SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tranemo Innebandyklubb
Innebandy
P13

 
Internmatch
2020-12-12 21:21

P06/07 spelade på lördagsförmiddagen en internmatch. Vi fick ta hjälp med ett antal killar från 08-laget och Elsa från F13. Vi tackar så hemskt mycket för den hjälpen.

Det rosaklädda ”bortalaget” inledde den första perioden klart vassast, de grönsvarta saknade helt aggressivitet i inledningen och fullt logiskt gjorde inlånade Kaj vackert 0-1 bakom storebror Ilja. Emil stod för en vacker assist på målet som kom efter 1,23. Melker som också lånades in från 08-laget ville absolut inte vara sämre och kvitterade strax efter. Liston och Gabriel såg sedan till att bortalaget hade en 2-målsledning i mitten av första perioden. 

William såg dock till att reducera ledningen efter en vacker passning från inlånade Elias B.

En liten stund senare fick Alex Ståhl sin far att tystna i motståndarbåset genom att enkelt överlista Ilja på ett friläge fram till 2-4, när sedan Theo utökade ledningen till 5-2 skapades kanske lite  överoptimistism i det rosa laget!

I Avslutningen av perioden såg både Isac och Elias N. till att det var jämnt även på resultat tavlan.

Andra perioden blev det mer ställningskrig och de grönsvarta var betydligt mer aggressiva. Redberg såg till att göra dubbla mål, men Alex blev också 2-målskytt och resultatet efter 2 perioder var 6-6.

Tredje perioden var inte mer än 22 sekunder gammal innan Lias satte ledningsmålet till de rosa och det såg ut att bli en ”bortaseger”. Isac kvitterar dock minuten efter påpassligt framspelad av Ilja!

När sedan Albin såg till att det grönsvarta laget för första gången tog ledningen var det som att luften gick ur ”de rosa”.

Kedjan med Isac-William R-Elsa gjorde helt plötsligt precis som de ville. Elsa var precis den tredjelänk som ”firma Andersson-Redberg” behöver! Hennes ständiga rörelse gjorde det oerhört jobbigt för försvararna och dessa tre visste helt plötsligt exakt var de hade varandra! Först fick William en billig straff som han vackert snurrade in, sen spelade William fram Kevin som dunkade in ytterligare ett. Efter detta bjöds vi av riktig propagandabandy när Elsa gjorde tre mål och Isac och William varsitt! 5 mål där hela kedjan var inblandad! Mikael och Fredrik tror det var deras fingertoppskänsla som var avgörande i den här matchen, men jag skulle nog säga att det var Elsa som visade grabbarna hur innebandy ska spelas.

De rosa fick dock ett Powerplay i slutet så att Theo kunde reducera och fastställa slutresultatet till 15-8.

// Martin vid pennan


Lagen som spelade:

                        Ellion. Mv

Theo              Edriss.            Liston


Alex.                    Lias               Gabriel

 Emil                     Lucas S.       Kaj

                           
                             Ilja. Mv

Elias B.                  Elias N.       Kevin


Isac .            William R               Elsa

Melker.        William S.              Albin

Internmatch
2020-11-07 13:58
Vi spelade en jämn och mycket välspelad internmatch på lördagsförmiddagen.
Ett sätt för killarna att få lite matchkänsla så här i coronatider.
Matchen slutade 6-5 till det gröna laget.


Samtliga spelare gjorde en riktigt bra insats!

Per

Tid

Nr

Mål

Pass1

2.35

Lias Gustavsson 

1-0

1

3.48

William Redberg

2-0

1

13.46

Charlie Nyman

2-1

2

1.40

Isac Andersson

3-1

2

6.26

Isac Andersson

4-1

Gabriel Larsson

2

7.03

William Sundqvist 

5-1

2

9.11

Liston Bollander

5-2

2

14.45

Isac Andersson

6-2

3

5.51

Liston Bollander

6-3

3

11.50

Hugo Vestergaard

6-4

3

12.59

Liston Bollander

6-5

Max Andersson


Tranemo-Sandared
2020-10-25 11:28

Då var det dags för säsongens andra seriematch. På lördagseftermiddagen  stod Sandared för motståndet i grytan som tyvärr på grund av Corona inte var så välfylld som vi önskar.  Matchen inleddes med ett offensivt Sandared som skapade en hel del chanser och TIBK fick visa prov på bra försvarsspel. Spelet böljade fram och tillbaka, vi fick se prov på både fint försvarsspel och kontringsspel från Tranemo. Tarik personifierade TIBK när han visade på fantastisk speluppfattning och täckte tre skott under ett och samma byte!

10.51 in i perioden fick dock Sandared till ett vackert anfall där en sandaredsspelare spelade snettinåt bakåt från hörnet till en helt fristående anfallare som enkelt slog in 0-1 bakom Ilja i hemmamålet. 

