SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tranemo Innebandyklubb
Innebandy
P15

 
3:e plats på Warbergsspelen 2022
2022-04-12 19:49

3:e plats på Warbergsspelen

 

Efter en snöplig säsongsavslutning där det blev WO i näst sista matchen och i sista matchen drog våra motståndare Annelund sig ur serien på kort notis.

Vi tog hand om den mest ädla placeringen i tabellen 1: platsen S E R I E S E G R A R E !!!!!!!

 

Vi hade dessutom kvar vår turnering i Warberg som killarna sett fram emot under våren.

Med många tveksamma inför helgens cup pga av förkylningar blev vi till slut 16 st grönsvarta hjältar som tog sig ner till Varberg för årets upplaga av Warbergsspelen 2022

Och sikken helg det utvecklade sig till…

 

Game Day 1     Fagerhult - Habo

Kvällsmatch mot ett taggat Fagerhult-Habo i Peder Skrivare Skola.
Grönsvart chockstartar med ett ledningsmål efter 14 sek, fantastiskt fint spelmål där William dundrar in den efter pass från Isac. Tyvärr drar vi på oss en utvisning 7 min in i matchen som Fagerhult-Habo utnyttjar effektivt, 1-1 är ett faktum och 1-2 kommer också innan periodvilan.
Men som alltid ger detta lag aldrig upp utan kämpar till sig sin så värda kvittering 11 minuter in i andra efter en assist från vår eminente målis Ilja, William gör inga misstag denna gång heller rundar kassen och sätter den köksvägen i spel 4 mot 5 !!!
Vi får ett PP på en ganska billig utvisning men lyckas inte utnyttja det tillfället!!
Matchen slutar 2-2 och vi är väl rätt nöjda med resultatet. DET var inte våra motståndare.
Frågan är om vi var 6 utespelare på plan och om inte de slår på Iljas fingra för att få in bollen i mål!!
Det första slaget vid Peder Skrivare Skola var i alla fall avgjort och det blev oavgjort..

 

Game Day 2     Sandared

Efter en stressig morgon så var vi på plats i Trönningehallen kort innan matchstart för värmning. Sandared stod för motståndet. Ett 07 lag som huserat i både 06 & 05 serien i år så ingen underskattning var ledordet!!
1-0 efter 8 min och detta genom en vunnen tekning offensivt till Lias som lägger upp den på backplats o Liston hänger den högt i bortre.                      2-0 står William bakom som får pass efter en brytning av Zack bryter in tar skott, tar sin egen retur och slår en backhand till en helt omarkerad Lias som sätter den på ett distinkt direktavslut. Sandared kvitterar till 2-1 och gör denna tillställning onödigt spännande. Isak sätter spiken i kistan efter ett fint utkast från Ilja till William som trampar upp med bollen och frispelar Isak i slottet med bara minuten kvar till 3-1 vilket också blev slutresultatet. 2 trötta lag och en trött match var effekten av den tidiga matchen och kanske inte den optimala sömnen på luftmadrass i en iskall skolsal enligt någon..

 

Dags för lite mat på monark och en ny motståndare och en ny hall. Denna gång var det FC Helsingborg och Bua hallen. Återigen en match där vi visar att ge upp och sluta spela INTE är något som vi pysslar med även om vi åker på några bakåtmål.. Helsingborg tar ledningen med både 1 och 2-0 efter bara 7 minuter av matchen. Som för övrigt påhejades av -08 klacken med både trumma och sång.
Lias reducerar till 2-1 skott från slottet efter pass från Isac. 2-2 från Liston assist Elias, ett vackert backparsmål!!
sen var det de här med powerplay som kommer att avgöra denna match. FC blir frustrerade och tar två onödiga utvisningar som vi nyttjar exemplariskt. Först ut Lias assist från Liston 2-3.
2-4 som också blir slutresultat ordnar Theo assist Liston. E F F E K T I V T !!! var ordet!!

