Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Tranemo Innebandyklubb
Innebandy
Herr A - Div II

Halvårsrapport (H2)
2013-12-18 21:51

Det finns mycket att sammanfatta efter en halv säsong i tvåan. Vi får se vad som tas upp i raderna här nedan, säkert lite smått och gott, hissande och dissande. Detta är mina (Olof Anderssons) egna åsikter och skulle dom mot förmodan falla er illa i smaken är det mig ni ska hoppa på inte TIBK.


Vi kör igång med hur tabellen ska sluta enligt mig,någon slags ranking blir det väl av lagen, samt en sammanfattning av första intrycket av lagen i serien. Vi har mött lagen en gång (Fristad 2), räknar med att alla lagen säkert har annat att bjuda på i andra omgången. Hoppar över vart jag placerar Tranemo, men självklart är det antingen placering 1 eller 2.


1.Skövde
Jag ska inte ljuga och säga att Skövde är bästa laget vi mött på länge, nej, Borås och Lockerud var bättre ifjol, och de flesta lagen i division 1 med. Men Skövde känns som ett lag som med division 2 mått mätt har bra defensiv, offensiv och framförallt en bra målvakt.
Dom ska inte behöva förlora någon match i denna serien, förutom förhoppningsvis mot oss, så det vill till att vi tuggar på alla matcher för att ha chans på förstaplatsen.

2. Halna
Halna kändes som ett Skövde light, vi gjorde en riktig kanonmatch borta mot dom, tredjeperioden vidhåller jag är det absolut bästa vi spelat iår, med Skövdematchen på en andra plats. Verkar inte ha särskilt bred trupp vilket säkert kan vara en av förklaringarna till att dom inte ligger närmare toppen. Dock möts vi direkt efter nyår, en chans för oss att haka av dom, en chans för dom att haka på.

3. Vänersborg
Ja, Tobias Andersson var fenomenal, och leder poängligan 5 pinnar före Johan M. Men alla indianare samt det bristande fysiska spelet i försvarszon ifrån många i våran enda förlust för året (8-9) gör ändå att jag inte kan sätta Vänersborg över Halna. Mot Halna gjorde laget en bra match, mot Vänersborg fungerande offensiven men defensiven var obefintlig. Vi får se efter hemmamötet, kanske fungerar 3x Tobias i Vänersborg lika bra när dom möter ett skärpt försvar vilket vi förhoppningsvis har den gången, i sådana fall imponerande.
Fått in en comeback i poängsprutan Tobias Fjällstål så säkerligen kommer Vänersborg kunna slå de flesta i andra vändan, men dom har mer att bevisa för mig.


4. Sandared
Vi slog dom hemma i en jämn match med 7-5. Sandared är laget närmast under oss som jagar kvalplats (7 poäng bakom). Sandared var ett jämnt ganska bra lag, som vi måste prestera för att slå. Men vi är bättre, utan tvekan, men det räcker inte att gå på 80% mot SIBS, såpass luriga är dom iår.

5. Elfhög
Ett lag vi slog med 9-4 hemma, det var en väldigt enkel seger. Kändes inte som Elfhög bjöd upp till någon dans alls. Tittar man bakom siffrorna ser man dock att Elfhög gått bra i serien, 3 poäng ifrån en fjärdeplats. Samt att i vårat möte med dom saknade dom nästan alla sina poänggörande spelare. Förväntar mig en väldigt mycket svårare match på bortaplan, en vardag, i trollhättan…..

6. Vara
Vi var överlägsna hemma mot Vara. Nu på slutet har dom dock kommit igång. För mig så känns det som att Vara besitter mycket talang, får dom bara igång det ska en 6-7 plats vara inom räckhåll.


7. Falköping
Laget Falköping kändes nog inte som en 7e placering, men tycker deras första formation imponerade såpass mycket att dom ska kunna slå dom lagen jag placerat nedanför. Roliga kedja att skåda och vållade oss problem innan vi tog tag i det i tredje perioden där vi tillslut vann med 8-6.

8. Stöpen
Blev bara 2 poäng för oss borta mot stöpen. Stöpen gjorde en bra krigarinsats, men, vi missade sinnesmassa mängder med avslut, och Stöpens målvakt gjorde en heroisk sprattelmatch där allt vi ändå träffade mål med satt i hans nävar. Känner att vi ska vara ett nummer för stora.

9. Tygriket
Tygriket sniffar på topplacering, men jag vet inte hur det är möjligt efter vad jag såg i vårat möte med dom. Långt ifrån botten kommer dom vara poängmässigt, men slutar dom topp 5 känns det som en bragd.

