Herr A - Div II

Förlust i Mariestad (H2)
2013-02-10 22:16

IBK Lockerud Mariestad – Tranemo IBK 8-4 (1-1, 3-2, 4-1)

Serieledarna blev för starka för TIBK, men matchen igår gick inte att jämföra med debaklet på hemmaplan (2-11).

Som kaptenen skrivit i sin blogg, hade vi spelat med samma inställning som igår alla matcher hade vi legat 2:a i serien, även något jag vill skriva under på.

Med ett riktigt tungt avhopp från Bagarn innan match, med en del andra på frånvarolistan så kändes det som att det behövs en prickfri insats för seger, det var bara nästan det, tyvärr, för de flesta andra ingredienser fanns där.

Hade det varit en prickfri insats hade vi inte skjutit ett i stolpen, ett i ribban samt missat 2 öppna mål första perioden. Istället stod det 1-1 efter första perioden efter ett riktigt vackert spelmål av L/M samt ett PP mål av TIBK, Odelberg pass från Kim.

En 4-1 ledning efter första perioden är nog något vi hade behövt, men det var länge match ändå.

Andra perioden började betydligt sämre, L/M gjorde 2-1 och 3-1 på 21 sekunder i minut 3 och TIBK såg för stunden slagna ut. Men man bet ihop, körde på och höll liv i matchen.

Nisse reducerade till 3-2 på ett direktskott efter att Victor A gjort sin första poäng i Alagströjan.

Men kort därefter drog L/M återigen ifrån till 4-2.

Innan perioden var slut hann däremot Svensson sätta 4-3 genom ett skott från kanten.

Stundtals i andra perioden såg TIBK ut som ett slaget lag, men likväl var det liv i matchen inför tredje.

Första 5 i tredjeperioden hade jag från sidan bäst känsla under hela matchen, det såg ut och kändes som att vi skulle kunna vända på steken.

Men istället gör L/M 5-3 i minut 7, och 6-3 i minut 10 och det var väl kört, eller?

Johan C sköt inte ett av sina hårdare skott i karriären, men det räckte och det stod 6-4 med 5 minuter kvar.

Återigen kom en bra period i matchen, L/Ms målvakt såg inte alltför imponerande ut, men tyvärr var inte våra sikten inte heller särskilt imponerande, istället för ett mål i tom bur framåt (dock från ganska långt avstånd), gjorde istället L/M 7-4 och 8-4 i slutminuterna när vi pressade på.

Det mesta under matchen var bra, det kämpades riktigt bra i försvaret, sen var det en del underliga positionsbyten som tyvärr ledde till en del av L/Ms mål som jag antar att vi kommer gå igenom.