Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

 
Serien tippas
2019-09-12 21:13
Nu är det bara 9 dagar kvar till seriepremiär!

Jag Mattias Berggren och Olof Thörnblad (fd Andersson) har fått äran att uppdatera hemsidan under säsongen. Alla matcher har vi nog inte möjlighet att se men vi ska göra vårat bästa med lite smått o gott.

Jag tänkte att jag börjar med att ge mig på att tippa serien säsongen 19/20
1. Sandared IBS
2. IBK Vänersborg
3. Vara IBK
4. Tranemo IBK
5. Wårgårda IBK
6. Borås IBF
7. Stöpen IBK
8. Skara IBK
9. IBK Tygriket 99
10. Rydboholm SK
11. BK Halna
12. Falköping IBK

Analys
Sandared är storfavoriter om deras trupp är någorlunda intakt vilket jag tror, dom har även förstärkt med duktiga Peter Lindgren.

Vänersborg tog stora kliv förra säsongen och klättrade ifrån en 10e plats säsongen 17/18 till en 3e plats säsongen 18/19.
Tror på ett fortsatt stabilt Vänersborg.

Vara som för några säsonger sedan hade en drös med talanger borde vara redo för en topplacering nu.

Tranemo som förra säsongen inte riktigt hängde med i toppstriden har ungefär samma trupp som föregående år.
Jag tror och hoppas på en topp 4 placering!

Wårgårda har vuxit fram som ett riktigt lurigt lag med Pheraphong i spetsen (om han är kvar vilket jag inte har koll på)
I vilket fall så är dom tunga att möta för dom flesta med en bra defensiv. Nosar på topp 4 iår

Borås är extremt svåra att analysera efter att ha sett lite försäsongsresultat. I början radades det upp storförluster, nu mot slutet såg jag att dom slog Backadalen med 8-5 så då känner jag att även Borås kommer nosa på topp 4

Stöpen är ett skönt gäng vill jag minnas som i deras bästa dagar kan störa alla lag i serien men på sikt så brukar dom hålla sig stabilt i mitten

Skara förlorade inte en enda match förra säsongen i div 3 vilket är imponerande. Jag träffade Skaras juniortränare och enligt honom ska Skara komma topp 4 denna säsongen. Jag mindes tillbaka på säsongen 17/18 när Fröjered va nykomlingar utan förlust året före och vissa pratade om topplaceringar men istället slutade dom 9a. Så plats 8 känns bra för ett lag som jag inte har någon som helst koll på!

IBK Tygriket tippar jag ett rejält ras på, vad jag har hört så har dom tappat många duktiga och gjorde väl kanske inga långsiktiga värvningar förra säsongen utan gick allin för att nå div 1 men föll på målsnöret. Lite synd men tror det va deras chans tyvärr!

Rydboholm hade en väldigt tuff säsong förra året, ryktades om att Patric Kettil va tillbaka? Kontraktet löser dom iaf med god marginal

Halna vill jag minnas hade svårt med mannskapet förra säsongen och ett par äldre grabbar fick damma av skorna så gissar att även detta året blir tufft för Halna

Sist hamnar Falköping, baserar inte det på mycket mer än att dom är nykomlingar som förra säsongen hade ett facit på 9 vinster, 2 oavgjorda och 7 förluster i div 3!


Detta va en liten analys från mig. Som vanligt så är det mina egna tankar och inte klubbens
/M.Berggren
TIBK-FRÖJERED 8-1
2018-12-17 13:10
De har spelats många matcher med mycket blandade resultat den sista tiden.
Tyvärr har det varit fokus på mycket annat än att skriva matchreferat så det har blivit lidande.

Men här kommer i alla fall ett litet referat om matchen som spelades i grytan i Lördags mellan hemmalaget Tranemo och gästande Fröjered. 

Period 1
Matchen börjar på sämsta tänkbara sätt. Fröjered gör 0-1 genom ett långskott som slinker in lite oturligt. 
Efter det tar grönsvart över taktpinnen. Vi visste att vi skulle få styra matchen och så blev det. Daniel Älmefur visar att direktskott alltid lönar sig och sätter 1-1 efter pass från Isak P. Dagens förstakedja med David B, Isak P, Wille, Elliot och Älmefur visar upp ett fint spel och fortsätter att producera. Älmefur hittar in en fin passning till Elliot som nyper direkt i höga slottet, 2-1 och vi har vänt. Snyggt av "ungdomskedjan". Redan här känns det att vi har koll på grejerna igen. 3-1 kommer genom dagens snyggaste mål, efter fint spel hittar Jonis en "flippmacka" till Lidzen på borte som trycker in den på volley, läckert. Av bara farten gör Odelberg 4-1 på pass från Rickard, återigen ett direktskott. Mer av det behövs!!!

