Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Vi ger er vår mest rutinerade spelare #6 Olof Anderssons tankar inför kvalet på lördag
2017-03-23 16:17
Vi tog oss ett snack med våran mest rutinerade spelare i truppen.
Med bland annat 4 kval och 18 säsonger i Alaget.

Tjenare Olof. Hur känns det inför stundande kval?
Det känns fantastiskt. Det är väl detta hela TIBK och övriga människor i byn lever för?
Känns nästan så ju närmare vi kommer. Ska bli en grym upplevelse att kliva in på bortaplan på lördag inför hemmapublik.

För dom som missat det så möter vi Sisjön i kval mot div 1 på lördag kl 1820 i Salming Arena (GBG). Vad har att säga om Sisjön och våra chanser att vinna kvalet?
Har svårt att lita på innebandyns pajasregler med dubbellicenser och dylikt. Men. Baserat på matchen jag sett Sisjön spela i år skulle jag säga goda. Gör vi en bra match och Sisjön spelar med samma lag håller jag oss som favoriter. Sen har vi förlorat mot betydligt sämre lag genom åren så vill till att vi gör det bra också.
Samtidigt var Sisjön och såg oss mot Skövde så då ser rimligen dom sig som favoriter också.
Får vi med oss ett bra resultat från bortaplan ser jag oss som väldigt svårslagna iaf.

Du har som sagt spelat 4 kval. Berätta lite om dessa kval

Detta blir fjärde väl? Om vi inte räknar med Tygriket hemma som bara var en avgörande seriematch.
05/06 mötte vi obesegrade Norrby (Hallstahammar). Började borta och förlorade med 6-4. Norrby ett lag jag fortsatt följa deras bästa spelare. Vet att dom presterat bra senare också. Någon lirar i Djurgården om jag inte minns fel.
Mängder med minnen ifrån den matchen. Var nog första gången det var riktigt bra TIBKröj på bortaplan, och långt bort var det med.
Hemmamötet kommer vi till senare, kategorin TIBKs bästa matcher.
10/11 mötte vi Kumla, precis som Norrby hade vi inte sett dom innan och visste inte vad som väntade.
Vi började hemma och det var bra ös på läktaren. Vi var taggade och hade bestämt oss för att smälla på. Blev tvärtom. Visst förlorade vi bara med 8-5 hemma men det var smickrande siffror. Grymt fysiskt lag och domare som tillät det. Riktigt roligt att spela men tyvärr var vi ett par nummer för små.
13/14 mötte vi Landvetter.
Bortamötet var överlägset bästa klacken vi haft (hittills). När vi spelare anlände till hallen var det som att kliva ut i Tranemo. Magiskt!
Vi vann med 10-2 borta och kvalet var därefter avgjort. Var självklart kul på hemmaplan med men spänningen fanns ju aldrig på riktigt.
Landvetter hade vi bra koll på och hade vi förlorat det kvalet hade jag skämts. Så det var en förvänta seger för mig om jag ska vara ärlig.
Vi gick upp till division 1 2003 också men då via serieseger, inget kval behövdes.

Hur många matcher har du spelat i den grönsvarta tröjan?

När man var ung spelade man alla matcher man kunde. Gärna flera samma dag. Så vi får hålla oss till Alag för en rimlig beräkning. 18 säsonger med skador här å där borde ge 350 seriematcher i alag kanske.

Du har varit med under större delen av TIBKs historia. Lite snabba frågor angående det.
Bästa spelare i TIBKs historia? Johan M
Största profil? Svårt, Allans Sommarblad säger jag. Överlag fanns det mycket större profiler förr innan mobiltelefonerna slog igenom.
Största talang? Rikard Hessmer och Jimmy Arnesson, den ene vet vi hur bra han blev den andre kan man bara spekulera om.
Bästa tränare? Stål är väl TIBKs svar på Alex Fergusson, av 18 säsonger i Alaget har jag säkert haft honom i 11-12 i omgångar. Och han lär inte vara färdig än!

