Herr A - Div II

Wårgårda IBK - Tranemo IBK avbruten (6-7)
2016-12-17 19:36
Vet inte riktigt hur jag ska skriva, vet inte vad jag känner? Man känner tomhet? Besvikelse? Nån konstig känsla infinner sig iaf i kroppen som inte riktigt går sätta ordet på vad det är.

Vi börjar med det tråkiga slutet. Matchen står 7-6 till oss 4.59 in i tredje perioden då blir det strömavbrott. Började egentligen minuten innan med att lamporna blinkade och levde ett eget liv.
Alltså kolsvart i hallen. Ingen vet egentligen varför, sen ryktas det om ett planerat avbrott till kl 17.00. Klockan va just nu 14.45. Det ryktet avfärdades senare iaf men fortfarande mörkt i hallen. Domarna ringer och kollar vad som händer/gäller vid såna här tillfällen. Beslutet va att matchen skulle hållas i en timme. Till 15.45, är det fortfarande mörkt då så beslutas det att matchen avbryts och inte återupptas denna dag. Klockan 15.40 samlas mer och mer folk runt domarna eftersom det fortfarande är svart i hallen. 15.47 beslutas det att matchen avbryts som dom flesta va inne på. Grabbarna som får ett väntat besked är nästan redan i omklädningsrummet när beslutet tas. 5-10 minuter kommer strömmen tillbaka. Konstigt? Oddsen på de? Sjukt iaf. Då kommer frågan upp igen om matchen ska spelas. Beslutet blev iaf nej. Rätt eller fel vet jag inte såhär i efterhand.
Nu är det upp till en tävlingskommité att besluta vad som kommer att hända. Givetvis uppdaterar jag er såfort jag vet nåt. De enda jag själv lyckats googla fram är detta

Uppskjuten/avbruten match på grund av att arenan ej är i funktionsdugligt skick och matchen ej ska genomföras. När sådana händelser inträffar före och under match, avgör domare och eventuell matchdelegat om matchen kan genomföras. Arrangerande förening är ansvarig för eventuella merkostnader som uppskjuten/avbruten match kan innebära för gästande förening och funktionärer

Det innebär ju att om det skulle bli nåt slags omspel i Vårgårda så täcker Wårgårda IBK kostnader för oss. Som minst kan jag tycka spelarbuss och supporterbuss plus gratis inträde. Men det är bara mina egna spekulationer och tankar.

Kanske har vi fördel för att vi leder och är gästande lag så vi får välja om sista 15 minuterna ska spelas om med ledning 1 mål, eller om hela matchen ska spelas om? Jag vet ärligt talat inte. Just nu är det bara surt alltihopa. Besvikelsen är stor!

Kort om matchen
Första perioden startar vi bedrövligt. 3-0 på tavlan efter drygt 10 minuters spel. Vi tog Timeout för att försöka rädda upp det. Men totalt 4-0 efter första. Mestadels handlar det om att vi tror någon annan ska ta jobbet åt oss så vi blir stillastående eller så halkar vi omkring på det dammiga? golvet. Sen har vi lite oflyt med. Dom har inte många skott på mål men får ändå in 4. Vi har nog fler skott på mål men deras målvakt är riktigt het. Tilläggas är att vi skjuter ganska mycket i täck också.

Andra perioden inser vi att vi måste ta jobbet. Här kan man prata om spel mot ett mål. Vi bombarderar Wårgårda och vinner perioden med hela 7-2. Fantastisk bra upphämtning, grymt av grabbarna att tända till efter den starten vi gjorde.

Ställning 7-6 till oss inför sista som startar ganska bra för våran del. Vi känns betydligt säkrare i vårat spel nu. Men så kommer avbrottet 😕

I efterhand så vet jag inte vem som tjänat på att spela vidare efter ca 70 minuters vila. Några i laget va ju redan på bussen (mentalt) så att ladda om för att spela match igen hade blivit svårt. Hade matchen spelats på utan avbrott så kände jag mig ganska trygg. Vi hade våran andraperiod i ryggen plus att vi är starka i tredje.

Carlsson utmärte sig idag. En kille som tar jobbet oavsett om det är med eller motgång. Hade alla gjort det idag så hade Wårgårda tjänat på att lämna WO vid strömavbrottet. Men nu är inte fallet så och allt kan hända känns det som oavsett vad beslutet blir. Att åka upp och bara spela 15minuter på bortaplan (om så blir fallet) känns riktigt lurigt 😕