Innebandy
Herr A - Div II

Skrällpoäng i Kumla!
2012-02-19 23:29

Tranemo tog en på förhand väldigt oväntad poäng när man fick 6-6 emot Kumla (förlust 7-6 i s.d).

Ifjol spelade Kumla ut sitt register efter noter emot TIBK. Förlust med 11-2 blev det när grönsvart besökte bunkern uppåt landet. Lägg därtill att Kumla förstärkt sitt lag medan TIBK tappat 2 tongivande spelare så var det nog inte många som trodde på poäng idag.

Första perioden började magiskt, minst sagt. Olof A gör 0-1 med minuten spelad framför mål assisterad av Johan M.

Johan M gör sedan 0-2 i sjunde minuten efter en galant prestation, Blåljus noterad för assist.

Lars A gör sedan 0-3 till synes väldigt enkelt på ass från Berggren nästintill från halva plan.

Sedan har TIBK många lägen att uttöka ledningen, Kumla var som fastfrusna för stunden medan TIBK spelade det överlägset bästa försvarspelet på åratal. Allt som sas gjordes och hade skärpan funnits hade det blivit än fler mål för grönsvart.

Andra perioden börjar på bästa sätt när ett av de lösare skotten mot mål i historien letar sig in, tydligen stod Chillan och täckte målvakten men skottet från mig (Olof) var så löst att man knappt kunde med att jubla.

Kumla reducerar till 1-4 innan det blir en dubbelutvisning där TIBK dominerar fullständigt (4-4 kanske vore något att spela i framtiden?).

Johan M gör 2 mål i spel 4-4, assisterad av Hansen och Olof A. Här sker även en markant ändring av matchbilden. Kumlas målvakt slänger hjälmen och rusar av planen, lite vackert att se någon bli så upprörd men även väldigt dåligt då den nya målvakten hade en betydligt bättre dag än sin föregångare.

Här kommer en dålig period av TIBK, Kumla går från 1-6 till 4-6, inte för att TIBK slutar springa men Kumla trycker upp betydligt mer och TIBK faller för lågt.

Tredje perioden är jag personligen mest nöjd med, vi spelar strålande försvarsspel och att det inte resulterar i 3 poäng får ses som snöpligt, men när vi ligger i botten som vi gör måste man unna sig att ta till vara på det vi gör bra och det är mycket denna period.

Vi talar igenom hur vi ska möta Kumlas “nya” spelupplägg och möter det klockrent. Säg att 3dje perioden innehåller 5 bra chanser för bägge lagen så är det surt att Kumla sätter 2 och TIBK 0, för vi borde gjort mål denna period på våra lägen så enkelt är det, även om Kumla var överlägsna i bollinnehav så var våra kontringar betydligt bättre lägen än deras skott utifrån kanterna.

När vi sedan åker på en 2:a med 3 minuter kvar av matchen vid ställningen 6-6 får man ändå vara väldigt nöjd med 1poäng för det kunde blivit 0.

11-2 ifjol, 6-6 i år, det var inte bara Kumla som tyckte vi hade utvecklats utan tror alla spelare är riktigt nöjda med spelet idag. Visst är det surt att tappa en ledning men stora stunder gör vi årets bästa match idag, något väl så gott nog att ta med inför fortsättningen.

I förlängningen hade Johan M ett fint skott som räddades medan Kumla klev upp och fick iväg ett skott som styrdes(?) oturligt in, men att Kumla fick 2 poäng spelar ingen roll, vi vann 1!

Det som hade kunnat säkra 3 poäng idag var om vi hade gjort fler mål i första, eller förvaltat något läge i 3dje (friläge vid ställningen 4-6), men det går inte säga att det var orättvist för Kumla hade enormt bollinnehav och skottövertag medan grönsvart slet som djur och gjorde det riktigt jxxxa bra, det förväntades 0p, hade kunnat bli 3, det blev 1, måste kunna vara såpass ärliga att vi låter oss vara nöjda med det.