Inför Wårgårda IBK
2018-01-18 12:33
Jag kan knappt betona hur viktig denna matchen är, oavsett hur matchen går så är det många matcher kvar att spela så inget är avgjort. Efter denna omgången är det 7 matcher kvar att spela och att då ha ett försprång ner till Wårgårda på 7 poäng vore ju fantastiskt bra. I dagsläget skiljer det 4 poäng mellan lagen.
Wårgårda är ett lag som brukar ställa till lite bekymmer för oss och senast på bortaplan hade dom en grymt bra defensiv, vi tappade en 5-4 ledning till förlust 6-5 i slutminuterna så det va surt. 
I Wårgårda hittar vi även en spelare som gör mycket poäng, Patric Kettil som gjort hela 43 poäng på 14 matcher, värt att hålla ett extra öga på!

I veckan som kommer så har vi lite glädjande nyheter. Ni har ett nyförvärv som kommer bli klart inom kort och förhoppningsvis spelklar borta mot Tibro. Mer om det kommer på hemsidan.

/ Mattias B
Referat: Fristads GoIF  - Tranemo IBK
Fristads GoIF - Tranemo IBK 6-1
2018-01-15 20:53
Fristads förstafemma drog direkt upp tempot i matchinledningen och skapade ett rejält tryck. Eftersom dom spelar mycket så fick vi inte jättemycket andrum utan är rejält tillbakapressade dom första minuterna. Tyvärr så kommer både 1 och 2-0 inom loppet av 9 sekunder. Dryga 6 minuter in i perioden. Lite onödiga mål egentligen för man kan ju tycka att vi borde släppa in mål för att dom har tryck på oss, istället så slarvar vi och bjuder på dom 2 första målen.
14.32 in så drabbas Fristad av en utvisning och vi har chans att reducera, men efter 2 minuter så går vi mållösa och mycket tackvare en extremt skicklig Fristadsmålvakt som räddade många bollar som man redan räknat in som mål. 
Tänker främst på ett öppet mål som vi hade men på nåt sätt så räddade han den också. 2-0 slutar perioden. Fullt rättvist att dom leder men 2 bra målvakter håller nere siffrorna. 

Andraperioden ändrar vi om endel eftersom våran taktik inte funkade särskilt bra i första, vi kommer ut bra och skapar 2-3 ganska bra lägen i början av perioden. Extra surt är det då att vi gör ett dåligt byte och en halv indianare som resulterar i 2 nya mål bakåt. 4-0 på tavlan efter 4.01, ändå är det vi som startar perioden bäst. Surt! 
Men vi märker också att det inte går ge en bra femma några gratischanser, då tar dom tillvara på dom. Efter målen så kommer ett ganska stort bollinehav från Fristad, även om vi inte har så mycket boll så stänger vi till defensiven bra ihop med Hjertén i målet plus att vi skapar bra lägen men Fristads målvakt har bestämt sig för att bomma igen denna dagen!
9.23 in får vi nytt PP men en ny superräddning kommer, jag va helt säker på att den skulle sitta, istället studsar den ut och ger Fristad en kontring och dom kan sätta 5-0 när vi är en man mer på banan!
Lite typiskt denna matchen känns det som, vi skapar bra lägen men bollen vill verkligen inte in.
Tillslut så lyckas vi äntligen sätta en boll genom ett fint anfall av David, Victor o Wille. David avslutar snyggt efter pass från Victor A, 5-1 på tavlan inför tredje!
Minns inte vilken tid det va när en Fristadsspelare skadar sig men har för mig att det är i andraperioden, det märktes tydligt i tredjeperioden iaf att dom tappade en duktig spelare från sin förstafemma.
I tredje får dom inte alls det trycket på oss som dom hade i början av matchen, vi sköter defensiven bra och går på bra kontringslägen, Oliver skapar sig själv ett friläge men den tidigare nämnda målvakten är riktigt riktigt bra, att vi bara gjort 1 mål hittills med dom chanserna är ganska otroligt. I vanliga fall med dålig utdelning så kanske vi hade gjort 3, nu hade vi extremt dålig utdelning och har bara gjort 1 mål. 
Tyvärr så drabbas Carlsson av en fem minuters utvisning 7 minuter in i perioden, jag måste ha missat nåt i den situationen för som jag ser det är Carlsson starkare och är först på boll, sen att motståndarn faller borde inte resultera i en femma, men jag hade ett bra snack med domarna efter och dom förstod tveksamheten. Det va inte helt illa att spela 4 mot 5 i 5 minuter för våran box är bra och vi skapar många bra kontringslägen, behöver jag nämna vem som står i vägen?
Fristad lyckas bara med att sätta 1 boll under dessa 5 mintuer och gör 6-1.