 

Bragden i Breared
Efter en tuff match så tog ledarna ett viktigt beslut att införskaffa lite bananer inför nästa match och det måste vart nåt speciellt med dessa bananer inköpta i Bua för de bar oss genom hela matchen mot Karlstad. Liksom, Karlstad leder gruppen! Ett innebandymecka i Sverige och ett ställe där alltid solen skiner. Klart man har respekt..men det hade inte laget.. Vilken match dom genomför och det efter två tuffa matcher. Karlstad gör misstaget att fälla våran Hugo vilket innebar powerplay!!
De hade INTE scoutat oss. 14 sekunder behövde firma Isac, Liston, Hugo, Lias & William på sig för att
skapa ett friläge för liston, pass från isac. 1-0 är ett faktum. Periodvila och vi peppar killarna då vi möter det bästa motståndet för dagen. Det var mycket trafik på våran sida. 2-0 genom ett långt uppspel av Liston till William som rundar kassen och spelar in till en friställd Isac i slottet som sätter den enkelt.
3-0 kommer i slutet av andra perioden, och det är Hugo som hittar bollen och sätter den i maskorna bakom Karlstads målis efter en bra press från Emil och Theo. 

 

Game Day 3

 

Slaget i Peder Skrivare Skola

Då segern mot Karlstad placerade oss högst upp i tabellen = GRUPPSEGRARE !! så blev motståndet 2:an i grupp B i kvartsfinal och vem var det? Jo ärkerivalen Rydboholm som det enda lag som knipit 3 poäng mot oss i serielunken. Ett lag som spelar effektivt defensivt och en bra målis på det!! Det dröjde ända in till 10 min in i 2:a perioden innan ett mål föll och det var olyckligtvis åt bortalagets favör. Ett väl utnyttjat powerplay efter en utvisning gav 0-1 till Rydboholm. Med 5 minuter kvar av matchen såg detta inte jätteljust nu men vi tuggar på och för att få lite momentum i det så tar vi ut Ilja med 1,5 min kvar. Chanserna duggar tätt men vill inte in förrän William hittar ett skottläge från halva plan med NIO sekunder kvar av matchen. Bollen trillar in i borte, 2 decimeter över backen i bortre. Otagbart.
Glädjen på plan, i båset o på läktaren är total. Straffar väntar och detta hade vi diskuterat vem och i vilken ordning så det var bara att följa planen. Hugo sätter sin straff och Ilja blir matchhjälten genom att rädda sista straffen SEMIFINAL väntar.

 

Wictory Center?

Karlstad fick Warberg i semin och vi fick Vänersborg. Ännu ett serielunka lag. Lite trist o möta men vi hade väl lite koll på hur dom spelar. I serien har vi spelat oavjgort på bortaplan och vinst på hemma men det har varit jämna bataljer. Nåväl matchen skall spelas som nån klok man sa. Efter avblåsning dröjer det inte mer än 2 minuter innan Goggoman (Hugo) hittar nätet. Plockar upp bollen vid eget mål och trampar upp och lossar skott från halva plan som letar sig in bakom deras målis, vilken lättnad! 2-0 kommer återigen från Hugos klubba. Påpassligt uppfångat felpass av Hugo från Vänersborgs vänsterback, Hugo trampar in och sätter den högt i bortre. Periodpaus.
Här känner jag att det här kan dom bara inte vända, det börjar lukta final. Theo tar sig för håret och börjar få ångest för vad han lovat. Några killar till hade lovat att klippa sig millimeterkort 😊
Och vi ledare hade väl vid ett svagt ögonblick lovat ett dopp i det blå om det blev final!!
Allt det där grusades inom loppet av 8 minuter Vänersborg trycker in 2-1 på frislag och tekningen efter sätter de 2-2 bara 4 sekunder mellan målen. Kanske fokus var nån annanstans i laget just dessa minuter men det blev ödesdigert. Vi trummade på i vanlig ordning men fick aldrig någon utdelning.  Det var Vänersborg som drog finalstrået. De gör 2-3 10:02 vi tar ut målvakt och 6 spelare på plan men denna gång utan resultat och vi fick se på när de röda killarna firade efter matchen. OM jag räknat rätt så var detta den andra förlorade matchen för hela säsongen, so be it! Trist bara när man är så nära att nå Final i A-SLUTSPEL.
NU har jag nog inte nämnt alla namn i texten men ALLA alltså verkligen ALLA bidrog till denna fantastiska turnering.
Alla spelare höjde sig snäpp efter snäpp och levererade sån fin Innebandy hela turneringen. Vi är så stolta och malliga Jag o Martin o Mikael. Ett så skönt gäng får man leta länge efter!!

