Herr A - Div II

Härlig hemmaseger inför storpublik
2012-02-12 23:32

Med 0 segrar på hemmaplan & fast förankrade i botten hoppades man ändå att det skulle komma en hel del publik men man trodde kanske inte. 365 åskådare senare tackar vi alla som dök upp och visar att intresset för innebandy är lika stort oavsett hur det går för laget, riktigt härligt!

Det kunde börjat bättre, Hjertén gipsade handen på fredagen och därmed stod vi utan våran förstamålvakt. Faktum är att ingen nuvarande aktiv målvakt i klubben stått högre än div 4, så det var ett stort frågetecken som skulle lösas.

Vad gör man när Hjertén är borta då? Slänger in en nästintill identisk storebror som förutom betydligt ostekigare hjälm utan tvekan kan misstas för att vara lillebror i sin mundering.

Första periodens 5 minuter kändes riktigt bra, TIBK skapade lägen men Tobias Tenglin (även matchens spelare i Torshälla) gjorde ett par svettiga räddningar. Sedan blev det rejäl dur i TIBK, Torshälla gick upp i en 3-0 ledning mellan minut 7-13. Torshälla anföll med grym snabbhet medan TIBK var desto långsammare hem att försvara sig kan man sammanfatta det.

Sedan satte dock Johan M 1-3, huruvida den tar i burgavelskrysset eller krysset är svårt att se, Torshällamålvakten var säker på att den var ute men verkade inte som att så många andra protesterade. Viktigt hur som helst.

Nästa gång Johan´s var inne spelade Johan M ut till Johan C på kanten som försökte avliva motståndarmålvakten med sin slägga, som tur var hann han inte sätta fingrarna på bollen så det blev 2-3 utan att någon skadade sig.

17.10 satte JC 2-3, 17.45 satte Torshälla snabbe forward Rasmus Jansson 2-5, det såg minst sagt mörkt ut igen för TIBK.

17.55 sätter Johan C 3-5 från frislag på kanten, såg inte helt otagbart ut då det i Johan mått mätt var en fjösare.

Det går snabbt i innebandy…

Inför andra perioden behövde det lösas en hel del i försvaret, Hjertén i kassen fick i princip släppa 3 öppna mål där vi inte var med hemma i försvaret tillräckligt.

Vi ändrade en hel del, samtidigt kändes det som att Torshälla inte orkade anfalla med samma fart ju längre matchen gick och det såg väldigt stabilt ut i andra.

4-5 satte Johan M efter att Johan C krigat loss bollen i hörnet.

5-5 satte samme Johan M i PP efter pass från Kim S. Ett powerplay som kom efter att Pontus löpt som en gasell i anfallszon och fått med sig en utvisning.

Pausvila igen, ställning 5-5 med ett litet övertag till Tranemo.

Tredje perioden var bara 5 minuter gammal när Torshälla drar på sig en 5minuters utvisning. I Innebandy ska det avgöras med en 5 minutare i ett sådant här läge men Torshälla låste vårat PP bra samtidigt som vi inte var bra nog att lösa deras uppställning.

Då får man tacka att vi har kanske seriens bästa (back?alla?) skott i Johan Carlssons som lite stillastående ett steg in på motståndarnas planhalva skickar in den i krysset, det funkar även om PP låst sig.

Så tyvärr bara en 1-0 seger i 5 minuters PP och matchen var fortfarande helt öppen med 10 minuter kvar.

Här kan vi i ärlighetens namn säga att det blev som så många gånger för väldigt stirrigt när vi är nära en 3 poängare, Torshälla hade en i innestolpen innan Johan M skickade in det förlösande 7-5 målet i öppen bur.

Sedan fick nyförvärvet för dagen Erik Lidzén som gjorde ett par byten under matchen kliva in och definitivt punktera med 8-5 målet assisterad av Johan M. Stort jubel utbröt och vi hoppas att det bara är första målet av många i den grönsvarta tröjan för Unnarydsbon.

Vinsten till trots så ser det fortsatt mörkt ut, då Söderköping lyckades vinna emot Linköping. 6 matcher återstår, kan räcka att vinna 3 men det innebär att 1 topplag måste besegras utöver Söderköping/Westervik, men troligtvis kommer det krävas 4 segrar. Så, TIBK behöver prestera magi och slå 2 topplag och även lyckas besegra Söderköping/Westervik som bägge 2 kan komma att slåss för sitt div 1 kontrakt.

Kort sagt, ruggigt svårt, men innan det är teoretiskt omöjligt så kämpar vi på in i det sista. Men framförallt så fick vi äntligen vinna inför våran härliga hemmapublik och visa oss själva att vi kan vinna matcher även i division 1.

Många gjorde det bra idag, Johan M och Johan C är i grym form, Hjertén i kassen fick en mardrömstart med 5 insläppta mål i första perioden för att sedan spika igen helt, starkt!

Lidzen fick en skön debut få byten till trots, även Adde & Chillan spelade mer eller mindre halva matchen var så det var en hel del nytt för dagen.