Alingsås
2021-12-12 08:09

Alingsås-Tibk 1-7

(1-2,0-4,0-1)

Alingsås borta med bussresa och Mikael å Martin som reseledare resulterade i att vi var på plats i god tid. Det visade ju sig också vara ett trumfdrag

Period 1

Redan efter 20 sekunder tar vi ledningen. Ett rakt backuppspel av Theo till William som lägger tillbaka till Theo som tar skott från sin offensiva backposition.

Härligt att se när vi får med backarna i det offensiva spelet som vi försöker nöta på med.

0-2 08.43 Frislag på mittplan där Zack petar till Lias som tar avslut. Emil har föredömligt tagit position framför Alingsås målvakt som är helt skymd och Lias skott går i mål via motståndares klubba

Perioden slutar 1-2 i Tibks favör efter en period där vi har mest boll. Dock är vi inte riktigt på tå i våra löpningar och passningar.

Period 2

1-3 00.39 2:a perioden får också den en smakstart efter att vi erövrar bollen på mittplan i uppställt försvar. En snabb omställning av William som avslutar kyligt

1-4 05.23 Återigen en fin omställning där Charlie krigar till sig bollen i eget sarghörn och lägger en härlig djupledsmacka till Liston som trampar ifrån sin försvarare och avslutar också han mycket kyligt

1-5 06.53 Frislag på mittplan. Charlie petar snabbt till William som tar skott rakt i mål. Vaket av Charlie och William som snabbt ser att Alingsåsspelarna inte riktigt är på tå

1-6 13.49 Ännu en mycket fin omställning

Zack brytpassar bollen i egen zon till William som lägger bollen i djupled på Isak som likt tidigare avslutar kyligt.

Vi gör en mycket bra andra period som slutar 4-0

Kliniska i omstälnningsspelet.

Dessutom vårdar vi bollen bättre i andra perioden där backarna kliver framåt på ett bättre sätt med boll.

Sammanfattningsvis en mycket bra period

Period 3

1-7 11.13 Theo drar en offensiv räd runt motståndarmålet och lägger tillbaka till Loke som avslutar från offensiv backposition rakt i mål.

Vi fortsätter rulla bollen på ett bra sätt i tredje perioden. Skillnaden är att vi är lite för heta i avslutslägena. Vi blir lite för heta på att göra mål.

Summa summarum

Vi gör en bra match såklart. Vi är riktigt vassa i omställningsspelet.

Vi gör 7 mål med bud på fler.

Vi blir tryggare och tryggare i uppspelsfaserna och kul att se 2 mål från backskott.

Att vi måste vara 5 spelare i anfallsspelet är något vi försöker pränta in.

Alingsås är inte ofarliga och skapar en del chanser.