Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

 
Inför Vara IBK med #35 David Eriksson
2020-02-14 10:17
Tjena David. Stort grattis till segern senast mot Skara.

En imponerande seger måste jag säga, ryktesvägar så va ju Skara ganska bra i hemmamötet. Men nu körde ni över dom fullständigt och vann med 10-3. Berätta lite kort om matchen?


Tjääna Berggren.

Matchen mot Skara va en liten ångest match. Hela laget va taggade till tusen och redo för revansch då vi förlorade mot skara hemma. Om man ska sammanfatta matchen kort så är vi helt enkelt mycket bättre än dom på alla positioner! Vi lirar en 2-2-1:a och gör det riktigt bra. Finns inga lag som vill möta oss om vi lirar som vi gjorde mot skara!!


Du fick matchens lirarpris av lagkamraterna, du har fått den innan och det känns som att du är pågång. Poängmässigt så går du även där mot din bästa säsong i TIBK. Du är uppe i 24poäng nu på 16 matcher.
(Säsongen 17/18 gjorde du 28 poäng på 21 matcher)
Vad är hemligheten?Vet inte riktigt vad hemligheten är. Har fått det och lossna lite men det finns mer och ta av känner jag!
Det är alltid kul och få lagets pris som matchens lirare. Dock kunde alla som va med mot skara fått den.
Nu hoppas jag att jag och laget ångar på dem sista matcherna..


Laget ångar på bra ja, lite platt fall mot Stöpen tycker jag men det hämta ni upp snabbt i och med vinsten mot Skara.
Ni ångar på så bra så att man nästan vågar nämna ordet kval nu va?


För att svara på frågan om kvalet så tar inte jag ut något i förskott än. Vi måste visa dom sista matcherna att vi är ett lag som man inte vill möta i ett eventuellt kval. Det börjar nu på lördag då vi möter Vara hemma, revansch och 3 poäng är det som gäller då vi förlorade mot dom i Vara!

Påtal om kval så ställs ni mot Vara på lördag, ett lag som mycket väl kan bli en kvalmotståndare om en dryg månad.
Vad kan du om dagens Vara?


Vara är ett bra lag men kan inte mer än så.
Kan inte mycket om Vara egentligen så jag låter lördagens match få svara på den frågan.

Ni har många roliga/viktiga matcher framöver nu, märks det på träningarna att säsongen går in i ett viktigt skede?

Träningarna rullar på som vanligt och stämningen i gruppen är bra. Det som vi behöver träna på just nu är väl detaljer som kan va avgörande nu i slutskedet


Tack David för att du tog dig tid och lycka till på Lördag. Hoppas din fina form håller i sig, några sista ord?


Jag hoppas på ett fullsatt grytan på lördag som hjälper oss till 3 poäng!!!!!!!
Inför Stöpen IBK
2020-01-31 20:29
Då va det dags för match igen. Denna gången gästas vi av Stöpen IBK.
6 omgångar återstår av serien och TIBK ska möta dom 6 bästa lagen (Stöpen(h), Skara(b), Vara(h), Sandared(b), Tygriket(h), Wårgårda(h)

Tabelltoppen just nu
Sandared 15matcher 41poäng
Tranemo 16 matcher 35 poäng
Vara 16 matcher 34 poäng
Wårgårda 16 matcher 32 poäng

Tygriket 16 matcher 30poäng
Skara 16 matcher 28 poäng
Stöpen 16 matcher 22 poäng

Tibk möter alltså alla dessa lag och har fördelaktigt 4 hemmamatcher av dessa. Avståndet ner till femteplatsen är 5 poäng, jag skulle våga påstå att TIBK når kval till 99% om man slår lagen under kvalplatsen (TT,Skara,Stöpen)
9 poäng skulle göra att man hamnar på 44 poäng.
För att TT ska få bättre behöver dom alltså vinna 5 av 6. Skara behöver vinna 6 av 6.
Men det är lite tidigt att spekulera än även fast det är väldigt roligt. 

En liten bomb som dök upp i laguppställningen idag i Tygriket är Peter Lindgren som spelade i Sandared tidigare under säsongen. Ett stort lyft för TT inför slutspurten

Men åter till att TIBK ska möta Stöpen i grytan, det är ju faktiskt det enda man behöver fokusera på i dagsläget.
Vad kan vi utläsa om Stöpen?
Dom har 3 spelare som gjort ganska mycket poäng, lite likt TIBK faktiskt.

