Innebandy
Herr A - Div II

Höga berg och djupa dalar, torsk mot IBF (H2)
2012-11-18 22:46

Efter förra toppmatchen mot Mariestad (2-11) hoppades man att grönsvart skulle bevisa att man är mycket bättre än så, och det gjorde man, men tyvärr föll man tillbaka i gamla synder ett par minuter i tredjeperioden vilket blev avgörande.

Tranemo IBK – Borås IBF 6-8 (2-1, 1-1, 3-6)

Första och andra perioden var kanske inte publikfriande, men de var grymma perioder. Alla slet och kämpade, defensivt var Hjertén på hugget och vi borde efter 3-2 målet gjort ytterligare ett par bollar. Bagarn avslutar som målvakten räddar omedvetet med axeln, vet inte om räddningen eller att Bagarns avslut satt i axelhöjd var mer chockerande? Men känslan inför tredje var att matchen kunde sluta hur som helst men liten fördel Tranemo tycker jag allt.

Tredje perioden innehöll det mesta, utvisningar, bolltapp, snygga mål, tacklingar och böljande hawaiispel. Borås IBF gick segrande ur det.

TIBK gjorde 4-2 genom bagarn i boxplay i minut 7, när vi sedan blir fulltagliga blir det ett friläge ifrån nästan halva plan, 5-2 där hade minst sagt varit skönt, men det ursäktar inte den bedrövliga 2minuters period därefter där IBF går från 2-4 till 5-4 ledning. TIBK var skakat minst sagt men knöt näven igen. Berggren kliver fram och får göra en gangnam style dans efter kvitteringen till 5-5, en helt öppen match.

Men sedan kommer ytterligare en onödig utvisning och denna gång gör IBF 5-6 med 4.30 kvar av matchen.

Men direkt därefter sätter Lars 6-6 på pass från Svensson och den minst sagt svängiga tredjeperioden är återigen kvitterad.

IBF får in ytterligare ett billigt mål (kändes som det var väldigt givmilt stundtals i tredje) med knappa 2 minuter kvar till ledning 6-7, och även om TIBK har ett fantastikt läge att kvitter i spel 6 mot 4 med 30 sekunder kvar blir det istället IBF som får lägga bollen i tom bur till 6-8 efter ytterligare ett givmilt mål.

Stundtals igår från sidan så kände man att herregud vad bra vi kan vara, vi hade tre kedjor som alla var hot framåt, Odelberg-Nisse-Erland i tredjelinen gjorde 1 och bud på många fler, och bakåt skötte alla det vi pratat om på träningarna.

Men i tredje när det skulle avgöras var det tyvärr inte alla som klev upp till uppgiften, ska dock sägas att det mycket väl kunde ha räckt ändå, så att vi nästan slår ett topplag trots att det fattas en hel del i dom avgörande delarna av matchen visar potentialen som finns. Men det sitter i psyket att köra enda i kaklet, likaväl för dom som inte gjorde det idag så för dom som gjorde det idag att göra det varje match. Väl där blir vi så gott som oslagbara i denna serie.

Nu är det dock lång väg upp till IBF på andra platsen, men 8 poäng kan ätas ikapp fort med ett 3poäng system, speciellt när IBF och Mariestad ska mötas innan jul. Vi däremot möter i tur och ordning Fristad, Tygriket, Falköping & Halna innan julupphållet, det finns inget annat att gå för än 12 poäng där, sen kan vi se hur det ser ut till jul.
Lättare sagt än gjort, Fristad borta nästa omgång blir en riktigt tuff match då dom gott bra i år och presterat bra resultat mot alla lag, ligger på en 5e placering i tabellen med ett par duktiga nyförvärv.

”’ Lars – Bagarn – Svensson

Det var vilja blandat med hyfsat skönlir i en härlig kombination. Att Bagarn lyfter hela kedjan han lirar med tack vare offensiv talang blandat med grovjobbarhandskar var självklart inför matchen, och lika självklart efter. Viktigaste uppgiften till nästa säsong blir inte att värva Niklas Jihde, det blir att få laget att stanna, samt att på något magiskt sätt få Bagarn att vara med från start. Så här bra var han med 4 träningar på 1,5 år.

” Berggren

Den som skötte sig bäst i defensiven, samt chockade publiken med ett mål!

‘ Odelberg

Tar alltid i, punkt.

Det känns surt för det var nära, känns ännu surare för att det kändes som att det var upp till oss själva. Eftersom jag alltid försöker hitta något positivt så är det glädjande att perioder av matchen kände man sig så grymt nöjd från sidan hur bra vi kan vara, vi behöver inte bli bättre, vi behöver bara vara bra hela tiden.