2022-12-18 17:27

Fristad Goif - Tranemo IBK

0-19 (0-6, 0-5, 0-8)

Match borta mot Fristad i deras nya Borg. Bättre söndag får man leta efter! Vi ställer upp ett decimerat rosa lag på pappret.
2 av våra backar i sjukstugan gjorde att vi fick tänka till lite och vi hade inte mindre än 8 olika backar under matchens gång. Och de gjorde verkligen inte bort sig.  Noll insläppta mål får man väl se som godkänt!!
Första perioden startar bra med ett tidigt mål men deras målis storspelar och är svår att få hål på men till slut lossnade det för killarna och han fick tillslut plocka ur sex bollar ur nätet. Ok rull och  många skapade chanser. Kan släppa boll tidigare och mer rörelse blev budskapet i pausen. I andra perioden sätter vi fart direkt och ytterligare 5 bollar rullar in innan Fristad bestämmer sig för att byta målvakt detta efter en time out. Och det blev nästan totalstopp efter det bytet. Resten av perioden nollar han och  efter 10 minuter i tredje så får vi hål på han och det var Loke som såg till att visa vägen. Det var hans första bolltouch i tredje! Andra bolltouchen ledde till en assist för 0-13!!
Bra bättre bäst kan man väl säga om vårt spel i matchen . Vi höjer oss ju längre matchen går. Vi blir inte heller så bolltittande som vi blev mot Skara. Här har vi koll på deras anfallare. 1 mål i PP igen och nollade ett boxplay där de knappt fick låna bollen. Andra höjdpunkter från matchen var natuligtvis Gabriels mål. Hans första någonsin på match om jag hörde rätt. Sen fick även Elias Hartig rulla in 2 bollar varav ett bortdömt. Totalt 18 mål med assist och ett utan säger en del och att Ilja nollar för tredje gången i höst. Fantastisk bra match killarna gör.
Nåt att ta med sig är hur bra Fristad- spelarna uppträdde trots den Rosa dominansen.  Nu tränar vi oss starka till Gothia och kanske vi får till någon träningsmatch i mellandagarna!