Referat: Tranemo IBK - Fristads GoIF
Tranemo IBK - Fristads GoIF 7-8 efter sudden
2017-10-08 18:25
På förhand utlovade jag en riktig nagelbitare, får nog säga att jag höll det löftet rätt bra!
Matchen startar i rasande tempo och som vi misstänkte hade Fristad en bra femma som hotade framåt. Fristad är hetast i början, får även en straff som dom gör 0-1 på, strax därefter kommer även 0-2 från förstafemman som står för Fristads poängskörd idag. Efter detta målet känns det som vi luskat ut hur vi ska försvara oss och spela mot dom. 1-2 sätter rutinerade Lars A snyggt, ass Simon P. Kort därefter kan även Viktor N skjuta bakifrån och sätta 2-2 assisterad av Wille. 2-2 slutar en jämn period med högt tempo.

Tidigt i andra åker vi på en utvisning som leder till ett powerplaymål, 2-3 på tavlan och även denna perioden har Fristad startat i ett högt tempo. Vi står upp bra men får kämpa i underläge igen. Även 2-4 kommer och just då känns det tungt men Viktor N vill annat och sätter 3-4 minuten efter, assisterad av David E, tid 10.52. Denna perioden utvecklar sig lite som första. Fristad startar bra i ett högt tempo men orkar inte riktigt hela perioderna. Nåt som märks tydligt i andra. Man förstår att dom är trötta också, deras förstafemma spelar väl ca 60-70% av matchen! Det känns som vi utnyttjar detta bra och 4-4 kommer 12.02. Samma gubbar som innan, Viktor N assisterad av David E. Vi har hämtat oss igen efter både 0-2 och 2-4 på tavlan och nu känns det som vi har lite medvind för första gången i matchen. Tyvärr då så åker vi på en konstig utvisning för hög klubba, en situation som vi borde få frislag i förstaläget men istället så leder knuffen till en hög klubba. Konstigt men sant. Vi får kämpa på med en ny box och denna gången håller vi tätt. Strax därefter får vi äntligen spela PP, tyvärr fortfarande 4-4 men nu känns vi nära ett mål. Mycket riktigt så kommer det med efter flera farliga lägen, främst med skott bakifrån. Mycket duktiga Daniel lägger in en låg boll som blir retur på, Albin petar fram Elias som sätter 5-4. Äntligen leder vi i matchen och just för stunden känns Fristad väldigt trötta. Tid 18.19.
Tyvärr så krånglar vi till det och Fristad kan göra 5-5 19.30 som står sig perioden ut. Psykologiskt viktigt mål för Fristad!

Matchen är jämn och bra, 2 målvakter som storspelar, det kunde likaväl varit 8-8 på tavlan efter 2 perioder. Jag har svårt o tro att det spelas många bättre div2 matcher i denna serien så dom 285 i publiken gillar nog underhållningen!

Tredje startar precis som dom andra 2 perioderna egentligen. Fristad är "utvilade" och rullar på bra. Igen så hamnar vi i underläge 5-6 tid 9-07.
Men hårdskjutande Johan Carlsson vill annat, vi får PP och Carlsson sätter matchens finaste mål efter pass från Daniel Magnusson! Tid 11.11.
Men som så många gånger innan så svarar Fristad med detsamma. 6-7 tid 11.46. Det är inte bra för hjärtat med sån här spänning.
13.52 rullar våran förstafemma upp Fristad vilket Wille förvaltar efter ass av Victor A. 7-7 och det är otroligt spännande.
Jag upplever väl samma trötthet hos Fristad som dom andra perioderna, kanske även därför dom tar timeout 18.41 för att inte släppa nåt mål i slutet.

7-7 står sig efter 60 minuter. Extrapoängen får Fristad som kunde avgöra i sudden.

På det stora hela känns det rättvist att Fristad får 2 poäng och vi 1. Vi hamnade i så många underlägen matchen igenom så det är starkt att hämta igen det varje gång, sen vill man såklart vinna och med 5 minuter kvar på tavlan är nog vi närmast. Men det kunde gått hursom, vi kunde likaväl stått med 0 eller 3 poäng!

En riktigt bra div 2 match som ger oss hopp om framtiden, vi saknade viktiga kuggar i laget så det va kul att se att vi spelade så bra som vi gjorde!
En bra match från hela laget helt enkelt där alla bidrar på sitt sätt!

Får Fristad ha sin femma hel hela säsongen så är jag övertygad om att dom kommer få spela kval i vår!