Hemma mot rydboholm
2017-10-15 19:39
Då var hemmapremiären avklarad och rydboholm stod för motståndet. Vi börjar matchen med en bra defensiv precis som mot Fritsla förra helgen men vid ett tillfälle är vi lite passiva när en rydboholmspelare tilläts komma in lite för enkelt framför vårat mål. Tyvärr är vi lite passiva när vi själva har bollen och vi skapar inte jättemycket framåt så efter första är ställningen 0-1.

Inför andra pratar vi om att våga lite mer i anfallszon och dom första tio minuterna i tycker jag vi spelar vår bästa innebandy någonsin! Riktigt bra rull på bollen och bra rörelse i anfallszon. Mängder av målchanser skapas men stolparna och en storspelande målvakt står hela tiden ivägen och istället gör rydboholm två slumpmål under denna period. Riktigt orättvist så långt! Det blir lite frustration i laget nu och rydboholm passar på att göra ett till innan perioden är slut. 

Underläge 0-4 efter två perioder alltså så inför tredje släpper vi på tyglarna och börjar pressa högt upp i banan och utdelningen kommer direkt när vi stressar åt oss bollen och Liam sätter reduceringsmålet efter bara 30 sek. Tyvärr släpper vi in ett mål bytet efter. Resten av perioden blir det lite chansartat och det blir lite ”Hawaii” där båda lagen får lägen men jag tycker att vi skapar mer än rydboholm även i tredje men lyckas inte göra fler mål så slutresultatet blir 1-5. Tycker inte att det speglar matchbilden riktigt och alla kan vara nöjda med sin insats idag, 
IBF Horsby - Tranemo IBK m.m
2017-02-13 09:57
Nu var det ett tag sedan man skrivit något ref. så man får väl ta tag i detta igen.
4 matcher har spelats sedan juluppehållet. Förlust i alla, men mot 3 av de starkaste lagen i serien. 

11-1 IBK Alingås 2 - Tranemo IBK, för övrigt det laget Alingsås hade med sig upp och vann B12 finalen i Gothia. Riktigt bra lag. 

0-19 Tranemo IBK - Vänersborg inget och säga om där men vi hade tydligen spelat riktigt bra i första perioden mot dem. 

3-6 Tranemo IBK - Rydboholms SK 
Första perioden slutade 1-3, det efter vi tagit ledning med 1-0 genom Melvin efter bara 49 sek. I andra gör vi om och flyttar om lite i laget och känns som det gav utdelning direkt. vi kommer ikapp till 3-4. Sedan får de får in ett mål när det är runt minuten kvar av andra och perioden slutar 2-2 helt rättvist. Simon gjorde 2-3 men det tredje målet kommer jag inte ihåg vem det var! Sista perioden vinner RSK med 1-0. Väldigt tuff och grinig sista period där mycket fokus las på domarna tyvärr. Matchen slutar 3-6 till RSK
Känns som att matchen avgjordes lite när de fick sitt 3-5 mål i slutet på andra.
Viktigt och hålla fokus i slutet på perioderna, det är oftast där matcher avgörs. 

6-3 IBF Horsby - Tranemo IBK
Tunn trupp denna match då Joel, Simon, Lukas G, William, Freddy och Lowe var sjuka/ bortresta. Så vi fick kalla in gardet -05:or, Zack och Lukas L som alltid ställer upp när det behövs, Tack! En match som var jämn resultatmässigt och spelmässigt fram till tredje perioden. 1-1, 2-2, 3-3 var siffror som lös på resultattavlan under matchen. 
Tyvärr så fick de genom några kontringar när vi pressade högt i tredje och de hängde upp 3 mål bakom Lukas i mål, inte så mycket och säga om det. Effektiva avslut uppe i nättaket. 6-3 blev sedermera resultatet. 
Tycker vi gör en bra match mot dom. Vi försöker skapa tryck i deras zon medan de låg och lurade på kontringar vilket var effektivt. Brukar väl inte ta upp så mycket negativt i mina refererat men är det något man kan begära mer från oss så är det powerplay.
Vet faktiskt inte riktigt vad som hände där men det var inte effektivt iallafall. Nåt och träna på i veckan kanske! 

Vi tränar som vanligt denna vecka trots sportlov.
Denna helg som kommer är spelledig, så nästa match blir den 25/2 mot Borås GIF hemma.
 
Väl mött
Jonas Peter Örjan
Gothia Cup 2017
2017-01-10 19:47
Då så var årets upplaga av Gothia Cup avslutad.