 

Vi tackar Föräldrar för supporten på läktaren och våra Sponsorer och Varberg för en bra arrangerad cup. Ses väl nästa år i finalen 😊

 

 

 

Seriesegrare P14 21/22
2022-03-21 21:10

Jaha då var serien till ändå och på ett riktigt konstigt, tråkigt och fantastiskt sätt. Vår sista hemmamatch mot Alingsås i lördags utvecklade sig tilll WO då de inte fick ihop lag. 5-0 är WO siffror så där fick vi 3 poäng.

Inte nog med det så fick vi idag info om att våran sista match mot Annelund nu på söndag

ställs in då de drar ur sitt lag ur serien!!

Alla poäng mot dom räknas bort men det påverkar inte slutresultataet utan det kommer att stå klart att Tranemo IBK blir seriesegrare i P14 och det före både Vänersborg och Lidköping som är riktiga innebandymeckan!!

Fantastisk utförd prestation av våra spelare. De har verkligen förbättrat sig på alla nivåer. Så kul att se!

9 vunna matcher (1 WO)

2 oavgjorda

1 förlust

69 gjorda mål

41 insläppta mål (näst minst i serien!)

68 träningar genomförda, (Ilja 58 Isac 58 Albin 56)

 

Det bestämdes idag i samråd med spelarna att vi kommer att köra 2 ggr per vecka fram till Warbergspelen och det blir måndagar och onsdagar. Så fredags träningen ställs in.

 

Föräldramöte onsdag 30/3 inför Warbergsspelen. 28/3 släpps spelschemat!!

 

Väl Mött!

Ledarna

Lördagsunderhållning
2022-01-09 15:22

Det blev en lördag att minnas!

När vi fick beskedet att Gothia ställdes in kände vi ledare att vi måste hitta på någonting för detta härliga gäng.

Sagt och gjort bestämde vi oss för en liten träningsturneringen i grytan.

Warberg som skulle varit med i våran grupp i Gothia hakade  på idén direkt och tyckte det lät som ett kul upplägg.

Vi ville ha ett lag till och gärna ett som inte är med i serien vi annars spelar i och Gnosjö som också skulle varit med i Gothia hakade även dom på.

 

Det blev två riktigt bra genomkörare till matcher.

 

Warberg stod för motståndet i våran första match där det blev vinst med 4-3

En mycket bra, spännande, tight och sevärd match så som det ska vara.

Vi gör en riktigt bra första period och skapar en del heta chanser.

Hugo ser till att vi går till pausvila med en rättvis 1-0 ledning i mitt tycke .

Det är bra fart i spelet och vi skapar som sagt en del heta chanser framför Warbergskassen.

I andra perioden tar vi ledningen med 2-0 genom Theo som fyller på från sin backposition.

Warberg börjar nu kliva högre och högre upp i sin press och ger inte våra backar någon tid för sina uppspel. Warberg gör två mål och kvitterar innan Lias ger oss ledningen 3-2 snyggt assisterad av Isak från hörnet klipper Lias till direkt och bollen letar sig in i mål mellan benen på målvakten.

Ledning 3-2 inför tredje perioden.

I pausen pratar vi om att försöka vara kyliga i våra uppspel trots Warbergs höga presspel och fortsätta trycka på framåt.

Vi blir stundtals rejält nertryckta i våran egen zon i tredje perioden men spelarna hanterar det riktigt bra med kyla och fysik.

Warberg kvitterar till 3-3 och det är riktigt bra innebandy från båda lagen med hög intensitet.

Med några minuter kvar av matchen får William läget efter en fin passning av Isak ut till höger.

