Förlust mot topplaget
2012-03-19 17:47

Det blev förlust när topplaget Örebro stod för motståndet.

IBF Örebro – Tranemo IBK 9-1 (2-0, 3-0, 4-1)

Det blev en storförlust mot IBF Örebro som nu har allt i egna händer, vinst i sista matchen mot Lillån så är man klara för allsvenskan, förlust så är det istället LIllån som tar klivet upp.

Gårdagens match blev en enkel historia för Örebro även om siffrorna inte kändes speglande. Där Nykvarn förra veckan vann med 11-2 och siffrorna kunde varit än större kändes det som att TIBK igår borde gjort fler mål och inte heller släppt in 9, Nykvarn var betydligt mer överlägsna.

Det började illa där Örebro tilläts göra 1-0 på frislag direkt i inledningen på perioden.

Efter det var det ganska jämnt, Johannes Hjertén i mål var riktigt bra, men oturligt nog svullnade hans tidigare brutna hand upp och han fick kliva av efter ca 10 minuters spel.

Örebro gjorde även 2-0 i slutet på perioden men känslan var ändå god, det var inte alls omöjligt att rubba Örebro.

Det kunde väl dock inte börjat sämre i andra perioden, vunnen tekning men likväl trampade en Örebrospelare igenom och fri gjorde han 3-0, ridå ner.

Annars var perioden ett bevis på vad som gått fel mestadels under åren, när TIBK missade friläge kontrade Örebro in ett mål. Alldeles för ineffektivt framåt.

5-0 var ställningen inför tredje perioden och det var kört, men mål skulle vi åtminstone göra i hallen där vi blivit nollade en gång innan.

Det blev Johan Carlsson som spräckte den, 1-6 reducering i tredje perioden.

En period där vi rullade på väldigt mycket folk och dom som kom in gjorde det minst lika bra. I denna period skulle det blivit ett par 3 mål till för godkänt men som sagt, siktet var inte inställt på någon för dagen.

Slutresultat 9-1 och vi önskar Örebro lycka till i seriefinalen.

Publiksiffran var väl något som inte osade allsvenskt, 103 personer skrivs det men då räknade man nog spelare och folk som gick förbi utanför hallen också, att en såpass stor stad har så lite folk i en måstematch (finns dessutom inget Örebrolag högre upp i seriespel) så är nog inte innebandy något prioriterat i staden. Nästa match i seriefinalen lär väl bli fullsatt men ändå…

Ska jag betygsätta motståndare så vinner Nykvarn serien överlägset, nu slutar man dock på en 3dje plats efter att ha vunnit 11 av dom 12 senaste så startade man serien för dåligt.

Personligen vet jag när luften gick ur mig i hopp om nytt div 1 kontrakt, det var när man såg Westerviks laguppställning i den för oss så viktiga matchen Söderköping – Westervik, nästa helg har vi chans på gruvlig revansch och även att avsluta serien positivt.

Vinner vi mot Westervik samtidigt som Torshälla lyckas slå Linköping åker Westervik ur (så allt har vi inte i egna händer..), en div 1 plats dom hade i en liten ask men med många raka förluster är det en öppen historia.

Självklart ska det vara svårt att slå ett Westervik på bortaplan som i sin hall gjort åtskilliga bra resultat, samtidigt som dom slåss för överlevnad, men kommer vi bara in rätt i matchen så vet jag att vi kommer ge 110%, Sandared borta återupplevs gärna igen!

Hur som helst så är matchen oerhört viktig för Torshälla och det är vår plikt att göra vårt bästa, vilket kanske inte räcker, därför hoppas jag vi når upp till samma känsla vi gjorde den där vardagskvällen i Sandared när vi får nos på att förstöra, ta revansch samt avsluta positivt. Kommer bli riktigt kul iaf att spela en match som betyder något för andra i sista omgången när det nu inte spelar någon roll för oss.