Herr A - Div II

Lagan IBK - Tranemo IBK 1-7
2014-09-03 20:50
Igår drog vi på en utflykt ner till Ljungby för att få våran första riktiga värdemätare mot div1 motstånd. Tidigare har vi ju mött Halmstad (nykomlingar div 1) och Sandared (div 2) Men nu ställdes vi alltså mot ett lag som klarade sig kvar i ettan förra året.

Första perioden startade vi väldigt bra, efter 3-4 minuter hade vi haft några bra lägen att sätta 1-0 medans Lagan fortfarande inte haft ett skott på mål så då kändes det tryggt i laget. Men vi fick ingen utdelning så spelet öppnade upp sig och blev lite svängigt ett tag. Lagan rullade bättre och hittade några fina lägen i slottet men inte heller dom lyckades sätta dit den. Där hade vi en period när vi gjorde saker halvdant istället för att ligga rätt och gå dit med kroppen. Vi drabbas även av en utvisning i perioden och där visar Lagan upp att dom va duktiga på att rulla boll när dom fick ytor till det men inte heller där blev det mål så ställningen efter första perioden va alltjämt 0-0.

I periodpausen snackade vi/spelarna ihop oss riktigt bra och det kändes som att vi hade bestämt oss för att höja oss.
Så blev det också, vi hittade riktigt bra uppspel, vi täppte till dom ytorna som vi missade i första och rullade bollen snabbare. Riktigt j*kla kul att stå vid sidan och kolla på grabbarna. Utdelningen kom rätt fort, 1.54 in i perioden gör vi 1-0. Sen tycker jag det ser stabilt ut och det är helt klart våran period. I minut 13 och 14 gör vi 2 och 3-0. Kommande minuter så tycker jag faktiskt Lagan tar över spelet så vi går ner på folk för att få mer fokus, sen har vi lite tur att dom 18.38 in i perioden klantar sig rätt rejält och tar en dubbelutvisning, den ena utvisningen blir när vi håller på och plockar våran målvakt så blir han fälld strax innan båset, så visst kände man av ilska/frustration från Lagan. Dubbelutvisningen tog vi vara på och sätter 4-0 genom fint rull i PP..
En grymt bra period som vi vinner med 4-0 och visar att vi kan om vi vill

I tredje åker vi på en utvisning rätt tidigt, Lagan tar vara på denna genom fint rull och ett fint avslut. 4-1, 4.26 in i perioden. Matchen är långt ifrån avgjord men man känner sig ändå trygg. Efter målet får dom mer energi och det märks att dom är hungriga på mer. Men vårat försvar funkade väldigt bra, vi tar jobbet för varandra. Sen får vi tillägga att Hjertén i målet gjorde det väldigt bra. Det som missades i försvaret tog han!
Lagan har mer lägen nu så vi tar en timeout för att hitta lugnet igen och göra de så bra som vi gjorde det i andra perioden. Det blir bättre men Lagan klantar sig (igen) 16.03 in i perioden genom en 5minuters utvisning. Det va spiken i kistan och där fick vi även visa upp ett grymt PP. 5-1, 6-1, och 7-1 görs här och vi vinner med hela 7-1 i matchen som skulle bli vårat stora prov på försäsongen!

-Lagan sakna ett par spelare ska tilläggas men tilläggas är att vi gjorde det med, plus våran coach. Ingen femma hade ens gjort en träning ihop så det va imponerande hur bra det stämde.

-Har inte gett några betyg såhär på försäsongen men idag va det riktigt bra från många håll. Nämner Hjertén, Bynander och Rickard som mest utmärkande

Nu spelar vi nästa onsdag borta mot Falkenberg i våran sista träningsmatch. Sen är det Zenith som gäller i serien!

Målskyttar för dagen: Johan M 2, Viktor N 2, Victor A, Pontus, Bynander