Alingsås borta
2020-10-17 17:50

Ja, så var det då äntligen dags för seriepremiär för 07-laget. Bortamatch mot Alingsås på lördagsförmiddagen stod på schemat, med det var alla tankar på sovmorgon för de grönsvarta killarna som bortblåsta.

Med match mot Fritsla för 06-laget samtidigt och dessutom några spelare borta för älgjakt och annat, kom vi till Alingsås med enbart två fulla femmor.

Inledningen blev dock inte riktig som vi grönsvarta hade hoppats och efter 1.22 stod en alingsåsspelare fri mot Ilja i målet och 1-0 på resultattavlan. I nästa byte tar sig William igenom försvaret, men blir väldigt hårt uppvaktad i skottögonblicket av alingsåsförsvarare. Ingen åtgärd från domarna den här gången, istället utökar Alingsås på till 2-0 två minuter senare. Tibk får dock ett frislag lite senare i perioden som William hänger upp otagbart för målvakten! Efter detta får Tranemo chansen att spela powerplay efter att Ilja blivit väl hårt attackerad i målet. Ett numerärt överläge som Grönsvart har väldigt svårt att få ut något farligt av, tappar lite tempo och försöker slå lite för svåra passningar...

Med 2.04 kvar av perioden dyker chansen upp igen, ytterligare en alingsåsutvisning.

I detta powerplay fungerar spelet betydligt bättre och det skapas ett par riktigt heta chanser. Det resulterar dock inte i något mål och vi får helt enkelt ta med oss detta hem och ”nöta” powerplayspel på träningarna framöver. Tibk har trots underläget i mål mer boll än Alingsås, som dock vinner skotten med 8-4 i den första perioden.

Inledningen av andra perioden blir något av en mardrömsstart 3-1 direkt och 4-1 efter 1,35 kändes allt annat än rättvist! Efter 6,48 gör Ilja en helt magisk dubbelräddning som fick mig att tänka mig tillbaka på  Sovjetunionens stormålvakt Vladislav Tretiaks (mannen med 100 händer) storhetstid. Hörde från någon av killarna på bänken efter den räddningen: Ilja kommer spela i SSL om några år.

Efter 9,07 snor Isac åt sig bollen och serverar mycket vackert en fristående William framför målet, och trots att bollen inte studsar alls som kapten Redberg vill lyckas han som enbart en riktig ”måltjuv” kan få bollen bakom målvakten till en välförtjänt reducering. Alingsås utökar dock till 5-2 med 1,11 kvar på perioden.

I andra perioden var bollinnehavet väldigt jämnt, men Alingsås kom även här till betydligt fler avslut och vinner skotten 11-4, Ilja visar dock gång på gång vilken fantastiskt duktig målvakt han är.

Den avslutande perioden börjar betydligt trevligare än de två föregående. Grönsvart skapar chanser redan i första bytet och efter 3 minuter och 20 sekunder kliver William in bakom alingsåskassen spelar snettinåt bakåt till en fristående Lucas S. som får dubbla chanser och hänger dit returen på sitt egna skott. 5-3 blir tyvärr till 6-3 på ett friläge efter drygt halva perioden. Efter 14,51 bryter William  ett uppspel och hänger behärskat upp slutresultatet 6-4 i nättaket. Även i sista perioden förlorar vi skotten, den här gången med 9-5 (vi kanske borde träna lite mer på att ta skott på träningarna framöver).

Tycker trots resultatet att killarna gör en väldigt bra match och framförallt en enormt bra arbetsinsats. Samtliga utespelare har en speltid på runt 30 minuter och alla sliter hela tiden hårt. Att berömma någon extra efter den här matchen känns bara dumt, för samtliga spelare gör det fantastiskt bra.