Period 2
Nu börjar vi tyvärr krångla till de alldeles för mycket. Vi vill göra de lite snyggare än vad som behövs. Vi gör i alla fall 5-1 genom Victor A efter ett snyggt men enkelt samspel med Johan M. 6-1 kommer genom en soloprestation av Kapten Daniel. Vi vinner perioden med 2-0 men känner väl alla att vi kan bättre.

Period 3.
Vi fortsätter på den inslagna vägen och vinner perioden med 2-0. Målen görs av Victor assist Lidzen och Odel assist Pontus. 
En godkänd match där vi delar upp målen på alla kedjor vilket är väldigt positivt. 

Fröjered kämpar på bra hela matchen, all cred till dom. Om några år kommer deras juniorsatsning bära frukt.

Dagens 🥅
🥅🥅 Jonathan Odelberg
🥅🥅Victor Aronsson
🥅Erik Lidzen
🥅Elliot Kronander 
🥅Daniel Älmefur 
🥅Daniel Magnusson

Matchens 3 lirare (enligt coach)
🏑🏑🏑David Bergmann
🏑🏑Erik Lidzen
🏑Victor Aronsson

Nu tar vi Julledigt från matchandet och slipar på formen inför Borås borta den 12 Januari 
Då hoppas vi få se mycket Tranemofolk i Daltorphallen 
God Jul
#7
Hallå allihopa vid julborden!!
2018-11-20 17:23
I lördags va det dax igen för ett stekhett derby mellan hemmalaget Sandared och gästerna TIBK.
Sandared som kom från en storseger med 2-20 mot Fröjered och Tranemo med en stabil 6-3 seger mot toppkonkurrenten Vänersborg!
Laget har varierat lite under säsongen och även denna dag var de lite nygamla ansikten i laget, Thomas A befann sig i Stockholm för att beskåda MAMMA MIA, han ersattes av Johan "stek" Carlsson. Thommy S var även tillgänglig för krig och efter att David E beslutat att ta en paus från innebandy, fanns det plats för Rickard Josefsson i truppen. Odelberg var tillbaka efter frånvaro pga jobb, och Mike saknades pga jobb. 

Med dom ändringarna i laget och en stabil lunch i magen så åkte vi egna bilar in mot fruktade Norrby och Almåshallen. 
Vi gick en sväng i det sköna höstvädret, lyssnade på fåglarna som sjöng och barnen som skrek, vackert!
2 meter från ingången så hade någon tömt sina veckosopor precis bredvid papperskorgen, Äckligt!
Väl inne i hallen igen bytte vi om och gjorde oss klara för match, laget va enligt följande:
Isak i mål
1 Eric Lidde Victor Wille Johan
2 Jonis Gutta Älmefur Daniel Pontus
3 Bergman Isak Elliot Nyman Anthon
Avbytare: John Rickard Odel Oliver
Staben: Micke N Johan C Thommy S
Gutta=Simon Petersen Jonis= Jonathan Nydén  Lidde= Erik "Bästkusten" Lidzén
Mycket tranemopublik på läktarn, roligt!