Du har spelat på de flesta positionerna på planen. Vilken trivs du bäst på?
 Nu för tiden back utan tvekan. Även om man är rund och gammal känns det inte som att särskilt många division 2 spelare är svåra att försvara sig mot. Hade man varit 5-10kg lättare och hunnit bidra mer i offensiven är center mitt hem. Funkar ok där med för den delen men främst defensivt.
I yngre dagar var det mer känsligt. TT när dom var bra runt 2000 och sniffade på SSL kvalplats ville ha mig som back. Det vägrade jag. Samma i västgötauttagningarna året innan så ville dom att jag skulle vara back. Samma visa där. Borde låtit mina brunkaregenskaper blommat ut redan då.


2010/2011 låg vi i div 1 mellersta svealand. Tyvärr åkte vi ut. Hur många poäng, mål assist och utvisningsminuter stod Olof Andersson för?
Det var 2011/2012, jag gjorde 21 poäng, 10 mål 11 assist 14 utvisningsminuter.
TIBK statistik slår ingen mig på, och du Victor kommer bli min arvinge när det gäller det viktiga i att kunna sina egna och lagets siffror genom åren.
(Denna fråga ställde för att testa Olofs kunskaper om statistik, rätt svar 21 poäng, 10 mål 11 assist 13 utvisningsminuter. De får man ändå säga är okej.)

Under åren du spelat har grönsvart mött många duktiga spelare. Topp 5 motståndare?
Svår fråga! Jag som alltid älskat innebandy gillar att möta bra och kommer ofta ihåg dom.
Väljer en från varje lag max, annars hade Stanstad haft fler.
2006/2007, Stanstad och Landskrona, vilka lag!
Linus Nordgren i Stanstad, blev sedemera poängkung i SSL och är väl top 5 där än idag.
Tobias Blixt i Landskrona. En sån där jäkel som gjorde mål på allt.
Kimmo Eskelinen år 2000?, Borås IBF. Presenterade Zorro för Tranemo och gjorde ett på den tiden Borås hade ett av Sveriges mest talangfulla lag.
Christian Klinthorp 2011 division 1. En kille som först gör 5 poäng när vi torskar 4-8 mot Linköping för att sedan byta lag och göra 5 nya poäng när vi torskar 7-10 mot Westervik förtjänar en plats här. Gjorde 102p i division 1 säsongen före, verkade dock mest vara en glidare men poäng kunde han göra.
Örebro 2011, hade mängder med u19 landslagsmän, de flesta var ruggigt bra på innebandy, Markus Ekengren väljer vi där ifrån.
En bubblare är Karl Johan Ramlöv i Finspång.

Roligaste minnet från TIBK?
Här går väl svara med en hel bok. Så du får återkomma när du har tid att skriva ner det.
Väldigt många barnförbjudna men ska man nämna något annat så visar DM i Skövde för många år sedan  våran unika samanhållning. En Söndag avfärd 0430 eller liknande avskräcker de flesta. Tyvärr gick vi väl vidare ifrån lördagen trots att det väl inte var planen. Laget skingrades för vinden och utomlands så fick plocka in några från läktaren.
Det blev en grym resa upp på tomma vägar och med Tobbes Sportbil nercabbad, min egna lilla Peaugot repade sig nog aldrig igen efter det.
Har hänt så mycket på så många bussresor,matcher och lagträffar. Det var väldigt mycket mindre regler, och framförallt, mindre mobiltelefoner runt 99-05. Men det får vi ta till memoarerna.
Var ju även med och hade en barnklack innan man fick göra entré i A-laget, när man var 12-13 år och vi körde med trumpet/trumma, och det var 200pers på en sport ingen kände till i div 3-div 4. Det var oförglömligt det med.


