Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

 
TIBK-FRÖJERED 8-1
2018-12-17 13:10
De har spelats många matcher med mycket blandade resultat den sista tiden.
Tyvärr har det varit fokus på mycket annat än att skriva matchreferat så det har blivit lidande.

Men här kommer i alla fall ett litet referat om matchen som spelades i grytan i Lördags mellan hemmalaget Tranemo och gästande Fröjered. 

Period 1
Matchen börjar på sämsta tänkbara sätt. Fröjered gör 0-1 genom ett långskott som slinker in lite oturligt. 
Efter det tar grönsvart över taktpinnen. Vi visste att vi skulle få styra matchen och så blev det. Daniel Älmefur visar att direktskott alltid lönar sig och sätter 1-1 efter pass från Isak P. Dagens förstakedja med David B, Isak P, Wille, Elliot och Älmefur visar upp ett fint spel och fortsätter att producera. Älmefur hittar in en fin passning till Elliot som nyper direkt i höga slottet, 2-1 och vi har vänt. Snyggt av "ungdomskedjan". Redan här känns det att vi har koll på grejerna igen. 3-1 kommer genom dagens snyggaste mål, efter fint spel hittar Jonis en "flippmacka" till Lidzen på borte som trycker in den på volley, läckert. Av bara farten gör Odelberg 4-1 på pass från Rickard, återigen ett direktskott. Mer av det behövs!!!

Period 2
Nu börjar vi tyvärr krångla till de alldeles för mycket. Vi vill göra de lite snyggare än vad som behövs. Vi gör i alla fall 5-1 genom Victor A efter ett snyggt men enkelt samspel med Johan M. 6-1 kommer genom en soloprestation av Kapten Daniel. Vi vinner perioden med 2-0 men känner väl alla att vi kan bättre.

Period 3.
Vi fortsätter på den inslagna vägen och vinner perioden med 2-0. Målen görs av Victor assist Lidzen och Odel assist Pontus. 
En godkänd match där vi delar upp målen på alla kedjor vilket är väldigt positivt. 

Fröjered kämpar på bra hela matchen, all cred till dom. Om några år kommer deras juniorsatsning bära frukt.

Dagens 🥅
🥅🥅 Jonathan Odelberg
🥅🥅Victor Aronsson
🥅Erik Lidzen
🥅Elliot Kronander 
🥅Daniel Älmefur 
🥅Daniel Magnusson

Matchens 3 lirare (enligt coach)
🏑🏑🏑David Bergmann
🏑🏑Erik Lidzen
🏑Victor Aronsson

Nu tar vi Julledigt från matchandet och slipar på formen inför Borås borta den 12 Januari 
Då hoppas vi få se mycket Tranemofolk i Daltorphallen 
God Jul
#7
Hallå allihopa vid julborden!!
2018-11-20 17:23
I lördags va det dax igen för ett stekhett derby mellan hemmalaget Sandared och gästerna TIBK.
Sandared som kom från en storseger med 2-20 mot Fröjered och Tranemo med en stabil 6-3 seger mot toppkonkurrenten Vänersborg!
Laget har varierat lite under säsongen och även denna dag var de lite nygamla ansikten i laget, Thomas A befann sig i Stockholm för att beskåda MAMMA MIA, han ersattes av Johan "stek" Carlsson. Thommy S var även tillgänglig för krig och efter att David E beslutat att ta en paus från innebandy, fanns det plats för Rickard Josefsson i truppen. Odelberg var tillbaka efter frånvaro pga jobb, och Mike saknades pga jobb. 

Med dom ändringarna i laget och en stabil lunch i magen så åkte vi egna bilar in mot fruktade Norrby och Almåshallen. 
Vi gick en sväng i det sköna höstvädret, lyssnade på fåglarna som sjöng och barnen som skrek, vackert!
2 meter från ingången så hade någon tömt sina veckosopor precis bredvid papperskorgen, Äckligt!
Väl inne i hallen igen bytte vi om och gjorde oss klara för match, laget va enligt följande:
Isak i mål
1 Eric Lidde Victor Wille Johan
2 Jonis Gutta Älmefur Daniel Pontus
3 Bergman Isak Elliot Nyman Anthon
Avbytare: John Rickard Odel Oliver
Staben: Micke N Johan C Thommy S
Gutta=Simon Petersen Jonis= Jonathan Nydén  Lidde= Erik "Bästkusten" Lidzén
Mycket tranemopublik på läktarn, roligt!


