Tranemo IBK - IBK Tygriket99 4-6
2016-11-13 11:14
PP vid ställning 3-3
Första förlusten är ett faktum. Vi förlorade på hemmaplan mot Tygriket med 6-4.

Inför matchen så fanns den grönsvarta klacken på plats 45 min innan matchstart. Fantastisk stämning i hallen. Man tänkte att detta borde "skrämma" TT och göra oss mer taggade. Något som vi senare upptäckte blev helt omvänt. Har inte läst någon publiksiffra men gissningsvis va det runt 300 pers som letade sig ner till hallen idag. Tack till er och tack alla som jobbar runt matchen!

Första perioden
Första perioden är en svängig historia. TT backar hem något när vi har boll men vi vårdar inte den speciellt väl så TT kontrar på oss och sen kontrar vi tillbaka. Väldigt konstig och väldigt dålig period för båda lagen skulle säga. På misstag från oss så tar Tygriket ledningen med 1-0. Tygriket ser lite mer motiverade ut än oss så det är inte orättvist. Tyvärr så underskattar vi TT trots att vi pratar om att inte göra det. Lite senare bågar iaf Johan M runt 2 pers och hänger upp 1-1.
15 minuter in i perioden kommer egentligen första anfallet som vi pratat om att göra. Viktor N skickar in boll på kasse och där står William och hugger på en retur, 2-1 till oss!
Vi får även ett PP lite senare så med lite flyt kunde vi gått ifrån till 3-1 men ställningen är 2-1 till oss.

Andra perioden
Känslan i periodpausen är att vi gjort en dålig period men leder ändå med 2-1. Vi borde kunna komma ut som ett nytt lag och gå ifrån i denna matchen. TT är unga och snabba så tydliga intstruktioner gavs om hur vi skulle spela försvarsmässigt plus att rulla boll snabbt så dom får jobba sig trötta!
TT backar hem ytterligare ett snäpp i denna perioden så vi har gott om tid att bygga upp anfall och rulla boll. Istället så håller vi i bollen alldeles för mycket och praktiskt taget ger bort bollen till TT. TT gör det bra försvarsmässigt. Dom ligger rätt i sina positioner men det syns att dom inte är intresserade av att vinna boll. Dom väntar in våra misstag och våra misstag är många tyvärr. Vi har visserligen våra lägen att sätta dit bollen men skärpan är inte där. Vi träffar inte målet.
Tygriket är snabba och bollskickliga och vi trillar rätt in i deras "fälla"
Tygriket kvitterar till 2-2 och gör senare även 2-3. Inte alls orättvist. Detta är deras period. Dom ser betydligt hetare ut än oss så periodpausen som kom va viktig för oss när dom va inne i en bra period.

Period 3
Känslan är väl egentligen densamma som i förra periodpausen, nu har vi gjort 2 dåliga perioder. Vaknar vi till så vänder vi detta. Vi ligger trots allt bara under med ett mål. Men kanske felet är att alla tänker så men ingen gör det?
Men starten av tredje ser vi faktiskt lite hetare ut. Här är våran bästa del av matchen. Målet liknar Williams 2-1 mål. Rickard J ligger framför målvakt och kan slå in en retur från Victor A. 3-3 på tavlan och nu har vi äntligen förstått att trafik framför mål hjälper? Tyvärr inte för lite senare skjuter Carlsson ett skott som precis räddas. En kille framför mål där så hade vi haft 4-3. Men vi får nya chanser och vi får även ett PP. Nu har vi ändå lite medgång så vi kanske kan trycka in 4-3. Men TTs målvakt räddar ett bra skott från Viktor med hjälmen och ett skott träffar kryssribban. Oflyt!
3-4 kommer därför också tyvärr oförtjänt för tillfället. Ett konstigt skott som letar sig in i målet. Tid 10.08.
Efter detta så tar Tygriker över matchen igen och vi är inte riktigt nära 4-4. Snarare 3-5 isf. I minut 13 signalerar jag till Harry (domarn) att vi vill ha time-out. Det sker inget avbrott i spelet på nästan 3 minuter så våran time kom 15.57.
Men det vill sig inte alls tyvärr. Tygriket gör 3-5 kort därefter. Vi väljer att plocka målvakt och den sekvensen som följer speglar väl egentligen hela våran match. Vi får bollen utmed sarg och vi har flera möjligheter att lägga in bollen på mål eller att passa ett enkelt pass till backen. Men vi håller i tills en TT-spelare sökt upp oss. Vi tappar den och TT gör 3-6 i öppen kasse.
William gör 4-6 19.24 men vi är aldrig nära att komma ikapp tyvärr!
Slut 4-6

*** Wiliam Ridefjord
** Johan Carlsson
* David Eriksson

Övriga tankar!
-Tygriket va betydligt hetare än oss idag, inget tvivel om det. Vi hade ingen fart under fötterna. Men det som stör mig är att det är ju inte dom som gör oss oss dåliga för det är vi själva som agerar för dåligt.

