Referat: Stöpen IBK  - Tranemo IBK
Stöpen IBK - Tranemo IBK 4-5
2017-12-10 21:10
Vill börja med att säga att Stöpen är ett väldigt trevligt lag att möta, trevliga ledare och man får kaffe och frukt osv innan match, ett bra arrangemang helt enkelt. Lite synd att det är 2 timmar bort bara och att det inte existerar någon läktare i hallen!

Inför matchen va jag lite smått orolig, vi har haft väldigt mycket sjukdomar i veckan och vi har haft vårat sämsta träningssnitt på hela säsongen. (tror jag) Så vi pratade om att försöka spela på så mycket folk som möjligt för att ha orken uppe!

Trots sjukdomar osv så startar vi piggt och bra, vi får även tidigt utdelning på ett skott från Daniel som styrs av antingen Victor A eller en Stöpenspelare. Men 0-1 på tavlan vilket fall. 
Strax efter så visar domaren utvisning och jag blir glad och tänker att 0-2 nu vore ju fantastiskt bra. Men det visade sig att vi åkte på utvisningen istället, jag måste missat nåt där. Men vi sadlar om till boxplay, något vi gör och gjort fantastiskt bra under säsongen, vi reder ut 2 minuter utan några större farligheter. Likaså några minuter senare så åker vi på ännu en utvisning men den klarar vi lika galant! Efter detta så har dock Stöpen jobbat sig in i matchen och har ett bättre tryck på oss, främst bakom våran kasse. 1-1 hängde nästan i luften och det gör dom också. Bakom kassen med ett inspel på en som bara kan klippa till. 1-1 på tavlan.
19.29 får vi ett viktigt mål av våran duktiga tredjefemma för dagen. (Oliver Adam Lars Eric Olof) En väldigt stabil insats matchen igenom och dom slutar på 3-0 när matchen är över! Målet som blir är ett skott från Adam och Oliver kan lägga in returen i öppet mål!

Andra är våran sämsta period i matchen eller Stöpens bästa, det beror på hur man vill se de. Jag tycker vi slarvar väldigt mycket med allt vi gör egentligen, bytena blir konstiga, vi tappar boll på mittplan osv. Ja lite oroligt överlag kändes det som. Första 10-12min är det mycket Stöpen och dom får utdelning också. 2 bollar sätter dom och är i ledning för första gången i matchen. 3-2. Sista målet känns lite som en väckarklocka för oss, att vi faktiskt måste spela enkelt och inte krångla till det. Stöpen är starka i duellerna så det gäller att ha fart på bollen! 15.21 drabbas Stöpen av en 2+10. En av våra klubber går av och först slår dom iväg bladet en gång, båda domarna "blundar" för det men sen slår dom iväg det en gång till när vi ska plocka upp de. Så det va inget att diskutera. Vårat PP som funkat bra de sista hade en liten ändring inför dagen, Rickard J fick chansen, som han tog den också. Klockrent så sätter han den i bortre krysset från kanten assisterad av Victor A. Tror vi gjort mål i 7 av dom senaste 8 powerplayen eller nåt i stil med det! Grymt bra!
3-3 på tavlan inför sista!

Vi pratar om att spela en rakare och enklare innebandy i sista, tidigare nämnda tredjefemman visar det i sitt första byte, Eric lägger upp ett skott som Oliver snyggt styr in, 3-4 och vi är i ledning igen. Men det blir tyvärr kortvarigt, vi dribblar i vårat egna höga slott och blir av med den så 4-4 är ett faktum!
Efter detta så blir matchen väldigt svängig, hawaii som man så fint kallar det. Victor A har ett skott i ribban, Stöpen har bra lägen. Det känns som att matchen kan sluta hursom. Men våran rutinerade Lars A kliver fram och sätter 4-5 tid 10.54, assisterad av Adam N. Underbart att få det målet. Vi rullar fortfarande på alla 3 femmorna och det känns faktiskt ganska stabilt nu, efter målet så sjönk vi lite och i den positionen är vi väldigt duktiga! Jag hoppas att det bara va en slump men efter vårat 4-5 mål så glöms tiden av att startas flera gånger. Tråkigt och mycket fokus hamnar där! Vi väntar ut Stöpens timeout innan vi ändrar om. Timouten kommer 16.55 så först då går vi ner på 2 defensiva femmor. Kanske förutspådde jag 6 mot 5 i veckan för vi tränade faktiskt på det i Torsdags. Vi står för bästa chansen när dom väl plockar målvakten. David E siktar sånär in 4-6 från egen planhalva men stolpen håller liv i matchen. 
Vi drabbas även av en utvisning med 11 sekunder kvar men något superläge kommer aldrig!

