Referat: Tranemo IBK - IBK Tygriket 99
Tranemo IBK - IBK Tygriket 99 3-5
2018-02-25 10:52
Hjärnspöket mot Tygriket vill inte försvinna.
Vi startar ändå matchen bra tycker jag, en helt annan inställning mot många tidigare matcher. Vi har mycket boll och bra tålamod, det ger också utdelning. Andrafemman stod för dom 2 första målen. Wille 1-0 assisterad av Adam, 2-0 sätter Victor A assisterad av Jonis. Just nu så känns det inte som att hjärnspöket finns kvar, grabbarna kämpar på bra.
Tyvärr så sätter TT 2-1 i slutet av perioden, en bågning in mot mitten och ett skott avlossas. Vi ligger ändå hyfsat rätt i försvaret så lite oflyt att den bollen går igenom 4 gubbar. Men 2-1 och en klart godkänd period av oss. Enda jag vill trycka lite på är att vi skjuter för lite. 8-8 i skott i första, nåt vi försökt jobba på i veckan med att skjuta mycket.

Andraperioden är tyvärr inte speciellt bra från våran sida, vi suger in bollen alldeles för många gånger vilket innebär enkla bolltapp plus att vi inte kan komma till avslut. Tygriket har jobbat sig in i matchen nu och kan föra spelet, lite omvända roller i perioderna. 2-2 kommer av att vi bara faller och faller så TT-spelaren kan placera in den bakom Hjertén. Några positiva grejer finns såklart, Eric och Daniel försöker lägga in lite bollar bakifrån som vi ska hugga på, många gånger är det nära men bollen vill inte in.
2-3 kommer i slutet av perioden när vi inte riktigt är på hugget, TT skjuter i stolpen men dom är hetast på returen och kan sätta returen. Där ska bollen bara bort! Surt. Båda lagen har haft varsin period så matchen är jämn inför sista!
Endast 6!! skott från våran sida. 12 för TT.

Nu går vi ner på 2 femmor inför sista perioden, eftersom vi har så många borta i truppen så går det inte laborera så mycket men det kändes ändå som att nåt behövdes göra.
Nu är det bara att skjuta som gäller från grabbarna, bollen måste in.
Tyvärr så får TT en bra start på perioden och kan sätta 2-4. En jobbig uppförsbacke, vi skjuter mer nu men då istället så är målvakten i TT väldigt duktig. TT drabbbas av en utvisning 08.18 och nu kan vi bygga upp ett tryck på dom, bollen vill inte in i PP men vi kan behålla trycket och sätta 3-4 tid 10.49. David E ass Eric L.
Nu står matchen och väger lite, TT stänger igen bra och faller, vi får inga lägen i slottet utan avsluten kommer från kanten. 15.27 tar jag Timeout, jag känner att jag vill försöka få en förändring sista minuterna istället för att försöka endast sista minuten i 6 mot 5. 6 mot 5 som inte varit våran grej iår heller. Vi går över till en 122 uppställning för att kunna sätta press på dom bättre och ha mer folk framåt. Tyvärr så är det en miss i markeringsspelet direkt efter timeouten. Endast 5 sekunder efter så kan TT göra 3-5. Surt.
Vi bygger upp ett bra tryck sista 4 men bollen vill inte in i varken 5 mot 5 eller 6 mot 5.
Brukar nämna domarna i mina referat och denna matchen gör dom en riktigt bra insats, kul att se!

Tung förlust och spöket lever som sagt kvar. Sen ska man inte glömma att våran breda trupp från början har blivit ganska tunn i dagsläget. Denna matchen saknade vi Johan M (knä) Carlsson (knä) Pontus (knä) Rasmus (sjuk) Oliver (stukad fot på fotbollsmatch) Isak P(bortrest) Viktor N (bortrest) Rickard J (bortrest) Elias (fotboll?)
Tror det va alla. 9 gubbar tror jag slår hårt för alla lagen i serien så givetvis är det surt.
Men vi får kämpa på. 2 seriematcher återstår, perfekt läge att visa att vi vill spela kval!