SPONSORER 2016/2017
Företagscupen 2017
2016-11-28 07:16
Nu är anmälan öppen till företagscupen 2017!

All info hittar ni under fliken företagscupen 2017!


Herr A - Div II
Rydboholms SK - Tranemo IBK 6-7
2016-11-20 09:53, Herr A - Div II
Johan var riktigt het med sitt trollspö.

Veckan som var snackade vi ihop oss på träningen om att vi måste hitta tillbaka och ta jobbet i alla lägen, kommunikation, gnagde på vår taktik mm för att komma i fas igen efter nederlaget mot TT.


Ett derby mot RSK där det oftast blir heta matcher, känslor och jubel tillslut, men idag satt det hårt inne.


RSK-TIBK (2-4 1-1 3-2)  33-25 skott


I torsdags var det dags för match igen och på pappret stod Rydboholm som motståndare, ett RSK som har börjat serien riktigt vasst och var serieledare inför vårat möte.

Torsdags matcher hör inte till vanligheten så det skulle bli intressant att se hur grabbarna skulle tända till, både derby och annan uppladdning. RSK satte inledningsvis ett rasande tempo och kunde göra 1-0 genom runda kasse och spela in till en fri Kettil som bara kunde rulla in den, av bara farten gör Kettil 2-0 genom att vi tappar bollen i en uppspelsfas, där visar RSK poängkung hur man ska göra, direktnyp och pang mål!.

I detta läge undrade jag och många på läktaren 60-70 TIBK fans hur vi skulle reagerara på detta. RSK hade bud på 3-0 men Hjerten stod i vägen, 06.28 in i första fick vi svaret från en annan poängkung nämligen Johan Magnusson, en av hans bättre matcher detta året faktiskt då han nöp extremt många 50/50 lägen i vår försvarszon och sedan plocka fram sitt trollspö offensivt. Målet han gjorde var det vi har snackat om det senaste, trafik på kasse, Johan bågar på mittplan och lägger ett skott mot mål och där står Victor A och täcker målvakten. en väldigt lätt och gött mål att få i det läget. Tekningen efter så trampar vår kapten, Daniel Magnusson igenom slottet och hänger upp 2-2 i krysset endast 4sek efter 2-1 målet, snacka om gött mos i det läget. Nu hänger inte RSK med mer i denna period utan vi tar över allt, dom har ngn kontring men själva spelet är TIBK och helt enligt planerna hänger Oliver Kronander upp 2-3 en dragare i nättaket ass av Jack Karlsson. Innan periodpausen  hinner vi ytterligare med ett mål och det genom Victor A som skjuter direkt efter ett sidledspass från Johan M, härligt att gå till paus med 2-4 i det läget. Om man sammanfattar perioden så går RSK ut i ett rasande tempo och gör både 1-0 och 2-0 innan grönsvart för dagen jobbar in sig i matchen och gör fyra raka mål.


Period två så för vi matchen också , RSK kontrar in 3-4 02.49 och i detta läge är det mycket kamp på plan, mestadels schysta dueller precis som det ska vara på ett derby.

07.13 kör Carlsson en två fotare på egen planhalva och blir fälld så en solklar tvåa, nästintill 5a då det blir blodvite på Carlsson men domaren nöjer sig med en 2a. Powerplay och ingen utdelning i matchen än så länge trots ett tidigare PP, Bollen rullas runt fint och efter ett pass från Johan M nyper Daniel M till direkt, en riktig projektil som tar målvaktens hjälm och letar in sig i nätet efter. Riktigt bra PP där samt 3-5 på tavlan och vi för matchen. Inget mer händer den perioden utan det slutar 1-1 den perioden.


Period 3 hettar det till ordentligt. vi har kontroll av matchen fullständigt tills matchklockan står på 17.38 kommer dit senare men först så gör Jonis 3-6 genom att lura målvakten så denna hoppar högt så lägger han en isare backhand in i mål, vackert och viktigt mål.