Underbar seger och nu håller vi undan, tyvärr så har vi ju tappat 2 matcher i slutminuterna men nu har vi istället klarat av att hålla undan både denna och Vara.
Den gamla klyschan att "det jämnar ut sig under en säsong" kanske inte är så dum ändå!

Viktig seger med eftersom Wårgårda Skövde och Sandared vann sina matcher!

Nu har vi en match kvar innan det är uppehåll nästan en månad, så passa på att komma och kolla på Lördag kl 16.00 när Fröjered gästar grytan!

/ Mattias B
Referat: Vara IBK  - Tranemo IBK
Vara IBK - Tranemo IBK 4-5
2017-12-03 13:29
"Dödens vecka" är nu avklarad och på det stora hela får vi vara nöjda, 6 poäng av 9 möjliga. Inga skador plus att vi kunnat rulla på 3 femmor nästan hela tiden!

Matchen mot Vara blev en riktig rysare tillslut

Jag försökte scouta Vara lite i veckan och upptäckte att det fanns en chans/risk att dom spelade man man försvar. 
Väldigt sällan man möter det men mycket riktigt så gjorde dom det. 
I första perioden funkar inte deras man man alls bra och det är vi som tar tag i taktpinnen, 0-1 tidigt på en snygg styrning av Oliver assisterad av Eric L. Tyvärr så svarar Vara snabbt och gör 1-1 men det är vi som skapar mest lägen framåt. Väldigt många 1 mot 1 och 2 mot 2 situationer uppstår. 
1-2 1-3 och 1-4 kommer av samme man. Victor A står för ett äkta hattrick. Alla dessutom utan assist.
Efter 1-4 känns det väldigt tryggt, jag är lite förvånad att det går så lätt och man ser ingen möjlighet till att Vara ska kunna komma ikapp. Tyvärr så kommer 2-4 efter att vi har en bra kontring men tappar boll när vi är påväg framåt så Vara istället kan kontra på oss. 2-4 kändes lite onödigt precis innan paus. Men en bra period av oss!

Andra perioden kommer Vara ut mycket hetare och dom får en mycket bättre effekt på sitt man man spel. Detta i kombination med att vi väljer att vända hem med bollen när vi vunnit den, det gör att Vara kan stå kvar högt och behålla sin press på oss! Vi har egentligen inte mycket att säga till om spelmässigt i denna perioden men vi skapar ändå väldigt många bra lägen. 2 riktigt bra lägen som är så nära friläge man kan komma men utan utdelning. Istället är det Vara som rättvist gör mål. 2st dessutom så matchen är kvitterad till 4-4 inför sista. Känns som att det likaväl kunde varit 6-6 inför sista men Hjertén är het.

I tredje så gäller det att göra det vi är bra på, spela "grisförsvar" och ta tillvara på våra lägen. Spela rakare så att Vara inte kan stå kvar högt i sin press.
Egentligen så hade nog det bästa varit för oss att byta spelsystem inför sista men jag va lite för feg på det. Vi har inte spelat det tillräckligt mycket så jag visste inte hur vi skulle klara av det.
Vi kämpar och sliter i defensiven, Vara har mycket boll men skapar inte många farliga lägen. Istället är det vi som får livsfarliga kontringar flera gånger men bollen vill inte in och tiden tickar på. Vara skapar ett riktigt bra läge i tredje där dom bränner öppet mål annars så har vi bra koll bakåt. Tillslut så lyckas vi också göra mål på en av många kontringar. Daniel M sätter avgörande 4-5 assisterad av Oliver K. Otroligt viktigt mål i striden om kvalplatserna.

