Herr U

3:e plats på Warbergsspelen 2022
2022-04-12 19:49

3:e plats på Warbergsspelen

Efter en snöplig säsongsavslutning där det blev WO i näst sista matchen och i sista matchen drog våra motståndare Annelund sig ur serien på kort notis.

Vi tog hand om den mest ädla placeringen i tabellen 1: platsen S E R I E S E G R A R E !!!!!!!

Vi hade dessutom kvar vår turnering i Warberg som killarna sett fram emot under våren.

Med många tveksamma inför helgens cup pga av förkylningar blev vi till slut 16 st grönsvarta hjältar som tog sig ner till Varberg för årets upplaga av Warbergsspelen 2022

Och sikken helg det utvecklade sig till…

Game Day 1     Fagerhult - Habo

Kvällsmatch mot ett taggat Fagerhult-Habo i Peder Skrivare Skola.
Grönsvart chockstartar med ett ledningsmål efter 14 sek, fantastiskt fint spelmål där William dundrar in den efter pass från Isac. Tyvärr drar vi på oss en utvisning 7 min in i matchen som Fagerhult-Habo utnyttjar effektivt, 1-1 är ett faktum och 1-2 kommer också innan periodvilan.
Men som alltid ger detta lag aldrig upp utan kämpar till sig sin så värda kvittering 11 minuter in i andra efter en assist från vår eminente målis Ilja, William gör inga misstag denna gång heller rundar kassen och sätter den köksvägen i spel 4 mot 5 !!!
Vi får ett PP på en ganska billig utvisning men lyckas inte utnyttja det tillfället!!
Matchen slutar 2-2 och vi är väl rätt nöjda med resultatet. DET var inte våra motståndare.
Frågan är om vi var 6 utespelare på plan och om inte de slår på Iljas fingra för att få in bollen i mål!!
Det första slaget vid Peder Skrivare Skola var i alla fall avgjort och det blev oavgjort..

Game Day 2     Sandared

Efter en stressig morgon så var vi på plats i Trönningehallen kort innan matchstart för värmning. Sandared stod för motståndet. Ett 07 lag som huserat i både 06 & 05 serien i år så ingen underskattning var ledordet!!
1-0 efter 8 min och detta genom en vunnen tekning offensivt till Lias som lägger upp den på backplats o Liston hänger den högt i bortre.                      2-0 står William bakom som får pass efter en brytning av Zack bryter in tar skott, tar sin egen retur och slår en backhand till en helt omarkerad Lias som sätter den på ett distinkt direktavslut. Sandared kvitterar till 2-1 och gör denna tillställning onödigt spännande. Isak sätter spiken i kistan efter ett fint utkast från Ilja till William som trampar upp med bollen och frispelar Isak i slottet med bara minuten kvar till 3-1 vilket också blev slutresultatet. 2 trötta lag och en trött match var effekten av den tidiga matchen och kanske inte den optimala sömnen på luftmadrass i en iskall skolsal enligt någon..

Dags för lite mat på monark och en ny motståndare och en ny hall. Denna gång var det FC Helsingborg och Bua hallen. Återigen en match där vi visar att ge upp och sluta spela INTE är något som vi pysslar med även om vi åker på några bakåtmål.. Helsingborg tar ledningen med både 1 och 2-0 efter bara 7 minuter av matchen. Som för övrigt påhejades av -08 klacken med både trumma och sång.
Lias reducerar till 2-1 skott från slottet efter pass från Isac. 2-2 från Liston assist Elias, ett vackert backparsmål!!
sen var det de här med powerplay som kommer att avgöra denna match. FC blir frustrerade och tar två onödiga utvisningar som vi nyttjar exemplariskt. Först ut Lias assist från Liston 2-3.
2-4 som också blir slutresultat ordnar Theo assist Liston. E F F E K T I V T !!! var ordet!!