Efter genomgången var allt givetvis klart som korvspad och uppvärmningen gick som en dans på rosor, även om det inte är så lätt som man kan tro att värma upp på de stenhårda betonggolvet.
Och vips var matchen igång, lite spänd inledning  med några halvchanser för båda lagen och efter att Lidde fått ett skott på kulpåsen vilades det  backparet, och Bergman Isak kördes ihop med  Älme Daniel Pontus. Ett genidrag som slutade med en blixtkontring, Isak till Bergman, Bergman till Pontus, Pontus till Daniel, Daniel till Älme, bollen i målet och 0-1 på tavlan efter 5 min!
 40 sek senare var det 0-2 efter ett krigmål av Elliot, ass Isak P.
Sedan utvisning för Sandared efter ett slag av Alexander Wiberg. Vi hade ett helt okej pp men inget mål.
De stod istället Anthon för efter att ha tagit sig in på mål och snyggt styrt in 0-3 15:53 ass av Elliot.
Perioden slut och även om vi saknar Nydéns höfter i paus så lyckas vi prata igenom det bra och dåliga innan det är dax för den andra perioden.
Det är en ganska tam start av TIBK som ändå försöker, men Sandared kommer närmare sitt första mål.
Men då är skogshuggaren Alex framme igen och tar sin andra 2:a för hugg (hörde sedan efter matchen att samme Alex hjälpt kommunen att fixa julgranen till stora torget i Borås, rätt man för jobbet tänkte jag). Åter till matchen och Tranemos pp, inget vidare denna gången för vi släpper in första målet via en bra prestation bakom målet av Stenbäcken, 1-3 9:18 på klockan.
En snabb motreplik av Tranemo och ett snyggt samspel mellan Victor och Johan som Victor kan lägga in i öppen kasse bara 42 sekunder senare, 1-4. 
Sen är det lite Hawaii från båda lagen och det passar Sandared bäst som lyckas hänga en dragare från halv planen med massa trafik på mål, bra gjort av Sandareds Felix Sjölander 2-4 efter 17:00 min.  
Med 1 minut kvar att spela av period 2 gör Sandared ett av dom värsta turmål jag sett. Frislag en bit ifrån målet och det blir ett dåligt skott som tar på Guttas arm, 5 meter upp i luften och seglar som ett löv in i bortre gavel, grattis 3-4. Perioden är slut.

Inför tredje byts Rickard och Odel in istället för Nyman och Elliot (bra jobb av dom) och vi bestämmer att det bara är att kriga som gäller.
Det gör vi bra fram till minut 8 och det är tyvärr ett till turmål som går via våran klubba in i mål till 4-4.
Det är tungt men vi kör på och Johan med ass från Victor trycker in 4-5 med 11:00 på klockan. Sen är det Niagarafallet i baken på Sandared, vi gör 4-6 kl 13:38 efter en solo av Johan, 15:08 efter en variant av Johan och  Lidde, 17:28 i öppen kasse av Daniel så lätt så lätt, 17:35 smart uppfattat av Johan, 18:19 en snabb kombination av Lidde och Johan igen, och sista är ett snabbt utkast av Juliander till Johan som hänger den än en gång i bortre, härligt. 
För er som kan räkna så skrivs resultatet till 4-11 och det speglar givetvis matchbilden till 100% med glimten i ögat

Tranorna går till 
3 Isak Julle
2 Johan M
1 Lidde

Övriga noteringar: Tygrikets tränare Peter Mertala, som vi möter nu på fredag var och tittade. Jag hörde att han fick betala dubbla inträdet av någon outgrundlig anledning, men de blev väl bara nått fel i kassan.
Sopnytt: När vi lämnade hallen låg fortfarande soporna kvar vid ingången som de gjorde när vi kom.