William tvekar inte och drar till direkt och ledning 4-3!

Glädjen i laget är total!

Warberg tar timeout och plockar ut målvakten i ett sista försök att kvittera men grabbarna reder ut den sista minuten galant och seger 4-3!!

En mycket bra insats av hela laget med en Iljah längs bak i kassen som är fantastisk med sitt målvaktsspel och skapar en trygghet för hela laget.

 

Andra matchen möter vi Gnosjö

Alltid svårt att ladda om efter en rejäl urladdning och sedan ett uppehåll innan match igen.

Men icke med detta gäng.

Vi gör två ändringar inför denna match.

Loke och Theo kliver upp och tar plats som forward och center.

Liston och Lucas kliver ner och tar backposition.

Det blir seger med 7-2 och seger totalt i träningsturneringen 

Matchen bjuder på en hel del godis.

Första målet gör vi i powerplay precis efter den variant vi har nött på träningarna.

Fantastiskt kul att se

Gnosjö är ett lurigt lag som backar hem och är farliga i omställningarna.

Men grabbarna hanterar det galant och bjuder på en del fina mål och delikatesser.

 

Totalt gör vi två riktigt bra matcher.

Det finns så mycket talang och potential i det här gänget såå det hade varit riktigt kul att se hur långt vi kunnat gång Gothia.

Det är fantastiskt kul för oss ledare att se den utveckling och de prestationer laget ständigt levererar.

Under matcherna fick vi se stort hjärta hos spelarna, inövade powerplay mål, direktavslut som nöts på träningarna härligt! 
Vi ledare vill också rikta ett stort tack till er engagerade föräldrar!

Utan er hade vi inte kunnat genomföra gårdagens turnering, så STORT tack till er!

 

Warberg var mycket nöjda med dagen och det motstånd dom fick av Tibk.

Dom ville även skicka beröm och hälsning till vår eminenta speaker Love

Så tack Love för imponerande jobb!

 

//Ledarna

Annelund
2021-12-19 11:18

Då var det dags för vår sista match innan juluppehåll och Gothia. Annelund står för motståndet  och tittar man på statistiken så är det ett tvillingpar som sticker ut i deras lag vid namn Lergesjö. 35 poäng tillsammans. Imponerande!

 

Tranemo - Annelund 7-4

(2-1, 2-2, 3-1)

Skott 34-33

publik 61 pers.

 

1 Period

1-1  07.13  Wiliam tar skott från halva plan pass från Lias, frislag. Mycket trafik framför mål återigen effektivt

2-1 17.03  Hugo, pass Isac. Annelund tar på sig en utvisning och det utnyttjar vi effektivt. Ett så vackert PP mål var längesen jag såg...ovationerna från läktarna var välförjänta.

 

2 period

3-1  03.49 Isac pass Loke. Loke lägger en volleypass till Isac som står påpassligt vid höger stolpe och gör inga misstag på det volleyskottet, otagbart.

4-2  13.53  Loke pass Isac, återigen volley pass och skott. denna gång me Loke vid stolpen

 

3 period

5-4 04.33 William tar saken i egna händer och hänger ett viktikgt 5-4 mål. detta med hjälp efter en hög press av Hugo och Isac.

6-4 07.20 William assisterad av Isac

7-4 14.23 Isac assist Liston.

 

Sammanfattning

Vi 2 mål i PP av 2 möjliga (100%) och vi släpper ett i BP av 3 utvisningar. Träning ger färdighet.

Vi gör några riktigt fina spelmål och rullar boll bättre och bättre. Bäst i tredje perioden återigen.

Så jäkla kul och se när bollen går som på ett snöre.

Annelund är ett duktigt lag men också väldigt fysiska. Det blev hårda bataljer men killarna står upp bra och viker inte ner sig i närkamperna. 1 mot 1 skall vi fortsätta nöta på.

Kul och se skottstatisken 34-33 massor med skott på mål från båda lagen. Edriss fick ansvara för att ta ut matchens lirare och inte hel oväntat blev det vår eminenta målvakt Ilja. Han gör några otroliga räddningar mellan stolparna och räddar oss kvar i matchen.

