SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tranemo Innebandyklubb
Innebandy
P-11

Seger i Warbergsspelen 2024!
2024-04-17 07:20

Hur summerar man helgen som varit? Succé!
12 grabbar och 2 ledare begav sig till Varberg fredag den 12:e April för att genomföra säsongens sista cup, Sveriges tredje största innebandycup, Warbergsspelen. 

Dom som for iväg var: 

Ardit Halili Målvakt

Liam Thörnblad Back
Noel Palmgren Back
Arvid Larsson Back
Emre Nyberg Back

Milo Palmqvist Center
Filip Bengtsson Center

Konrad Sköld Forward
Mio Eriksson Forward
Benjamin Kruus Forward
Samuel Hilderseth Forward
Arvid Larsson Forward

Olof Thörnblad Tränare
Rickard Palmqvist Tränare

Motståndet var på förhand scoutat. Då man deltagit och mött många lag i Gothia och killarna även nått åldern att alla resultat registreras så gissade vi på förhand att gruppen skulle bli väldigt tuff sett till hur motståndet gått i Gothia och sina serier. 

På fredagskvällen mötte vi Tofta som segrat i sin Hallandsserie under säsongen. 
En match som stod 1-0 i paus men som sedan rann iväg till 6-1 seger där det mesta faktiskt studsade våran väg. Ett välspelande motstånd där siffrorna kanske blev lite större än vad som var rättvist. 

Lördag morgon var det uppstigning 06.10 för promenad och gemensam frukost för att ladda för Gantofta, ett lag från Helsingborgsområdet. 
Gantofta hade gått bra i Gothia och imponerat i både serier och cuper under säsongen. 
På kvällen såg vi Gantoftas första match på mobilerna och såg att lite varianter dom hade där dom gjorde 2-0 på 30sekunder i sin första match. Vi gick igenom det med grabbarna och istället för att vara beredda för Gantoftas snabba uppspel blev det vi som fick ett friläge efter 10 sekunder. Nu missades detta förvisso men man fick ändå känslan att något bra var på gång. 
Mycket riktigt så vanns matchen mot Gantofta med 4-0, en ruggigt stabil seger mot ett bra motstånd. Gantofta vann sedan B-slutspelet. 

Sista matchen i gruppen mot Frölunda var gruppsegern redan säkrad. Så vi bad grabbarna att ta det lite lugnt inför åttondelsfinalen senare på lördagskvällen. 
Märklig match där Frölunda som var redan klar jumbo verkade vila sig inför sin åttondel i B-slutspelet. 
Blev seger med 9-0 där killarna kunde rulla ut utan att förta sig. 

På kvällen väntade sedan åttondelsfinal mot CL98 ifrån Kalmar. 
Ett yngre lag men likväl en av Sveriges största föreningar och ett yngre lag som garanterat slåss i toppen där, därför dom deltog i 2011. 
Segern skrevs till 8-1, det var inget snack om saken utan vi var någon nivå över.
Sedan var det bara att bege sig till restaurang Monark för en rejäl köttbullemiddag innan det var dags att varva ner inför söndagens drabbningar. 

Schemat kändes igen, uppstigning 06.10 för promenad och sedan gemensam frukost. 
Efter två genomförda cuper är jag övertygad om att ju tidigare matchstarterna är desto mer gynnas vi. Grabbarna väcks 06.10 och 06.15 är dom ute och promenerar. Imponerande är bara förnamnet med tanke på att man vet hur dom kan vara när det inte är cup!

Kvartsfinalen var mot Sävsjö från Jönköpingstrakten. Börjar väl bli övermodig kanske men såg Sävsjös åttondel kvällen innan på mobilen och här var jag rätt säker på seger.
Segern skrevs till 4-1 men vill säga att det var närmare 9-1 än 4-2. 
Grabbarna fortsätter match efter match att imponera i defensiven och det visar sig oerhört svårt för alla våra motståndare att ens skapa lägen mot oss, och när dom väl gör det har vi Ardit i kassen som stoppar det mesta!

När kvartsfinalen var slut vände vi oss mot planen bredvid. Där var det straffläggning mellan våra motståndare i semifinalen. Det var rafflande att se och Nybro vann och blev därmed vår motståndare. 

Nybro körde på max och hade med sig fler 2010or än man "får" ha och bytte runt mellan matcherna vilka som skulle spela då max 3st överåriga får delta per match. Säkert en strategi som leder till segrar men dom var en stor trupp i övrigt så inte helt säker vad dom fick ut utav det. 
Nybro var nog bra, det är faktiskt svårt att säga för grabbarna var nog bara ännu bättre. 
I gothia blev det väldigt stressat när vi mötte lag som pressade högt och här mötte vi ett lag som pressade högre än någon motståndare förut. 
Men det blev precis tvärtom. Utan att egentligen haft så mycket träning varken i serie eller cup som pressat oss så satt det som en smäck. Killarna hamnade aldrig i svåra situationer utan vände istället på steken och körde över Nybro. 
8-2 mot ett äldre motstånd som spelat jämnt mot FBC Kalmarsund i sin serie (som vi blev utrullade av men ändå vann emot i Gothia). 
Imponerande och succé summerade helgen som sagt och denna match är väl bara en utav dom. 