Efter genomgången var allt givetvis klart som korvspad och uppvärmningen gick som en dans på rosor, även om det inte är så lätt som man kan tro att värma upp på de stenhårda betonggolvet.
Och vips var matchen igång, lite spänd inledning  med några halvchanser för båda lagen och efter att Lidde fått ett skott på kulpåsen vilades det  backparet, och Bergman Isak kördes ihop med  Älme Daniel Pontus. Ett genidrag som slutade med en blixtkontring, Isak till Bergman, Bergman till Pontus, Pontus till Daniel, Daniel till Älme, bollen i målet och 0-1 på tavlan efter 5 min!
 40 sek senare var det 0-2 efter ett krigmål av Elliot, ass Isak P.
Sedan utvisning för Sandared efter ett slag av Alexander Wiberg. Vi hade ett helt okej pp men inget mål.
De stod istället Anthon för efter att ha tagit sig in på mål och snyggt styrt in 0-3 15:53 ass av Elliot.
Perioden slut och även om vi saknar Nydéns höfter i paus så lyckas vi prata igenom det bra och dåliga innan det är dax för den andra perioden.
Det är en ganska tam start av TIBK som ändå försöker, men Sandared kommer närmare sitt första mål.
Men då är skogshuggaren Alex framme igen och tar sin andra 2:a för hugg (hörde sedan efter matchen att samme Alex hjälpt kommunen att fixa julgranen till stora torget i Borås, rätt man för jobbet tänkte jag). Åter till matchen och Tranemos pp, inget vidare denna gången för vi släpper in första målet via en bra prestation bakom målet av Stenbäcken, 1-3 9:18 på klockan.
En snabb motreplik av Tranemo och ett snyggt samspel mellan Victor och Johan som Victor kan lägga in i öppen kasse bara 42 sekunder senare, 1-4. 
Sen är det lite Hawaii från båda lagen och det passar Sandared bäst som lyckas hänga en dragare från halv planen med massa trafik på mål, bra gjort av Sandareds Felix Sjölander 2-4 efter 17:00 min.  
Med 1 minut kvar att spela av period 2 gör Sandared ett av dom värsta turmål jag sett. Frislag en bit ifrån målet och det blir ett dåligt skott som tar på Guttas arm, 5 meter upp i luften och seglar som ett löv in i bortre gavel, grattis 3-4. Perioden är slut.

Inför tredje byts Rickard och Odel in istället för Nyman och Elliot (bra jobb av dom) och vi bestämmer att det bara är att kriga som gäller.
Det gör vi bra fram till minut 8 och det är tyvärr ett till turmål som går via våran klubba in i mål till 4-4.
Det är tungt men vi kör på och Johan med ass från Victor trycker in 4-5 med 11:00 på klockan. Sen är det Niagarafallet i baken på Sandared, vi gör 4-6 kl 13:38 efter en solo av Johan, 15:08 efter en variant av Johan och  Lidde, 17:28 i öppen kasse av Daniel så lätt så lätt, 17:35 smart uppfattat av Johan, 18:19 en snabb kombination av Lidde och Johan igen, och sista är ett snabbt utkast av Juliander till Johan som hänger den än en gång i bortre, härligt. 
För er som kan räkna så skrivs resultatet till 4-11 och det speglar givetvis matchbilden till 100% med glimten i ögat

Tranorna går till 
3 Isak Julle
2 Johan M
1 Lidde

Övriga noteringar: Tygrikets tränare Peter Mertala, som vi möter nu på fredag var och tittade. Jag hörde att han fick betala dubbla inträdet av någon outgrundlig anledning, men de blev väl bara nått fel i kassan.
Sopnytt: När vi lämnade hallen låg fortfarande soporna kvar vid ingången som de gjorde när vi kom.

Tack för denna tillställning och jag kan bara avsluta med en rad ur våran kända schlagerskiva från 2008: Sandared, hoppas ni oss förlåter. 
Ps. glitter till granen på torget finns att köpa på fyndlagret i Tranemo
Inför Sandared
2018-11-16 12:25
Klockan 15:00 under lördagen startar drabbningen Sandared-Tranemo i Almåshallen. Vi hoppas givetvis att så många grönsvarta supportrar som möjligt kommer och stöttar oss i kampen om 3 nya poäng. 

Laget som åker till Almåshallen är följande 
Isak John
Erik Lidzen, Eric Lundgren, Simon, Jonis, Isak, David,Rickard 
Johan, Wille, Victor, Daniel M, Daniel Ä, Pontus, Oliver, Elliott, Adam, Jonathan, Lunke 

Sandared är ett klassiskt möte som alltid bjuder på spännande matcher med mycket känslor, vilket publiken brukar gilla. Inför denna säsongen har Sandared tappat endel duktiga lirare till Fristad som tog klivet upp i div 1. Men man har även kryddat med lite yngre spelare, några från Fristad, en från Svenljunga och möjligtvis någon mer. Men framför allt har de plockat in Rikard Stenbäcken från IBK Alingsås. En riktigt vass målskytt som gjort mycket mål på högre nivå . 

Vi tog oss ett litet snack med nummer 8 William Ridefjord inför matchen. Han säger så här:

Dax för Sandared i Almåshallen, dina tankar inför matchen? 
- Ska bli riktigt spännande! Tranemo IBK mot Borås-lag brukar innefatta mycket prestige och har tendenser att bli jämna, griniga och underhållande! 

