P-08

Hemmapremiär
2021-11-14 11:33

TIBK - Borås IBF 15-16 (7-3, 1-7, 7-6)

Borås kom till oss med 16-16 mot Alingsås. Vi ledare tyckte det lät otroligt, så mycket mål åt båda håll ska det inte kunna bli tycker man. Men det kan det visst.
Det började bra, vi var med från början i denna matchen och gjorde första målet, kom igång med passningspelet lite grann. Gjorde snabba byten och vi hade som jag tyckte hyfsad koll på Borås snabba killar.
Ledning 7-3 efter första och det var inte så oroligt. Vi pratade i paus om att hålla koll på slottet då motståndarna ville hitta in med passningarna dit.
Förlust med 1-7 i andra perioden! Borås kommer hela tiden på våran vänsterkant och slår raka hårda pass in i vårat slott där dom oftast får stå obevakade och bomba in bollar bakom en chanslös Elion.
3:e perioden blir resultatmässigt jämnare, 7-6, och där vi kunde gjort fler mål och fått ta en poäng i matchen.

Vi fick reda på våra brister i markeringsspelet. Det var på tok för mycket bollkollande och vi låg för långt ifrån våra motståndare över hela planen.
Borås unga spelare gör det bra, absolut. Med snabba kontringar och riktigt bra skor.
Men dom gångerna vi låg rätt i markeringarna, gjorde hemjobbet och spelade fysiskt så tyckte jag vi hade koll på matchen.
15 gjorda mål är jättebra så det offensiva spelet kan man ju inte vara missnöjd med, däremot ska vi ju inte vara nöjda med 16 insläppta.

Elion gör många bra räddningar och spelade stabilt med många assist, så det är med lite förvåning jag summerar matchen. Det gick fort i uppspelen, inte mycket spel på mittplan och bra avslut.
nu väntar en ny tuff match borta på fredag, då får vi sätta markeringsspelet bättre.