En stund efter får den hårt arbetande och duktige Daniel M nästan ett friläge efter att ha sprungit ifrån en Fristadsspelare, då ser man så tydligt en annan spelare kommer in från kanten och bara satsar på Daniel, inte ens i närheten av bollen. Det resulterar i 2 minuter och straff. Lite udda bedömning när Carlsson åker på en femma när han är först på boll, nu när Daniel dessutom är fri och dom inte försöker ta bollen så ger det 2 minuter? Jaja i vilket fall så hängde inte dagens match på domarna. Dom tycker matchen va svårdömd, det förstår jag för det fanns många situationer att diskutera.
Lars kliver fram på straffen. en bra straff som tyvärr deras målvakt räddar. 5 mot 4 gav ingen utdelning heller utan matchen slutar 6-1 till Fristad.
Bara att gratulera Fristad som va bättre, det sura är inte att vi släpper 6 mål på bortaplan mot serieledarna. Det är ändå ganska okej, det tråkiga är att alla mål beror på misstag, inte för att vi blir utspelade eller nåt sånt.
Sen är det givetvis jättetråkigt med så dålig utdelning på våra lägen framåt. 10-5 kanske hade känts lite mer rättvist till hur matchen såg ut men målvakterna höll nere siffrorna!

Nu är det bara att ladda om för på lördag är det seriens viktigaste match, Wårgårda kommer på besök till grytan. Vinst där så ser det bra ut!


/ Mattias B

Inför Fristad borta
2018-01-12 17:43
Imorgon drar serien igång igen efter ett långt uppehåll. 
Fristad som toppar serien på 34 poäng blir en svår nöt att knäcka. Vi själva placerar oss på en tredjeplats med 28 inspelade poäng. Viktiga poäng att spela om imorgon om vi ska hänga med i den absoluta toppen av tabellen.

Fristad sitter inne på seriens vassaste femma så givetvis är det nåt vi måste se upp med. Vi måste spela klokt och utefter våra egna egenskaper. På förhand känns det som att vi har en bra matchplan men det kan svänga snabbt!

Läget i våran trupp är bra, sista veckan på träningarna har det märkts på grabbarna att det är match igen så det är positivt. Många verkar sugna på att dra igång igen. Tar vi jobbet i dem första omgångarna nu så kan vi få en bra vår med mycket speltid för truppen. Slarvar vi däremot i början nu så kommer det bli måstematcher redan om ett par omgångar. 

Tyvärr så är inte truppen intakt, både Rickard och Eric som haft mycket speltid missar matchen. Sen tidigare är även Johan Pontus och Viktor N borta. Lite synd faktiskt att vi inte en enda gång under dessa 13 omgångar haft full matchtrupp. Visst man är dom gubbarna man är, inga ursäkter på det. Våra grabbar har gjort det fantastiskt bra och är värda beröm men det hade varit kul att ha alla tillgängliga också!

Hoppas ni beger er till Fristad imorgon för detta toppmöte som startar 15.00

/Mattias B

Referat: Tranemo IBK - Fröjereds IF
Tranemo IBK - Fröjereds IF 5-4
2017-12-17 19:14
Gårdagens match mot Fröjered blev tyvärr lite av ett sömnpiller. Absolut inte bara spelarnas "fel" Jag har lika stor del i de  om inte mest. Taktiskt såhär i efterhand så gjorde vi nog lite fel. 
I första perioden så trycker vi lite mer på Fröjered men Fröjered löser det bra och spelar igenom oss många gånger på ett sätt som inget lag i serien gjort mot oss. Kanske va vi inte riktigt på tårna heller för där brukar vi vinna mycket boll! Men  Hjertén löser det bra i målet plus att dom inte riktigt ställt in siktet. Efter det blev jag istället mer defensivt inställd och ville lösa deras passningar igenom oss. Så vi föll hem några steg, kanske att Fröjered tjänade på det för dom drar ner oerhört mycket på tempot och matchen blir ganska avvaktande. Därav sömnpiller som jag nämnde innan. Ska absolut inte ta ifrån Fröjered någonting, dom gör det bra. Tilläggas är att dom bara va 11 utespelare så deras taktik va tydlig och det gör dom bra. Det är svårt för oss att dra upp tempot eftersom dom bara ligger rätt i sina positioner, dom är egentligen inte intresserade av att vinna boll utan bara ligga rätt i försvaret vilket krånglar till de för oss när vi inte riktigt är på tårna!