10. Fristad
Årets superfiasko i kvadrat. Värvade friskt och från alla håll inför serien, hade siktet inställt på en kvalplats. Försökte få till en träningsmatch mot dom innan säsongen men dom hade hemlighetsmakeri på gång så kunde tänka sig att avslöja något inför premiärmatchen. Första matchen vann vi med 6-5, då hade dom lite gnista. Andra matchen vann vi med 6-1 på bortaplan, dom började bra i första perioden, men när man förväntade sig en forcering så såg det faktiskt ut som att dom inte kunde bry sig mindre. Ingen antydan till att desperat försöka jaga ikapp. Har såpass bra spelare att dom inte ska behöva oroa sig för botten, framförallt Kirch, men ändå ligger dom där så något är ju allvarligt fel.


11. Rydboholm
Rydboholms hemmaplan är lurig, så säkert blir det en tuffare match där. Men i grytan visade dom inte upp någonting av kvalité, tyvärr, RSK är ett klassiskt lag men i år ska det till mirakel för att inte åka ur.


Där fick jag nog med lite smått om alla lag. Naturligtvis blir Skövde konkurrenten om placering 1-2. Sedan finns Vänersborg/Sandared/Halna bakom som kan smyga upp om ett av TIBK/Skövde börjar förlora lite medan dom hittar ett vinnarspår med en 5-6 raka segrar. Inget är avgjort innan det är avgjort. Tygriket ligger även dom på 21 poäng med det ser jag inte som realistiskt, om dom inte får till något nyförvärv av klass under juluppehållet.


Våran silly season under julen är att det flyttar hem en f.d TIBK spelare som huserat i Skåne, får se om han är av rätta kalibern för att ta upp kampen i laget.
Annars gör väl juluppehållet oss gott, många småskadade men det enda som verkligen känns som avgörande är att Bagarn kanske kan komma tillbaka till spel igen, klass rakt igenom.


På tal om det. I mitt huvud har jag hittat på en betygsskala 1-5, samt på en minut gett alla spelare i truppen ett snittbetyg, med division 2 mått mätt. Här är topp 3, övriga i listan placerar sig på betygskalan och hamnar mellan 1,9 till 3,1, så topp 3 är ganska så ensamma såhär långt av serien.


1. Peter Bagarn Edvardsson 4+
Spelade bara 5 matcher innan skadan. Lyfte spelet till en ny nivå där han huserade. 12 mål, lika bra defensivt. För få matcher för att ta hem jerringpriset i slutet på säsongen men snittbetyg slår ingen han.


2. Johan M 4
Haft fantastiska toppar men även kommit bort en del någon match. Solklart lagets bästa, och minst seriens näst bästa offensiva spelare. När han vill och är på humör är han 5+ och seriens obestridliga konung.


3. Johannes Hjertén 4
Hans bästa säsong såhär långt. Inte alla haft dom där svackorna i matcherna som jag sett tidigare år, istället blommat ut ordentligt tycker iaf jag och gett oss en helt annan trygghet. Fristad borta, framförallt första perioden då han var väldigt upptagen, det bästa målvaktsspelet i klubben på länge.


Säkert något nyckfulla betyg, men jag är lättköpt för den som känner att han vill höja sig lite.


Under säsongen känns det som Johan C är påväg in i form. Johan C framförallt som i början på säsongen inte alls gick att känna igen men nu återigen börjar visa upp sina grymma kvalitér från backplats.


Viktor Nydén visade mot Skövde borta upp ett backspel som saknats i TIBK i många många år, men även han går skadad och har så gjort större delen av året. Kommer han tillbaks kan han bli en joker i leken inför slutet.


Pontus M har varit bra, men känner att han egentligen har allt som krävs för att vara äckligt bra, så hoppas han läser detta och börjar dominera totalt.


I juniorleden har Victor A fått göra 8 poäng, glädjande för en 17åring, dock nästan vuxen att vara 17 så förväntar mig minst 16 poäng till andra halvan.


Wille Ridefjord 1 år yngre fick göra mål i debuten, var ett av de roligare ögonblicken såhär långt på säsongen faktiskt. Han har efter det fått göra lite inhopp här och var under matcherna.


Hidgård, 2 år yngre, målvakt, inte stått någon seriematch med a-laget än, men träningsmatch och ulagsspel, samt pojklagsspel gör att han håller sig varm. Känns som han är stor för sin ålder, så går han bara i matlagningskurs hos förre målvakten Hecke så han växer lika på alla håll kan det bli något riktigt stort av denna fjunismålvakt.


I motståndarlagen imponerade poängligaledaren Tobias Andersson mest, han fick dock göra lite väl mycket vad han ville…. Utan tvekan är han ju dock den bästa utespelaren hos motståndarlagen.


Målvakter, Skövdes, stabil, Halnas, grymt stabil, Stöpens magisk, men kändes som en något turlig dag på jobbet där, men jag kan ha fel. Skulle ranka Halna och Skövde i topp där hos motståndarna.