Svåranalyserad match faktiskt, Vara har mer boll och spel än oss men vi har mer farliga lägen. Inga utvisningar blev det heller så en ganska snäll match!

Nu har halva serien spelats och man kan väl redan nu analysera lite
1.Fristads GoIF1192 (2)083-463731
2.Sandareds IBS1180 (0)384-612324
3.Tranemo IBK1171 (0)373-482522
4.Skövde IBF1162 (1)378-621621
5.Wårgårda IBK1153 (0)367-571018
6.Vara IBK1151 (1)567-68-117
7.Rydboholms SK1141 (1)664-80-1614
8.Stöpen IBK1132 (2)671-72-113
9.Fröjereds IF1126 (1)356-66-1013
10.IBK Tygriket 991132 (1)660-71-1112
11.IBK Vänersborg1131 (0)758-73-1510
12.Tibro IBK1101 (0)1047-104-571

Fristad är betydligt hetare än jag trodde, från att vara nära att åka ut förra året så har deras nyförvärv verkligen gjort bra nytta! Jag trodde väl inte riktigt att dom skulle spela sin förstafemma så hårt heller men det kanske bara va mot oss i  Tranemo som dom gjorde det!
Annars är toppen i dagsläget ganska väntad, en match som vi inte kom upp i nivå va Wårgårda borta, vi va nära vinst ändå och hade vi tagit 3 pinnar där så hade vi haft Wårgårda 10p bakom, nu är det bara 4p istället.
TT verkar bara göra bra matcher mot oss för annars hade dom hängt med topp 6 lagen, men förmodligen ett spöklag för våran del.
Vänersborg som trillade ur div 1 har inte riktigt lyckats och placerar sig nästsist även om det är väldigt jämnt därnere.
Tibro har det tufft i botten, mer än 1 poäng tycker jag faktiskt att dom borde kunnat spela ihop men det är ofta så när man förlorar att man inte har dedär sista flytet!

Nu har vi 2 matcher kvar före juluppehållet,  6 poäng i julklapp hade varit snällt tomten! :)
/Mattias B
Referat: Tranemo IBK - Rydboholms SK 
Tranemo IBK - Rydboholms SK 11-2
2017-11-30 17:33
Gårdagen bjöd på en skön 11-2 seger, jag ska inte dra ut på referatet, 11-2 är stora siffror!

Första perioden så startar RSK hetast. Redan efter 2 byten så har dom avlossat flera skott på Hjertén, känns som att vi va lite stirriga från start men Hjertén va på hugget och avvärjde skotten. Vi sätter ändå första målet och efter det så rullar det på. Vi är fortsatt stabila bakåt i kombination med att Hjertén är het. Vi vinner första perioden med hela 4-0. Vi har bra utdelning men samtidigt så jobbar alla 5 som är inne på banan ihop och för varandra, det betyder mycket.
Powerplay fortsätter att vara bra och även där gör vi mål. Överlag en bra period där vi märker att det lönar sig att skjuta i flera konstiga lägen!
Målskyttar i första Albin 2, Daniel M 1, Adam N 1

Andra så startar RSK hetare igen, denna gången tror jag det beror på just 4-0 på tavlan. Vi håller i bollen 1-2 sekunder längre än vi borde plus att RSK höjt sig ett snäpp. Det ger dom också utdelning på ett frislag. 4-1 på tavlan, men likt första perioden så jobbar vi oss in i perioden och kan ta över lite mer av spelet! Inte samma utdelning denna perioden utan Tobbe S blir enda målskytt. I slutet klarar vi även av ett boxplay galant! 5-1 på tavlan efter 2 perioder!

