Vinst i premiären
2017-09-24 16:52
I fredags drog äntligen serien igång igen. 

Vi startar matchen riktigt bra och i högt tempo. Stöpen har inte riktigt vaknat till liv i matchen vilket vi utnyttjar bra. 4-0 efter bara 12 minuter som står sig perioden ut. Riktigt fina mål från både Carlsson och Viktor N.
4-0 är riktigt bra men det känns nästan som att det va i underkant. Stöpen har några bra chanser men dom flesta avsluten kommer från dåliga lägen tackvare bra försvarsspel från grabbarna. 

I andra så är matchen jämnare, vi lyckas fortfarande stänga ute Stöpen från våran box så även om vi inte har lika stort övertag som i första perioden så känns det tryggt. Stöpen gick tidigt ner på 2 femmor i hopp om att få en förändring i matchbilden. Perioden slutar 2-1 till oss efter ett riktigt snyggt mål av Elias Isaksson assisterad av Johan M. Ledning 6-1 inför tredje!

Tredje perioden är våran sämsta och Stöpens bästa, vi går väl ner 10-20 procent i tempo. Håller i bollen lite för länge så det passar Stöpen bra. Dom har inget att förlora så dom kör på med hög press och högt tempo. 
Stöpen får tidigt utdelning med 6-2, men 7 minuter in i tredje gör Daniel M 7-2.
Men på bara 21 sekunder kommer 7-3 och 7-4. Vi tar TO och ändrar om lite i femmorna, spelar fortfarande på mycket folk för att kunna slänga i en växel till i slutet av matchen om det skulle behövas! Wille flyttas upp i förstafemman och inte ens en minut senare gör just Wille 8-4. Skönt mål att få.
Anfallet efter rusar deras målvakt ut efter bollen men blir överlistad och vi har bara att lägga in bollen i öppet mål men missar tyvärr. 9-4 där så hade matchen runnit ifrån. Istället så gör Stöpen 8-5 strax efter! Tid 9.19. Sur vändning på matchen där.
Nu känner man att skulle Stöpen göra 8-6 så blir det verkligen liv i matchen.
Sista 10 handlar väl mest om att grisa ner oss och fördriva tid, det funkar väldigt bra för vi släpper inga mer mål även om Stöpen hade några bra chanser.
8-5 står sig och vi tar säsongens första 3 poängare!

Matchens lirare utsågs Anthon Lundgren välförtjänt till efter hårt slit ute på banan!

Nästa match möter vi Fröjered borta. Fröjered startade med en seger mot Vänersborg. Sen är det endel som tippat Fröjered som topplag så det är absolut en tuff bortamatch för oss!


/ Mattias B

Inför Stöpen IBK
2017-09-20 15:56
På fredag kl 19.30 så drar äntligen serien igång igen!
Denna gång är det Stöpen IBK som gästar oss, ett lag som förra året slutade på en 5e plats, endast målskillnaden skiljde dom från en fjärdeplats.

Förra säsongen va vi inne i ett grymt flow när vi mötte Stöpen, på bortaplan vann vi med 11-4 och hemma vann vi med 8-3. Dessa siffror blir väldigt svåra att upprepa på fredag, jag tror Stöpen har blivit bättre. Detta har jag forskat fram via djungeltrumman så ni kan ju ta det med en nypa salt!

3 nyförvärv från Skövde, tvillingarna Hedendahl och Kristoffer Gustafsson.
En ny tränare från Lockerud, vann SM guld med sina flickor f15 eller f17? Bra merit oavsett! I övrigt så lät det som att Stöpen satt inne på en bred trupp.
Helt okej resultat också från försäsongen också om jag läst rätt. 2 vinster mot Vara, oavgjort mot Dalängen, även vinst mot Fröjered.

Vet inte om jag nämnt våran trupp tidigare men vi har ju tappat några grabbar från den fantastiska fjolårssäsongen.
Jonathan Nydén (Svenljunga IBK)
Erik Lidzén (KFUM Jönköping)
Rickard Josefsson (Uppehåll/slutar)
Jack Karlsson (Uppehåll/slutar)

4 grabbar som alla slog sig in i dom 2 första femmorna så givetvis är det tunga namn att bli av med. Men samtidigt ett ypperligt tillfälle för andra att kliva fram. Truppen har utökats med 5st som har flyttats upp från J/U-lag, nåt namn känner ni säkert igen och några kommer ni få se på Fredag. Annars är det lite svårt att veta hur vi står oss iår. Vi har förlorat 3 matcher och vunnit 1 på försäsongen. Lite blandade trupper tyvärr men på fredag borde dom flesta va tillbaka utom Pontus M som är skadad!