Bragden i Breared
Efter en tuff match så tog ledarna ett viktigt beslut att införskaffa lite bananer inför nästa match och det måste vart nåt speciellt med dessa bananer inköpta i Bua för de bar oss genom hela matchen mot Karlstad. Liksom, Karlstad leder gruppen! Ett innebandymecka i Sverige och ett ställe där alltid solen skiner. Klart man har respekt..men det hade inte laget.. Vilken match dom genomför och det efter två tuffa matcher. Karlstad gör misstaget att fälla våran Hugo vilket innebar powerplay!!
De hade INTE scoutat oss. 14 sekunder behövde firma Isac, Liston, Hugo, Lias & William på sig för att
skapa ett friläge för liston, pass från isac. 1-0 är ett faktum. Periodvila och vi peppar killarna då vi möter det bästa motståndet för dagen. Det var mycket trafik på våran sida. 2-0 genom ett långt uppspel av Liston till William som rundar kassen och spelar in till en friställd Isac i slottet som sätter den enkelt.
3-0 kommer i slutet av andra perioden, och det är Hugo som hittar bollen och sätter den i maskorna bakom Karlstads målis efter en bra press från Emil och Theo.

Game Day 3

Slaget i Peder Skrivare Skola

Då segern mot Karlstad placerade oss högst upp i tabellen = GRUPPSEGRARE !! så blev motståndet 2:an i grupp B i kvartsfinal och vem var det? Jo ärkerivalen Rydboholm som det enda lag som knipit 3 poäng mot oss i serielunken. Ett lag som spelar effektivt defensivt och en bra målis på det!! Det dröjde ända in till 10 min in i 2:a perioden innan ett mål föll och det var olyckligtvis åt bortalagets favör. Ett väl utnyttjat powerplay efter en utvisning gav 0-1 till Rydboholm. Med 5 minuter kvar av matchen såg detta inte jätteljust nu men vi tuggar på och för att få lite momentum i det så tar vi ut Ilja med 1,5 min kvar. Chanserna duggar tätt men vill inte in förrän William hittar ett skottläge från halva plan med NIO sekunder kvar av matchen. Bollen trillar in i borte, 2 decimeter över backen i bortre. Otagbart.
Glädjen på plan, i båset o på läktaren är total. Straffar väntar och detta hade vi diskuterat vem och i vilken ordning så det var bara att följa planen. Hugo sätter sin straff och Ilja blir matchhjälten genom att rädda sista straffen SEMIFINAL väntar.

Wictory Center?

Karlstad fick Warberg i semin och vi fick Vänersborg. Ännu ett serielunka lag. Lite trist o möta men vi hade väl lite koll på hur dom spelar. I serien har vi spelat oavjgort på bortaplan och vinst på hemma men det har varit jämna bataljer. Nåväl matchen skall spelas som nån klok man sa. Efter avblåsning dröjer det inte mer än 2 minuter innan Goggoman (Hugo) hittar nätet. Plockar upp bollen vid eget mål och trampar upp och lossar skott från halva plan som letar sig in bakom deras målis, vilken lättnad! 2-0 kommer återigen från Hugos klubba. Påpassligt uppfångat felpass av Hugo från Vänersborgs vänsterback, Hugo trampar in och sätter den högt i bortre. Periodpaus.
Här känner jag att det här kan dom bara inte vända, det börjar lukta final. Theo tar sig för håret och börjar få ångest för vad han lovat. Några killar till hade lovat att klippa sig millimeterkort 😊
Och vi ledare hade väl vid ett svagt ögonblick lovat ett dopp i det blå om det blev final!!
Allt det där grusades inom loppet av 8 minuter Vänersborg trycker in 2-1 på frislag och tekningen efter sätter de 2-2 bara 4 sekunder mellan målen. Kanske fokus var nån annanstans i laget just dessa minuter men det blev ödesdigert. Vi trummade på i vanlig ordning men fick aldrig någon utdelning.  Det var Vänersborg som drog finalstrået. De gör 2-3 10:02 vi tar ut målvakt och 6 spelare på plan men denna gång utan resultat och vi fick se på när de röda killarna firade efter matchen. OM jag räknat rätt så var detta den andra förlorade matchen för hela säsongen, so be it! Trist bara när man är så nära att nå Final i A-SLUTSPEL.
NU har jag nog inte nämnt alla namn i texten men ALLA alltså verkligen ALLA bidrog till denna fantastiska turnering.
Alla spelare höjde sig snäpp efter snäpp och levererade sån fin Innebandy hela turneringen. Vi är så stolta och malliga Jag o Martin o Mikael. Ett så skönt gäng får man leta länge efter!!

Vi tackar Föräldrar för supporten på läktaren och våra Sponsorer och Varberg för en bra arrangerad cup. Ses väl nästa år i finalen 😊