Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

 
TIBK - Skara 2-5 (0-3, 2-1, 0-1)
2019-11-13 21:17
Fredagskväll, härligt med publik på plats trots den för TIBK annorlunda speltiden.

Förstaperioden glömmer man helst. Skara som nykomling i division 2 tillåts komma hit och diktera villkoren.
Visst skapar Tranemo lägen bra nog att göra mål på, men det är snällt, mesigt och lojt mestadels i defensiven och ingen riktig gnista när lägena väl kommer framåt.
Skara kan trampa upp retfullt enkelt i mitten och göra 3 mål på Hjertén som får nog och går av matchen efter perioden.
En av de snabbare perioderna som spelats i hallen tror jag, knappt ett frislag eller en närkamp, är inget gott tecken när TIBK spelar innebandy.

Andra perioden och in klev Kristoffer Kaspersson i sin Alagsdebut i kassen.
Tar dock bara 4 minuter innan Skara gör 0-4, men i och med det vaknar man till lite.
Märks att man är sura och inte nöjda över insatsen, har hänt många gånger förut att det ska hamnas i rejält underläge innan man vaknar och äntligen börjar ta i.
David E reducerar till 1-4 assist Johan M efter ett par returer.
2-4 kommer genom en soloraid av Johan M som assisterats av utmärkte Kristoffer i kassen.
Mer än så blir det inte denna period, men helt klart en uppryckning från första.

Johan M är den som sliter mest men Skara likt Halna senaste mötet med dom hemma är kompakta i sin defensiv och det är ingen i deras lag som jobbar hem lojt eller fuskar med slitandet så det är inte helt lätt att komma till lägen.
Skara är ett sådant där lag som det finns ett par av, ropar "såååjaaa" efter varenda skott/täck/brytning/halvbra passning, kör lite löjliga danser efter mål, sådant som borde räcka för rejäl tändvätska, framförallt på våran hemmaplan, men det fanns inte tillräckligt med bränsle ikväll.

Tredje perioden är inte heller något extra.
Så fort Tranemo började ta i mer efter 0-4 skapar inte Skara särskilt mycket framåt, men dom är däremot kompakta och duktiga bakåt så Tranemo kommer inte till särskilt mycket lägen heller.
Med 10min kvar får Wille L läget, tyvärr sitter avslutet i kryssribban. Då kändes det inte som det skulle bli mycket mer heller.
Victor A får dock liknande läge med 5 minuter kvar men kassen missas tyvärr.
Skara tillåts istället göra 2-5 med 20 sekunder kvar och det var mest synd för Kristoffers del i kassen som inte förtjänade att släppa in något mer.

Matchen är slut runt 21.00. Matcher brukar ta 2 timmar i grytan, ibland mer, ikväll blir det 1,5 timmar. Detta var en av de snabbare och det visar sig inte vara ett bra tecken.
Brist på närkamper och känslor som lyste med sin frånvaro, en loj match helt enkelt.
Johan M & Rikard J var dom som slet mest enligt mig, Rikard J som alltid stabil bakåt men även den som skapade mest framåt i sin kedja är ett bra betyg för honom men underbetyg till övriga offensiva krafter.
Kristoffer i buren gör debut och sköter det med bravur.
Tranemo har bra målvakter även när seriens bästa är mänsklig, det är en trygghet.
Kedjan med Johan M - Adam N - David E som varit riktigt bra ett par matcher spelade inte ihop denna, får hoppas att oavsett kedjor på fredag så steppas det upp från det här.
Vara borta kommer vara svårare att slå än Skara hemma, vet dock att Tranemo kan väldigt mycket bättre än så här så hoppas det är ett lag fullt med revanschlust direkt när tekningen drar igång.
Fredag som sagt, Vara borta, väldigt tuff match men vi har haft bra facit däruppe genom åren.

Forza grönsvart, inget positivt referat har väldigt mycket högre förhoppningar och tro på spelarna än vad som visades denna match, men som alltid är det mina egna åsikter och inte klubbens officiella /Olof T
Seger mot Stöpen och Inför Skara
2019-11-07 20:25
Vill börja med att tacka Stöpen för att dom filmade matchen mellan Stöpen och Tranemo. Fantastiskt kul att kunna slänga upp på TVn hemma.