Dom 5 som är uppflyttade har ni här
Albin Lijledahl 
Elias Isaksson
David Bergmann
Ellliot Kronander
Adam Nyman

Hoppas vi ses på fredag kl 19.30

// Mattias Berggren
En träningsmatch återstår!
2017-09-11 14:30
Inför sista matchen har jag faktiskt gjort en liten intervju med tränaren i FBC Vinga. Jag kände att folk dumförklarar väl mig om jag inte förklarar varför vi möter ett div 5 lag i sista träningsmatchen. Men det tar vi senare först lite info om försäsongen i allmänhet.

Tranemo - Gnosjö 9-7 (div 2)
En ganska tacksam match att få som första träningsmatch. Inget superhögt tempo men vi visar ändå prov på fint spel stundtals, 9 mål framåt visar ju prov på det! 7 mål i baken va väl dock lite för mycket!

Sävsjö - Tranemo 7-3 (div 1) 
Här har tempot verkligen steppats upp många steg, precis det vi behövde. Vi gör det riktigt bra i 40 min och spelar ganska jämnt med Sävsjö. 7-3 är rättvist, vi gör en bra insats men orkar inte riktigt i 60 min! 

Gnosjö - Tranemo 5-3 (div 2)
Tyvärr så kändes detta som ett steg tillbaka efter Sävsjö. Vi krånglar till det för mycket och väljer ofta det svåra passet. Men trots det så rullar vi stundtals bra och kunde/borde gjort lite fler mål! 


Nu till kommande intressanta match mot laget FBC Vinga.
Jag fick träffa deras coach på en tränarutbildning i göteborg förra säsongen och på den vägen är det.


Hejsan Jens!

Hur duktiga är ni egentligen, div 5 ljuger ju en hel del antar jag?

Vad har ni för duktiga spelarprofiler? Säkert några som sniffat på dom högre serierna?

Jag vill minnas att ni spelade lika mot Zenith? Några andra lag som ni mött med goda resultat?

Vad kan du om Tranemo? Du coachade ändå Zenith när vi möttes för några år sedan?

Tack på förhand /Mattias Berggren Tranemo IBK

Hejsan! 

Kul att ni vill komma till Göteborg och möta oss! 

Ja hur bra är då FBC Vinga Mariners? 

Inför förra säsongen så satte föreningen i samråd med tränarstaben att nå upp till div 2 så fort som möjligt. 
Så vi började bygga ett div2 lag med spelare som jag haft att göra med innan. 
Spelarna hade spelat från SSL till div 3. 

Som alla nya föreningar så får man börja om längst ner i systemet. 
Även för oss. Div 6 göteborg. 
Den serien vann vi utan att tappa poäng och blev klassade som Sveriges bästa div 6 lag. 

Vi har ju satts på en del prov av lag högre upp under cuper mm. 
Div 1 och div 2 lag mm. 
Vi spelade mycket riktigt lika med Zenith. 
Slog även Pixbos Div 1 lag i kvartsfinalen i Göteborgs cup förra säsongen. 

Ett lag som ni är bekanta med Rydboholm mötte vi nu i förra helgen och gick segrande ur den fighten. 

Inför denna säsongen stärkt upp med 4st spelare till så nu finns det totalt 18st i truppen. 

Tranemo känner jag väl till. 
Svårt glömma vändningen i premiären i sista perioden i björlanda  och den hårda returen i ett fullsatt  idrottshallen i Tranemo. 

Hade också äran att gå utbildning ihop med några trevliga Tranemo grabbar förra året. 

Med dessa ord välkomnar jag er till Göteborg! 

Väl mött! 
Jens Larsson FBC Vinga

Matchen startar ca 13.30 i kulturhuset i Frölunda 

Som ni förstår så kan det bli en intressant match. Statusen på truppen är god men ett extra löppass läggs in ikväll!
Daniel, Lars och Rasmus missar matchen, vi hoppas på att Carlsson och Tobbe är skadefria. Annars ska väl truppen vara intakt!

Första träningsmatchen
2017-08-18 10:15
På Tisdag kl 19.00 så drar A-laget igång säsongen på riktigt med första träningsmatchen. Matchen spelas hemma i grytan och det är Gnosjö som kommer på besök.