Johan M gör 3-7 genom assist av vår målvakt Hjerten, det målet var viktigt visade det sig i slutminuter, RSK tog ut målvakten och spelade 6-5 sista  fyra minuterna, vi hade bud på  mer mål men missade öppet mål mm , dom letade hela tiden efter diagonalaren till våran vänsterkant där dom kunde nypa direkt. och samtidigt som våran defensiv blev ur balans då grabbarna föll ur vår taktik genom att köra solo försvar. 4-7 kommer kl 17.38, tekningen efter är viktig och den vann RSK. 5-7 kommer genom ett självmål av oss då bollen ställer Hjerten efter att bollen touchat ett blad framför kassen. Ytterligare en viktig tekning står på spel och ytterligare en förlust i tekningen gör att RSK har boll och 5-7 på tavlan 18.43. 19.04 trycker RSK in 6-7 och en genomklappning ser ut att hända, exakt en sådan RSK gjorde mot oss för ett antal år sedan då vi vände och vann i deras hall.

Men vi höll undan denna gången och lyckades vinna och Hjerten gör en viktig räddning i slutfaserna. Det är innebandy mina vänner, något som kan se klart ut och vips så är det match igen. Extremt skön seger att ta och vi är på vinnarspåret igen.


3tranor Johan M

2tranor Daniel M

1trana Carlsson


Sportchefenstankar:


Gött att Pontus var tillbaka från sjukdom då andra linan blev hel igen med sitt enorma slit över banan med David Pontus och Daniel där fram, bakåt Blåljus och Carlsson, dagens bästa femma som tog bort allt var RSK hade att komma med.

 

Johan M var riktigt het i dag med sitt trollspö och denna matchen ska han verkligen hyllas, jag såg en Johan på planen jag inte sett på några år, han tog jobbet över hela planen. frågan är om han tar han med sig denna matchen framöver eller var den engångstillfälle? Nu har jag hyllat nr 9 så ska ni som spelar med han också hyllas, han är inget själv på planen så Victor och Josef gör ett megajobb på banan, Victor tar jobbet nu framför kasse och Josef vår defensiva balansspelare stänger allt farligt. Jonis som har rutin vet vart på plan han ska stå för att minimera ytorna och Olof med sin megarutin och defensiva skills gör att Johan får det utrymmet han vill ha, men det gäller ju att ta jobbet med .


Kul att tredjelinan nätar och ett riktigt fint mål av Oliver K, det är en styrka om tredje gör mål för då har man oftast 3 vassa linor. övriga i tredje var Jack, fin ass, Isak P,  Gutta och Wille. fortsätt kämpa!


Behöver inte nämna så mycket om vår keeper. Assist av Hjerten och stabil där bak. extremt viktig för oss.


RSK har något bra på gång, dom för inte spelet men har taktiska detaljer under en match som gör att dom hela tiden har något att falla tillbaka på, får ge dom en eloge för deras 6-5 spel för där var dom ruggigt bra på.


Enligt bt.se så vann vi inte bara matchen utan även läktarkampen och det är riktigt skoj att ni får cred av inte bara mig här på hemsidan utan även extern media. vackert!


Vi studsade tillbaka rejält i går efter debaclet mot TT, vårat spel stora delar av matchen är riktigt bra och RSK kommer ingen vart i 5-5 spelet, styrkebesked.


Tranemo IBK, Skövde IBK, Rydboholm SK delad sereieledning är det topptrion det här eller kommer Stöpen , Vara, Sandared blanda sig i?Nästa Lördag möter vi Stöpen hemma. 26/11 kl 16.00. Vi ses väl då?Herr A - Div II
Jag kollar pulsen på Vara IBK!
2016-10-18 07:39, Herr A - Div II
Johan Ottersten tränare för Vara säger så här om Lördagens match

På Lördag kl 16.00 gästar Vara IBK Idrottshallen, grönsvart går för 4e raka vinsten så kom ner till hallen och ge oss ditt stöd!Hej Johan Ottersten tränare i Vara, vad säger du om eran start i serien så här långt?


-Jag tycker att som ny tränare in i Vara IBK denna säsongen så har vi börjat klart godkänt. Vi har satt ett mål för de första matcherna här i serien och vi är på en god väg att uppfylla det målet känner vi allihopa.
Vad var det som inte stämde riktigt mot Skövde i er senaste match som ni förlorade med 12-5, ni hade ju en fin 3-1 ledning i pausen mot andra?


