Johan C
Jonis
Daniel M

Härlig lördag i Tranemo då det var full aktivitet i hallen hela dagen med flick/pojk matcher för att senare rundas av med herrarnas möte med Vara IBK, ett Vara som var det bästa motståndet vi mött hitills under säsongen.

Första perioden sätts i gång i rasande fart då grabbarna spelar en snabb Innebandy där bollen gjorde jobbet och Johan C laddar bössan och i ett direktskott sätter bollen i inneribban i målet, hårt värre!
Vi hinner göra 2-0 genom Johan M för att senare kunna öka på det ytterligare med ett PP men det låser sig för grabbarna och Nyden går på skott utan någon gubbe som täcker deras målvakt, målisen som i sin tur kastar ut bollen snabbt på en kontring och 2-1 är ett faktum efter att deras kille rullar in den under Hjerten. Hjerten skulle få sin revansch i slutet av matchen då han både räddar friläge och gör en mäktig reflexräddning i ett viktigt skede!

Matchen höll på att förloras i andra perioden då vi var loja och inte riktigt på tå och det utnyttjade Vara genom spela smart och hotade oss i slottet och allt som oftast denna period göra mål då vi inte stänger ytorna i slottet. Säsongens sämsta period där Vara vinner med 3-1. PP mål av Johan enda glädjen den perioden.

Berggren rör om i femmorna rejält för att försöka väcka grabbarna och tillslut så vaknar dom för i tredje perioden ser vi ett annat grönsvart lag på planen genom att vi spelar lätt Innebandy, tar grovjobbet. Johan M hänger återigen upp den fint 4.59 in i perioden.Grabbarna blir inte stressade över att vi inte har ledningen av matchen när klockan tickar upp på 16minuter, tillslut frälser vår kapten oss genom att hänga dit 5-4 målet, jag minns inte hur målet såg ut då jag blev helt frälst på årets målgest hitills!! Daniel tar fart från motståndarens planhalva och springer mot Hjerten för att de ser ut som att fira målet med han men man ser han tar sats och hoppar över målet i vild glädje till publikens mäktiga jubel! Årets bästa so far! Jonis trycker in bollen vackert till 6-4 framför deras mål, härligt att maskinen har vaknat och gör mål två matcher i rad. Vara tar ut målvaken och får in 6-5 i slottet. Onödigt och nervöst läge sista minuten. Men Johan M , kungen från dagen poängmässigt lobbar iskallt in avgörandet med 15 sek kvar i tom bur.

Glädjen är enorm bland spelare och fans. Segern satt hårt inne men inställningen som spelarna tog med sig ut från pausen till tredje perioden var det som avgjorde, grabbarna tog helt enkelt jobbet då.

Sen så får vi inte glömma er på läktaren, jag har sagt det innan och jag kommer alltid nämna er som den viktigaste orsaken varför vi allt som oftast står som vinnare i Grytan. Inramningen är fantastisk med goa sånger och härligt trummande av denkan. Motståndarna måste ju tycka det är roligt att komma hit och spela!

Mattias Berggren säger så här:

Tycker vi startar riktigt bra första 10min, går ifrån till 2-0 och det kändes som att vi borde gjort nåt mål till i början. Sen växer Vara in i matchen och får med ett mål i vårat PP. Andra startar bedrövligt, våra sämsta minuter denna säsongen. Vara straffar oss när vi inte jobbar hem, inte släpper boll osv. Andraperioden handlade mest om att få stopp på "blödningen" så där va Vara bättre än oss. I tredje visar vi att vi vill vinna, alla peppar alla och alla tar verkligen jobbet för varandra. Hade känslan hela perioden att vi vinner för vi va bättre i tredje men det satt hårt inne och målen kom sent så det va spännande in i det sista. Grymt av grabbarna att vända matchen ändå!

3 Tranor Daniel M
2 Tranor Viktor N
1 Trana Johan M

Sportchefens tankar:

Vara har någonting på gång och kan bli ett topplag om dom får ihop dom sista bitarna som fattas, dom har talangfyllda spelare och kommer hamna på övre skiktet av tabellen när den summeras.

Bra attityd bland grabbarna trots att det rördes om mycket i femmorna och blev bänkningar som följd!

Härligt med fyra raka vinster.

Varför ska det allt som oftast slappna av i spelet under en match? Jag tänker på andra perioden då vi inte tar jobbet. Tänk om att istället för att slappna av bara trycka på gasen i det läget!

326 fans på läktaren, helt underbart och detta var inget derby eller enkronas match.

Två fotografer på plats, jag får fixa en mediahörna för framtiden när tv är på ingång.

Appropå tv, funderar på att återuppta kanalgrönsvart.

Finns nu öronproppar på hemmatcherna för er som vill använda det, dom står i entrén.