Herr A - Div II

Referat: IBK Vänersborg - Tranemo IBK
IBK Vänersborg - Tranemo IBK 9-7
2018-02-12 20:09
Det va en ovanligt tunn trupp som reste upp till Vänersborg. Med hela 40% av truppen på frånvarolistan (10pers) så fick det bli lite positionsbyten på endel gubbar och speltid på alla som reste med. Ska absolut inte skylla förlusten på de för vi som va där borde löst poäng. Men jag tror inte jag varit med om så många borta innan!

Matchen startar fantastiskt bra, kändes som att vi lärt oss från Skövdematchen när vi låg under med 4-0 efter ca 10 minuter.
Nu hade vi istället tagit ledningen med 3-0 efter 10 minuter. Fina mål bjöds det på också. Wille sätter 1-0 assisterad av Victor A,
2-0 är riktigt fint hela vägen och där får jag hylla unga Elliot som står för ett fint framspel till Eric som i sin tur assisterar Oliver som gör 2-0. Elliot som för övrigt gör en bra insats i sin andra match från start.
3-0 så trampar Johan M runt hela Vänersborg och hänger upp den i krysset, assisterad av David E.
Sen vet jag inte riktigt vad som händer, vi kanske går in i någon falsk trygghet att det här är klart för defensiven sitter inte alls som den brukar. Vi gör det mindre bra samtidigt som Vänersborg fått bra fart på sitt anfallsspel. Lite så man kände igen Vänersborg från förr faktiskt, ostabila bakåt men starka framåt. Vänersborg kan på 4 minuter kvittera till 3-3 och då är det svårt att vakna till igen. Men vi får med oss en billig utvisning när en Vänersborgsspelare tar med handen, vet inte om domarna tänkte att han skulle kapa av handen. Menmen vi får PP, dock inget mål i övertaget och 3-3 står sig!
Bra offensiv från båda lagen men mindre bra defensiv från båda lagen!

I andraperioden ska nog domarna tyvärr kompensera för den billiga Vänersborgutvisningen så då åker vi på en billig. Lite synd att dom försöker rädda upp ett misstag genom att göra ett till. Tyvärr så tar även Vänersborg ledningen med 4-3 i spel 5 mot 4. Annars tycker jag att vi har hetare chanser denna perioden även om spelet är jämnt. Johan bränner ett friläge, David skjuter i ribban. Johan o David hamnar i en 2 mot 1a men skottet tar i hjälmen på målvakten. Ett mål för oss hänger i luften och tillslut är det Pontus M som kliver fram och får göra sitt första mål för säsongen efter en längre skada!

Tredjeperioden är konstig, det är verkligen chanser åt alla håll, inget lag har ordning på sitt försvarsspel.
Vi tar ledningen genom Olof T, ass Eric L. Eftersom Vänersborg sätter en ganska hög press så pratar vi om att i ett tidigt skede spela upp bollen för då tar vi oss förbi 3 gubbar på 1 pass. Men tyvärr så lyckades vi inte med det utan Vänersborg lyckas med sin press och kan sätta 5-5. Strax därefter tar dom även ledningen med 6-5, tid 2.53.
Först 8.42 så kan Victor A sätta kvittteringen 6-6 och nu efter 48 spelade minuter ser man ändå lite glöd i grabbarna.
Efter 6-6 så radar vi upp chanser och är väldigt nära 7-6, inte minst när vi får öppet mål men lägger den över mål. Anfallet efter sätter Vänersborg 7-6 till dom istället. Kändes tungt och orättvist för stunden. Hade vi satt läget före så hade vi garanterat tagit poäng, men det är små marginaler som avgör. Nu fick istället Vänersborg luft under vingarna och kan sätta 8-6 i bara farten.
Victor A reducerar till 8-7 och nu känns vi pågång igen.
Men eftersom det är dagen med billiga utvisningar så ska det givetvis plockas en till. Pontus som är först in i situationen, går in med axel mot axel och allt är regelrätt men då åker vi på en 2a när vi ska jaga kvittering. Jag ska absolut inte skylla nåt på domarna, det va den nivån hela matchen så det är bara att acceptera. Det som är störande är att det är så olika nivå från match till match.
Vi reder ut boxen och plockar målvakt i slutet men det slarvar vi bort fullständigt. Med 6 man på banan så blir Daniel lämnad ensam när dom sätter press med 2 pers. Daniel söker burskydd och letar hjälp men får ingen så Vänersborg kan sätta 9-7 i öppen bur. Tungt.

Vet inte vad slutanalysen ska bli, det är små marginaler som avgör. Vänersborg har verkligen steppat upp sen senaste mötet, framförallt i offensiven. Tycker våran offensiv är bra också, även om vi gör 7 mål så borde vi gjort nåt till. Men givetvis ska 7 mål framåt räcka för poäng. Det är försvaret som hade ovanligt stora brister denna kvällen.
Sen får man tänka positivt också att det är inte nu vi ska va som bäst. Vi har fortfarande allt i egna händer även om Vara knappar in på oss. Nu skiljer det 5 poäng och 4 omgångar återstår. Vi möter Sandared, Tygriket, Rydboholm och just Vara.
Vara möter Tibro, Skövde, Vänersborg och oss. Jag tror nästan Vara kommer ånga på och ta 9 poäng innan vi möts. Det innebär att vi behöver ta 7 för att det ska vara klart innan vi möts.
Spännande avslutning väntar och det är väl spänning vi vill ha.