Bästa laget vi haft i TIBK
Här har jag vacklat lite men valt ut 2005/2006.
Sådan mix i offensiven kan jag bara hoppas vi får uppleva igen. Vi gjorde runt 220 mål vilket jag har svårt att tro vi slår inom en snar framtid.
Framförallt var målskyttet utspritt.
Minns poängligan att Burken vann den på ca 40 poäng på 14 matcher eller liknande. Inga våldsamma siffror när vi gör 220 mål.
Har även försökt minnas laget, kedjorna från slutet på den säsongen/kvalet mot Norrby är jag nästan 100 på, varför inte Hessmer deltog i kvalet minns jag ej, kanske var för ung för att mor skulle våga släppa iväg honom så långt.
1: Lars – Folke – Davva
2: Burken – Bagarn – Hessmer (spelade dock inte kvalet?)
3: Johan M – Olof – Tobbe B

Backar har jag svårare att minnas, From, Erik L, Goran, Kim, Peter P och Tobbe S är några jag kan
tänka mig var det.

5 snabba
Klubblinda eller Tygtejp? Tygtejp
Värktabletter eller nässpray? Svårt, att inte kunna andas eller inte kunna springa? Väljer Värktablett.
Gult eller rosa blad? Rosa
Vab eller jobb? Jobb
Vänster eller höger? Höger


Tibks drömfemma genom tiderna?

Här leker jag fritt och får välja vilken spelare som helst vilket år som helst.

Forwards: Lars A 02/03, tillbaka efter sin sejour i Tygriket (på den tiden dom var bra) kom han tillbaka med en innebandyteknik och konstiga tricks som ingen annan i våran håla sysslade med. En alldeles förträffligt vidrig vinnarskalle som gjorde att han var grym och otrevig att vara nära när vi var dåliga.
Erik A 04/05.
Var borta till jul men hetsade alltid Johan M att han skulle vinna poängligan ändå.
Det gjorde han. Lirade med Bagarn och Hessmer då om inte minnet sviker mig. Och Bagarn var uppgiven någon gång att det spelade ingen roll hur mycket han försökte göra mål så stod ändå burken där och slog in den till slut.
Han var grym på att göra mål kort och gott.

Center: Per Folkesson 06/07.
Folke hade allt jag gillade med en innebandyspelare. Han gjorde många poäng men framförallt var han stenhård och sprang alltid järnet. Hade nog kunnat bli en ledare i lag bra mycket högre upp om han gått all in på innebandyn.

Back 1:
Mikael From 06/07.
Också en gigantisk vinnarskalle. Ful att möta, lugn och bolltrygg, bra skott, hade det mesta.
Även om inte han minns det minns jag när vi slog Borås IBF borta runt år 2005 och from med sitt spel och små kommentarer fick en kille att börja gråta efter matchen. Något jag själv eftersträvat men aldrig lyckats med. Spelaren i Borås lade en lovande innebandykarriär åt sidan och satsade på fotbollen istället.

Back 2:
Olof Thörnblad 08/09
Enda vuxna året jag varit bra tränad trillade det in många poäng framåt.
Hade varit kul att se hur lätt allt där bak hade gått med samma fysik.

En femma jag inte hade velat möta, knappt heller velat spela i. Hade nog varit på gränsen till för mycket vinnarskalle.

Målvakt:
Svåraste positionen, Hjertén 14/15 tycker jag nog är den bästa säsongen en målvakt gjort i TIBK än så länge. Men han får dela med Hecke, går inte välja bort en som alltid funnit där sedan man var barn. Så Hecke version år 2000 får hänga med också.

Bubblare: Tobias Davidsson. Han var så jäkla bra och på många sätt unik i TIBK. Ingen före eller efter har haft den spelstilen, tyvärr.

TIBKS 3 bästa matcher?

1. Norrby hemma 2006, utan konkurrens.
Fullsatt hemma. Bra motstånd. Behövde vända 4-6 underläge för att gå upp i division 1.
Vi vinner med 12-4, gör nog 5-0 första 10minuterna. Gör 3 mål i boxplay i andra perioden och går upp till 9-0. Precis allt gick som det skulle. Peter Persson gör ett snabbt mål köksvägen, bara det.
Burken och Lars höll brödrafanan högt och gjorde 4 mål var. När allt klaffar en sådan viktig match mot ett bra lag så blir det svårslaget.

