Herr U

Internmatch
2020-12-12 21:21

P06/07 spelade på lördagsförmiddagen en internmatch. Vi fick ta hjälp med ett antal killar från 08-laget och Elsa från F13. Vi tackar så hemskt mycket för den hjälpen.

Det rosaklädda ”bortalaget” inledde den första perioden klart vassast, de grönsvarta saknade helt aggressivitet i inledningen och fullt logiskt gjorde inlånade Kaj vackert 0-1 bakom storebror Ilja. Emil stod för en vacker assist på målet som kom efter 1,23. Melker som också lånades in från 08-laget ville absolut inte vara sämre och kvitterade strax efter. Liston och Gabriel såg sedan till att bortalaget hade en 2-målsledning i mitten av första perioden.

William såg dock till att reducera ledningen efter en vacker passning från inlånade Elias B.

En liten stund senare fick Alex Ståhl sin far att tystna i motståndarbåset genom att enkelt överlista Ilja på ett friläge fram till 2-4, när sedan Theo utökade ledningen till 5-2 skapades kanske lite  överoptimistism i det rosa laget!

I Avslutningen av perioden såg både Isac och Elias N. till att det var jämnt även på resultat tavlan.

Andra perioden blev det mer ställningskrig och de grönsvarta var betydligt mer aggressiva. Redberg såg till att göra dubbla mål, men Alex blev också 2-målskytt och resultatet efter 2 perioder var 6-6.

Tredje perioden var inte mer än 22 sekunder gammal innan Lias satte ledningsmålet till de rosa och det såg ut att bli en ”bortaseger”. Isac kvitterar dock minuten efter påpassligt framspelad av Ilja!

När sedan Albin såg till att det grönsvarta laget för första gången tog ledningen var det som att luften gick ur ”de rosa”.

Kedjan med Isac-William R-Elsa gjorde helt plötsligt precis som de ville. Elsa var precis den tredjelänk som ”firma Andersson-Redberg” behöver! Hennes ständiga rörelse gjorde det oerhört jobbigt för försvararna och dessa tre visste helt plötsligt exakt var de hade varandra! Först fick William en billig straff som han vackert snurrade in, sen spelade William fram Kevin som dunkade in ytterligare ett. Efter detta bjöds vi av riktig propagandabandy när Elsa gjorde tre mål och Isac och William varsitt! 5 mål där hela kedjan var inblandad! Mikael och Fredrik tror det var deras fingertoppskänsla som var avgörande i den här matchen, men jag skulle nog säga att det var Elsa som visade grabbarna hur innebandy ska spelas.

De rosa fick dock ett Powerplay i slutet så att Theo kunde reducera och fastställa slutresultatet till 15-8.