Innebandy
Herr A - Div II

Tranemo IBK - Pixbo Wallenstam IBF 6-4
2014-10-19 19:51
Igår tog vi våran andra seger. Väldigt välbehövlig eftersom vi hamnade på rätt sida sträcket!
Dessutom så är vi fortsatt obesegrade på hemmaplan.

Matchen då

Vet inte riktigt vad jag ska tycka om Pixbo faktiskt. Får se om det framhävs i referatet.

Första perioden så började Pixbo med mest boll, säger inte så mycket egentligen för vi har ofta minst boll i matcherna. Gäller ju att kunna förvalta lägena och det kunde väl inte riktigt Pixbo. Pixbo har fina uppspel, dom dubblerade ofta på en sida vilket skapade lite oreda i vårat försvar. Sen med en mix av bra försvar och en bra Hjerten så lyckades dom bara göra 1 mål. Vi däremot gör 2st. Så efter första leder vi med 2-1. Rättvist eller ej men vi leder.

Andra så pratade vi igenom mycket hur vi ska stänga Pixbos uppspel, tycker vi löser det väldigt bra för i andra känner jag mig väldigt trygg i matchen. Eftersom dom stöter ganska högt så skapades fina ytor i mitten som Victor A och Pontus ofta befann sig bra i.
Denna perioden är helt klart våran bästa, tycker inte Pixbo skapar så mycket farligt. Dom får ett PP som dom gör mål i. Inte mycket att säga om, i övrigt höll vi tätt och gjorde 3 framåt. Ledning 5-2 inför sista.

Tyvärr så sätter Pixbo 5-3 tidigt i perioden och det skapar lite oreda i laget. Vi blir nog lite nervösa och pixbo pressar oss mer och mer. Även om dom får ha mycket boll så tycker jag inte dom har det där sista som behövs för att sätta dit målen. Dom sätter 5-4 10 minuter i tredje så nu blir det spännande ändå i matchen. Nåt som jag inte tycker hade behövts efter andra perioden. Närmaste minuterna nu är vi rejält tillbakapressade och rensar mest undan istället för att spela oss ur situationerna. Men 17.37 får vi frislag i offensiv zon och Johan gör inget misstag utan hänger den snyggt i bortre krysset. Nu fick vi andrum i deras press och riktigt nära kom dom faktiskt aldrig. Vinst 6-4!

- Om vi verkligen ska kunna bli ett topplag i div 1 så måste vi släppa bollen tidigare, vi gör det ofta bra och drar på oss 2 spelare men istället för att släppa så försöker vi dribbla igenom vilket mer eller mindre slutar med en kontring i baken

- Vårat PP som va så bra förra året är inte detsamma, samtidigt så funkade det nog förra säsongen att ha de extra tillslaget, men nu känns de tyvärr inte så

- Vinsten igår byggdes på rutin och storlek, Pixbo bestod av 16,17,18 åringar som va duktiga med klubban men det syntes att det saknades rutin och storlek

-Adam Claesson gör 3 mål, grymt bra och skönt att det lossnar för någon annan än Johan, det kommer behövas i slutändan

-Andrafemman gör sin bästa match hittills och spelar 4-1? Riktigt bra!

Coachen utsåg 3 bästa

*** Adam Claesson - Verkligen tagit chansen han fått från start. 3 mål igår är grymt bra!
** Kristoffer Bynander - Spelade mycket i matchen, löser det mesta lugnt och smart!