Herr A - Div II

Referat: Tranemo IBK - Tibro IBK
Tranemo - Tibro 8-2
2017-10-21 08:50
Igår blev det vinst med 8-2 mot Tibro. Inte en helt lätt match att spela. Återkommer till varför i referatet.

Första perioden startar väldigt bra, för bra egentligen. Ja man kan faktiskt starta för bra ibland. 1-0 kommer redan 1.08 på jättefint spel av förstafemman som avslutas med ett diagonalpass av Viktor N som David E trycker till direkt!
2-0 tid 3.02. Denna gång av Carlsson som bestämt sig för att köra snubbelfinten igenom hela Tibros lag för att sen trycka in bollen i mål. Annorlunda mål av Carlsson men lika värdefullt för det. Ass David E.
Vi har extremt mycket boll första 6-7 minuterna och alla byten vi gör skapar i stort sett lägen. Det dåliga med det är att alla har ju insett att vi vinner denna matchen om vi gör vårat. Lite därför som jag tror att vi går ner några procent i tempo, håller i bollen en sekund extra. Den tiden går inte ge nåt lag i serien och det visar Tibro en bra kämpaglöd på. 16.51 får vi PP, börjar lite sådär, vi får inte riktigt upp något bolltempo men Viktor N vrider över det och kan sen också hitta ner till David som skjuter direkt. 3-0 på tavlan i periodpausen.

Andra perioden vill nog jag, spelare och publik glömma delar av. Den är precis det jag nämner här ovan, vi har slått av på tempot, försöker göra det lite snyggt istället och tappar därmed en hel del boll. Det finns ljuspunkter såklart men inte lika många som det borde vara. En ljuspunkt va Daniel M som gör ett riktigt bra byte, hotar flera gånger mellan delas forwards, tillslut kommer han förbi hela vägen och hänger upp den i krysset, ass Victor A. Tid 9.01.
14.01 så kommer Tibros första mål i matchen. Vi skjuter i täck ganska högt upp i banan och får en kontring på oss, 4-1 på tavlan. Jag antar att det är Tibros matchplan, lite lik Wårgårdas. Försöka ligga rätt i försvar och gå på kontring. Denna gången gav det utdelning. 17.04 drabbas Carlsson av en utvisning för liggande spel. Boxen ser väldigt bra ut men Tibro håller oss hela tiden under press så alla hinner inte byta, något som tar ut sin rätt efter nästan 2 minuters spel. Tibro kan sätta 4-2 och skapa lite spänning i en match som inte borde vara spännande! Tid 19.12

Tredje kommer handla om att hitta tillbaka till grunderna, spela enkelt, få fart på fötter och boll. Ge dom 186 som kommit och kollat lite valuta för pengarna!
Hörde talas om en vadslagning mellan Tobbe och Olof om att dom skulle göra poäng båda 2 så det verkade ju lovande.
Tredje startar ganska bra, vi för spelet och det känns tryggt fast det är fortfarande bara 4-2 på tavlan. Nästa mål är väldigt avgörande för matchen. Burken skissar på våran "krisplan" men då håller sig den ena vadslagningskillen framme vid målet och kan trycka dit 5-2. Tid 11.10. Mål Olof T ass Oliver K.
Viktigt mål, nu kan man andas ut en aning. 6-2 kommer inte långt därefter, Victor A trampar förbi täcket och kan snyggt hänga upp den i bortre krysset. Ass av näste vadslagningsman,Tobbe.
Matchens lirare för dagen David Eriksson har redan gjort 2+1 i matchen men va inte riktigt nöjd med det utan 14.56 sätter han sitt tredje mål. Assisterad av Albin. Nu tar även Tibro timeout. Ett bevis på att vi gjort det bra i tredje perioden.
Matchen avslutas med att vi får PP. Där kommer ett väldigt fint mål av Daniel M assisterad av Victor A. Tror inte jag ska berätta hur det gick till utan vi mörkar nog den varianten lite :) 8-2 slutar matchen!

Slutsatsen får bli att när vi väl bestämmer oss för att spela innebandy så gör vi det väldigt bra, vi rycker upp oss i tredje och det ska grabbarna ha en stor eloge för! Vi får ta med oss det som är bra och bygga vidare på det och "glömma" det mindre bra. 8-2 är väl lite snålt egentligen men jag ska absolut inte klaga. 3 poäng va det viktiga och det blev det!

Nu laddar vi för en tuff bortamatch nästa söndag. Skövde IBF. Ett golv som ställer till det för många lag. Tror inte vi har vunnit där i modern tid.