Det kommer bli en fantastisk avslutning på säsongen. Vi tränar på för fullt under jul vilket vill till, det drar igång redan 4e Januari hemma mot Halna. Tuff match på förhand, och det lär väl också bli så då Halna kommer vara 12 poäng efter vid förlust lär dom gå in för det rejält. Hur som helst har vi satt oss i en jäkligt bra sits för att vara med i kampen om det mycket efterlängtade kvalspelet. Vem vill inte spela kval inför en fullsatt gryta?


Säsongens viktigaste “nyförvärv” i TIBK?
Stål, utan tvekan. Spelar ingen roll om han haft oss många år, eller att han kanske tror att vi behöver en ny röst (kan vara en ursäkt för att försöka komma undan oss). När Stål tränar oss så blir vi stabila och presterar, han har redan tagit oss till division 1 förut och när han började visa sig på coachplatsen förstod jag att vi kan ta oss dit i år igen.


Jonathan Nydén
Skulle väl kanske inte fortsätta spela? Eller skulle han det? När det var dags stod han där dock igen. Spelade grymt som back första matcherna på säsongen, efter det var han i andrakedjan, efter det bildade han med Johan M och Bagarn en helt fantastisk kedja. Hade han valt att inte fortsätta så hade formationerna sätt väldigt annorlunda ut, och säkert fyllts på med lite olika. I Jonis har vi allt i ett och jag tror det varit väldigt betydelsefullt.


Vet inte hur det här artade sig som en halvårsrapport, men jag ska sammanfatta i ytterligare ett par meningar hur läget i laget känns.


: Vi har gjort några katastrofperioder (rydboholm), men ingen katastrofmatch. Det är en trend jag nog inte sett innan. Vi har rest i matcher i underläge och avgjort i slutet fleratalet matcher. Det är 2 helt annorlunda trender mot tidigare år där vi kunnat göra katastrofmatcher och gärna tappat matcherna i slutet.


: Vi har stundtals spelat helt annorlunda mot hur vi gjort tidigare år med Stål, ibland när det sitter är det väldigt roligt att spela och att kolla. Skövde borta (6-6) var en riktigt rolig match att kolla på, och jag brukar vara väldigt kräsen.


: Det känns med andra ord stabilare och mer positivt på många år, vi är ett riktigt bra division 2 lag och vi har än så länge bevisat det. Ska bara fortsätta visa det 10 matcher till, sedan får vi ta det till ytterligare en ny nivå.


Årets bästa match: Halna borta
Årets roligaste match: Skövde borta

Årets oslagbara upplevelse: Träningscupen i Mariestad, sista matchen. Dom benen man hade där….. Men det räckte nästan med TIBK uppställning alá 1994 för att slå ett starkt division 1 lag. Efter stiltje i träningen rivstartade vi med 4 fullängdsmatcher mot div 1 lag. Vi var fantastiska i första och slog Arvika. I andra var vi väl så bra som Ekeby men torskade 10-12. När vi vaknade dagen efter var det dags för Mariestad. Knappt någon kunde röra benen. Men vi försökte, vilket var dumt, blev rundade som konor. Storförlust med 14-2 eller liknande. Direkt efter väntade Mariestad igen i bronsmatch, och om benen värkte förut så var det nästan så folk satt i tårar med ögonen inför matchen. Total ändring i taktik. Vi backade hem i knät på Hjertén, slog iväg bollen i ett fåtal kontringsförsök. Hade fantastiskt roligt matchen igenom, ledde med 2-1 i sista perioden och missade en straff. Mariestad vände till 3-2, men det kändes som en seger och en riktigt viktig läxa, vi åker aldrig på cup igen. Eller?


Dessa osammhängande skildringar författades av Olof Andersson, bänknötare, skadedrabbad men fortfarande framtidslöfte i sina egna ögon med hopp om att blomma ut efter jul.


God Jul och ett gott nytt år, hoppas på 300 på läktaren mot Halna 4 Januari. Viktig match, Bra motstånd. Det vore en fin julklapp