Positivt är att i tredje perioden tycker jag ändå att vi tar tag i det och drar upp tempot ett steg, tilläggas att vi har många ramträffar under matchen också. Sen gör vi väldigt fina mål, allihopa egentligen. Lars såg het ut på straffar i veckan så han fick chansen och krånglade inte till det utan sätter den fint.(1-0)  Rickard och Victor hade ett fint samarbete bakom mål som Victor snyggt kunde hänga upp. (2-2) Daniels mål är också fint, trampar upp hela vägen från backposition och Rickard assisterar igen. (3-2) Sen ännu en gång så assisterar Rickard till Carlsson som sätter 4-3. Våra 2 bästa spelare för dagen i samarbete där!
5-3 får man ändå säga är vackrast, Olof passar Tobbe och Tobbe dribblar upp på egen hand och tar sig igenom hela vägen, sen kanckar han upp den med en backhand i bortre krysset. Väldigt vackert! (Han ska få försöka göra om det på träningen i veckan)
Med 28 sekunder kvar skapar Fröjered lite spänning i matchen genom att sätta 5-4. Men vi håller undan och vinner helt rättvist! 
Det hade varit intressant i efterhand om vi hade spelat annorlunda med en högre press. Tror inte dom hade orkat hela matchen så förmodligen hade vi gjort mycket mer mål men kanske släppt nåt extra också.
Men otroligt starkt av oss att vinna när vi inte gör en klockren insats, det ska grabbarna ha en eloge för.

Matchen Skövde-Wårgårda spelades idag och där vann Skövde med 10-4. Nåt som vi tackar för i jakten på dom 4 kvalplatserna. Nu har vi gjort ett litet ryck ner till 5e platsen.

1.Fristads GoIF13102 (2)199-544534
2.Sandareds IBS13100 (0)399-683130
3.Tranemo IBK1391 (0)383-562728
4.Skövde IBF1382 (1)395-702527
5.Wårgårda IBK1363 (0)477-71621
6.Vara IBK1361 (1)683-85-220
7.Stöpen IBK1342 (2)787-85216
8.Fröjereds IF1336 (1)466-73-716
9.IBK Tygriket 991342 (1)776-84-815
10.Rydboholms SK1341 (1)876-102-2614
11.IBK Vänersborg1331 (0)961-91-3010
12.Tibro IBK1301 (0)1255-118-631

Nu har vi 7 poäng ner till Wårgårda som i dagsläget är femma. Det innebär att våran hemmamatch den 20e januari när Wårgårda gästar oss blir otroligt viktig. Kanske att "greenarmy" kan göra comeback då?

Jag som gillar statistik har räknat lite på vad som krävs för att bli 1a eller 4a!
Statistik ljuger ju inte i längden så jag har räknat ihop dom senaste 5 säsongerna och räknat ut vad snittpoängen är för att bli 1a respektive 4a.
Ska man vinna serien så ligger snittet på 2.59 poäng per match, det ger en slutpoäng efter 22 omgångar på 57poäng.
Ska man bli fyra i serien så ligger snittet på 1.8 poäng per match, det skulle innebära att det krävs runt 40 poäng för att nå kvalplats! Vi får väl se om detta blir ett statistiskt avvikande år, men annars så ser det bra ut för oss om vi kan ta poäng i "rätt" matcher.

Nu är vi lediga från matcher till den 13e januari. Då har vi tuffast möjliga motstånd, Fristad borta!

// Mattias B

Inför Fröjereds IF
2017-12-14 20:27
Då va det dags för sista matchen för 2017, sen väntar ett ganska långt uppehåll fram tills 13e Januari. Det innebär att det bara är full gas som gäller. Inga krafter ska sparas på.
Fröjered borta va en tuff kamp som avgjordes sista minuten egentligen. Vi hade ledningen med 3-5 men kunde tillslut gå ifrån till 3-7. Fröjered spelade en tuff och fysisk innebandy så det gäller att få fart på bollen.
Med 16 inspelade poäng för Fröjered så innebär en vinst för dom ett litet häng på topp 4, tar vi istället vinsten så kan vi med lite flyt skapa en liten lucka till 5e platsen. Toppmötet Skövde-Wårgårda på söndag kan ge oss ett bra utgångsläge inför våren!
Våra träningar i veckan har sett bra ut och jag tror 2 uddamålsvinster det senaste har stärkt oss ytterligare, samtidigt som vi´verkligen insett att det inte finns några lätta matcher i årets div 2. Tar vi jobbet så kan vi slå alla lag i serien men gör vi inte det så kan vi också förlora mot alla lagen!

// Mattias B
Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 20/1 16:00
12 - 5  
Lör 13/1 15:00
6 - 1  
Lör 16/12 16:00
5 - 4  
Lör 9/12 16:00
4 - 5  
Fre 1/12 19:30
4 - 5  
Ons 29/11 19:30
11 - 2  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Tranemo Innebandyklubb, 26/12 16:04 
Tranemo Innebandyklubb, 15/11 14:09 
Tranemo Innebandyklubb, 17/10 09:56 
Tranemo Innebandyklubb, 11/09 21:15 
Tranemo Innebandyklubb, 19/08 14:18 
Tranemo Innebandyklubb, 10/07 14:14 
 
SPONSORER 2017/2018