Innebandy
Herr A - Div II

Tung förlust för herrarna (H1)
2011-11-27 23:51

Det var ett vilt kämpande TIBK som trots allt ändå föll med 7-8 hemma mot Nykvarn.

Tranemo IBK – Nykvarn 7-8 (2-0, 4-5, 1-3)

Tranemo hade i veckan slipat på nytt försvarsspel då det släppts alldeles för många mål ifrån slottet i år. Hur det fungerade? Prickfritt i första.

I powerplay kunde Lars A göra 1-0, sedan ökade Johan M på till 2-0 i ytterligare ett PP.

Fanns egentligen inte så mycket att säga om första perioden, TIBK slet som aldrig förr och täppte till mitten exemplariskt vilket vållade bekymmer för Nykvarn i uppspelen.

En liten baktanke med detta spel är att vi är riktigt dåliga på att möta det själva, så att se hur motståndarna löser det hjälper ju även om det naturligtvis helst ska funka, vilket det gjorde stora delar av matchen.

I andra perioden hur som helst reducerar Nykvarn omgående till 2-1 i PP innan man sätter 2-2 med skott från kanten minuten efter.

Helt klart börjar Nykvarn med andra löpningar och ställer till bekymmer för TIBK, även om själva målen inte kom ifrån slottet så lyckades dom iaf lösa upp vårt försvar mera.

Vi följdes åt hyffsat jämnt med hela tiden TIBK i förarsätet, 2-2 blev 3-2 genom Johan M, 3-3 blev 4-3 genom Pontus M innan Nykvarn kvitterade återigen i PP (något dom var riktigt luriga i).

Målkavalkaden var dock inte över denna period, utan Johan M kan genom 2 mål göra både 5-4 och 6-4 innan Nykvarn tillåts kontra in 6-5 en kontring som kändes onödig att åka på.

Det var med andra ord en helt öppen historia inför tredje perioden.

Där gör Tobias S på helt egen hand 7-5 ca 5 min in i matchen med sin fenomenala teknik och bollbehandling.

Sen kommer en tung period med 3 insläppta mål, tycker inte själv vi släpper dom för att vi faller ur ramen utan i mitten är det lika stängt som i första, det är istället 3 som släpps in framför mål där vi bör kunna vara större och starkare.

Nykvarn vände således till 7-8 med 8min kvar av matchen, även om TIBK försökte tryckta på för kvittering och hade lägen så kunde Nykvarn likaväl ha satt 7-9, lite signifikativt för ett bottenlag.

Självklart surt att förlora när det är så nära poäng, så här i efterhand kan jag dock tycka att Kumlamatchen sved betydligt mer för där hade vi verkligen riktigt många chanser att stänga matchen i tredje perioden när Kumla kvitterade, absolut inte trevligt på något sätt dock men bara skaka av sig, lära sig av vad lagen gör bättre än oss och komma tillbaka starkare.

Ett fall framåt om man får kalla det så, idag var TIBK tillbaka som det ska vara med mycket slit, närkamper och en poängmaskin i högform som tillför med klubban det vi andra kan tillföra med svett & slit.

Det är naturligtvis en konstig sak att säga efter 8 insläppta mål, men försvarsspelet var bra idag, ser själv när jag skriver att det inte riktigt går ihop sig men det visar på skillnaden mellan div 1 och div 2. Med ett sådant här försvarsspel hade vi sniffat på nollan en division lägre ner.

Inte omöjligt att Johan Karlsson satte två rekord idag, hårdaste slagskott (inneribban) samt hårdaste dragskott (kryssribban), nära nära och ack så hårda men tyvärr satt dom inte. Vart ifrån han hittade det dragskottet vet jag inte men fortsätter dom vara lika bra kanske man ska sluta säga åt han att bara skjuta slagskott.

Många gjorde det bra idag, tyckte Lars och Odelberg gjorde sina bästa matcher för året, Johan M var självklart strålande idag medan det överlag var en bra genomförd match. Det leder dock inte automatiskt till poäng men det är ta mig XXX bara att bita ihop och komma igen. Vi är här för att göra 100% av vad vi kan, varken mer eller mindre. Vi har verkligen haft chans i de flesta matcher så det är bara jobba på.