Match en onsdagskväll borta mot Stöpen, förutsättningarna var väl kanske inte optimala men TIBK åkte upp med en stark trupp och löste tillslut 3poäng!

Första perioden är både bra och dålig sett ur TIBKögon. Det kändes inte som vi va riktigt på tå i försvaret, vi gav Stöpen lite för mycket utrymme och tid. Sen ska tilläggas att Stöpen gör det bra i offensiv zon. Det som stoppar deras framfart är Hjertén i kassen.
Positivt är att vi tar direktskott, något jag saknat på matcherna jag sett tidigare.
Men nu tog man avslut snabbare och det gav utdelning. Både Davids och Erics mål är klockrena, snabba avslut på fina assist från Johan M båda gångerna!
Ledning med 1-2 efter första!

Andra va mycket Stöpen och jag har fått återberättat för mig från grabbarna i laget att Hjertén verkligen storspelade denna perioden. Lite svårare att se från kameravinkeln vi såg, men skottstatistiken 16-7 till Stöpen visar att hemmalaget va hetare denna perioden och vinner perioden med 2-1. Carlsson målskytt assisterad av Victor A.
Ställning 3-3 efter 40 spelade minuter!

Sista perioden är spännande hemma i soffan, TIBK gör tidigt 3-4 efter mål av Johan M, assist David E. Då tänker man att dehär löser grabbarna nu, men 4-4 kommer efter slarvigt försvarsspel av TIBK.
14.45 tar TIBK ledningen på nytt, Johan M utan assist. Samma känsla infinner sig, 4-5 med 5 min kvar, nu täpper vi till och håller detta!
Men icke, 16.37 får en Stöpenspelare stå helt själv i höga slottet och tillslut sätta 5-5.
Humöret dog lite där men Johan M(David E) räddade snabbt upp de och satte 5-6 18.10. Underbart mål och hela 5 poäng från Johans klubba!
Som grädde på moset fick William Löfgren göra sitt första? A-lagsmål assisterad av Rickard J och TIBK kunde tillslut vinna denna tillställning med 5-7.

Flera mål under kvällen va direktavslut, väldigt positivt, tyckte även lite inställning hos grabbarna lyste igenom TV-skärmen. Riktigt kul att se.
På de stora hela en tight match där jag anser att spetsen i Tranemos trupp avgjorde, ingen nämnd ingen glömd!


Imorgon är det dags för ny match

Vi hälsar Skara IBK välkomna till grytan.
Skara som förra året fullständigt körde över allt motstånd i division 3. På 18 matcher vann man 17st och spelade 1 oavgjord. Målskillnad på 168-55.
Imponerande siffror och som nykomlingar i årets div 2 har dom startat helt okej. 9poäng på 6 omgångar. Tranemo ligger på 13 poäng vilket gör att detta nästan blir en 6 poängsmatch!

Kommande omgångar är spännande/avgörande och roliga för TIBK. 5 kommande matcher (denna inräknad) är nämligen mot dom 5 lagen som ligger bäst till i tabellen. (Skara, Vara, Sandared,TT,Wårgårda)
3 poäng idag vore skönt för att ha råd att kunna tappa nåt poäng mot topplagen framöver och ändå behålla kvalplatsen!

/M.BerggrenStöpen - TIBK 5-7 (1-2, 2-1, 2-4)
2019-11-04 21:02
En härlig seger borta mot Stöpen, ett lag som brukar kunna slå de flesta på sin hemmaplan och säkert kommer vara med i kampen om en fjärdeplacering i tabellen.

Matchstart 1930 en onsdag, en si sådär 2-2,5 timmar bussresa. Härligt.
Att det skulle vara så fullbokat hela året i en lite större version av gympasal känns svårt att tro.
Men TIBK rullade upp med i princip full trupp denna gång till skillnad mot ifjol så förutsättningar fanns för något trevligt.
Väl på plats tyckte tydligen Stöpen att matchen skulle börja 20.00 istället för inrapporterade 1930, måste varit extra härligt för resenärerna.

En oerhörd eloge till Stefan Åkerman i Stöpen som sänder alla Stöpens matcher live på youtube, man kan bara önska att någon skulle visa samma vilja i Tranemo.

