P-09

3 matcher i Viskafors.
2018-02-03 19:51
Efter en lugn resa på snöiga vägar mötte vi upp med övriga grönsvarta på klassisk innebandymark. Många duster har utspelats här mellan Tranemo och Rydboholm.
Vi ställer upp med en stor trupp, 15 utespelare och 2 målvakter, mot ett stukat Sandared som endast mönstrar 7 utespelare och målvakt.
Sandared öppnar bäst och gör 0-1 efter bara 22 sekunder. Sen vaknar vi. Kedjan Elion,Felix,Alexander gör ett bra 1:a byte och trummar sen på hela matchen med fart och fina passningar.
Isak och Vilgot turas om att från sina backpositioner leverera precisa passningar och bra brytningar.
Kaj,Liam,Anton måste vara jobbiga att möta då dom hela tiden nöter på motståndarna, och med 4 minuter kvar fiskar Anton åt sig bollen och gör 1-1.
Elias och Kalle, det stabila backparet levererar stabilt spel som Elias kryddar med sina kantlöpningar.
Noel gör sin debut som målvakt med den äran.
Pausunderhållningen står härliga Noah för när han värmer upp sig för sitt inhopp som målvakt i andra perioden. Det verkade funka eftersom han stängde igen fullständigt.
Johan,Melker,Colin fortsätter oroa Sandared och i början av 2:a perioden gör debutanten Melker 2 mål. 2-1 efter att jobbat till sig bollen. 3-1 i öppen bur då Johan serverat honom en macka.
Anton avslutar målskyttet med ytterligare 2 mål. Typiska starkaAntonmål där han trycker sig själv och bollen framåt och inte ger sig innan målvakten får vittja nätet.
Slutresultatet 5-1 är en kombination av ett Sandared som inte orkar och ett TIBK som jobbar bra med hög press och bra fart.

Borås visar grabbarna i 1:a perioden att man inte kan stå och sova. 37 sekunder, sen leder dom med 1-0. Colin i målet får inte mycket hjälp då vi gång på gång låter dom stå i slottet och skjuta. Dom pressar oss högt och spelar fin innebandy.
Antagligen har ledarna Sköld/Valtonen (på sin tid riktigt bra spelare) stor inverkan på att dom skjuter och spelar så bra. Innan perioden slutat har Borås gjort 4 mål.
Visst producerade vi en del chanser, men siktet var taskigt inställt. Ljusglimtarna stod Noel för då han på pass av Johan gjorde 1-1 och 2-4 efter brutit bollen, snurrat lite och sen stött in bollen.
I paus visar grabbarna att dom kan lyssna och sen utföra vad vi pratat om.
Nu går vi in på kropp, stänger vårat slott och stressar Borås backlinje.
Isak, med backkollegan Kaj, driver upp bollen. Kedjan Noah,Liam,Anton fyller på, Liam skjuter utanför men efter studsen i sarg bakom mål dyker Anton upp och sätter 3-4 efter 54 sekunder.
Melker,Noel,Johan pressar och 1:13 in i 2:a så bryter Melker en pass och gör 4-4.
Kedjan får stanna kvar på plan och 43sekunder senare kontrar Melker och Noel drar målvakten. 5-4.
Mitt i perioden kommer Borås igång igen. Men denna gång släpper vi inte in dom i slottet och deras skott utifrån tar målvakten i denna perioden Kalle hand om.
9:58, mitt i Borås press jobbar Melker åt sig bollen och hittar Noel igen som gör 6-4.
11:50 håller sig Anton framme och sätter slutresultatet 7-4.
Inte mycket tydde på att vi skulle vinna andra perioden med 5-0, men kul att grabbarna visar att dom kan ta åt sig taktik och genomföra den.
En välspelad match från båda lagen. Kul.

Nu blev det sightseeing i Viskafors! Behållningen var att vi upptäckte att fönstren på pizzerian hade uppvärmda fönster.

Sista matchen väntade Fritsla där det visade sig att det mest förvånande var att det tog över 13 minuter mellan 1:a och 2:a målet.
Vi vann övertygande med 10-0 efter stort spelövertag.
I slutet bestämdes att vi måste slå 3 passningar innan avslut. Då blev det med en gång roligare innebandy, då det stundtals var väldigt egoistiskt och dåligt hemjobb, så Vilgot i målet fick göra någon kvalificerad räddning.
Snyggast var Anton/Melkers väggpassningar som resulterade i 2-0 målet.

Alla gjorde ett bra poolspel, och jag tror medresta föräldrar och supportrar blir lika imponerade som vi ledare över framstegen laget gör.
Ett långt referat efter en lång, men rolig dag.