Sedan stod föräldrarna för en hjälteinsats. Då vi gick till final och behövde middag innan finalen så drog föräldrarna iväg och röjde ur hela skolsalen och packade ihop allt medan vi fortsatte vårat "proffsliv" och kunde fokusera inför finalen. Middag och sedan häng i finalarenan så att det inte skulle kännas som en chock för grabbarna att kliva in på arenan på uppvärmningen. 

Motståndet i finalen var Surte. 
Som jag minns finalen i B-Gothia mot Surte så ledde vi snabbt med 4-0. Sedan tog Surte Timout. Sen rörde vi inte bollen igen men höll undan och vann med 5-2. 
Pratade med Surtetränarna innan matchen och dom sa att matchen mot oss i Gothia var enda matchen dom spelat där dom inte var bollförande hela matchen. 
Ett Surte som slagit många bra lag i göteborgsområdet och precis som vi imponerade i Gothia. 

Men nu var det en ny final. 
Kanske är man enögd men kändes aldrig oroligt från bänken. 
Det var absolut inte samma matchbild som i gothia utan snarare tvärtom. 
En trygg 2-0 ledning i paus fortsatte till 4-0 ledning innan Surte fick reducera på straff till 4-1 med 5 minuter kvar. 
Fick frågan om jag var hes av en kompanjon efter turneringen och det slog mig att nej, det är jag inte. Det behövdes inte gapas eller skrikas på grabbarna. Dom genomförde hela turneringen både på och utanför plan på ett helt fantastiskt imponerande sätt. 
Visst har vi vassa målskyttar. Men dom gör inga mål om inte defensiven sitter och levererar upp bollar. Alla delar satt. Försvaret var fantastiskt och vi skapade mängder med chanser där vi snarare kunde gjort fler mål än att vi satte för många. 
7 matcher, 7 segarar, 43-6 i målskillnad. I Sveriges tredje största innebandycup. Det är nästan för bra för att vara sant men det är så bra vi är som lag. 
Rickard P drog samma mantra ofta att vi är ett av dom bästa lagen i vår ålder, men det spelar ingen roll hur bra vi är om vi inte gör jobbet.
Precis så är det. Vi hade garanterat förlorat mot Tofta-Gantofta-Nybro-Surte om vi inte gjort jobbet. Men när alla gör det samtidigt blir det en svårslagen maskin. 

Något jag tar med mig är semifinalen mot Nybro där vi leder med 7-2 med 5 minuter kvar. 
Vi säger åt grabbarna att hålla i bollen och ta det lugnt och spara kraft för finalen. 
Bollen rullas runt fantastiskt i båda femmor och vi håller i bollen i offensiv zon, tills vi blir tillsagda av domaren att sluta maska. Undrar om det inte är upp till motståndaren att ta bollen när vi är framför och bakom deras mål. 
Det slutar iaf med att vi gör 8-2 istället efter att haft bollen inom laget mestadels i 3-4 minuter. 
Bara en av alla saker som imponerade med grabbarna i helgen!


Stort tack till alla föräldrar som hjälpte till och hejade, samt till alla övriga lag som fanns på plats och hejade inte minst i finalen. Elion må vara målvakt i P2008 men skulle nästan hålla han som MVP på läktaren för alla andra Tranemolag. 
Efter våran final hade F2010 final och vi fick äntligen känna på hur det är att vara en del av publiken/klacken, det är väl nackdelen med att hittills alltid gå långt i cuperna att vi inte hinner sitta på läktaren :) 
Det är inget annat än anmärkningsvärt och häftigt hur mycket folk som kan samlas och heja när Tranemo IBK spelar innebandy. Slår säkerligen de flesta SSL lagen i innebandy bara i Warbergsspelen.... 

Härnäst väntar avslutning inom några veckor där vi hoppas kunna se på både gothiafinalen och warbergsfinalen efter varandra för att se om det är som vi misstänker, grabbarna har tagit enorma kliv på bara 3-4 månader!
Hoppas det är stolta grabbar som tänker tillbaka på säsongen. Serielunken har givit många bra matcher men dom har verkligen tänt till extra både i Gothia och Varberg när det varit cup och höjt sig till nya nivåer. 
Nästa steg är att få över det till seriematcherna så blir vi svårstoppade oavsett motstånd. 

Forza grönsvart!

MvH Olof Thörnblad en för dagen extra stolt tränare i P2011


Nyhetsarkiv
Säsongsavslutning2023-04-16 16:51
Halvårsrapport! 2022-12-20 21:56
Instagram2022-12-02 17:17
Juluppehåll2020-12-17 22:07
Info från VIBF2020-10-07 22:32
Succé2019-12-08 11:03
Säsongsstart2019-09-11 14:42
 
SPONSORER 2023/2024