Stöpen
Simon "Bengan" Bengtsson 30 poäng
Johan Klasson 25 poäng
Marcus Wiechert 24 poäng

TIBK
Johan Magnusson 36 poäng
Victor Aronsson 24 poäng
David Eriksson 20 poäng

Det som skiljer lagen mest åt verkar vara den defensiva biten. Tranemo har släppt in 70 mål medans Stöpen har släppt in hela 112 mål. Kanske har Stöpen en svaghet här som TIBK ska försöka utnyttja?


Jag tog fram lite statistik på hur det har sett ut dom senaste säsongerna mot just Stöpen.
19/20
Stöpen - Tranemo 5-7
18/19
Tranemo - Stöpen 7-4
Stöpen - Tranemo 6-1
17/18
Tranemo - Stöpen 8-5
Stöpen - Tranemo 4-5
16/17
Tranemo - Stöpen 8-3
Stöpen - Tranemo 4-11

Tibk har en stor fördel med 6 av 7 vinster.
Man snittar 6.5 mål framåt och släpper in i snitt 4.4 mål mot Stöpen historiskt sett så en gissning på 6-4 imorgon känns bra 😊

Med det så tackar jag för denna gången och hoppas återkomma med en spelarintervju nästa vecka!

Vi ses imorgon 16.00

/M.Berggren
Inför Borås IBF med #22 Rickard J
2020-01-25 00:02
Hej Rickard.
Grattis till segern senast. Jag befann mig i lokalen men så mycket publik va längesen grytan hade så jag såg sparsamt av matchen. Hur va känslan att spela inför så mkt folk?


Tjena Berrda! Tackar tackar! Alltid roligt med mycket folk på läktaren, blir extra speciellt en enkronas när de fylls upp på läktaren redan innan uppvärmning!

Kan du berätta lite kort om 3-1 segern mot RSK?

Matchen i sig går väl inte till historien som någon av de bättre, det enda som publiken bjöds på var väl spänningen i att det står 1-1 långt in i matchen. Sett till matchen är det väl två lag som sätter sin defensiv i första rummet och de speglar väl av sig som sagt! Skönt att dra längsta stråt och extra kul när det är lite otippade matchvinnare som kliver fram i slutet!

Känns som matcher mot "bottenlagen" är tuffare än topplagen på ett sätt, håller du med eller jag ute på djupt vatten?

Nej det ligger absolut något i det du säger! Vi trivs nog som bäst i matcher där vi slipper föra spelet på egen hand, när vi däremot möter lag som vi ska göra just det, föra matcherna, så låser det sig i vissa situationer och vi har svårt att lösa de knutarna titt som tätt..

Nu ställs ni mot Borås IBF borta på lördag, hemmamatchen mot Borås vann ni med 5-3, vad kan du om dagens Borås?

Ja det var en tajt och tuff tillställning i höstas, har alltid en tendens att bli just de mot IBF, tajta tuffa bataljer! Vet väl inte överdrivet mycket om laget i sig mer än att de har ett par Jääskö-bröder som är duktiga så de får man ha ett öga på!

Kanske är en konstig analys av mig men denna matchen är en av dom tuffaste matcherna ni har denna hösten enligt mig, varför tänker du säkert nu?
Min enkla förklaring är att Borås härjar i botten av tabellen, kvalet är inte riktigt nära än, det går liksom inte ta på , motivationen är kanske inte där till tusen, man tror man löser de ändå.
Men hoppar man fram nån omgång när man på pappret ställs mot tuffare lag så tror jag man gör det bättre för då går det se kvalet/publiken/poängen/motivationen som behövs osv. Är du med på hur jag tänker?


Ja jag förstår tänket från din sida där, men jag vill påstå att truppen är fullt medveten om vikten av varje match i nuläget. Med förra helgens match med ”kvalvibben” som ändå infann sig på läktaren så tror jag vi kan tända till redan nu och höja oss ett par step!

Låter bra att höra för oss som är publik 😊Du är ju fotbollsmålvakt i div 2 sommarhalvåret och började inte innebandysäsongen samtidigt som övriga. Ligger man efter eller får du mycke gratis från fotbollen när du spelar så högt upp i seriesystemet?


