SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tranemo Innebandyklubb
Innebandy
P15

Lagbild från Vänerns pärla cup
 
Hemma mot rydboholm
2017-10-15 19:39
Då var hemmapremiären avklarad och rydboholm stod för motståndet. Vi börjar matchen med en bra defensiv precis som mot Fritsla förra helgen men vid ett tillfälle är vi lite passiva när en rydboholmspelare tilläts komma in lite för enkelt framför vårat mål. Tyvärr är vi lite passiva när vi själva har bollen och vi skapar inte jättemycket framåt så efter första är ställningen 0-1.

Inför andra pratar vi om att våga lite mer i anfallszon och dom första tio minuterna i tycker jag vi spelar vår bästa innebandy någonsin! Riktigt bra rull på bollen och bra rörelse i anfallszon. Mängder av målchanser skapas men stolparna och en storspelande målvakt står hela tiden ivägen och istället gör rydboholm två slumpmål under denna period. Riktigt orättvist så långt! Det blir lite frustration i laget nu och rydboholm passar på att göra ett till innan perioden är slut. 

Underläge 0-4 efter två perioder alltså så inför tredje släpper vi på tyglarna och börjar pressa högt upp i banan och utdelningen kommer direkt när vi stressar åt oss bollen och Liam sätter reduceringsmålet efter bara 30 sek. Tyvärr släpper vi in ett mål bytet efter. Resten av perioden blir det lite chansartat och det blir lite ”Hawaii” där båda lagen får lägen men jag tycker att vi skapar mer än rydboholm även i tredje men lyckas inte göra fler mål så slutresultatet blir 1-5. Tycker inte att det speglar matchbilden riktigt och alla kan vara nöjda med sin insats idag, 
Tranemo IBK - Wårgårda IBK
2016-12-19 17:53
Tranemo IBK - Wårgårda IBK 6-4
(3-1, 3-1, 0-2)

En match där Wårgårda kommer till spel med 8 utespelare + målvakt och vi ställer upp med 13 + målis. Fick låna in Lukas L  i laget så vi blev tre hela kedjor.
Första perioden var det bästa vi sett från killarna i år. Vilken underbar innebandy dom spelade. De passar runt bollen som det vore det enklaste i världen.
Riktigt roligt och se. Mycket beröm från läktaren och Örjan fick ståpäls som Gunde sa....
Vi går till period paus med 3-1  mål från Axel Assist Melvin efter 9.11. 9.58 Sätter William P in ett långskott assisterad av Lukas B. Mycket bra täck framför mål från Simon!
Wårgårda kvitterar tiill 2-1 men Simon hittar maskorna efter en delikat framspelning av Kevin 3-1 står sig till paus.

Andra Perioden tycker jag vi inte rullar boll som visat att vi kunde i första utan det blir en del solorace för att trycka in bollen. Freddy trycker upp en retur i nättaket efter skott från Simon 4-1, Bra med trafik på mål som plockar våra returer, mer sånt.
Wårgårda petar återigen en kvittering denna gång också från Melvin Nocke.
12.01 in i andra så får Lukas L presentera sitt slagskott. Mycket vackert och välplacerat.
5-2. Axel utökar sedan vår ledning till 6-2 och det står sig till periodpaus.
 
Tredje perioden började med en kalldusch 6-3 efter bara 51 sekunder. Inte på tå från början i denna period. Men vi håller tätt från bakåt till det återstår 3ca 3 minuter av matchen då Wårgårda sätter 6-4. Simon har en bra chans att punktera matchen framspelad av Lowe men prickar hjälmen på målvakten i slutminuten.
Överlag hade vi kontroll på matchen, synd bara att inte killarna fortsätter och spela så fin innebandy matchen igenom. Tror nog att det kunnat bli 2-siffrigt isåfall.
Noterbart är att alla 3 mål i första är assist på och alla 3 mål i andra utan assist.
Det säger en del om matchbilden. Vi blir väldigt fokuserade att få in bollen i mål och tittar inte upp och spelar enkelt som i första!

Postivt att ta med sig är naturligtvis första perioden, spelar vi så i fortsättningen så kan vi nog gå segrande ur fler matcher..

Bra Match Killar

Ha nu en riktigt GOD JUL!

/Jonas Peter Örjan

 
Grupp 10 Gothia Cup
2016-12-08 20:19
Äntligen!
2016-12-04 08:27
Vinna är ju inte viktigt sägs det men denna match var viktig för killarnas skull. Det har gått trögt i inledning på serien men så ÄNTLIGEN släppte det, 3 p hem till Tranemo denna lördagsmorgon. Kul!