2. Landskrona borta & hemma 2007
Ännu bättre motstånd. Tappade nog knappt poäng det året, men vi kryssade både borta och hemma mot dom.

3. Slänger in Örebro hemma 2011 ändå.
Vi var absolut inte bra det året. Vi mötte ett lag med så duktiga innebandyspelare att vi knappt fick låna bollen.
Men med järnvilja och offrande defensiv fick vi ett kryss ändå. Det visar ändå på vad som är möjligt att åstadkomma i ett lag som inte har så stort urval på spelare. Men där vilja och inställning är grunden till allt.

Dina 3 bästa matcher?

Defensiven har jag alltid sett som min styrka men det är svårt att bedömma även om jag har några jag minns. Så tar mina 3 bästa offensiva minnen jag har.

Borås DM final, borta, år 2000?
Borås hade ett grymt lag, Kimmo och grabbarna turnerade landet runt.
Vi spelade 8-8 borta, jag satte 5 mål (hade vi förlorade returen hemma med 10-2 tror jag kan vi lägga åt sidan)

Fröjered hemma år 2009.
Vinst med 11-2, 5mål 3 assist. Utan att spela med Johan Magnusson. Så många gratispoäng han gett oss andra i laget genom åren är jag fortfarande chockad hur detta gick till. Minns att jag hade en ny klubba den matchen men inte vad för någon!

Finspång hemma, SM cupen, 2001?
Mest för att det var ett SSL lag vi fick möta i SM som fanns på den tiden, förlust 4-6, jag gjorde 2 mål, drömde en vecka  att dom skulle höra av sig men det hände tack och lov aldrig.


TIBK för alltid <3

Vi tackar Olof för detta och hoppas han får uppleva ett positivt kval till. Hur många säsonger har #6 kvar i den grönsvarta tröjan? En fråga som inte går att besvara.

Så här säger tränare Mattias Berggren om Olof:

"Olof är mest allround i hela truppen. Gör alltid sitt jobb oavsett om han är center i förstafemman eller back i tredjefemman. Otroligt nyttig kille att kunna kasta in vart som helst i ett lag. Kanske just därför och här tycker jag faktiskt lite synd om Olof att han inte fått en stationär plats under året utan mest fått spela där de saknats folk. Frågan är om jag sett honom som målvakt någon gång? Hmm det får vi testa honom som :)"


På Lördag hoppas vi får se er i Salming Arena i Göteborgs området.