I tredje tycker jag inte det är mycket snack om saken, vi spelar en stabil och bra innebandy. Vi skapar väldigt många bra lägen, även om vi gör 6 mål i sista perioden så bränner vi flera lägen som likaväl kunde resulterat i mål. Men sista slutar 6-1 så det blir tillslut en väldigt komfortabel 11-2 seger!
Målskyttar i tredje. David E 2, Lars A 2, Daniel M 1 Rickard J 1


Nu blickar vi vidare mot morgondagen då vi beger oss till Vara. Ett lag som smygit med hela tiden och nu bara ligger 2 poäng bakom oss, dessutom så är det nu 5 lag inom 4 poäng vilket gör serien väldigt rolig!

1.Fristads GoIF1082 (2)073-423128
2.Sandareds IBS1070 (0)374-542021
3.Tranemo IBK1061 (0)368-442419
4.Skövde IBF1061 (0)372-571519
5.Wårgårda IBK1053 (0)260-471318
6.Vara IBK1051 (1)463-63017
7.IBK Tygriket 991032 (1)555-64-912
8.Fröjereds IF1025 (1)351-60-912
9.Rydboholms SK1031 (1)657-75-1811
10.Stöpen IBK1022 (2)662-69-710
11.IBK Vänersborg1031 (0)655-64-910
12.Tibro IBK1001 (0)943-94-511

Vi hittar även seriens 2a i poängligan i Vara, William Strömfeldt som gjort 30 poäng på 10 matcher!
Mycket mer än så blir inte dagens inför.

/Mattias B
Referat: IBK Tygriket 99  - Tranemo IBK
IBK Tygriket 99 - Tranemo IBK 4-2
2017-11-27 19:52
Nu ca30 timmar efter matchen så har jag lugnat ner mig. Längesen jag va så upprörd som igår, om jag ens varit de någon gång. 
En riktigt tung förlust i slutminuterna.

Första perioden är en tillknäppt historia, inget lag vill öppna upp sig utan båda lagen backar hem. Det speglar sig ganska väl i resultatet också eftersom det står 0-0. Båda lagen har problem offensivt. Defensivt funkar våran matchplan bra i första men offensivt så känner jag inte att vi följer våran matchplan. 
Vi drabbas av en utvisning men klarar boxen galant, lite senare får vi en likadan tackling som vi åker ut på men nu blev det inte ens frislag, lite synd att det inte är lika för båda lagen. Speciellt när vårat PP funkat bra de sista!

Andra perioden tycker jag vi startar hetare och skapar lite mer lägen framåt plus att det är vi som för spelet mer och mer, defensiven är fortsatt bra men tyvärr så lyckas vi göra ett självmål till ställning 1-0. Små tillfälligheter som gör de, ett ofarligt skott som ändrar riktning totalt och 1-0 är ett faktum. Matchen är tajt så jag ska inte påstå att det är orättvist men jag tyckte vi hade bra koll bakåt så kommer det ett sånt mål. Men vi svarar snabbt, 1-1 gör Wille på en riktigt fin kontring av oss. Assisterad av Daniel M. 
1-1 på tavlan står sig perioden ut. Tyvärr så är vi inte på hugget i sista tredjedelen utan avsluten sitter inte där dom brukar. 1 mål framåt av oss är för lite efter 40 minuter!