Baklängesmålet blev på något sätt en väckarklocka som fick de grönsvarta hjältarna att vakna till och efter detta ökade både rörelsen och intensiteten hos hemmalaget.

Det bjöds på ett oerhört vackert anfall minuterna efter målet där TIBK rullade runt bollen i anfallszon och Max till slut fick chansen att ”lossa skott”,  tyvärr stod en duktig sandaredsmålvakt  i vägen den gången. En jämn första period slutade 0-1.

Andra perioden startade med ett betydligt mer offensivt Tranemo. Ett par minuter in i perioden läser Zander smart av Sandareds frislag i hörnet av egen zon och frispelar Lukas Martinsson som bara är centimetrar från att kvittera. 

Kvitteringen kommer dock 3.24 in i perioden då Lucas Svensson serverar ”kapten Redberg” som i full fart från kanten tar emot bollen och placerar bollen oerhört vackert i målmaskorna bakom Sandareds målvakt.

Efter drygt 5 minuter i mittenperioden får TIBK ett frislag i offensiv zon och Edvin går in framför kassen likt Thomas Holmström under sina glansdagar i Detroit redwings, drar med sig en försvarare och gör ett grymt jobb för att skymma Sandareds målvakt, Charlie drar på ett skott utifrån och målvakten ser ingenting, 2-1 på resultattavlan och trots att  Charlie är målskytt är det Edvin som firas mest i båset. Ett av alla dessa glädjeämnen med att få finnas med i det här gänget, är att även det där slitet som inte syns i matchprotokollet faktiskt premieras här! 

När Edvin sen går in och gör samma sak igen på nästa frislag när Max serverar Elias som lossar den ”Nydenska bössan” har jag tårar i ögonen... Edvin gör precis det jag jag bad honom att göra i omklädningsrummet före matchen, men tusen gånger bättre än jag hade förväntat mig. Att sedan Charlie hur vackert som helst frispelar den hårt jobbande Edvin som hur iskallt som helst hänger dit 4-1 gör mig inte mindre tårögd, det här var Edvins period!

Fast det var inte bara Edvin som gjorde en fantastisk andra period, hela laget var enormt duktiga. Zacks förnuftiga backspel är en fröjd för ögat att se och Edriss och Max frenetiska backchecking är precis som Tariks sätt att läsa spel och täcka skott helt underbart att som ledare se.

I slutet av mittperioden visar även Isac upp sin offervilja och speluppfattning när han täcker skott och tar med sig bollen på volley och rusar mot mål, den här gången visar dock Sandaredsmålvakten upp hur duktig han är och räddar friläget. En fantastiskt väl genomförd period av de ”grönsvarta”.  

Tredje perioden inled på samma sätt som den föregående hade avslutats, Elias vänder upp och lurar upp sin försvarare fullständigt och serverar Edvin som inte alls är långt ifrån att bli tvåmålsskytt i detta läge. men det ska komma mer!

Lukas Martinsson spelar bakåt till  Vår hårtskjutande högerskytt Zack  som bombar in 5-1!

7.51 in i den avslutande perioden visar Isac upp hur man kan lura upp sina motståndare i hörnet och serverar mycket vackert William i slottet och som vanligt när William lossar bössan i ett bra läge, rasslar det till i målmaskorna bakom Sandareds målvakt. Nästa gång Isac försöker sig på att finta av sina motståndare i hörnet lyckas han slå knut på sig själv och ramlar. Innan han hinner tänka efter blir den första tanken att han ska ta tillbaka bollen och det slutar med 2 minuter på ”botbänken” för liggande spel. Även om Sandared får ha bollen det mesta i spelet med en man mer ser det grönsvarta försvaret till att de inte får några jättefarliga chanser. Istället blir det William som själv bryter Sandareds spel och springer igenom, ensam med målvakten rundar han honom oerhört elegant och rullar retligt enkelt in 7-1! 

7-1 blir även slutresultatet I denna väl genomförda match.

Hela laget ska ha beröm för hur den här matchen genomfördes, vi fick till och med beröm från motståndarna som var djupt imponerade över killarnas teknik. Samtliga formationer producerade mål framåt vilket naturligtvis är extra roligt.

Laget för dagen

Ilja i mål 

backpar:

Zack och Max

Edriss och Tarik

Centrar:

Charlie

Lucas S.

Forwardspar:

Isac och William

Elias och Edvin 

Zander och Lukas M.


//Ledarstaben med Martin vid pennan

Alingsås borta
2020-10-17 17:50

Ja, så var det då äntligen dags för seriepremiär för 07-laget. Bortamatch mot Alingsås på lördagsförmiddagen stod på schemat, med det var alla tankar på sovmorgon för de grönsvarta killarna som bortblåsta. 

