Innebandy
Herr A - Div II

TIBK vann fartfylld match (H2)
2014-01-19 21:44

Vi fick aldrig möta seriens hetaste kedja, Patrik Malmström deltog inte i matchen i Falköpings lag, visst hade dom en hel del offensiv fart men att en viktig (den viktigaste) länken saknades märktes.

TIBK – Falköping 11-3 (2-1, 4-2, 5-0)

I 24 minuter anföll Falköping friskt med 5 man allt som oftast, faktiskt riktigt jobbigt att försvara sig, mest för att TIBK inte alltid försvarade med 5 man kändes det som. Därför stod det efter ca 24 minuter 2-3 i matchen, Falköping ledde. Men oroligt ska jag inte säga att det kändes. Vi hade bra fart i offensiven och vi radade verkligen upp lägen. 2 första bytena är det åtminstonde 2 öppna mål som missas, och det fortsatte så, ett tag iaf.

2-1 ledning efter första perioden kändes godkänt, det var en helt annan fart på plan än mot Vara i förra omgången.

Att Falköping är med så långt i matchen hänger mest ihop med en dubbelutvisning för oss och missade målchanser.

Att Falköping sedan går upp i en snabb 2-3 ledning i andra perioden blev mer en bisats. Vi vänder på steken fort och leder med 6-3 efter andra perioden.

I tredje fortsätter vi mala på och Falköping ser allt mer tröttkört ut, medan TIBK som större delen av matchen rullar på två kedjor känns som det finns mycket mer fart under fötterna (det kan man inte tro när man ser oss?). 11-3 skrivs siffrorna till slut och det var ett rejält uppryck från senast.

Innebandyns resultatsida krånglar på helgerna verkar det som, så kan/orkar inte tänka mig tillbaka till alla mål. Men lite sammanfattningar om matchen ändå.

, Bagarn comeback, allt som behövdes för att det skulle lossna, inte bara för hela offensiven utan även Johan M som inlett knackigt med Johanmått mätt efter nyår. Nu var han återigen het (1+4 tror jag) och den enda som kan vara lika het är Bagarn. Knappt rört en boll sedan November och gör 4 mål och 1 assist i comebacken. Johan har där en spelare som sätter passningarna men han kan likaväl skapa på egen hand. Grym duo när dom spelar ihop, och Jonis knegar på och sliter däremellan och är inte fy skam på att vispa in poäng han heller. Får hoppas alla 3 håller sig hela och kan lira serien ut så dom är ihopkörda ordentligt om det vankas kvalspel.

Lite synd att Bagarn som kom upp i 16 mål på sina 6 matcher spelade, missade ett avslut så det blev en assist. Jag gillar siffror, och 17+0 ser häftigare ut än 16+1.

. Vi har vunnit det mesta på slutet (7 raka om man räknar sudden death vinst mot Vara) men igår var en sådan match jag kände mig mestadels nöjd med vad jag såg. Många matcher vi vunnit har det ändå saknats fart, igår fanns det betydligt mer av den varan.

. Härligt med mycket publik igen, får hoppas dom var nöjda och hittar tillbaks, TIBK – Stöpen lördag 8e februari kl 1600.

. Sandared – TIBK lördag 25e januari kl 1300, kommande lördag alltså. Sandared 9 poäng bakom oss som närmast jagande lag. Alltså en ruggigt viktig match. Sandared måste vinna, vi däremot tycker jag ska känna att vi har en grym chans att redan nu kunna sätta in den nästan avgörande kvalplatsstöten. Gilla läget och njut på matchen. Hoppas lite Tranemofolk kan hitta sig in till storstaden.