Herr A - Div II

Referat: IBK Tygriket 99  - Tranemo IBK
IBK Tygriket 99 - Tranemo IBK 4-2
2017-11-27 19:52
Nu ca30 timmar efter matchen så har jag lugnat ner mig. Längesen jag va så upprörd som igår, om jag ens varit de någon gång.
En riktigt tung förlust i slutminuterna.

Första perioden är en tillknäppt historia, inget lag vill öppna upp sig utan båda lagen backar hem. Det speglar sig ganska väl i resultatet också eftersom det står 0-0. Båda lagen har problem offensivt. Defensivt funkar våran matchplan bra i första men offensivt så känner jag inte att vi följer våran matchplan.
Vi drabbas av en utvisning men klarar boxen galant, lite senare får vi en likadan tackling som vi åker ut på men nu blev det inte ens frislag, lite synd att det inte är lika för båda lagen. Speciellt när vårat PP funkat bra de sista!

Andra perioden tycker jag vi startar hetare och skapar lite mer lägen framåt plus att det är vi som för spelet mer och mer, defensiven är fortsatt bra men tyvärr så lyckas vi göra ett självmål till ställning 1-0. Små tillfälligheter som gör de, ett ofarligt skott som ändrar riktning totalt och 1-0 är ett faktum. Matchen är tajt så jag ska inte påstå att det är orättvist men jag tyckte vi hade bra koll bakåt så kommer det ett sånt mål. Men vi svarar snabbt, 1-1 gör Wille på en riktigt fin kontring av oss. Assisterad av Daniel M.
1-1 på tavlan står sig perioden ut. Tyvärr så är vi inte på hugget i sista tredjedelen utan avsluten sitter inte där dom brukar. 1 mål framåt av oss är för lite efter 40 minuter!

I tredje hettar det till rejält och man märker att det är lite derby över det hela, eftersom vi har mest boll så är det också vi som får mest smällar och efterslängar. Det dröjer hela 43 minuter innan TT får sin första utvisning. Många situationer innan den kan jag känna som borde resulterat i 2 min men det ska jag inte älta här och nu.
Vårat PP är fortsatt bra, Daniel M visar vägen och pangar på rätt upp i krysset, assisterad av Simon P.
1-2 på tavlan och allt känns tryggt trots 1 måls ledning.
Inte långt efter 1-2 så får vi en kontring 2 mot 1, bollen spelas över och vi har öppet mål men bränner. 1-3 där och matchen hade varit punkterad.
Istället så hittar domarna 2 utvisningar på oss, inte otippat, vi va nog inte omtyckta denna matchen eftersom vi får det mesta emot oss! Spel 5 mot 3 i dryga 1.30, från att ha känts så tryggt så stiger nu pulsen. Att släppa 1 mål är okej känner jag. Men grabbarna offrar sig fantastiskt ihop med trygga Hjertén i målet. Vi klarar hela boxen och får lite luft under våra vingar.
Efter 55 minuter spelat så kommer TTs bästa chans i matchen, nästintill friläge men Hjertén gör en superräddning, vi får en kontring där vi istället hamnar i friläge mot deras målvakt. Ingen utdelning och 1-2 står sig.
Med 4 minuter kvar så blir vi tyvärr för heta på gröten. Carlsson drar ett skott i stolpen, vi är 2 som hugger på returen plus att 2 fyller på. Den som är snabb på matte inser att vi nu bara är 1 kvar hemma. Kontringen kommer och ett mycket vackert 2-2 mål är ett faktum. Väldigt onödigt av oss när vi faktiskt leder matchen!
2-2 kan jag nånstans ändå känna är okej, det är derby vi delar på på poängen, men med ca 1 minut kvar av matchen så väljer domarna att ge 3 poäng till Tygriket. Jag brukar inte vara den som klagar på domarna offentligt för det är inte lätt att vara domare men denna gången kan jag inte hålla tyst. Wille åker på en bentackling med knappa minuten kvar. Jag hinner tänka YES vi får avsluta med PP. Istället kommer ingen signal alls? Vi står nästan frysta och tittar på när TT kontrar in 3-2. Helt ologiskt och orättvist att matchen avgörs såhär. Man vill ändå att en sån här tajt match ska avgöras sportsligt. Tom TT publiken nämner detta för mig efter matchen. Jag tror alla utom 2 pers i hela hallen såg situationen.
Vi drar på oss en protest i samband med detta och får inget tryck på TT med målvakt ute och 5 mot 5 så TT kan sätta 4-2 i öppen bur! Ruskigt tråkigt och jag har nog aldrig vart så arg som jag nämnde tidigare i referatet. Här lägger man ner hela sin själ i innebandyn och en massa tid så är det 2 st som bara ger bort våran poäng.
Visst så ska vi ha avgjort matchen långt innan dess, det är jag helt med på. Men nu när vi inte gjorde det är det denna situationen som avgör allt! Surt!

OBS, detta är mina egna tankar och inte klubbens. /Mattias B

Nu är det bara att ladda om för på onsdag är det match igen

Inför Rydboholm

Rydboholm kommer till grytan med 2 raka förluster i bagaget så dom lär va sugna på att plocka poäng igen.
Deras coach va dessutom och scoutade oss i Öxabäck igår (Söndag) så kanske att han har nåt Ess i rockärmen nu.
För våran del är det bra att han va där eftersom vi inte spelade den offensiva innebandyn som vi borde spela, så förhoppningsvis så blir det helt annorlunda denna matchen!
I dagsläget så placerar sig Rydboholm på en 8e plats i tabellen, men serien är jämn. Mellan 2an Sandared och Rydboholm är det 7 poäng så serien är och kommer vara forsatt tajt även efter denna omgången!
Om jag ser rätt så har dom en spelare med dubbellicens från Borås IBF som gör mycket poäng i RSK, värt att hålla ett extra öga på. Oscar Jacobsson som gjort 21 poäng på 7 matcher!
För våran egen del så hade vi ju ett litet snesteg mot TT men defensivt så har vi sett ruskigt bra ut senaste 3 matcherna, får vi bara igång offensiven så hoppas och tror jag på 3 poäng.