- Ja den matchen va riktigt svår från vår del att sätta fingret på helt vad som händer efter första.. Som du säger så kommer vi ju in med en ledning inför andra och spelat bra innebandy i första perioden. Men skulle nog ändå säga att det är lite nervositet som smyger sig på efter att de får kvitteringen så snart in i perioden. Sen ska det inte få rinna iväg med så många insläppta, sen ska man definitivt inte ta ifrån Skövde något! Det är ett riktigt bra lag som säkert kommer vara där uppe när säsongen är slutVem i er trupp vill du att hemma publiken ska ha extra koll på inför vår drabbning mot er nu på Lördag?


-Får väl säga att man får ha koll på Andreas Granberg men han är väl rätt känd efter att ha varit på besök tidigare men i IBK Lidköpings tröja. Men forwarden Gustav Jansson som satt ditt et par bollar nu i början är någon att följa också, ihop med hårt defensivt jobbande Arvid Svensson. Men jag kan ju kanske få hoppas att det är någon jag inte nämner här som kan kliva fram och utmärka sig i dagens match.Vara IBK har i alla år vi mött er haft väldigt duktiga juniorer, hur kommer det sig att de inte blommat ut ordentligt som seniorer?


-Bra fråga! Detta är mitt första år som sagt i Vara IBK men skulle ända säga att i den truppen som är nu så finns det absolut ett par juniorer som har etablerat sig i A-laget och i Div 2 men med säkerhet kommer ta kliv upp i seriesystemet  i framtiden.Är detta säsongen som ni skall vara med och fightas om en division 1 plats på allvar?


-Nej det är det inte! Vi har satt ett mål med att slå fjol årets placering. Att ta klivet upp är något föreningen vill men samtidigt ta det i rätt fart och se till att vi har förutsättningarna att hänga kvar i Div 1 och inte bli ett stryk gäng som bara är uppe och vänder i ett år.Har du något bra, eller mindre bra  minne från möten med TIBK historiskt sett? 


- Oj.. Ja det skulle väl va förra säsongen när jag va i Lidköping och kom på besök. Tror vi hade kanske 5-6 bollar upp på er men vet jag inte vad som händer och vi får vända hem med en 8-7 förlust tillslut. Det är väl det ända drabbningen jag själv har haft med Tranemo tidigare.Hur ser innebandy intresset ut i Vara?


-Skulle säga att innebandy intresset i Vara är väldigt bra! Härlig uppslutning till matcherna och i föreningen överlag. Har mest spelat emot vara och fått set den sidan men nu när man kommit in i föreningen så är det en helt annan nivå man får se och en bra sådan. 

Det är ju egentligen bara fotbollen som vi konkurrerar med så det är skönt att inte ha någon mer vinteridrott att göra det med.Något spontant du vill få ut angående vår drabbning på Lördag?


- Tre poäng.. Haha, nej men att vi kan hitta tillbaka efter förlusten senast först och främst sen göra det vi kan för att lyckas störa er hemma i grytan. Komma ifrån med poäng är det vi siktar på sen hur många det återstår att se Kommer det med några fans ner och stöttar er på Lördag?


- Ja det kommer det nog att göra tror jag. Var ett bra gäng med i bussen till första matchen mot rydboholm borta så hoppas att ett gäng följer med även denna tuffa matchen och stöttar oss så gott de kan på borta plan. 


Tack för intervjun och varmt välkomna till Tranemo på Lördag!


- Tack så mycket! Ska bli en rolig match så hoppas vi kan bjuda publiken på en bra fight./ Sportchefen

Herr A - Div II
Tibro IBK - Tranemo IBK 7-8
2016-10-16 11:41, Herr A - Div II
Tibro kommer ställa till med problem för många gästande lag i år, då dom aldrig gav upp och spelade extremt rakt på mål och ställde ofta frågor till våra backar, men det var mycket starkt av oss i grönsvart att växla upp i slutet på andra perioden då Tibro hade fått i gång maskineriet genom att vi kör två kassar. Där vinner vi matchen enligt mitt tycke. För det kunde lika väl vart Tibro som var i ledning till paus mot tredje i det läget , men ribban och Hjerten räddar oss där.

Vi har bra spelsekvenser i matchen som jag inte sett tidigare i år, bollen gör jobbet och grabbarna börjar lära sig innebandyns gyllene regel som är direktskott i alla lägen. Daniels båda mål i slottet är direktnyp, så gött att se. 

15-20 TIBK supportrar på plats som överröstade hemmafansen i alla lägen genom att ge laget sitt stöd då vi verkligen behövde det.