Ja baksidan är väl att man missar lite när matcherna drar igång i september.. skulle nog påstå att jag började ganska nära noll i höstas, finns inte mycket likheter mellan målvakt i fotboll och center i innebandy oavsett nivå, och ska man va ärlig så var det mest bänknötande för min del i höstas 😉

Va tycker du om din säsong såhär långt?
Trivs du i din centerroll?


Ja, jag är väl ganska nöjd, finns ju alltid utrymme för förbättring men överlag har de varit okej! Jag trivs där inne i mitten, har testat lite andra positioner men de slutar oftast med att jag är tillbaka som center inom kort så hör nog hemma där!

Varje omgång nu innehåller spännande matcher där topplagen möts. Vilka lag tycker du är värda kvalplatsen om man tänker rent spelmässigt?

Sandared är väl de bästa laget på pappret, inget snack om den saken. Tycker väl Skara och Tygriket är de lagen efter som har bäst eget spel för att svara på din fråga, samtidigt tror jag att det blir Vara som kniper en av platserna pga sin tyngd och kraft, inte lätt att ta poäng i Allehallen!

Tackar för dina tankar Rickard och lycka till på lördag


Du ska ha tack Berggren! 
Inför Rydboholm SK med #8 William R
2020-01-17 18:28
Tjena William Ridefjord. Vi måste börja direkt med Victors hyllning av dig i förra intervjun. Hur kommer det sig att han hyllar dig så? "William Ridefjords utveckling till en av seriens bästa backar kommer driva oss mot kvalplatsen. Det startar imorgon med 2 baljor och en makalös försvarsinsats! Och ni som kommer besöka grytan framöver, håll koll på killen! Han är stekhet!!"

Jo tack, den hyllningen skojar man inte bort... Vet inte riktigt vart han fick det ifrån men känns bra att en TIBK-profil som han tror på mig! 


Trivs du bra som back? Det känns som att det passar dig och att du läser spelet bra? 
Absolut, trivs bra som back! Har en hel del kvar defensivt som jag behöver bli bättre på, men försöker lära av mina backkollegor. Som du säger så är det väl tack vare min spelförståelse som jag reder ut det, så försöker mest stå rätt och sätta fart på bollen och ibland bidra med stenhårda backskott! 

Om jag går tillbaka i mitt innebandyminne så testade väl coachen på den tiden (Ståhl) dig som back i en div 1 match borta mot ? Partille? 
Minns du känslan då kontra känslan att spela back nu?
Kommer mycket väl ihåg min insats borta mot Partille och det var en bentackling som resultera i 2 min för hårt spel som ramar in den prestationen.
Om jag jämför då med nu så blir vi nog inte lika hårt pressade i div2 som div1 och det är nog en bra start för mig som är ny som back. 


Förra veckan tog ni 3 goa poäng borta mot Halna, berätta lite kort varför ni gick segrande ur matchen?
Framförallt så var vi effektiva, vi gör 11 mål totalt och vi vet att så länge vi gör jobbet defensivt så släpper vi inte många bakåt. 


På Lördag ställs ni mot Rydboholm, ett lag som endast har 2 vinster. Ena vinsten va mot just er. Är ni extra revanchsugna nu eftersom dom tog 3 poäng mot er?
Det ska bli riktigt kul och givetvis ska vi försöka ta 3 poäng den här gången. Går vi in med rätt inställning och gör det vi är bra på så ska det förhoppningvis gå hela vägen! 

Det är även sponsormatch och förmodligen 300pers på läktaren på lördag, hur är det att vara spelare, spelar det någon roll om det är 30pers eller 300pers på läktaren? 
Med 300 pers på läktaren är det inte mycket som är roligare än att representera TIBK. Hoppas att folk sluter upp på lördag och att det blir fullsatt. Helst ser jag att ”J” tar tag i taktpinnen och samlar ihop Green Army igen!


Va tycker du annars om din egna säsong såhär långt? Va tycker du om lagets?
Känner mig relativt nöjd med min insats hittills, just pga att jag klivit ner som back och ändå gjort några poäng och inte släppt allt för många mål bakåt. 
Lagets prestation hittills får väl anses som godkänd, vi ligger i toppen och kvalplats känns inom räckhåll. Vi har tre bra kedjor och vi har fått igång flera målskyttar. Vi har även div2’s bästa målvaktsuppsättning och som utespelare känns det tryggt att oavsett vem som står i mål, så är det en bra målvakt. 