Forza Grönsvart

/#7Nyhetsarkiv
TIBK-FRÖJERED 8-12018-12-17 13:10
Inför Sandared 2018-11-16 12:25
Vinst mot Vänersborg2018-11-13 15:53
Inför Vänersborg 2018-11-09 17:20
Inför Halna med #62018-10-26 15:05
1 poäng mot Wårgårda2018-10-23 08:18
Hallå i stugorna2018-10-08 21:24
Mike tillbaka i TIBK2018-09-09 09:45
Säsongen 2017/20182018-03-25 11:43
Kvalmatch 22018-03-13 20:55
Inför kvalet2018-03-11 09:07
Inför Vara IBK2018-03-02 08:17
Inför IBK Tygriket 992018-02-22 20:52
Inför Sandareds IBS2018-02-16 09:05
Inför Vänersborg2018-02-10 08:16
Inför Skövde2018-02-01 20:36
Inför Tibro IBK2018-01-27 15:37
Inför Wårgårda IBK2018-01-18 12:33
Inför Fristad borta2018-01-12 17:43
Inför Fröjereds IF2017-12-14 20:27
Inför IBK Tygriket 992017-11-25 10:25
Inför Sandareds IBS2017-11-17 17:16
Inför Vänersborg2017-11-09 20:39
Tranemo - Tibro 8-22017-10-21 08:50
Inför Tibro 2017-10-19 20:24
Inför Wårgårda IBK2017-10-13 18:07
Inför Fristads GoIF2017-10-06 18:37
Inför Fröjereds IF2017-09-28 18:52
Vinst i premiären 2017-09-24 16:52
Inför Stöpen IBK2017-09-20 15:56
Första träningsmatchen2017-08-18 10:15
Förlust i kvalet!2017-04-03 20:35
Invasion Göteborg2017-03-08 20:52
Inför Rydboholm SK2017-02-17 18:37
Inför IBK Tygriket 992017-02-10 17:50
Intressant omgång2017-02-06 17:06
Inför Fristad GoIF2017-02-02 20:50
Inför Vara2017-01-26 21:16
Inför Tibro2017-01-20 15:38
Han är tillbaka!2017-01-05 16:14
Inför Wårgårda IBK2016-12-15 20:27
Inför Skövde IBF2016-12-07 16:41
Inför Sandared IBS2016-12-02 10:17
Inför Stöpen2016-11-25 15:17
TIBK - Vara IBK 7-52016-10-23 13:45
BK Halna - TIBK 1-92016-10-01 10:40
Vinst mot JIK2016-09-09 23:28
Mölndal-Tibk 7-52016-09-08 21:50
Veckans program2016-09-05 22:37
Heldag i Sävsjö2016-09-03 04:33
Vinst mot Tenhult2016-08-26 22:39
2016-08-25 22:21
Pixbo - Tranemo IBK 3-22015-10-04 16:51
Hemmapremiär!2015-09-24 22:35
Uppdatering2015-05-31 21:01
Inför Stenungsunds IBK2015-03-06 20:19
Inför Zenith2014-12-19 18:42
Tranemo - Lidköping 6-42014-10-05 17:47
Inför Lidköping2014-10-04 11:07
Inför Borås IBF2014-09-26 20:27
Halmstad-Tranemo 7-42014-08-18 09:35
Säsongen som varit (H2)2014-04-12 16:34
Inför kvalet! (H2)2014-03-18 21:21
Serieseger (H2)2014-03-16 21:28
Vinst i seriefinalen!2014-03-12 10:50
Ny seger!2014-03-10 09:17
Ny seger (H2)2014-03-08 21:32
Kvalplatsen nära (H2)2014-02-28 21:43
Seger mot Stöpen (H2)2014-02-10 21:41
Kross i Karlskoga2014-01-14 23:42
Halvårsrapport (H2)2013-12-18 21:51
Inför TIBK – RSK (H2)2013-11-28 22:00
Inför Skövde – TIBK2013-11-21 22:02
2 poäng i Stöpen (H2)2013-11-05 22:06
Storkross i Vara2013-10-23 22:53
Herrarna upp i topp (H2)2013-10-20 22:08
Seger i premiären (H2)2013-09-22 22:19
Seriepremiär! (H2)2013-09-20 22:22
Försäsongen2013-09-02 22:24
Gemensamma träningar!2013-04-03 22:06
Inför 1kronan (H2)2013-02-14 22:14
Seger mot Vara (H2)2013-01-28 22:17
Derby på lördag! (H2)2012-11-29 22:41
Seger mot Sandared (H2)2012-11-14 22:49
Seger mot Skövde (H2)2012-10-07 23:01
Framsteg och revansch!2012-09-02 23:13
U-laget2012-08-10 23:17
Förlust mot topplaget2012-03-19 17:47
Stortorsk i Nykvarn2012-03-12 17:50
Inför Nykvarn – TIBK2012-03-09 17:52
Inför TIBK – Lillån2012-02-23 23:29
Skrällpoäng i Kumla!2012-02-19 23:29
Inför Kumla – TIBK2012-02-16 23:32
Storsmisk i Södertälje2012-01-30 23:37
Inför TIBK – Nykvarn2011-11-24 23:53
Ledarträff2011-11-09 23:56
IDA-rapportering2011-11-06 23:58
Inför TIBK – Kumla2011-11-03 23:59
 
SPONSORER 2017/2018