I tredje hettar det till rejält och man märker att det är lite derby över det hela, eftersom vi har mest boll så är det också vi som får mest smällar och efterslängar. Det dröjer hela 43 minuter innan TT får sin första utvisning. Många situationer innan den kan jag känna som borde resulterat i 2 min men det ska jag inte älta här och nu.
Vårat PP är fortsatt bra, Daniel M visar vägen och pangar på rätt upp i krysset, assisterad av Simon P.
1-2 på tavlan och allt känns tryggt trots 1 måls ledning. 
Inte långt efter 1-2 så får vi en kontring 2 mot 1, bollen spelas över och vi har öppet mål men bränner. 1-3 där och matchen hade varit punkterad.
Istället så hittar domarna 2 utvisningar på oss, inte otippat, vi va nog inte omtyckta denna matchen eftersom vi får det mesta emot oss! Spel 5 mot 3 i dryga 1.30, från att ha känts så tryggt så stiger nu pulsen. Att släppa 1 mål är okej känner jag. Men grabbarna offrar sig fantastiskt ihop med trygga Hjertén i målet. Vi klarar hela boxen och får lite luft under våra vingar.
Efter 55 minuter spelat så kommer TTs bästa chans i matchen, nästintill friläge men Hjertén gör en superräddning, vi får en kontring där vi istället hamnar i friläge mot deras målvakt. Ingen utdelning och 1-2 står sig. 
Med 4 minuter kvar så blir vi tyvärr för heta på gröten. Carlsson drar ett skott i stolpen, vi är 2 som hugger på returen plus att 2 fyller på. Den som är snabb på matte inser att vi nu bara är 1 kvar hemma. Kontringen kommer och ett mycket vackert 2-2 mål är ett faktum. Väldigt onödigt av oss när vi faktiskt leder matchen!
2-2 kan jag nånstans ändå känna är okej, det är derby vi delar på på poängen, men med ca 1 minut kvar av matchen så väljer domarna att ge 3 poäng till Tygriket. Jag brukar inte vara den som klagar på domarna offentligt för det är inte lätt att vara domare men denna gången kan jag inte hålla tyst. Wille åker på en bentackling med knappa minuten kvar. Jag hinner tänka YES vi får avsluta med PP. Istället kommer ingen signal alls? Vi står nästan frysta och tittar på när TT kontrar in 3-2. Helt ologiskt och orättvist att matchen avgörs såhär. Man vill ändå att en sån här tajt match ska avgöras sportsligt. Tom TT publiken nämner detta för mig efter matchen. Jag tror alla utom 2 pers i hela hallen såg situationen.
Vi drar på oss en protest i samband med detta och får inget tryck på TT med målvakt ute och 5 mot 5 så TT kan sätta 4-2 i öppen bur! Ruskigt tråkigt och jag har nog aldrig vart så arg som jag nämnde tidigare i referatet. Här lägger man ner hela sin själ i innebandyn och en massa tid så är det 2 st som bara ger bort våran poäng.
Visst så ska vi ha avgjort matchen långt innan dess, det är jag helt med på. Men nu när vi inte gjorde det är det denna situationen som avgör allt! Surt!

OBS, detta är mina egna tankar och inte klubbens. /Mattias B

Nu är det bara att ladda om för på onsdag är det match igen

Inför Rydboholm

Rydboholm kommer till grytan med 2 raka förluster i bagaget så dom lär va sugna på att plocka poäng igen. 
Deras coach va dessutom och scoutade oss i Öxabäck igår (Söndag) så kanske att han har nåt Ess i rockärmen nu. 
För våran del är det bra att han va där eftersom vi inte spelade den offensiva innebandyn som vi borde spela, så förhoppningsvis så blir det helt annorlunda denna matchen! 
I dagsläget så placerar sig Rydboholm på en 8e plats i tabellen, men serien är jämn. Mellan 2an Sandared och Rydboholm är det 7 poäng så serien är och kommer vara forsatt tajt även efter denna omgången!
Om jag ser rätt så har dom en spelare med dubbellicens från Borås IBF som gör mycket poäng i RSK, värt att hålla ett extra öga på. Oscar Jacobsson som gjort 21 poäng på 7 matcher!
För våran egen del så hade vi ju ett litet snesteg mot TT men defensivt så har vi sett ruskigt bra ut senaste 3 matcherna, får vi bara igång offensiven så hoppas och tror jag på 3 poäng.

/Mattias B


Inför IBK Tygriket 99
2017-11-25 10:25
Nu kommer en viktig och tuff vecka. Nästan lite NHL-schema, några har även kallat veckan "dödens vecka"
Imorgon borta mot TT. Onsdag hemma mot Rydboholm och fredagen borta mot Vara så schemat är minst sagt tufft!

