2012-11-25 22:43

Någonstans i anknytning till storstaden Borås ligger Fristad, eller i Borås, vi från landet har inte särskilt stor koll mer än att det finns höghus och kiosker i varenda hörn. Så att vi fick med oss 3 poäng från staden känns naturligtvis underbart.

Fristad – TIBK 7-9 (4-2, 1-3, 2-4)

Första perioden

Första perioden var inte jättebra, förutom 2 klassmål signerat duon Lars och Tobbe (med bagarn som tredjelänk) så var det Fristads period där dom manglade på med mycket fysik och hugg och kändes snabbare och starkare för stunden än TIBK. Domarna drar vi över med en gång här, den ene var ny för oss (från GBG?) hölls en väldigt märklig nivå matchen igenom åt bägge hållen och för allas trevnad så kör vi på ett nytt par nästa match.

Fristad som sagt var hetare denna period, det kändes som att det skulle krävas riktigt slit för att komma hem med 3 pinnar för dom tänkte åtminstonde inte vika ner sig i närkamperna de gröna från staden.

Underläge 2-4 efter första perioden och stämningen var väl ilsken, besviken och revanschlusta.

Andra perioden

Gicks tillbaka till vårat numer ålderstigna 2-1-2 och det tillsammans med mera stake bakom besluten gjorde att matchen helt plötsligt kändes gjuten i TIBKs händer (åtminstonde från mitt håll).
3-4 och 4-4 kom innan Fristad fick ta en ledning som varade i 16 sekunder innan Svensson kvitterat till 5-5. Skottstatistiken är något härligt missvisande, runt 3-4 skott kan jag tänka mig att Fristad hade denna perioden (20 visar statistiken, inte för att vi hade 22 heller) och det kändes till skillnad från första perioden väldigt stabilt. Betydligt nöjdare miner i pausen och att detta skulle gå vägen om vi fortsatte tror jag alla var övertygade om?

Tredje perioden

Den nyskapande 2a linen skulle in oftare så det gicks ner på 2, och att dom skulle lira bevisade dom med 3 nya mål denna period. Fristad tog visserligen ledningen med 6-5 men på 3 minuter gjorde Lars x 2 och Bagarn 3 mål och det var vänt till 6-8 ledning.
Men den helt avgörande delen av matchen var väl ändå när Fristad fick chansen i PP med 6 minuter kvar, vi höll tätt och istället kunde grönsvart genom den ständigt aktive Svempa avgöra genom sitt 6-9 mål.

Fristad reducerade till 7-9 men TIBK fick i slutskedet både Powerplay och straff, vilken tyvärr våran fjunis Victor missade med en hårsmån, så det var aldrig någon fara på taket i matchens absoluta slutskede.

Framåt var det utan tvekan Lars – Svensson – Bagarn som hade lekstuga, men en match är ingen match, och 2 är lika med noll. Vi vill se detta lir i kommande matcher med. Hade hela Tranemo varit i Fristad igår hade ni troligen likt jag bara ruskat på huvudet åt vad som skedde i skönlirs väg, var ett par riktigt fina mål men dom allra finaste slutade tyvärr med att öppet mål missades. Men 12 poäng ihop i kedjan ger naturligtvis överbetyg, det var rörande att skåda som TIBK supporter. Svenssons 5-5 mål visar väl på hur allt verkligen bara rullade på för dom idag, att han med ryggen mot mål sätter den vetifan alltså, visst är han en stor förebild för dom unga skogshuggarna i bygden men att den sitter känns nästan för bra för att vara sant.

Bakåt var det i period 1 långt ifrån godkänt, sedan blev det bättre och den bästa därbak var Kimpa, som i dagarna fyllde ungdom visar att han troligen är yngre i kroppen än de flesta andra.

På lördag väntar den matchen jag sett fram mest emot i år, Tygriket hemma. Kunde inte bry mig mindre om vart varesig vi eller dom ligger i tabellen, när vi möts så kvarstår faktum att vi aldrig slagit dom, och det faktumet är något jag mest av allt i år vill få bort. Vi ska ha 3 poäng, punkt. Vi har ju dessutom 2 ex TT lirare i laget i form av Svempa och Simpa (bägge gjorde poäng i matchen mot Fristad) så borde ha alla förutsättningar att bli en känslofylld match! Hoppas vi ses där!