Vi rullar runt på 4 forwardspar och 5 backar i de 2 första perioderna men efter en olycklig situation fick Elias kliva av i tredje (visade sig vara en fraktur i handen efter ett lång akutbesök dagen efter) Sista rullar vi på 3 hela kedjor.

 

/Ledarstaben

 

 

Alingsås
2021-12-12 08:09

Alingsås-Tibk 1-7 

(1-2,0-4,0-1)

Alingsås borta med bussresa och Mikael å Martin som reseledare resulterade i att vi var på plats i god tid. Det visade ju sig också vara ett trumfdrag

 

Period 1

Redan efter 20 sekunder tar vi ledningen. Ett rakt backuppspel av Theo till William som lägger tillbaka till Theo som tar skott från sin offensiva backposition.

Härligt att se när vi får med backarna i det offensiva spelet som vi försöker nöta på med.

0-2 08.43 Frislag på mittplan där Zack petar till Lias som tar avslut. Emil har föredömligt tagit position framför Alingsås målvakt som är helt skymd och Lias skott går i mål via motståndares klubba

 

Perioden slutar 1-2 i Tibks favör efter en period där vi har mest boll. Dock är vi inte riktigt på tå i våra löpningar och passningar.

 

Period 2

 

1-3 00.39 2:a perioden får också den en smakstart efter att vi erövrar bollen på mittplan i uppställt försvar. En snabb omställning av William som avslutar kyligt

 

1-4 05.23 Återigen en fin omställning där Charlie krigar till sig bollen i eget sarghörn och lägger en härlig djupledsmacka till Liston som trampar ifrån sin försvarare och avslutar också han mycket kyligt

 

1-5 06.53 Frislag på mittplan. Charlie petar snabbt till William som tar skott rakt i mål. Vaket av Charlie och William som snabbt ser att Alingsåsspelarna inte riktigt är på tå

 

1-6 13.49 Ännu en mycket fin omställning 

Zack brytpassar bollen i egen zon till William som lägger bollen i djupled på Isak som likt tidigare avslutar kyligt.

 

Vi gör en mycket bra andra period som slutar 4-0

Kliniska i omstälnningsspelet.

Dessutom vårdar vi bollen bättre i andra perioden där backarna kliver framåt på ett bättre sätt med boll.

Sammanfattningsvis en mycket bra period

 

Period 3

 

1-7 11.13 Theo drar en offensiv räd runt motståndarmålet och lägger tillbaka till Loke som avslutar från offensiv backposition rakt i mål.

 

Vi fortsätter rulla bollen på ett bra sätt i tredje perioden. Skillnaden är att vi är lite för heta i avslutslägena. Vi blir lite för heta på att göra mål.

 

Summa summarum 

Vi gör en bra match såklart. Vi är riktigt vassa i omställningsspelet.

Vi gör 7 mål med bud på fler.

Vi blir tryggare och tryggare i uppspelsfaserna och kul att se 2 mål från backskott.

Att vi måste vara 5 spelare i anfallsspelet är något vi försöker pränta in.

Alingsås är inte ofarliga och skapar en del chanser.

Men Iljah i målet stänger igen butiken totalt och gör en fantastisk match

Mycket fint målvaktsspel 

Emil fick uppdraget att utse matchens lirare

Priset gick till en hårt slitande Edriss. Mycket välförtjänt.

En gedigen insats av hela laget

/Ledarna

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 19/3 16:00
5 - 0  
Sön 13/3 12:00
6 - 13
Lör 5/3 16:00
8 - 4  
Lör 26/2 12:00
4 - 2  
Ons 23/2 19:00
5 - 2  
Sön 23/1 15:45
3 - 3  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Tranemo Innebandyklubb, 21/09 19:54 
Tranemo Innebandyklubb, 11/09 17:15 
Tranemo Innebandyklubb, 13/06 21:17 
Tranemo Innebandyklubb, 31/05 20:07 
Tranemo Innebandyklubb, 02/05 20:45 
 
SPONSORER 2021/2022