Innebandy
Herr A - Div II

1 poäng i Vänersborg (H2)
2012-10-11 22:58

Med underläge 7-3 i sista perioden hade man såklart varit nöjd med 1 poäng, men helt nöjd får man ändå inte låta sig vara då vi tyvärr tappar in en boll i slutet.

Vänersborg – TIBK 9-9 (10-9 e.fl)

Första perioden

En spelmässigt jämn period, men jösses, redan här märktes väl kanske hur svårt det skulle bli idag. Målchanser? Uppskattningsvis 8-5 till TIBK, resultat, 5-2 till Vänersborg. Olyckliga beslut där Vänersborg satte lägena dom fick, medan TIBK inte var riktigt heta varesig bakåt eller framåt men då det fanns enorma ytor i Vänersborgs försvar så kom vi till lägen ändå. Målen vi gjorde var 2 powerplaymål, bägge av Simpa.

Andra perioden

Om Vänersborg vann första perioden med 5-2 efter det spelövertaget, om dom nu hade något överhuvudtaget, så borde vi varit ikapp och förbi redan här. Men bollen gick inte in, och det var inte att det var lite otur eller få lägen, TIBK fullständigt radade upp lägen och så sett var det ju riktigt bra spel, men den sista procenten innan mållinjen kan vara den viktigaste procenten. Resultat i perioden blev 1-1, efter att även tredje målet gjorts av en av våra grymma TT nyförvärv, Svempa (Jonis, jonathan nydén, känner lite på vilket smeknamn som klingar bäst i reffen, Simpa och Svempa känns som knapp favorit)
Tror ingen kände att något behövde ändras spelmässigt, det var bara att bollen skulle in.

Tredje perioden

Vänersborg satte 7-3 direkt i inledningen av perioden, helt ologiskt enligt mig. Men TIBK malde på och det skulle ge effekt.

Johan C bryter sin klubba vilket skulle visa sig vare riktigt lyckat, för sista 15min var det den gamla Johan C som var tillbaka full med självförtroende och en mäktig bössa.
7-4 satte Johan C med en slagskott från långt håll.
7-5 gick äntligen in med lite tur när Svensson sköt ett skott som styrdes.
I samband med målet klev Svensson av skadad lite överallt såg det ut som.
Direkt efter trampar Johan C förbi på kanten och försöker halshugga målvakten med bollen, kliniskt avslut, ställning 7-6 9min kvar och det kändes verkligen som att det här tar vi.

Vänersborg gör 8-6 i 13minuten men strax efter drar dom på sig en 5minutare då Pontus fick smaka på gummimattan ett par minuter innan han klev upp vid liv.
Vi sätter tidigt 8-7 genom ett slagskott en bit in på offensiv planhalva från Johan M.
Sedan låser sig tyvärr PPet ett par minuter, det blir lite omständigt och byts runt för att komma rätt, någonstans mitt under utvisningen hoppar deras kille in på plan för att gapa om något och drar på sig ytterligare 2min, var/när/hur varför han gjorde det har jag ingen förklaring på.

Odelberg sätter 8-8 vackert från pass från Kim under 5minutaren och det är 2,5min kvar av matchen.

Sedan sker väl ett par grejer som kunde/borde avgjort matchen, vi gör 9-8 återigen genom Simpa, 12 sekunder tidigare med lite flyt så hade inte 5minutaren varit slut och det hade varit PP resten av matchen. I samband med målet åker Johan på en rejäl bentackling och om Pontus var en 5a var detta en ännu mer solklar 5a men domarna kanske kände sig belåtna och friade.

Hur som helst var det ledning med 9-8 med minuten kvar efter en heroisk upphämtning.
Med ca 30? sek kvar får Jois ett riktigt fint läge men tyvärr sitter den i stolpen, Vänersborg får bollen i offensivt hörn men Kim sliter på bra och det känns som att läget är under kontroll, men bollen går på något sätt in framför mål där den vispas in. 9-9, slut på matchen och förlust i förlängningen.

Självklart ska man vara nöjd med poäng när man ligger under med 7-3 i sista, men att tappa in ett mål igen i slutet är naturligtvis lika tungt det med.
Det är dock 2 helt andra grejer som avgör att vi inte får 3 poäng, där den ena saken är mer lättlöst än den andra.

Offensivt, 57 skott, och det var inte några fjöslägen vi kom till. Nämn gärna en match, kanske Smedjan, där det varit enklare att komma till lägen? Det var frilägen till höger och så gott som öppna mål till vänster, hade vi gjort 20 mål hade det inte på något sätt varit anmärkningsvärt.

Slottet, defensivt, oroväckande hur Vänersborg kunde få stå så fria på minst 4a mål och prickskjuta in bollarna, men där handlar det nog snarare om jävlaranamma och lite finjustering till nästa match bara, medan att sätta bollen i mål nog är ännu djupare psykologiskt, tur att vi hyrt in en mental coach från Frölunda att föreläsa för oss på lördag, kanske bara är några ord som behöver höras.

Det är absolut ingen enskild det gäller med att sätta lägena utan det är kollektivt, att Berggren kan komma till 2 frilägen på 2 minuter berättar väl en del om hur många lägen det var i övrigt.

Hur som, det var riktigt bra offensivt spel och det går absolut att ta med sig, samt att det inte ges upp trots en tung uppförsbacke. Hellre spela kryss med 30 missade lägen än att spela kryss genom att sätta 5 fjösskott (Skara), det finns något riktigt bra som ligger och gror i grunden och när det faller fullt ut på en match spelar motståndet i serien ingen som helst roll.

Tyvärr glömdes kamerastativet hemma, så ni får måla upp mentala bilder.

”’ Jonathan Nydén

Fungerar nog oavsett vart han är på planen, kombinerar grovjobbare & snabbast i laget med att även vara begåvat med bollsinne, brukar vara det ena eller det andra här i bögda. Blev även bestulen på en assist men tog det utan protest, beundransvärt.

” SImon Eriksson

3 nya mål från backen, 7 poäng så här långt och igår var han i lika gott skick som mot Skara igen, ser inte så snabb ut men likväl löser han situationerna och kommer först in.

‘ Johan Carlsson

Något trevande start, men efter klubbknäckningen exploderade han och fick fart under fötterna som förr, 2 mål i slutperioden.

Överlag var det backarnas match, dessa 3 backar gjorde 11 poäng ihop, det är ett offensivt vapen som heter duga, bara resten följer med så!

Johan ryckte ifrån Ante i poängligan, 4-3 blev ställningen där, men Vänersborg hade även en viss Mats Johansson som med sina 5+1 var kvällens hetaste spelare, riktigt fina avslut ifrån hans klubba.