Läget i truppen är bra men lite ovisst. Vi har några gubbar som är osäkra på sin framtid. Ingen nämnd ingen glömd. Men gubbar som tränat men som missar matchen är Viktor N (semster) och Pontus M (skadad)
Annars känner ni nog igen dom flesta, vi har plockat upp några lovande juniorer som tar klivet upp i A-truppen redan från start iår vilket känns spännande. Tibk har under många år varit ett "gammalt" lag men iår känns det som en bra mix av gamla och unga! 

Motståndet Gnosjö då. Jag ska ärligt säga att jag inte vet mycket om dom. Dom är nykomlingar i småländska div 2, smålandslagen brukar vara duktiga så jag tror det blir en jämn match. Värt att hålla ett extra öga på är William Park, William provtränade med oss i höst men tyvärr så lyckades vi inte signa honom. En lovande 17åring som hade väldigt vassa handleder, på 34 framträdanden förra året levererade han 74poäng! I dagsläget har han dubbellicens med div 1 laget Lagan och Gnosjö då!

Tibks lag

Hjertén Juliander
Carlsson, Eric L, Isak P, Elliot, Daniel, David B, Jonte K,
David E, Oliver, Lunke, Simon, Lars, Albin, Elias, Victor A, Olof, Tobbe S

Hoppas vi ses på tisdag kl 19.00

//M.Berggren

Förlust i kvalet!
2017-04-03 20:35
Nu sitter man här 2 dagar efter ett avslutande kval och besvikelsen börjar sakta men säkert lägga sig.

Vill först börja med att tacka våran underbara publik, helt fantastiska va ni dessa 2 möten. Sen givetvis tacka alla som hjälpt till på alla matcher under säsongen som varit. Även ni runt laget som lägger ner hela eran själ i detta. Tack!

Jag tänkte att vi börjar med att backa tiden till den 5e mars. Då spelade nämligen våra kvalmotståndare Sisjön seriefinal mot Porthälla på bortaplan. En match som Porthälla vann med 4-3 vilket gjorde att vi fick möta Sisjön i kvalet.
Vi va några stycken som åkte och kollade på den matchen och efter matchen så tänkte man att det här va ingen omöjlighet alls. Hade nog oss som små favoriter tom men det va inget man pratade högt om. Porthälla som va 10 utespelare spelade en "gåinnebandy" (överdrivet) och lyckades slå Sisjön. Då tänkte man ju att med lite fart så borde det gå vägen. Nu efter kvalet så förstår man istället hur bra Porthälla egentligen va. Som kunde dra ner på tempot och föra matchen dit dom ville!

Första mötet blev förlust 7-4. Här startar vi väldigt passivt och tyvärr dåligt. Denna perioden går väl till en av säsongens sämsta perioder, underläge 4-2. Felet nu va att det stod ett bra lag på andra sidan så nu hade vi inte råd att göra en dålig period. Tyvärr så fick vi lida av denna perioden hela kvalet! Det kändes inte som att vi va på hugget alls. Kanske tagna av stundens allvar, kanske trodde vi att vi skulle vinna? Ah jag har tänkt mycket på det och har inget bra svar. Många har frågat mig varför vi inte sprang till en början men jag har tyvärr inget bra svar. 
Ju längre matchen går så kämpar vi mer och mer vilket är positivt. I andraperioden hänger vi med lite mer och spelar 1-1. Ställning 5-3 inför sista. I sista perioden upplever jag att ungdomarna i Sisjön börjar bli lite trötta eller kanske nöjda med en 2 målsledning för vårat försvar testas inte speciellt mycket. Inte för att vi hotar så mycket heller men det känns tryggt bakåt. Vi gör 5-4, publiken är i extas i Salming Arena. Det återstår nu 8.30 av matchen och nu känner nog alla i hallen att vi har återhämtat oss och är lite pågång! Tyvärr så drar vi på oss en onödig utvisning (6 man på plan) med 3.49 kvar av matchen. 5-4 va ett bra resultat men nu blir det uppförsbacke igen. Våran box ser bra ut och vi kommer till ett bra kontringsläge, Johan och Daniel i en 2 mot 1. Kanske hade blivit 5-5 där vem vet. Men istället så hittar domaren en 2a på Daniel i samband med kontringen. Riktigt tungt och vi hamnar i spel 3 mot 5. Tyvärr så orkar vi inte hålla ihop de utan släpper 2 likadana mål i boxplay. Slut 7-4.