Tack för denna tillställning och jag kan bara avsluta med en rad ur våran kända schlagerskiva från 2008: Sandared, hoppas ni oss förlåter. 
Ps. glitter till granen på torget finns att köpa på fyndlagret i Tranemo
Inför Sandared
2018-11-16 12:25
Klockan 15:00 under lördagen startar drabbningen Sandared-Tranemo i Almåshallen. Vi hoppas givetvis att så många grönsvarta supportrar som möjligt kommer och stöttar oss i kampen om 3 nya poäng. 

Laget som åker till Almåshallen är följande 
Isak John
Erik Lidzen, Eric Lundgren, Simon, Jonis, Isak, David,Rickard 
Johan, Wille, Victor, Daniel M, Daniel Ä, Pontus, Oliver, Elliott, Adam, Jonathan, Lunke 

Sandared är ett klassiskt möte som alltid bjuder på spännande matcher med mycket känslor, vilket publiken brukar gilla. Inför denna säsongen har Sandared tappat endel duktiga lirare till Fristad som tog klivet upp i div 1. Men man har även kryddat med lite yngre spelare, några från Fristad, en från Svenljunga och möjligtvis någon mer. Men framför allt har de plockat in Rikard Stenbäcken från IBK Alingsås. En riktigt vass målskytt som gjort mycket mål på högre nivå . 

Vi tog oss ett litet snack med nummer 8 William Ridefjord inför matchen. Han säger så här:

Dax för Sandared i Almåshallen, dina tankar inför matchen? 
- Ska bli riktigt spännande! Tranemo IBK mot Borås-lag brukar innefatta mycket prestige och har tendenser att bli jämna, griniga och underhållande! 

Efter 7 omgångar har vi skrapat ihop 13 poäng, vad säger du om säsongsinledningen?
- För säsongen så tycker jag att vi har en bra trupp och det har gett oss möjligheter att formatera kedjorna på många olika sätt och till vår nackdel så har vi inte riktigt kommit fram till vad som är bäst än. 
Tycker dock att matchen mot Vänersborg var en av våra bättre för säsongen, så förhoppningsvis innebär det att vi hittat något att jobba vidare på!

Du har hängt med i några säsonger nu, vad tycker du är skillnaden iår mellan tidigare säsonger?
- Inför denna säsongen så förlorade vi mycket erfarenhet i form av både Olof, Tobbe, Berggren och Hjertén. Dock så har många yngre ersatt och löst det riktigt bra. Känns lovande inför kommande säsonger! 


Vad tycker du laget ska ha för mål med säsongen? 
- Hela laget har som mål att nå topp 4. Om alla i laget sköter sitt och bidrar med så mycket som möjligt, så ser jag topp 4 som fullt möjligt!

Sandared brukar bjuda på griniga matcher likt förra säsongen, vilket lag går vinnande i kampen iår?
- Senast var det en riktigt jämn batalj men trots underläge under i stort sett hela matchen lyckades vi vända och vinna. Men precis som förra matchen så tror jag att det kommer bli en jämn match med många griniga situationer och många fina mål!

Vi ser fram i mot en spännande match och förhoppningsvis 3 poäng in på kontot!
Väl mött #7

Vinst mot Vänersborg
2018-11-13 15:53
I lördags spelades en väldigt viktig match för vårat grönsvarta a lag. Matchen spelades mot Vänersborg som låg tre poäng före oss inför matchen. Det betydde att matchens betydelse för oss va enormt viktig för att täppa till luckan uppåt vilket vi klarade av. 

Period 1. 
Vänersborg känns lite hetare än oss i period 1. Kanske mycket för att vi drar på oss 2 utvisningar med kort mellanrum. Tyvärr slinker ett mål in i just boxplay, som vi annars löser väldigt bra under matchen. 1-1 efter första perioden, vårt mål står Daniel Älmefur för efter att ha krigat in en retur på Kapten Daniel Magnussons skott. 

