IBK Tygriket 99 - Tranemo IBK
2022-10-31 19:56

IBK Tygriket 99 -Tranemo IBK 1-4 (1-0, 0-3, 0-1)

Skott 22-33 (11-13, 5-12, 7-8)

Likt första matchen tar våra motsåndare ledningen med 1-0. Efter 10,09 gör TT’s kapten Elmelid 1-0. Snyggt anfall där de trampar upp bollen på höger kanten samtidigt som 2 spelare rusar in på mål. De spelar bollen diagonalt bakåt och ena av de 2 TT spelarna tar ytan som nu blir ledig i fickan till vänster och provar skott och bollen går in då Ilja är täckt av en spelare. Snyggt!

Första perioden skapar vi fler och farligare lägen än tygriket men fortfarande etablerar de bättre press i vår zon likt vi vill göra i deras. Vi har lite brått att komma på avslut och då blir det även en del farliga kontringar. I andra perioden som även är vår bästa period i matchen kvitterar vi efter att Theo brutit in i mitten och lämnar ner den till Liston i backposition som inte gör något misstag. Rätt upp i högerkrysset med Lias perfekt placerad framför mål. 1-2 får vi efter vi etablerat press i deras zon Theo drar in den köksvägen assisterad av en av våra inlånade -08:or idag Melker!
1-3 Kommer efter bara 1 minut efter TT tagit timeout. Ett riktigt kämpa mål av Theo som stressar upp deras backar och vinner bollen och knackar in den på backhand. I tredje perioden sätter TT upp en rejäl press på oss och får några vassa chanser. Vi drar på oss en utvisning i detta läget men vi håller nollan för tredje BP på raken, 100% där än så länge.
Spelet böljar likt hawaiivågor fram och tillbaks tills TT tar ut sin målvakt i slutet av perioden och spelar 6 mot 5 och etablerar lite press i vår zon. 1-4 kommer efter att Elias blockat 2 skott och lyckas peta fram den till Theo som lägger in den i tom målbur från halva plan.

Bra genomförd match. Kan önska lite lugnare spel när vi har bollen. Blir lätt stressigt när vi istället kan rulla runt den och hitta bra avslutslägen. Ett plus för att vi i denna match inte tillät många lägen framför eget mål. Vi var tajta i försvarspelet och låg tätt intill dom hela tiden, lyckades etablera press och vi får trafik framför mål.. Vi tackar Melker Kai och Vilgot för en väl genomförd match. Theo gör nästan en äkta en Hattrick och en assist!!
Matchens lirare blev Ilja som skall utse nästa matchens lirare.