Tranemo IBK – Rydboholms SK

Res. 4-3 (2-1, 1-0, 1-2)

Skott 18-14 (5-5, 7-3, 6-6)

Då var äntligen igång med seriespelet och Rydboholm står för motståndet. Alltid roliga och tajta matcher mot RSK.
RSK som mötte Fristad borta förra helgen vann med hela 19-0  och rivstartade med ett mål redan efter 47 sekunder. Pass in i slottet och direkt skott. Men jag tycker att vi har bra rull på spelet i första perioden och vi får utdelning efter 4.40 Elias hänger den högt efter pass från Liston. En bra frilagsvariant där vi har 2 skyttar uppställda och släpper till den bortesta skytten.
Med bara 13 sekunder kvar av första perioden bryter Elias bollen i egen zon Theo fångar upp den och passar över till Redberg som slår en fin kross boll till Isac som inte gör något misstag när han kommer fri med målvakten.
I vår periodpaus har vi lite för mycket taktiksnack så vi lyckas dra på oss en  2 min för fördröjande av spelet.
Den tar jag o Martin på oss. Men detta Boxplay blev aldrig farligt . RSK har 2 skott från långt håll och ett skott i täck på 2 minuter. Vi har däremot den farligaste målchansen när Liston trampar upp och skjuter ett skott som tar på benet på målvakten. Efter 4.58 kommer 3-1 målet efter att William vart upp och stött högt upp på deras backar. Isac fångar upp en chanspass från RSK och serverar Redberg en macka som han förvaltar väl. Tranemo skapar en del vassa lägen i andra men i det stora hela rullar RSK mycket bättre boll. Dock blir det inte många farliga målchanser. Märker att tröttheten börjar ta ut sin rätt då vi bara rullar på 2 kedjor.
Tredje perioden börjar bra, efter 40 sekunder bryter Lias en passning centralt trampar upp och hänger den utan assist majestätiskt i högerkrysset, 4-1 är ett faktum. Efter 9.19 sätter RSK 4-2 målet efter 3 chanser på Ilja. Tappar tyvärr 2 markeringar framför mål i detta läge. Matchen fick tyvärr lite liv efter detta målet. När det är 2,5 min kvar av matchen tar RSK timeout och plockar sedan målvakten så vi spelar 5-6. De lyckas med en sen kvittering och har chans på ytterligare ett mål men då vi har Ilja mellan stolparna var jag aldrig riktigt orolig. Sista perioden lägger vi en högre pres och får utdelninga av detta. Målmässigt förlorar vi tredje men tycker vi gör en bättre period än RSK.  Vår nya kapten Lias utsåg välförtjänt Theo som matchens lirare.
Tycker vi gör en bra match rakt igenom och vi skapar många bra lägen dock lite för lite skott på mål kanske. Ilja storspelar i mål och bägge kedjorna levererar bra anfallsspel framåt och ett bra försvar.

Nu tar vi o laddar om till fredag då vi möter Tygriket borta.