Nyhetsarkiv
TIBK klart för kval2020-03-11 20:52
Inför Stöpen IBK2020-01-31 20:29
Bortaturnén avslutad2019-12-08 10:44
Inför Wårgårda IBK2019-11-29 22:02
Serien tippas2019-09-12 21:13
TIBK-FRÖJERED 8-12018-12-17 13:10
Inför Sandared 2018-11-16 12:25
Vinst mot Vänersborg2018-11-13 15:53
Inför Vänersborg 2018-11-09 17:20
Inför Halna med #62018-10-26 15:05
1 poäng mot Wårgårda2018-10-23 08:18
Hallå i stugorna2018-10-08 21:24
Mike tillbaka i TIBK2018-09-09 09:45
Säsongen 2017/20182018-03-25 11:43
Kvalmatch 22018-03-13 20:55
Inför kvalet2018-03-11 09:07
Inför Vara IBK2018-03-02 08:17
Inför IBK Tygriket 992018-02-22 20:52
Inför Sandareds IBS2018-02-16 09:05
Inför Vänersborg2018-02-10 08:16
Inför Skövde2018-02-01 20:36
Inför Tibro IBK2018-01-27 15:37
Inför Wårgårda IBK2018-01-18 12:33
Inför Fristad borta2018-01-12 17:43
Inför Fröjereds IF2017-12-14 20:27
Inför IBK Tygriket 992017-11-25 10:25
Inför Sandareds IBS2017-11-17 17:16
Inför Vänersborg2017-11-09 20:39
Tranemo - Tibro 8-22017-10-21 08:50
Inför Tibro 2017-10-19 20:24
Inför Wårgårda IBK2017-10-13 18:07
Inför Fristads GoIF2017-10-06 18:37
Inför Fröjereds IF2017-09-28 18:52
Vinst i premiären 2017-09-24 16:52
Inför Stöpen IBK2017-09-20 15:56
Första träningsmatchen2017-08-18 10:15
Förlust i kvalet!2017-04-03 20:35
Invasion Göteborg2017-03-08 20:52
Inför Rydboholm SK2017-02-17 18:37
Inför IBK Tygriket 992017-02-10 17:50
Intressant omgång2017-02-06 17:06
Inför Fristad GoIF2017-02-02 20:50
Inför Vara2017-01-26 21:16
Inför Tibro2017-01-20 15:38
Han är tillbaka!2017-01-05 16:14
Inför Wårgårda IBK2016-12-15 20:27
Inför Skövde IBF2016-12-07 16:41
Inför Sandared IBS2016-12-02 10:17
Inför Stöpen2016-11-25 15:17
TIBK - Vara IBK 7-52016-10-23 13:45
BK Halna - TIBK 1-92016-10-01 10:40
Vinst mot JIK2016-09-09 23:28
Mölndal-Tibk 7-52016-09-08 21:50
Veckans program2016-09-05 22:37
Heldag i Sävsjö2016-09-03 04:33
Vinst mot Tenhult2016-08-26 22:39
2016-08-25 22:21
Pixbo - Tranemo IBK 3-22015-10-04 16:51
Hemmapremiär!2015-09-24 22:35
Uppdatering2015-05-31 21:01
Inför Stenungsunds IBK2015-03-06 20:19
Inför Zenith2014-12-19 18:42
Tranemo - Lidköping 6-42014-10-05 17:47
Inför Lidköping2014-10-04 11:07
Inför Borås IBF2014-09-26 20:27
Halmstad-Tranemo 7-42014-08-18 09:35
Säsongen som varit (H2)2014-04-12 16:34
Inför kvalet! (H2)2014-03-18 21:21
Serieseger (H2)2014-03-16 21:28
Vinst i seriefinalen!2014-03-12 10:50
Ny seger!2014-03-10 09:17
Ny seger (H2)2014-03-08 21:32
Kvalplatsen nära (H2)2014-02-28 21:43
Seger mot Stöpen (H2)2014-02-10 21:41
Kross i Karlskoga2014-01-14 23:42
Halvårsrapport (H2)2013-12-18 21:51
Inför TIBK – RSK (H2)2013-11-28 22:00
Inför Skövde – TIBK2013-11-21 22:02
2 poäng i Stöpen (H2)2013-11-05 22:06
Storkross i Vara2013-10-23 22:53
Herrarna upp i topp (H2)2013-10-20 22:08
Seger i premiären (H2)2013-09-22 22:19
Seriepremiär! (H2)2013-09-20 22:22
Försäsongen2013-09-02 22:24
Gemensamma träningar!2013-04-03 22:06
Inför 1kronan (H2)2013-02-14 22:14
Seger mot Vara (H2)2013-01-28 22:17
Derby på lördag! (H2)2012-11-29 22:41
Seger mot Sandared (H2)2012-11-14 22:49
Seger mot Skövde (H2)2012-10-07 23:01
Framsteg och revansch!2012-09-02 23:13
U-laget2012-08-10 23:17
Förlust mot topplaget2012-03-19 17:47
Stortorsk i Nykvarn2012-03-12 17:50
Inför Nykvarn – TIBK2012-03-09 17:52
Inför TIBK – Lillån2012-02-23 23:29
Skrällpoäng i Kumla!2012-02-19 23:29
Inför Kumla – TIBK2012-02-16 23:32
Storsmisk i Södertälje2012-01-30 23:37
Inför TIBK – Nykvarn2011-11-24 23:53
Ledarträff2011-11-09 23:56
IDA-rapportering2011-11-06 23:58
Inför TIBK – Kumla2011-11-03 23:59
 
SPONSORER 2019/2020