Med match mot Fritsla för 06-laget samtidigt och dessutom några spelare borta för älgjakt och annat, kom vi till Alingsås med enbart två fulla femmor. 

Inledningen blev dock inte riktig som vi grönsvarta hade hoppats och efter 1.22 stod en alingsåsspelare fri mot Ilja i målet och 1-0 på resultattavlan. I nästa byte tar sig William igenom försvaret, men blir väldigt hårt uppvaktad i skottögonblicket av alingsåsförsvarare. Ingen åtgärd från domarna den här gången, istället utökar Alingsås på till 2-0 två minuter senare. Tibk får dock ett frislag lite senare i perioden som William hänger upp otagbart för målvakten! Efter detta får Tranemo chansen att spela powerplay efter att Ilja blivit väl hårt attackerad i målet. Ett numerärt överläge som Grönsvart har väldigt svårt att få ut något farligt av, tappar lite tempo och försöker slå lite för svåra passningar... 

Med 2.04 kvar av perioden dyker chansen upp igen, ytterligare en alingsåsutvisning.

I detta powerplay fungerar spelet betydligt bättre och det skapas ett par riktigt heta chanser. Det resulterar dock inte i något mål och vi får helt enkelt ta med oss detta hem och ”nöta” powerplayspel på träningarna framöver. Tibk har trots underläget i mål mer boll än Alingsås, som dock vinner skotten med 8-4 i den första perioden.

Inledningen av andra perioden blir något av en mardrömsstart 3-1 direkt och 4-1 efter 1,35 kändes allt annat än rättvist! Efter 6,48 gör Ilja en helt magisk dubbelräddning som fick mig att tänka mig tillbaka på  Sovjetunionens stormålvakt Vladislav Tretiaks (mannen med 100 händer) storhetstid. Hörde från någon av killarna på bänken efter den räddningen: Ilja kommer spela i SSL om några år.

Efter 9,07 snor Isac åt sig bollen och serverar mycket vackert en fristående William framför målet, och trots att bollen inte studsar alls som kapten Redberg vill lyckas han som enbart en riktig ”måltjuv” kan få bollen bakom målvakten till en välförtjänt reducering. Alingsås utökar dock till 5-2 med 1,11 kvar på perioden.

I andra perioden var bollinnehavet väldigt jämnt, men Alingsås kom även här till betydligt fler avslut och vinner skotten 11-4, Ilja visar dock gång på gång vilken fantastiskt duktig målvakt han är.

Den avslutande perioden börjar betydligt trevligare än de två föregående. Grönsvart skapar chanser redan i första bytet och efter 3 minuter och 20 sekunder kliver William in bakom alingsåskassen spelar snettinåt bakåt till en fristående Lucas S. som får dubbla chanser och hänger dit returen på sitt egna skott. 5-3 blir tyvärr till 6-3 på ett friläge efter drygt halva perioden. Efter 14,51 bryter William  ett uppspel och hänger behärskat upp slutresultatet 6-4 i nättaket. Även i sista perioden förlorar vi skotten, den här gången med 9-5 (vi kanske borde träna lite mer på att ta skott på träningarna framöver). 

Tycker trots resultatet att killarna gör en väldigt bra match och framförallt en enormt bra arbetsinsats. Samtliga utespelare har en speltid på runt 30 minuter och alla sliter hela tiden hårt. Att berömma någon extra efter den här matchen känns bara dumt, för samtliga spelare gör det fantastiskt bra. 

Laget för dagen:

Ilja 

Max

Elias

Isac

Lucas S.

William

Kevin

Edriss

Zander

Charlie

Lucas.P


//Ledarstaben 


Bemanningsschema 2020-2021
2020-10-01 21:11
Hej,

Vi föräldrar behöver bemanna inträde, kiosk och sekretariatet vid våra hemmamatcher.
Man ska vara på plats 30 minuter innan matchstart.
Tvättning av matchställ bestäms vid varje match av tränare.

Normalt skulle vi också har inträde och kiosk vid A-lag match och STT cuppen.
Just nu vet vi inte om detta behövs, så det kan tillkomma extra insatser.

I nedan schema kan nu se när det är din tur att hjälpa till och vad ska göras.

Vid förhinder, byt med någon annan i laget.

Mvh Ward van Geel
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Tranemo Innebandyklubb, 09/03 04:20 
Tranemo Innebandyklubb, 04/01 21:33 
Tranemo Innebandyklubb, 13/12 20:44 
Tranemo Innebandyklubb, 19/11 19:38 
Tranemo Innebandyklubb, 02/11 21:00 
Tranemo Innebandyklubb, 14/10 20:28 
 
SPONSORER 2020/2021