Berggren säger så här om matchen:

Tycker vi startar bra och gör en bra första period. Vi leder med 3-1 och pratar om att jobba vidare på samma sätt. Släppa boll lätt osv. 4-1 kommer tidigt i andra och sen känns det som att vi tror att det är avgjort. Det gick lite enkelt för vi kontrollerade ju matchen. Men på 5 min så smäller det till och det står 4-4 på tavlan. Sen reser vi oss igen, går ifrån till 6-4 och 8-5 vilket är starkt men samma tapp kom igen.(7-8)
Slutanalysen får bli att det är svårt att leda med 3 bollar mot ett lag som kämpar mycket och spelar en rak innebandy. Man får aldrig slappna av. På det stora hela så gör vi en bra match ändå

*** Daniel Magnusson
** Johan Carlsson
* David Eriksson


Målskyttar:
Daniel M 2
Viktor N 2
Jonis 
Johan Carlsson
Oliver K
Victor A ( dömdes som självmål)


Starkt i laget att vi har spridda målskyttar.

Nästa helg på Lördag  kommer Vara IBK på besök till grytan kl 16.00 så planera in det.

Denna vecka kör vi tre träningar och först ut i morgon är fys och hinderbanan i fåle sen Tisdag och Torsdag som vanligt.

3 matcher 3 vinster 9 poäng. Delad serieledning, härligt!

Trevlig Söndag

/ Sportchefen.
Herr A - Div II
BK Halna - TIBK 1-9
2016-10-01 10:40, Herr A - Div II
Grabbarna taggar igång!
BK Halna - TIBK ( 0-2 0-5 1-2)

Det var en lång bussresa vi åkte på igår, nämligen bestämt Töreboda. 
Vinsten skrevs till 9-1 då grabbarna fick igång maskineriet efter hand hur längre matchen gick.

Daniel Magnusson noterades även för ett mål så nu har vår kapten hittat målet efter några år utanför grönsvarts dress. Härligt !!

Powerplay sitter inte riktigt hundra ännu trots ett vackert mål då Johan hittade Viktor Nyden som tryckte upp bollen i nättaket.

Hjerten stoppade nästintill alla skott mot han och han utmärker en enorm trygghet där bak i kassen så spelarna litar på han.

Kul att se att ungdomarna som spelade igår börjat hitta spelglädjen och presterar allt bättre på plan.

Isak Persson gör jobbet bra där bak, lever på sin rörelse då han täcker mycket ytor och har inställningen på banan. Ser mig själv i han då han både har nr 11 och lever mer på inställning än teknik. Lite muskler på han under fyspassen och ingen rubbar på han framför mål. Hård träning på han under året och han kommer utvecklas bra

Oliver Kronander är en liten guldklimp, han har så oerhört mycket talang och börjar nu visa det på plan, Härligt!!  fortsätter han träna och tro på sig själv så gör han över 25 poäng denna säsong. 

William Ridefjord har varit med ett antal år nu och känt på spelet både från div 1 och div 2 och blivit en mycket smartare innebandy spelare, han står oftast rätt i defensiven och börjar göra mål framåt genom att han skjuter mer nu. Även här en ädelsten som ska förvaltas i år genom att förbättra fysiken och tron på han själv.

Victor A likaså han varit med några år i A- laget och kommer alltid topp 5 i interna poängligan vilket är bra, En kille som fått ta stor börda på sina axlar då han oftast fått bära 2a / 3e   lina med poäng då och då genomåren. Nu ser jag en Victor som tar jobbet på ett annat sätt genom att ta jobbet för laget och framför allt så syns han mer i poäng protokollet. Fokuserar Victor på rätt saker i år på planen och inte låter ngn annan stjäla hans energi så blir det en hård kamp med Kronander om 4e platsen i poängligan.

Rasmus G ingen flyttar på han, läser spelet och täcker skott bra. Har ett bra spelsinne på banan och hans pass hittar oftast rätt adress. Ingen stoppar han när han forcerar fram för ett skott eller brytning! Fantastiskt att se vilken styrka han besitter, där ligger jag i lä. Det vi ska träna upp med Rasmus under året är konditionen och hans självförtroende för styrkan besitter han då han är starkast i laget.

Detta var mina tankar om gårdagens framtid som spelade.

