2019-11-10 07:53
Sandared - Tranemo 3-6 (1-2, 2-2, 0-2)
Publik: Stor andel grönsvarta

Denna gång var det Sandared borta som stod på schemat
Alltid trevligt att komma till Sandared, en förening där man blir väl mottagen som bortalag och bra arrangemang runt matcherna.

Utmaningen man ställs för dock är deras lilla plan och avbytarbåset i eget zonhörn. Något våra spelare blev varse om ganska snabbt. Med liten plan blir det mindre ytor och med mindre ytor får man mindre tid med bollen innan motståndaren är där och stör.

Första perioden blir en jämn tillställning där vi tar ledningen genom ett fint passningsspel och William Redberg hittar en fristående Edvin på bortre stolpen som kyligt trycker upp bollen i nätmaskorna.
Sandared utjämnar tämligen omgående med ett skott från halva plan. En skymd Iljah har inte en chans att se bollen.
Vi gör 2-1 i mitten på perioden genom William R som klipper till på ett frislag. Det är Hugo som med ett fint tekniskt nummer får med sig frislaget.

Andra perioden är väldigt lik den första.
Tight ute på planen och vi stressar lite i våra uppspel.
Vi pratade i periodpausen om att spela lite mer mot fria ytor istället för att hela tiden försöka sätta passningarna på ”bladet”
Vi tar ledningen med 3-1 genom William R som bryter ett uppspel och behärskat dundrar upp bollen i högra krysset. Otagbart.
Precis som i första kvitterar Sandared omgående.
Denna gång på frislag direkt efter tekningen av målet.
Vi tar återigen ledningen i slutet av perioden.
Fint passningsspel mellan Zander och Hugo som tillslut får läget och ökar på ledningen till 4-2.
Men historien upprepar sig och Sandared reducerar till 4-3 en halv minut senare genom en fin prestation. Sandaredskillen trampar in i slottet från sargen och avslutar med ett fint skott.

Dags för tredje perioden och vi pratar om att ha tålamod vara kyliga och framförallt ”ta arbetet”. Vi drar på oss en del frislag i andra perioden för att vi inte jobbar hela vägen fram.

I sjunde minuten är det återigen måltjuven Edvin som ökar på ledningen till 5-3. En fantastisk passning av Hugo som hittar Edvin. Återigen på bortre stolpen med klubban i backen och sådana lägen missar inte tjuven Edvin.
17.30 in i tredje avgör vi matchen genom att Edvin bryter ett uppspel och fint serverar William R som gör 6-3.

Som sagt det var en jämn match med mycket kamp.
Sandared var kvicka och därtill den lilla planen så blev det tufft att få till ett flyt i spelet.
Men dom gånger vi lyckades så gav det utdelning direkt.
Grabbarna har en härlig inställning till att lösa alla olika svårigheter och situationer som dom ställs inför vilket känns helt fantastiskt!
Iljah gjorde en mycket bra match i målet och räddade oss vid flertalet tillfällen.
Härligt att se Theo och Max våga trampa framåt med bollen från backposition när det inte finns några passningsalternativ.
Hugo och Charlie gör ett riktigt grovjobb från centerposition.