Efter 7 omgångar har vi skrapat ihop 13 poäng, vad säger du om säsongsinledningen?
- För säsongen så tycker jag att vi har en bra trupp och det har gett oss möjligheter att formatera kedjorna på många olika sätt och till vår nackdel så har vi inte riktigt kommit fram till vad som är bäst än. 
Tycker dock att matchen mot Vänersborg var en av våra bättre för säsongen, så förhoppningsvis innebär det att vi hittat något att jobba vidare på!

Du har hängt med i några säsonger nu, vad tycker du är skillnaden iår mellan tidigare säsonger?
- Inför denna säsongen så förlorade vi mycket erfarenhet i form av både Olof, Tobbe, Berggren och Hjertén. Dock så har många yngre ersatt och löst det riktigt bra. Känns lovande inför kommande säsonger! 


Vad tycker du laget ska ha för mål med säsongen? 
- Hela laget har som mål att nå topp 4. Om alla i laget sköter sitt och bidrar med så mycket som möjligt, så ser jag topp 4 som fullt möjligt!

Sandared brukar bjuda på griniga matcher likt förra säsongen, vilket lag går vinnande i kampen iår?
- Senast var det en riktigt jämn batalj men trots underläge under i stort sett hela matchen lyckades vi vända och vinna. Men precis som förra matchen så tror jag att det kommer bli en jämn match med många griniga situationer och många fina mål!

Vi ser fram i mot en spännande match och förhoppningsvis 3 poäng in på kontot!
Väl mött #7

Vinst mot Vänersborg
2018-11-13 15:53
I lördags spelades en väldigt viktig match för vårat grönsvarta a lag. Matchen spelades mot Vänersborg som låg tre poäng före oss inför matchen. Det betydde att matchens betydelse för oss va enormt viktig för att täppa till luckan uppåt vilket vi klarade av. 

Period 1. 
Vänersborg känns lite hetare än oss i period 1. Kanske mycket för att vi drar på oss 2 utvisningar med kort mellanrum. Tyvärr slinker ett mål in i just boxplay, som vi annars löser väldigt bra under matchen. 1-1 efter första perioden, vårt mål står Daniel Älmefur för efter att ha krigat in en retur på Kapten Daniel Magnussons skott. 

Period 2.
En betydligt mycket roligare period. Framförallt så höjer vi oss mycket, men även Vänersborg känns hetare än i första perioden. Vi tar i alla fall ledningen genom Victor A på ett friläge snyggt assisterat av Johan M. Bytet efter kvitterar dock Vänersborg, även de på en snabb spelvändning. 3-2 kommer efter att Victor spelat Johan som trampat runt försvaret och hängt upp ett dragskott i första krysset. 3-2 står sig perioden ut, det ska tilläggas att laget hinner med att återigen täcka ner ett boxplay efter att Elliot utvisats 2 minuter.

Period 3. 
Vår bästa period? Det tror jag att de mesta tycker, i alla fall starten på den. 3:49 in i perioden gör Johan M mål på en spelvändning, assisterad av Victor A. När denna kedjan kliver in på plan igen avslutar Eric Lundgren ett fint anfall där hela kedjan är involverad, tid 06:04. Perfekt start på perioden. Här känns de ganska lugnt i lägret. Reduceringen kommer efter cirka 14 minuter, Vänersborg får aldrig det tryckets som krävs för att störa TIBK denna dagen. Istället får vi straff 18:35 in i perioden. Mike stegar fram men lyckas inte denna gången, han revancherar sig dock snabbt genom att spika slutresultatet 6-3 19:56 in i tredje perioden. 

Matchens tre bästa enligt tränarna
*** Johan Magnusson
** Isak Julliander
* Victor Aronsson

Vi tar med oss en väl genomförd match och siktar in oss på Lördagens match mot Sandared i Almåshallen

Väl mött #7
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Tranemo Innebandyklubb, 29/08 18:29 
Tranemo Innebandyklubb, 27/05 21:32 
Tranemo Innebandyklubb, 07/05 05:00 
Tranemo Innebandyklubb, 01/03 05:29 
Tranemo Innebandyklubb, 14/12 15:48 
Tranemo Innebandyklubb, 26/09 13:56 
 
SPONSORER 2019/2020