Coach Berggren säger så här om gårdagens match:

-Känns väl inte som att vi va riktigt på tå i första perioden. Allt tog lite för lång tid. Men samtidigt så styr vi dom bra i första så dom tvingas slå mycket långbollar som vi kunde ta hand om. I andra och tredje skruvar vi upp tempot och visar att vi verkligen vill spela innebandy. Släpper bollen enklare, har bättre tålamod. Ja allt va bra sista 2, samtidigt som Halna såg ganska trötta ut. Tyvärr så släpper vi ett mål men det är i BP. Nu har vi släppt 3 mål på 2 matcher varav 2 va i BP. Det visar prov på att vårat försvarsspel sitter!***Johannes Hjertén
**Viktor Nydén
*Rickard JosefssonMålskyttar:
William R
Oliver K
Johan C 
Victor A
Daniel M
Viktor N x2
Johan M x2


Måste nämna det bästa med gårdagen förutom vinst då, Jo bröderna Magnussons far Lars fyllde 60 och åkte hela vägen upp till Töreboda med fru och hund för att se pojkarna spela. När TIBK hade kört segersången för fansen började spelarna uppställt sjunga ja må du leva i kör till en rörd Lars. Vackert grabbar 👌

Nu tar vi spelledigt nästa helg då Alingsås dragit sig ur serien men denna vecka kommer inte bli rolig för grabbarna då vi kommer att köra stenhård fys och löpning i skogen och bygga ihop laget ännu mer. Så denna vecka ser vi vilka spelare som vill ta jobbet helt enkelt genom att närvara.

Fortsatt trevlig helg

/SportchefenHerr A - Div II
Herrarna reser till Töreboda för match mot BK Halna
2016-09-29 21:08, Herr A - Div II
Johannes Hjérten är tillbaka i målet med ny målvaktsdress för säsongen.

BK Halna - Tranemo IBK 20.00


På fredag kl 16.00 samlas grabbarna i lokalen för avresa mot Töreboda, tidig samling innebär att stora delar av laget får sluta tidigare för dagen från diverse jobb ,skola mm.


Laget som åker upp är samma trupp som matchades mot Wårgårda i lördags plus Hjerten som är tillbaka efter sjukdom.


Johannes säger så här angående matchen, vi åker upp för att hämta hem tre poäng, vår målsättning med laget är kvalplats och då förstår ju alla att vi siktar på att vinna varje match vi spelar. Vi har ett väldigt bra lag i år och jag blickar redan fram mot mars/april månad då det spelas kval. Det är därför vi tränar dag in och dag ut ,det är dom två matcherna man vill åt som spelare i div två. Men samtidigt får vi inte glömma bort det hårda jobbet vi måste göra på träningar och matcher för att nå dit.


Kuriosa:


Johannes spelar med tröjnummer 34 och det har en historia med hans bror Jonathan att göra, Jonte som han kallas var även han en duktig målvakt i ung ålder och spelade då med nummer 34, som senare Johannes tog över och som han har bärt med sedan dess.

Han har även provtränat med högre klubbar än TIBK men valt att stanna i klubben.

Vunnit priset Hall of Fame två gånger som årets bästa spelare framröstad av vår trogna publik. Tagit medalj med Västergötland då dom kom trea i SM i Sundsvall P17 klass.

Kallades i ung ålder för pantern pga han reaktionsförmåga i målet.


Lite information om vår motståndare BK Halna, Dom förlorade första matchen mot Skövde borta med 13-2. Antar det finns stor revansch sug inför morgondagen och vi måste ta seriöst på uppgiften där uppe. BK Halna kallas även för BK Blå och spelar i år i en nyrenoverad hall.


Tankar om BK Halna:


Dom har haft legendariska spelaren Erik Jansson i klubben.

Dom har Mandys, kanske Sveriges godaste hamburgare.

Varför är det så sjukt mycker raggare i trakterna och är det samma som spelar innebandy?

Finns BK Halna kvar nästa säsong, var nära att lägga ner denna säsong, finns det någon återväxt eller är det konstgjord andning för a-laget?/Sportchefen

Nyheter från våra lag
P03/04, 08/12 20:19 
P03/04, 08/12 20:14 
Herr A - Div II, 07/12 16:41 
Herr A - Div II, 04/12 19:30 
Innebandyskola Flick 09-11, 04/12 15:26 
P03/04, 04/12 08:27