13 grönsvarta krigare åkte ner till Göteborg för att få möta lag från resten av landet och ett lag från grannlandet. Vi startade turneringen med att möta ett lag från Halland, Åsa IF. Förlust med 5-0 kanske inte helt rättvist men så blev det. Efter detta var det dags att checka in på skolan, Chillerska Gymnasiet som ligger mitt i Göteborg. Mat och lite vila innan vi tar bussen upp till Lundbystrandshallen för att spela vår kvällsmatch mot ett lag ifrån vårt grannland Norge. Grei hette dom och den matchen slutade 8-0 till Tranemo.
En match där vi får mycket tid med bollen och hinner rulla runt en hel del innan vi tar avslut. Endast 2 av målen var utan assist. Mer sånt! Efter segerjubel så var det dags och dra hemåt mot "hotellet" igen för dusch, kvällsmat och ett stop på hemköp för lite snacks! Tidig läggdags första kvällen då vi hade match 08.00 på fredagen.
05.30 ringde klockorna. Vi ställde alla för säkerhets skull haha... vilket uppvaknande!
Frukost och direkt upp till Lundbystrand igen där vi kom att spela resten av våra matcher denna turnering. Kan tyckas lite tråkigt men väldigt smidigt för oss ledare..
Denna gång fick vi möta Stanstad, skånepågar från Staffanstorp.
Tyvärr rullade det in 2 snabba mål på 6 min denna match som jag annars tyckte var ganska jämn trots tidig matchstart. (Detta lag åkte ut i semi i B-final)
4-1 blev siffrorna till slut och Axel var den som gjorde vårt mål.


Andra matchen så fick vi möta Älvstranden. För övrigt deras hemmaborg, Lundbystrand. Nu så blev vi tv kändisar, då matchen sändes live och på deras stora plan. Älvstranden var riktigt stora pöjkar det, Freddy och Kevin gick nog till naveln på deras backar. 5-0 i den matchen, håller jämna steg i första och tappar i andra.

Sista matchen i gruppspelet fick vi möta de som ledde gruppen, Mullsjö.  En match som de chockstartar och trycker in 7 bollar på 7 minuter, första perioden slutar 9-1 efter ett mål av Melvin assist Freddy. Men sedan händer det något i andra perioden. Killarna börjar rulla boll och kämpar och sliter som djur på plan. Så sista perioden slutar 2-1 till Mullsjö. Ett lag som för övrigt tog sig fram till kvartsfinal i A-slutspelet.


Ja då var gruppspelet slut och vi fick klart för oss att vi skulle få möta ett norskt lag i 1/16 delsfinal. GIF fighters hette dom och det var nog 20 st guter som knödde sig ner på denna lilla avbytar bänk. Domaren drar igång matchen och som i tidigare matcher så tappade vi in 2 snabba mål i början så 2 min in i matchen har vi underläge med 2-0. Sedan kommer det vackraste spelmålet under hela turneringen.
Mousa och Joel bjöd på showen, 2-1 fantastiskt fint väggspel. 4-1 står det när perioden blåses av.
Vi tar ett snack med killarna i pausen då mycket fokus läggs på domarna.
Vilket är förståeligt då domarn vinkade åt fel håll flera gånger och visade ut utan fog. Men domarn dömer heter det och man måste lära sig att koppla bort de tankarna och koncentrera sig på vad man egentligen skall göra på plan.
Melvin sätter 4-2 och matchen står och väger då Joel får nöta bänken i 2 min. Vi klarar boxen och 5 sek efter så sätter dom 5-2. Ridå ner.
8-2 slutar matchen till slut och vår resa på Gothia är över för denna gång.


Sammanfattningsvis så vill jag säga att killarna faktiskt står upp ganska bra mot dessa lag vi möter. Siffrorna säger annat men rent tekniskt sett så är de där. Tycker också att vi spelade upp oss turneringen igenom. Killarna försökte verkligen rulla boll och när de väl kommer dit så ser det riktigt bra ut.
Jag har iallafall en bra magkänsla inför kommande vårsäsong i serien
Vi tackar för att vi fått låna era underbara killar denna helg och hoppas att de tyckte att det var lika roligt som vi. Tack även ni föräldrar som var med och stöttade killarna från läktaren.

 

PS. Grattis till våra tjejer som knep guldet i B-finalen mot Varberg, vilken bragd!
Även ett grattis till P15 som tog sig till semi i b-final, starkt jobbat!