Det är ett bristfälligt referat då undertecknad kom in i andra perioden där Stöpen kvitterat till 3-3.
Min kollega rapporterade efter första perioden att Tranemo skull vinna om man slutade slarva och kedjan med Johan-David-Adam spelade mer.
När jag kom in i andra perioden var det lite svårt att se vad han menade, Stöpen hade en våldsam press i slutet av andra perioden, kändes mer som TIBK hade boxplay medan Stöpen malde på, men 3-3 stod sig perioden ut.

I Tredje perioden blev det en scenförändring.
Tibk gick ner på 2 femmor där förstafemman skapade konstant press mot Stöpen medan andrafemman kändes stabil bakåt. Så det kändes för mig som att segern var på ingång.
I tredjeperioden var även Johan M briljant och satte 4-3, 5-4, 6-5. Tranemo ledde matchen 5 gånger där Stöpen hela tiden kvitterade, men efter 6-5 fick Wille L äran att avgöra på direktskott.
Svårt att betygsätta hela matchen när man inte sett den, baserat på tredjeperioden var segern helt rättvis.
Med Johan M i sådan form och kondition vill vi gärna se honom varannat byte matchen igenom, såg ut att vara på alldeles strålande spelhumör.
Odelberg - Wille R, de två nyutbildade backarna tyckte jag återigen såg ut att sköta sig galant, kul att se.
Hjertén i kassen fick bra betyg av de som deltog och jag frågat, men var i ärlighetens namn inte helt lätt att få en känsla av målvaktsspelet från kamerahåll.
Johan C och Rikard J är tillbaka i laget och det är väldigt viktigt för stabiliteten, Rikard är alltid stabil och när Johan inte är det är han snabb nog att rätta till det ändå, sjukt tråkiga spelare att möta.

På fredag är det återigen viktig match, Skara hemma kl 1930, ett Skara som knåpat ihop 9 poäng så här långt och imponerat som nykomling i serien.
Hoppas på härlig publik trots en för oss annorlunda speltid i grytan.
Väl mött.

Detta är mina egna åsikter och ej klubbens officiella /Olof T


Tranemo IBK - Borås IBF 5-3 (0-0, 2-1, 3-2)
2019-10-27 21:42
Efter två smärtsamma förluster förra säsongen mot rivalen från storstaden var
det härligt med seger!

Första perioden var det återigen dags att tacka Hjertén för siffrorna. Visst hade Tranemo ramträff, men Johannes som missade förra matchen mot RSK storspelade på nytt denna match och såg till att det stod 0-0 efter första.

I andra perioden kom det igång mer. Här får även Victor A visa skillnaden på senior och junior.
Johan M dribblar runt mål och serverar Adam N som sätter 1-0, det kommer dock aldrig visa sig i statistiken då han inte uppmärksammade att Victor A noterades för målet.
Borås kvitterade innan Johan M återigen kom köksvägen och denna gång serverade David E som rakade in 2-1 målet.
En stabilare period där Hjertén inte behövde vara omänsklig för att hålla TIBK igång, det var helt ok spel där framförallt försvarsspelet satt.
Med både Johan C tillbaka på backplats och Rikard J som center i andrafemman kändes det som att det blev lite mera trygghet från tidigare matcher jag sett.

Tredje perioden kändes som andra, Tranemo var lite hårdare och lite bättre. Johan C och Odelberg framförallt stod för fysiken medan kedjan David E - Adam N - Johan M var bra framåt.
I powerplay blev det inte särskilt bra spel, spelade mindre roll då Johan M istället satte ett slagskott till 3-1.
Reducering till 3-2 kom, ett mål som var svårt att avgöra om bollen var inne eller inte, magkänslan sa inne från läktarhåll. Var dock alldeles för snällt försvarsspel som ledde till läget.
Men besvikelsen blev inte så långvarig.
Johan M kom för tredje gången bakom mål och snurrade runt innan David E återigen bara hade att tacka och ta emot och raka in 4-2 målet.
Senare kom David E istället bakom mål och passade upp till Odelberg som tryckte in 5-2, helt klart den vinnande melodin för kvällen.
Borås reducerade till 5-3 i slutet men segern blev aldrig hotad.