-3 mål gör vi för att vi har trafik framför mål. Så mycket vi pratade om det och ändå gör vi det för lite.

-PP kan jag som coach ta på mig att vi inte gör mål i för det har vi tränat för lite på. Dåligt av mig för idag kanske det hade räddat oss!

-Förluster är nåt man kan ta lärdom av. Egentligen är det bra att den kom så tidigt så man kan rädda upp det! Nu tog Tygriket ner oss på jorden och det kanske va bra i slutändan. Hade vi vunnit idag trots att vi bara gjorde ca 10 bra minuter så hade vi aldrig fått den här läxan.

-Tygriket har nåt riktigt bra pågång. Unga killar som spelar en fin och enkel innebandy. All heder åt dom som slog oss idag. Det va dom värda!

Nu laddar vi om med en riktig genomkörare imorgon. Vanlig träning tisdag och sen toppmöte mot Rydboholm på Torsdag.

Detta är mina egna tankar och inte klubbens // Coach Berggren

Sportchefens tankar:

Haft en jobbvecka och missat hela veckan med grabbarna, kliver in i grytan 15.43 och TT börjar gå ner och byta om för match, kvar på plan står grönsvart och kör på med sin uppvärminng, det jag reagerar över är att hälften av laget ser loja ut och kollar upp på läktaren för att se om sina "kompisar" "tjejer" "föräldrar" är på plats! spelmomentet efter så sitter inte många passningar på bladet och vissa grabbar försöker tända i gång det men lågan var svag i dag, bedrövligt svag. Sitter 300 pers på läktaren som har betalat 50kr och spelare som gäspar innan matchstart. Det är därför man förlorar, är inte laget enat och samlat så går det inte, VARJE gubbe har sin roll på planen så se till att sköt den och puscha i gång övriga spelare. OK jag tar förluster, men inte en sådan i går. det handlar till 100 % om underskattning. VI är inget när VI kör solo, men som ett lag som fungerar är vi HUR bra som helst det vet vi ju om.

Det är som på jobbet. När det går skit så får du höra det.. förutom när det går bra så hör man det inte, det kan ju arbetsgivarna suga in! Men i år har vi verkligen försökt höja spelarna och hylla dom vid vinster för att ge mer boost till grabbarna så självförtroendet får oss att prestera högre.

Jag är hård men rättvis.
Det är att ge och ta, är du med leken får du tåla den.

Nu släpper jag den biten och meddelar er om tiden fram till jul. Det försvinner Thailands resenärer med start 23/11 och därför har jag valt att agera för att truppen ska vara intakt i antal personer. Vi har i dag skrivit ett kontrakt med Lars Andersson som sträcker sig till jul i första hand men är båda parter nöjda så förlängs avtalet till sista matchen för säsongen. Med Lars får vi någon som kan skjuta direkt och hugga rakt på mål. Det såg vi i går, ingen som går mot kassen utan hellre dansar med sargkanten. Det vi vill ha ut av Lars är poäng och vara en förebild för dagens juniorer så dom kan ta efter denna fantastiska spelare. I morgon kl 20.00 gör Lars sin första träning med laget och är spelklart till Stöpen hemma lördagen den 26/11. Och till er som tycker att vi tar in spelare som tar plats för juniorer så kan jag inte instämma, spelare ut och spelare in.
Jag är även ute efter en back men informerar mer framöver om det närmar sig.
Så vi hälsar Lars välkommen in i klubben igen. Varmt välkommen.

Nu söker jag en DJ, kanske näste Avicii sitter hemma i bygden och längtar efter att starta karriären någonstans. varför inte i grytan och 300 pers på läktaren?
Ja de eller på en sleten pub med 24 pers i publiken.

På torsdag möter vi RSK på bortaplan i skokartongen. Dom hade scouter på plats i går och det enda vi kan vara nöjda med är ju att dom har ingen aning om hur vi ska spela för i går visste ju inte ens vi det. Ett bortalag som trummat på som har gamle Kettil kvar på plan, kuriosa var att under min storhet provtränade han med Sirius? vad hände sedan, saknade han Borås eller platsade han inte? go gubbe iaf.  Kim Johansson är en fighter med samma gäller Putte spelar han ännu?, har nog aldrig sett dom glada på en match. Men det är ju iof sant, varför ska du vara glad och nöjd under matchen? Minns RSK borta x antal år sedan då vi avgör med 1 sek kvar på tavlan. Ett RSK som kunde avgöra med ett 5min? pp på slutet men vi höll undan.

Måste ju avsluta med TT:s målvakt. Robert Nilsson? såkallad sälen.. Har du någonsin förlorat i grytan? eller mot grönsvart överhuvudtaget?  slå en pling så reder vi ut det.