Rydboholms SK - Tranemo IBK 3-6
(1-2, 1-1, 1-3)

Vi börjar första perioden precis så som vi pratade om innan matchen. Hög press och 110% i bytena och det ger utdelning direkt. RSK har inte mycket till uppspel och de som kom bröt vi hyfsat enkelt. 0-1 genom Joel och 0-2 genom Lukas B.
Ingen ass på någon av dom och det var lite så det var matchen igenom . Men det är inte mycket att säga om det då det är väldigt liten plan i Viskafors och det blir svårspelat.
RSK kvitterar tyvärr när det är 10 sek. kvar av första perioden i en tilltrasslad situation framför mål. 1-2
Andra perioden blev lite jämnare då RSK spelade upp sig och vi börjar slarva med vårt press spel. Mycket titta boll i andra. Det ger RSK utrymmen att komma upp och få bra chanser på mål. Men Dion gör en riktigt bra match i mål och håller oss kvar i matchen i andra perioden. 1-3 målet kommer genom Lukas B återigen, assist Axel.
Tredje perioden blev en stökig period med mycket oschysta tilltag på plan. Från båda håll visserligen men partisk som man är var det nog RSK som borde haft några utvisningar i tredje. Men det var vi som fick boten istället. Bara gilla läget, bita sig i tungan och köra på. Vi håller tätt bakåt på första 2:an men andra tvåan så kommer 3-3 målet, inte mycket att säga om det.
Sista 10 minuterna i tredje tyckar jag att vi var det starkaste laget på plan och utdelning kommer också. Joel gör 3-4 ingen ass.och jubel på plan. Efter det tar RSK ut målisen och spelar 6 mot 5 men vi lyckas peta in 3-5 genom Mousa. Simon avslutar matchen till 3-6 assist Freddy.

Om man sammanfattar matchen lite så var vi bäst i första och sista 10 min i tredje och det vinner vi på. Det laget som har bäst kyla och nogrannhet när matchen står och väger är oftast det laget som går segrande ur striden. Positivt från denna matchen var att kilarna verkligen lyckades med markeringsspelet högt på plan, roligt att se.

Mycket Bra Kämpat Killar
/Jonas Peter Örjan
2 x Matchreferat
2016-11-28 09:44
Här kommer lite sena referat från våra 2 senaste matcher.

Vänersborg - Tranemo 20-3
(7-2, 7-0, 6-1)
Vi möter ett Vänersborg som har 2 lag i 03-serien. Ett i röd och ett i grön.
Tydligen skulle röd spelat före oss mot Södra Ving, men blev tyvärr inställd.
Det till vår nackdel då vi fick möta en femma från deras röda serie. En riktigt duktig sådan också. Tror nog matchen hade blivit hyfsat jämn annars. Några positiva saker att ta med oss från denna matchen är att vi krigade verkligen till domaren blåste av matchen.
och vi fick sista målet i matchen genom William L assist Kevin.
1-1 målet kom från Axels klubba ingen assist och 7-2 målet från Melvin assist Freddy.
Kul med intro på matchen-:)


Tranemo - Horsby 5-8
(4-2, 1-4, 0-2) Skott 23-40

Var tyvärr inte på plats denna match, men vad jag hörde så tog vi ledningen med 3-0
i första perioden och i andra så kom Horsby ikapp till 6-5.
Tredje tappar vi och Horsby går segrande ur striden med 8-5. Orken tryter lite! Två hyfsat jämna matcher mot detta lag som är något år äldre. Mål från Simon x 2 Freddy x 2 och Lukas G. Det positiva från denna match är ju klart att vi får in 5 bollar framåt. Vi börjar hitta maskorna nu. Kanske uppmedblickenövningarna gjort nytta? Fortsätt så killar!

Träningar

Vi fortsätter att jobba på att få ner bollen i deras hörn och försöker skapa tryck med hela laget. Något vi även tränar mycket på för tillfället är Split Vision. Vi vill att killarna ska kunna slå passningar och skjuta med blicken uppåt istället för ner i golvet. Något de kommer ha mycket nytta av framöver. Vi övar även en hel del uppspelsövningar, då vi märker att vi blir låsta i uppspelsfasen på matcherna. Enkelt förklarat, rörelse utan boll!
Bra kämpat killar!

/Jonas Peter Örjan
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Tranemo Innebandyklubb, 09/03 04:20 
Tranemo Innebandyklubb, 04/01 21:33 
Tranemo Innebandyklubb, 13/12 20:44 
Tranemo Innebandyklubb, 19/11 19:38 
Tranemo Innebandyklubb, 02/11 21:00 
Tranemo Innebandyklubb, 14/10 20:28 
 
SPONSORER 2020/2021