Period 2.
En betydligt mycket roligare period. Framförallt så höjer vi oss mycket, men även Vänersborg känns hetare än i första perioden. Vi tar i alla fall ledningen genom Victor A på ett friläge snyggt assisterat av Johan M. Bytet efter kvitterar dock Vänersborg, även de på en snabb spelvändning. 3-2 kommer efter att Victor spelat Johan som trampat runt försvaret och hängt upp ett dragskott i första krysset. 3-2 står sig perioden ut, det ska tilläggas att laget hinner med att återigen täcka ner ett boxplay efter att Elliot utvisats 2 minuter.

Period 3. 
Vår bästa period? Det tror jag att de mesta tycker, i alla fall starten på den. 3:49 in i perioden gör Johan M mål på en spelvändning, assisterad av Victor A. När denna kedjan kliver in på plan igen avslutar Eric Lundgren ett fint anfall där hela kedjan är involverad, tid 06:04. Perfekt start på perioden. Här känns de ganska lugnt i lägret. Reduceringen kommer efter cirka 14 minuter, Vänersborg får aldrig det tryckets som krävs för att störa TIBK denna dagen. Istället får vi straff 18:35 in i perioden. Mike stegar fram men lyckas inte denna gången, han revancherar sig dock snabbt genom att spika slutresultatet 6-3 19:56 in i tredje perioden. 

Matchens tre bästa enligt tränarna
*** Johan Magnusson
** Isak Julliander
* Victor Aronsson

Vi tar med oss en väl genomförd match och siktar in oss på Lördagens match mot Sandared i Almåshallen

Väl mött #7
Inför Vänersborg
2018-11-09 17:20
Laget som ska ta sig an Vänersborg
TIBK-VÄNERSBORG 
Idag gästas vi av Vänerborg i en ny tuff match.
Vänersborg har efter tappen av "Ante" och "Tobbe" till Lidköping, gjort en generationsväxling och har många unga hungriga i truppen. Förra året slog vi dom klart på hemmaplan för att sedan få stryk på bortaplan. De har fortfarande 2 killar som har lirat i laget i några år. Mats Johansson och Tobias Carlsson kommer vi få se upp med. Annars har grönsvart och Vänersborg startat säsong ganska lika, skillnaden är att TIBK kommer från en tung förlust mot Skövde medan Vänersborg körde över Sandared på hemmaplan. 
I hemmalaget ska ni hålla ett extra öga på Erik Lidzen som är tillbaka efter skada och Daniel Magnusson som har varit riktigt bra de senaste matcherna. Vem vinner poängduellen Johan Magnusson eller Mats Johansson?
Välkomna till grytan!!!
Vi tog oss ett litet snack med målvakten Isak Julliander

Hur tycker du säsongsinledningen har gått för dig själv och laget?
- Jag tycker att jag har gjort ett bra intryck under säsongsinledning och det har även det resterande laget gjort och det känns riktigt skönt att ha fått förtroende av laget och ledarstaben 

Vilken spelare har varit bäst hittils enligt dig?
- Den bästa spelaren hittills enligt mig är Johan Magnusson, han är en viktig pusselbit i laget 

Vad tror du krävs för att vi ska slå Vänersborg under lördagen?
- Vi behöver gå in med en bra och positiv inställning och kämpa som ett lag i 60 min

Sist men inte minst, vad slutar matchen och vem tror du avgör?
-Matchen slutar 6-4 och Oliver Kronander avgör matchen.

Vi tackar Isak och önskar laget lycka till!
Forza!
Spelade matcher
Sön 3/3 15:00
5 - 4  
Tis 26/2 19:00
9 - 5  
Lör 23/2 16:00
4 - 10
Fre 15/2 19:30
4 - 6  
Lör 9/2 14:00
5 - 3  
Lör 2/2 16:00
5 - 10
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Tranemo Innebandyklubb, 27/05 21:32 
Tranemo Innebandyklubb, 07/05 05:00 
Tranemo Innebandyklubb, 01/03 05:29 
Tranemo Innebandyklubb, 14/12 15:48 
Tranemo Innebandyklubb, 26/09 13:56 
Tranemo Innebandyklubb, 09/09 13:37 
 
SPONSORER 2017/2018