Hemmamötet då. Här känner nog alla att när vi gör en dålig match borta och "bara" förlorar med 3 bollar då har vi goda möjligheter hemma i grytan!
Med tanke på förra matchen så ändrar vi om lite för att spela på dom som kändes heta senast. Denna matchen ser alla i truppen ut att ha glöden i ögonen, man ser på grabbarna att det är nåt stort pågång. Tyvärr för oss så är Sisjön kloka och bra detta mötet. Matchen blir aldrig superspännande egentligen. Sisjön är otroligt effektiva. Gör 4 mål på 11 skott i matchen. Hade vi haft den utdelningen så hade vi spelat i div 1 istället.I andraperioden är vi pågång och har 3 ramträffar, vinner skotten med 11-3 men perioden slutar ändå 1-1, det visar ju lite hur svårt vi hade med att göra mål. Men Sisjön spelar på sitt resultat och dom gör det riktigt bra. Vi klarar inte sätta en tydlig press på dom utan blir istället bortrullade och slutkörda! Sprang gjorde vi verkligen, förmodligen mer än Sisjön men det räckte tyvärr inte hela vägen fram denna gången! 
Tungt är det men i Lördags kände jag att vi förlorade mot ett bättre lag, förra lördagen va jag mer besviken för då kände jag att vi hade så mycket mer att ge.
Hemmamötet slutar 2-4. Totalt så blev det 11- 6 till Sisjön.

Andra tankar
-Tyvärr så tycker jag arrangemanget i Sisjön va sådär. Vi får tillgång till planen 35 minuter innan matchstart och så vill dom att vi ska gå in 7 minuter innan matchstart. Det innebär att vi fick känna på golvet i 28 minuter. Våran uppvärmning tar i vanliga fall ca 35min så det va lite tråkigt

-Vi hade 2 olika domarpar dessa möten och första paret kändes väl inte riktigt som att dom klarade pressen att döma en sån match! Andra domarparet va bra!

-Man ska absolut inte skylla på skador osv men i dessa 2 möten hade vi en halvskadad Johan M som spelade i 4 av 6 perioder. Likadant med Viktor N som totalt spelade ca 3 av 6 perioder. Sen klev även Oliver av i hemmamötet vilket va tråkigt nu när han börjat komma igång! 
Så det är klart att det spelar in att våran förstafemma inte va fulltalig i dessa 2 möten, jag gissar på att dom snittade över 10p per match i serien men sista 4 veckorna så har dom inte gjort en enda träning tillsammans vilket givetvis är tråkigt! Sen är det inte säkert att det hade räckt!

-Sisjön va duktiga på att rulla boll, olikt andra lag vi möter i serien. Kanske blev det vårat fall att vi inte mött på lag som rullar boll lika bra som Sisjön i serien. Så våran serie får steppa upp :)

- Sisjön gör 4 mål i PP medans vi gör 0 under dessa 2 möten. Inte bra. Då hade vi ändå 4 powerplay. Sisjön 7st.

- Till sist så vill jag än en gång tacka för allt stöd vi fått av publiken. Förmodligen så finns det inte många klackar i Sverige som slår "green army" så sug åt er där!

Målskyttar i kvalet
Johan M 1, Viktor N 1, Olof T 1, Erik Lidzén 1, William 1, Oliver K 1.

Nu tar vi semester ett tag sen hörs vi igen. Kanske med en säsongssammanfattning. Vi får inte glömma att vi faktiskt vann serien. Det får vi vara väldigt stolta över


Detta är mina tankar och inte klubbens / M.Berggren
Kommande matcher
Spelade matcher
Fre 22/9 19:30
8 - 5  
Ons 6/9 19:30
Lör 1/4 16:00
2 - 4  
Lör 25/3 18:20
7 - 4  
Sön 12/3 13:00
6 - 2  
Lör 4/3 16:00
5 - 6  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Tranemo Innebandyklubb, 11/09 21:15 
Tranemo Innebandyklubb, 19/08 14:18 
Tranemo Innebandyklubb, 10/07 14:14 
Tranemo Innebandyklubb, 10/05 21:46 
Tranemo Innebandyklubb, 31/03 14:05 
Tranemo Innebandyklubb, 27/03 20:32 
 
SPONSORER 2017/2018