Westervik reste hem med 3 poäng
2011-12-18 23:45

Det började riktigt bra mot Westervik men det bjöds på alldeles för mycket denna kväll.

TIBK – Westervik 7-10 (2-1,3-4,2-5)

Första perioden kändes hur stabil som helst, visserligen gjorde Westervik ett klappklapp mål till 0-1 men utöver det kändes dom väldigt stillastående i offensiven.

TIBK kunde rättvist leda med 2-1 efter första perioden efter mål av Pontus och Johan C. Det fanns inte särskilt mycket mer att tillägga, både Westervik och TIBK höll nere tempot vilket vi inte hade något emot.

Andra perioden var strålande, i 10 minuter, TIBK gick upp till en 5-2 ledning och hade kunnat peta in fler bollar men sedan var det precis tvärtom sista 10 minuterna. Westervik trummade på för fullt i offensiven och TIBK stod på hälarna, 5-2 blev 5-5 när Westervik med firma Klinthorp/Hirshman i spetsen satte fart ordentligt.

Inför tredje löste vi hur Westervik fått rulla igenom oss, och visst fungerade det i tredje, men istället kom här en kavalkad i inviduella misstag.

Det började dock bra i tredje, ledning 6-5 genom Johan C på ett patenterat backskott. Men sista 10 innehöll 2 indianer, 1 självmål samt ett offensivt frislag som ledde till friläge i baken. Det har vi absolut inte råd med, så att det fungerade i uppställt försvar i tredje hjälpte inte.

Går att konstatera många saker angående denna match:

Vi hade utan tvekan kunnat göra fler än 7 mål, däremot besatt hela Westervik något dom flesta av oss saknar för stunden, förmågan att göra just mål. I en match där vi för en gångs skull satte en del lätta mål saknade vi förmågan att istället sätta dom klara lägena. När Burken kom in i tredje visade han genom sitt mål precis hur det ska gå till när man avslutar, där luckan finns.

Westerviks målvakt var som målklippet visar, rent bedrövlig längst med marken. Ändå gjorde vi honom en stor förtjänst och sköt mestadels högt, för lika dålig som han var längst med marken lika fenomenal var han i luften, strålande räddningar och en av få som limmat Johan Carlssons skott.

Detta leder till den enkla men dock så viktiga skillnaden på oss och iaf 8/12 lag i våran div 1, när vi gör misstag gör motståndarna mål, när motståndarna gör liknande misstag betyder det däremot inte att vi gör mål. Så för att vinna en sådan här match behöver vi ta bort misstagen eller börja göra mål på lägena, helst bägge.

Vi var ju dock återigen absolut med i matchen och vi har oss själva att skylla för förlusten (samtidigt som Westervik är skoningslösa i kontringarna och gör dom riktigt jxxxa bra och effektivt), vilket för den positive människan kan ses som något bra, det blir hur man gör det.

Jag väljer att känna att på hemmaplan har vi haft chansen i alla matcher, vi har fallit på målsnöret flera gånger eller i största förlusten (Linköping 4-8) brände vi ofantligt många lägen. Så det finns inget som säger att vi inte kan höja oss dom där sista 5-10% i fokus hela matchen igenom inför andra halvan av säsongen.

På tur följer Linköping & Karlskoga borta, sedan Finspång hemma, knipa 3 poäng på bortaplan minst så piskar vi upp Finspång hemma så är vi i allra högsta grad med i racet, men som sagt, vi måste upp en liten nivå till, eller snarare hålla våran nivå matchen igenom utan rejäla dippar.

Klinthorp bibehöll sin numera 2 matcher långa tradition att göra 5 poäng i grytan, utan tvekan kan man kalla det en lyckad inlåning av Westervik, av 18 insläppta (Linköping & Westervik) har han satt 10poäng, att han ändå inte platsar i Linköping visar väl ganska tydligt vilket enormt kliv det är upp dit.

För att sammanfatta första halvan av säsongen. Alla tippade oss att åka ur, och där ligger vi även nu, men om man inte känner att vi har haft häng i dom allra flesta matcherna så tänk om. Vi kan höja oss och vi kan skrälla mot dom allra flesta lagen. Poängmässigt är det inte godkänt men det är bara att jämföra TIBK i år med 0 nyförvärv 2 spelartapp mot Kumla som värvat in 2 allsvenska profiler och behållit sin trupp, ifjol blev vi totalt utspelade, i år var vi grymt nära att knipa poäng, så att vi höjt oss är inget snack om. Sen att steget från div 2 till div 1 är enormt är ju inget att sticka under stolen med. Ser hur som helst fram emot en andra halva av året där vi redan efter första 3 matcherna ska ha tagit fler poäng än vi gjort dom 11 första i år, bara vi ger oss fan på det…

Knallar enligt BT:

3 Johan C

Älgaklivet han har på banan är inget emot det älgakliv han tagit i sin utveckling, med 15 poäng och ett av de värsta skotten som skådats i Västra Götaland kan man tro att det är offensiven som är hans starka sida, då har ni inte försökt springa förbi honom…