Vi slänger in en bonusfråga också, du är ju nästan golfproffs på somrarna, har du någon nytta av det i innebandyn?
Stämmer, Sveriges sämst avlönade golfproffs. 
Krävs en del tålamod i golf och det kan jag nog ta med mig till innebandyn! 

Tackar för att jag fick ställa några frågor till dig och lycka till på matchen
Tack!


Matchstart 16.00, kom i tid för att få en bra plats
/M.Berggren
Inför Halna med #7 Victor A
2020-01-10 09:41
Tjena Victor. Hur känns formen i laget efter nästan en månads uppehåll?
Har ni tränat mycket under ledigheten?

Tjena Berggren.
Formen känns stabil och påväg uppåt tycker jag. Vi körde träningsledigt under jul och nyår men har kommit igång rejält nu efter nyår. Många ser sugna ut och farten har varit betydligt bättre än tidigare iår.


Du själv har gjort 19 poäng på 13 matcher, är du nöjd med säsongen hittills?

Nöjd är jag absolut inte, startade säsongen hyfsat men varit bedrövlig under vissa perioder av säsongen. Formen känns som att den är pågång även för mig och då ska även fler poäng trilla in hoppas jag. Men viktigast är att laget tar 3 poäng, då spelar ingen roll vem som gör poängen!!

Vad kan du om Halna? Hemmamötet va riktigt jämnt och stod 3-3 med bara nån minut kvar av matchen men tillslut satte ni 4-3. Va tror du om matchbilden uppe i Töreboda?

Halna är ett lag som spelar smart, vi har haft problem med dom många gånger förr. Nu de senaste har man även sett att några duktiga Lockeruds killar har dykt upp i laguppställningen som kryddar deras lag så svårt att säga hur matchbilden blir. Men går vi in med rätt inställning så ska vi ta 3 poäng med oss hem!

Håller med, med rätt inställning så ska det bli 3 poäng. Faktum är att dom matcher TIBK går in helhjärtat så är man väldigt svårslagna men jag blir orolig för att man tar lätt på en sån här match och stirrar sig blind på tabellen och tänker här är det 3 lätta? Du är ju rutinerad nu med flera säsonger bakom dig, hur ska ni få igång er ikväll?

Bra fråga. Något jag tyckte va viktigt när man va yngre va att ha spelare som verkligen fick igång laget i sådana här matcher, Tobbe Svensson va ett praktexempel på hur man skulle vara i sådana lägen. De är viktigt för oss som varit med lite längre att få de yngre talangfulla grabbarna att inse att alla matcher är lika viktiga. Där är Hjertén i kassen otroligt viktig för oss. En kille som ställer samma krav om man möter topp eller bottenlag!

Kvalet finns inom räckhåll för många lag och våren kan bli riktigt intressant. Tänker man och pratar kval även fast det är 9 omgångar kvar?

Tänker kval tror jag alla gör. Pratade kval gjorde vi i början av säsongen och jag hoppas att alla har samma målbild som mig. Ett kval i grytan är svårslaget och jag vet hur mycket alla vill de. Framförallt blir de viktigt att komma igång nu efter Jul och plocka sina segrar. Då kommer de roliga matcherna sen. Kval är något vi vill spela i slutet av säsongen och gör vi vårt så ska vi ha en bra chans!!

Skönt att höra att målsättningen om kval finns där 💪
Jag önskar er lycka till imorgon och hoppas att du hinner friskna till matchstart

Avslutninsord från mig, William Ridefjords utveckling till en av seriens bästa backar kommer driva oss mot kvalplatsen. Det startar imorgon med 2 baljor och en makalös försvarsinsats! Och ni som kommer besöka grytan framöver, håll koll på killen! Han är stekhet!!

/M.Berggren
Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 15/2 16:00
4 - 11
Fre 7/2 20:00
3 - 10
Lör 1/2 16:00
3 - 5  
Lör 25/1 13:00
5 - 7  
Lör 18/1 16:00
3 - 1  
Fre 10/1 20:00
7 - 11
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Tranemo Innebandyklubb, 20/09 14:57 
Tranemo Innebandyklubb, 29/08 18:29 
Tranemo Innebandyklubb, 27/05 21:32 
Tranemo Innebandyklubb, 07/05 05:00 
Tranemo Innebandyklubb, 01/03 05:29 
Tranemo Innebandyklubb, 14/12 15:48 
 
SPONSORER 2019/2020