande skott i ribban men Mariestad kunde istället göra 2-2 och 3-2. När vi sedan efter 58minuters vila i försvarszon stressade på drällde Mariestad rejält och vi fick både straff, powerplay och friläge i slutet men någon kvittering kom inte.

För att bedömma turneringen får man nog ändå kolla på lördagen, så länge våra ben orkade med. 12*20 minuter var tydligen för tungt för oss så nästa säsong borde botemedlet vara att köra en ännu längre turnering nu när vi vant oss.

Första matchen var kanon mot ett bra lag, vi vann, skapade rejält med chanser och hade en storspelande målvakt. Andra matchen skapade vi ännu fler chanser men slarvade mera bakåt. Helt klart VG för lördagen.

Resten av försäsongen består av v36, träning.
Sen kör vi en elitvecka v37 med måndag- träning, tisdag – vila, onsdag Gnosjö borta, torsdag träning, fredag Tygriket borta, lördag kretsloppet i Borås.
Sedan väntar 8 dagars vila innan vi tar emot Fristad hemma i seriepremiären lördag 21e september kl 1600 i grytan.

I laget är vi ungefär samma gamla gubbar som vanligt, det brukar inte hända så mycket i TIBK och kanske är det nyckeln till framgång.

Simon och Jonathan N våra utsocknes lirare är hett jagade av alla div 3 klubbar i området, om dom dyker upp hos oss i division 2 eller någon annan klubb är ingen som vet.

Kim S abdikerade sista matchen ifjol och har gjort en gästträning i år men verkar hålla sig till storstadslivet.

Lars A kommer eller kommer inte spela, det vet han nog bara själv.

Pontus M, Johan C, Olof A, Erik Lidzén missade alla hälften av säsongen ifjol men i år verkar dom mer eller mindre friska.

Pontus brorsa Marcus M ska göra en comeback sägs det men än så länge håller division 6 fotbollen honom borta större delen.

Hidegård en fjunismålvakt med stor potential har kört med oss hela försäsongen, även William Ridefjord med en bolltalang som åtminstonde är topp 3 i alaget skulle jag inte bli förvånad om vi får se någon match iår. Dessa är födda 98 samt 97.

Kan hända att någon mer är ny, eller att någon annan är borta, har fullt sjå med att hålla koll på mina egna ben på träningarna, men trots en kanske något mindre trupp än ifjol tror jag inte vi på något sätt kommer vara sämre när det drar ihop sig.