/Jonas Peter Örjan

Tranemo IBK - Wårgårda IBK
2016-12-19 17:53
Tranemo IBK - Wårgårda IBK 6-4
(3-1, 3-1, 0-2)

En match där Wårgårda kommer till spel med 8 utespelare + målvakt och vi ställer upp med 13 + målis. Fick låna in Lukas L  i laget så vi blev tre hela kedjor.
Första perioden var det bästa vi sett från killarna i år. Vilken underbar innebandy dom spelade. De passar runt bollen som det vore det enklaste i världen.
Riktigt roligt och se. Mycket beröm från läktaren och Örjan fick ståpäls som Gunde sa....
Vi går till period paus med 3-1  mål från Axel Assist Melvin efter 9.11. 9.58 Sätter William P in ett långskott assisterad av Lukas B. Mycket bra täck framför mål från Simon!
Wårgårda kvitterar tiill 2-1 men Simon hittar maskorna efter en delikat framspelning av Kevin 3-1 står sig till paus.

Andra Perioden tycker jag vi inte rullar boll som visat att vi kunde i första utan det blir en del solorace för att trycka in bollen. Freddy trycker upp en retur i nättaket efter skott från Simon 4-1, Bra med trafik på mål som plockar våra returer, mer sånt.
Wårgårda petar återigen en kvittering denna gång också från Melvin Nocke.
12.01 in i andra så får Lukas L presentera sitt slagskott. Mycket vackert och välplacerat.
5-2. Axel utökar sedan vår ledning till 6-2 och det står sig till periodpaus.
 
Tredje perioden började med en kalldusch 6-3 efter bara 51 sekunder. Inte på tå från början i denna period. Men vi håller tätt från bakåt till det återstår 3ca 3 minuter av matchen då Wårgårda sätter 6-4. Simon har en bra chans att punktera matchen framspelad av Lowe men prickar hjälmen på målvakten i slutminuten.
Överlag hade vi kontroll på matchen, synd bara att inte killarna fortsätter och spela så fin innebandy matchen igenom. Tror nog att det kunnat bli 2-siffrigt isåfall.
Noterbart är att alla 3 mål i första är assist på och alla 3 mål i andra utan assist.
Det säger en del om matchbilden. Vi blir väldigt fokuserade att få in bollen i mål och tittar inte upp och spelar enkelt som i första!

Postivt att ta med sig är naturligtvis första perioden, spelar vi så i fortsättningen så kan vi nog gå segrande ur fler matcher..

Bra Match Killar

Ha nu en riktigt GOD JUL!

/Jonas Peter Örjan

 
Borås GIF - Tranemo IBK
2016-12-12 07:57
Borås Gif - Tranemo IBK 9-2
(5-1, 2-0, 2-1)

Från segern mot Rydboholm så hade vi goda förhoppningar inför denna match.
Killarna var tända och ville ut på plan och ta med sig tre poäng hem. Men det blev en kalldusch i första perioden och bollarna bokstavligen trillade in bakom en bra kämpande Dion i mål.
Har inte sett maken till märkliga mål. Men mål är mål, alla räknas oavsett hur udda vägar en boll kan ta!
Första Perioden slutade 5-1 till GIF. Spelmässigt tycker jag vi är bättre än GIF. Vi ligger på och pressar högt för att få in några bollar och därav blev det en del kontringar och baklängesmål.
Andra Perioden tycker jag att det var bland de bästa perioderna vi spelat.
Bra bollrull och varierade uppspel både längs kant och att backen tar med sig boll upp i deras zon. Många bra chanser skapades men de hade en duktig målvakt som hade stolpar och ribban på sin sidan denna lördag, så bollen ville inte in helt enkelt.
Tredje krigade vi på tills det är ca 3 minuter kvar av matchen. Då slutar vi spela och GIF får göra 2 enkla på oss i slutet. Överlag en bra match från killarna och jag tycker inte resultatet speglar matchen. Positivt att ta med sig från matchen var bytena faktiskt. Vi rullade på tre hela kedjor och vi poängterad innan match att vi skulle ha snabba byten så att alla skulle få spela så mycket som möjligt. Målen: 4-1 genom Simon assist Lukas B
och 7-2 genom Melvin ingen ass.
Nu taggar vi till Wårgårdamatchen hemma på lördag.
Bra Kämpat Killar
/ Jonas Peter Örjan

Grupp 10 Gothia Cup
2016-12-08 20:19
Spelade matcher
Lör 17/3 11:00
6 - 4  
Sön 4/3 10:30
9 - 3  
Lör 3/3 16:15
9 - 8  
Sön 4/2 12:00
1 - 14
Fre 2/2 19:30
3 - 2  
Lör 27/1 10:30
7 - 4  
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Tranemo Innebandyklubb, 21/05 20:26 
Tranemo Innebandyklubb, 20/05 22:07 
Tranemo Innebandyklubb, 12/04 23:09 
Tranemo Innebandyklubb, 26/03 17:52 
Tranemo Innebandyklubb, 12/03 07:21 
Tranemo Innebandyklubb, 26/12 16:04 
 
SPONSORER 2017/2018