7 utvisningar i en väldigt snäll men ganska tuff match stundtals.
Känns som alla 7 kunde ha släppts och det hade blivit ännu roligare att titta på.
297 på läktaren, för oss som kom 15.55 blev det nästan svårt att få plats, fick bli ett hörne, härligt!

Bäst på plan idag Johan M med 4 poäng, överlag dock mycket bättre laginsats sett till tidigare 2 hemmamatcher.
Hjertén återigen grym i kassen.

Väldigt viktig match mot Stöpen i kommande omgång, ett lag som säkerligen kommer vara med att tampas om 4e platsen.
Ifjol minns jag liknande viktig match och det slutade med att det knappt åkte upp en trupp, visserligen ingen härlig matchdag eller bortaresa men alla vi som håller på tibk hoppas på fullt fokus, fullt lag, och en bra match!

Forza grönsvart


Intervju med Jonathan Nydén
2019-10-26 07:04
Tjena Jonis
Dig känner vi väl sen innan men berätta hur du hamnade i tränarbåset?
Tjena Berggren !
Jadu , en skada gjorde så jag fick lägga klubban på hyllan. Då blev de tränarrollen istället.

Är spelarkarriären helt över nu då?
Ja som de ser ut nu så är karriären över men man vet aldrig:)

Jag läste i den lokala tidningen (STT) att du och Martin Tallbo har en målsättning om att bli ett topplag iår, hur känns inledningen? Ni har tagit 7 poäng på 4 matcher

Inledningen har vart båda upp och ner men får vi bara ordning på lite små saker så ska vi absolut kunna va ett topplag iår.


Du spelade länge center och flyttade sen ner till back, faller det mest naturligt att du blir den defensiva tränaren eller hur har ni lagt upp de?

Ja jag spela ju center framför dig ett tag men när du sluta så fick man ju försöka fylla upp din plats. Som inte va de lättaste !
Så det har blivit naturligt att jag har lite mer ansvar för defensiven efter några år som center och back.


Rydboholm borta blev förlust med 7-2, vad tyckte du om den matchen?

Ingen kommentar om den matchen. Bara glömma å se framåt mot nästa!

Borås IBF kommer till grytan idag(Lördag), trots att dom ligger på 0 poäng så känns det som en väldigt tuff match, håller du med?
Rsk hade 0 poäng också å de vet ju alla hur den gick .Så ja de kommer verkligen bli en tuff match mot IBF. Men vi är starka i grytan så ja tror på en bättre match än sist.

Tack Jonis för pratstunden och för dom fina orden!
Lycka till idag!
Tack så mycket// jonisVi hälsar även Borås IBF välkomna till grytan. Ett lag som har det tufft just nu, huvudtränaren hoppade av nyligen och man har 0 poäng på 4 matcher (Stöpen,Vara,Skara,Sandared)

Jag backade lite i historieböckerna och kollade säsongen 14/15 när båda tillhörde övre halvan av div 1 och visst finns det namn kvar i båda trupperna men även många namn som försvunnit.
Jääskö är ett namn som dyker upp på många ställen och även rutinerare Christian Olausson finns kvar, Olausson som bjudit på många fina scener i grytan nästan direkt tagna från hollywood. Lite hatkärlek där tror jag allt från båda håll :) Men annars tror jag att Borås liksom flera andra lag i serien har lite generationskifte i truppen.

TIBK kommer senast från en förlust borta mot Rydboholm (7-2) och innan de en knapp vinst hemma mot Halna (4-3)
Gissar på en tuff match, båda lagen har frågetecken på formen och är revanschsugna!

/M.Berggren

Kommande matcher
Spelade matcher
Fre 15/11 19:30
8 - 4  
Fre 8/11 19:30
2 - 5  
Ons 30/10 19:30
5 - 7  
Lör 26/10 16:00
5 - 3  
Fre 18/10 19:00
7 - 2  
Lör 12/10 16:00
4 - 3  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Tranemo Innebandyklubb, 20/09 14:57 
Tranemo Innebandyklubb, 29/08 18:29 
Tranemo Innebandyklubb, 27/05 21:32 
Tranemo Innebandyklubb, 07/05 05:00 
Tranemo Innebandyklubb, 01/03 05:29 
Tranemo Innebandyklubb, 14/12 15:48 
 
SPONSORER 2019/2020