Förra säsongen startade vi med 5 raka segrar och TT skulle gästa oss hemma. Alla trodde väl på ny seger där men det blev förlust med 6-4. Jag och laget hade nog lite övertro på oss själva. Det är nästan så att man fortfarande drömmer mardrömmar om de! Borta vann vi sen med 8-4.
Så vitt jag kan se så har Tygriket ungefär samma trupp så det kommer bli en rolig match imorgon. Lite derbykaraktär över det hela!
TT har en duktig målvakt (Robert Nilsson) som bara spelar enstaka matcher per säsong, konstigt nog så brukar dom tajmas mot just oss :) 
Sen så har jag i ärlighetens namn inte så bra koll på TT, det är ett ungt lag som jag varje år tror ska blomma ut och ta en topplacering!
Denna säsongen har dom blandat resultaten lite och placerar sig just nu på 9e plats!

Denna omgången är ju redan igång och några matcher har spelats, toppmötet Fristad-Sandared slutade inte helt otippat med seger till Fristad med 10-5 som redan nu gjort ett rejält ryck och kan njuta lite extra av julmaten. Bra resultat för oss också som nu innebär att vi kan gå om Sandared vid seger!
Vara-Skövde spelade igår och Vara vann med 6-5, också positivt om vi tar lite segrar i "dödens vecka" Även Rydboholm åkte på stryk mot Vänersborg med 5-9 så resultaten gick våran väg om vi nu visar samma kämpaglöd som dom senaste 2 matcherna. Då kan vi göra ett litet ryck i tabellen, annars blir det ett riktigt råttbo runt kvalplasterna.
Det känns som att det laget som vill mest imorgon kommer vinna!

Tabellen ser ut enligt förljande
1.Fristads GoIF981 (1)070-403026
2.Sandareds IBS960 (0)364-481618
3.Tranemo IBK851 (0)255-381716
4.Wårgårda IBK851 (0)253-381516
5.Skövde IBF951 (0)364-521216
6.Vara IBK941 (1)457-58-114
7.Rydboholms SK931 (1)555-64-911
8.IBK Vänersborg931 (0)550-58-810
9.IBK Tygriket 99822 (1)445-52-79
10.Stöpen IBK812 (2)543-56-137
11.Fröjereds IF814 (0)336-49-137
12.Tibro IBK801 (0)732-71-391

Poänligatoppen TT
25.Oskar KarlssonIBK Tygriket 99749134
35.Cevin ZiervoglIBK Tygriket 998641011
40.Alfons SvenssonIBK Tygriket 9957292
57.Tommy SvenssonIBK Tygriket 9976176
62.Martin BäcklundIBK Tygriket 9986064

Poängligatoppen Tranemo IBK

13.Victor AronssonTranemo IBK8612182
29.David ErikssonTranemo IBK883114
33.Viktor NydénTranemo IBK664100
41.Daniel MagnussonTranemo IBK87292
54.William RidefjordTranemo IBK86170


Tillsist så vill jag hylla vårat U-lag som stod upp bra igår mot halva Sandareds A-lag. Tyvärr förlust med 5-4 men en riktigt bra prestation av grabbarna!

/Mattias B
Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 9/12 16:00
4 - 5  
Fre 1/12 19:30
4 - 5  
Ons 29/11 19:30
11 - 2  
Sön 26/11 13:00
4 - 2  
Lör 18/11 15:00
3 - 5  
Lör 11/11 16:00
11 - 5  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Tranemo Innebandyklubb, 15/11 14:09 
Tranemo Innebandyklubb, 17/10 09:56 
Tranemo Innebandyklubb, 11/09 21:15 
Tranemo Innebandyklubb, 19/08 14:18 
Tranemo Innebandyklubb, 10/07 14:14 
Tranemo Innebandyklubb, 10/05 21:46 
 
SPONSORER 2017/2018